büyükşehirlerde var keşke nizipte de olsa dediğimiz işyerleri, işkolları neler var düşünelim mi?
mesela ev sadece ev yemekleri yapan bir restaurant
bayanların gün içinde uğrayabileceği ve misafirlerini de ağırlayabileceği sadece bayanların girebildiği kafe
çamlık gibi bir yerde hafta sonu hizmet verebilecek bir piknik alanı kendin pişir kendin ye tarzı da olabilir veya dülük baba gibi girişi paralı da olabilir
bayanlar sosyal hayatın artık tam ortasındalar bayanların sosyal aktivitelerine hizmet edecek ve de ucuz hizmet satacak olan her işyeri nizipte başarılı olur bence
https://www.merkurhaber.com/haber_yorumla.php?haber_no=3438&kat=51
belki de yazılanlar başka bir girişimciye ilham kaynağı olur
Sorunlarımız Önerilerimiz
nizipte olmayan işletmeler
Turistik bir otel olabilir.
üyelik sistemiyle çalışan bir spor kompleksi olamaz mı mesela içinde masa tenisi bilardo koşu bantları ve diğer spor aletleri yüzme havuzu olan spordan ziyade sosyal amaçlı da gidilebilecek yazlık kışlık bir tesis.
Ak evlerin güney cephesinde eski bahçelerimiz var burada büyük havuzlu ailelerin ayrı ayrı oturacagı kamelyalı ev yemekleride dahil çocuk oyun alanı dahil çok güzel bir restorant dinlenme amaçlı yapılsa çok güzel olur diye düşünüyorum
Zira ve malesef Niziplilerin gidipte Birecikte yemek yemeleri Nizip adına büyük eksiklik.Selamlar
bir zamanlar insanlara ilerde suyu parayla şişelerde satacaklar deselerdi kimse inanmazdı, yeterki birşeyler doğru düşünülsün ve sunulsun inanın nizipliler değişime çok açık birkaç tane park yapıldı nizip insanı akşamları yürüyüşe ve sabah koşusuna alıştı yani bugün bizim olmaz çalışmaz dediğimiz çok iş kolu yakın zamanda yapılacak ve başarıyla çalışacaktır
Su spor tesisi isi aklima yatti:))) Gelince bi fizibilite calismasi yapayim:))) ne de olsa belediyeden hayir yok genclere!
Gençlerin kendine hayrı yok!YusufSerce;199800 wrote:Su spor tesisi isi aklima yatti:))) Gelince bi fizibilite calismasi yapayim:))) ne de olsa belediyeden hayir yok genclere!
Son günlerde açılan en ilgi çekici konu geldi bana :) Bencede yeni girişimciler için faydalı bir konu olacağı kanaatindeyim. Bu konuyu özellikle takip edeceğim.Konuyu açan arkadaşımın eline ve yüreğine sağlık.
nizipte işletme yapılsa da boş
ağcan hipermarket açıldı
istenilen alakayı görmeyince ağcan kapandı
selametle
teşekkürlerOrhan Çelik;199956 wrote:Son günlerde açılan en ilgi çekici konu geldi bana :) Bencede yeni girişimciler için faydalı bir konu olacağı kanaatindeyim. Bu konuyu özellikle takip edeceğim.Konuyu açan arkadaşımın eline ve yüreğine sağlık.
Hiçbirinizin aklına Sanat Gelmezmi yahu. Ne bi sinema salonu var nede tiyatro nede bir konser alanımız var. bırakın lokantayı havuzu onlar heryerde var.
sinema konusunda haklısınız ama internet her filmi kolay yoldan izleme imkanı sunuyor digital tv yüzlerce kanalı evimize getirdi sinema sektörü bence misyonunu tamamladı
Nizipte iş yapmayı ve para kazanmayı düşünyorsanız 3 şart var:)
1-Ya gücü yetmiyecek(Maddiyat)
2-Ya aklı yetmiyecek
3-Ya da teneüzül etmeyecekler
parası olan varsa Bowling salonu yaptırsın ahada buraya yazıyorum bence çalışır,tabi bunu şekillendirip seçenekler artırılabilir..
eski antep yolu kenarındaki bahçelerin düzenlenmesi fikri çok güzel
birecik barajı çevresindede butürden işletmeler açılabilir
birecik baraj gölünde balıkçılık adına bir kooparetif kurulabilir
abi sen istersen içecek yerçok...akşamları git taşbaşa açip açip şişeleri kırıyorlar... hatta geçen senede yaktılar oraları..müslüm akpek;199691 wrote:İçkili lokanta yok.
evet... bir tane var ama neye yarar dışardan bir misafirin gelse otel yoktur.... çok lazım aslında...müslüm akpek;199742 wrote:Turistik bir otel olabilir.
büyük oyun salonları ,içinde çocukların gençlerin ve büyüklerin oynayacağı oyunlar
insanlar daha çok sosyal tesis istiyor bunun sebebi eğitim seviyemizi yükselmasi ve kişisel gelişimimizin ilerlemesi ben bu değişimden çok memnun oluyorum
aslında nizip'in çok ihtiyaçları var. ama nizipte işyeri açmak sabır ister. biri bişeyler yapsa bakıyor iyi iş yapıyor hemen bilen bilmeyen 100 kişi o işi yapmaya başlıyor. iyi olan bişeyi kötü yapıyorlar. herkes bildiği işi yapsa ne güzel olurdu.
neler olmalı :
sinema salonu
ailelerin rahatça gidebileceği ortamlar
Nizip'te her yıl yapılacak festivaller
bay-bayan karışık cafeler ( oyun salonları vs. .vs..)
pansiyonlar
spor tesisleri
vs. vs..
yatırım maliyeti düşük kaymakamlığın verdiği mikrokredilerle başlanabilecek ve bayan girişimcilerin yapabileceği işler çok ilgimi çekiyor.Mesela birkaç bayan çıksa da eve ekmeği yaparak satsa hem kuru sipariş alsalar hemde ıslanmış satsalar inanın ki çok iyi iş yapar.
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.