Nizip.com
Üye ol
Tarihi Karkamış

Mayınlar 2014 yılından önce temizlenmek zorunda

Görüntülenme: …

mehmet karakaş Üye
Türkiye açısından çok önemli olan bu konuda,elle tutulur ciddi yorumlar bekliyordum.
fsoyarik Üye
Arkadaşlar her yükselişin bir zevali vardır,müslüm bey dogru söylüyor eger bu nimetin kıymetini ikdidar bilmezse önce Allah sonrada kullar ellerinden alır.
Rahmetli menderes ve ekibi CHP den ayrılıp DP partiyi kurdular çok yanlışlar hatalar zulümler yapıldı chp yapttı ellerinden alındı dp yaptı onunda ellerinden alındı hemde çok acı olarak
Yakın örnegi ANAP ders almak lazım bence
Ancak ALLAH CHP NİN BAŞINDAN DENİZ BAYKALI EKSİK ETMESİN:SELAMLAR
YusufSerce Üye
Goruldugu kadariyla binbir turlu senaryo var ve millet icin hangisi hayirli ancak zaman gosterir. Konuyla ilgili yeterli bilgim olmadigi icin net seyler yazamiyorum.

Insallah milletimiz icin hayirli sonuclar cikar.
felsefefe Üye
Şimdi işin gerçeği şu ki
Savaş kapımızda
ya içine gireceğiz
ya dışında kalacağız
hepsinin bedeli başka
hepsi zor.
Mayın temizliğide bu işin bir parçası.
Ecevit zamanında mayın temizliği için gerekli araştırma yapılıyor
Ama karşıklık çıkınca kalıyor.
Bu gün yine aynı seneryolarla karşı karşıyayız.
Hükümetin şu veya bu olması mesele değil.
Her hükümet aynı sıkıntıları duyuyor.
Ancak en Türk Milleti için en az zarar veren
Durum Nedir ona bakmak lazım.
mehmet karakaş Üye
felsefefe;193391 wrote:Şimdi işin gerçeği şu ki
Savaş kapımızda
ya içine gireceğiz
ya dışında kalacağız
hepsinin bedeli başka
hepsi zor.
Mayın temizliğide bu işin bir parçası.
Ecevit zamanında mayın temizliği için gerekli araştırma yapılıyor
Ama karşıklık çıkınca kalıyor.
Bu gün yine aynı seneryolarla karşı karşıyayız.
Hükümetin şu veya bu olması mesele değil.
Her hükümet aynı sıkıntıları duyuyor.
Ancak en Türk Milleti için en az zarar veren
Durum Nedir ona bakmak lazım.

Osman abi durup durup savaştan bahsediyorsun. Konu nerden nereye geldi.

BİZ DİYORİZKİ BU MAYINLI ARAZİLERİ İSRAİL FİRMASI TEMİZLEMESİN.İSRAİLDEN BAŞKA BİR ÜLKEDE TEMİZLEYEMİYORSA.İSRAİL TEMİZLESİN, PARASINI ALSIN GİTSİN.
Kasım Böler Üye
Askerliğini istihkam sınıfında yapanlar bilirler, mayın döşeme eğitimleri alanlar vardır, mesela 100 metrekarelik bir alan mayınlanacak neler yapılır?

öncelikle mayınlanacak araziye ölçü olacal bir nirengi noktası oluşturulur daha sonra bu alanın üzerine döşenecek mayınlar nirengi noktasına göre koordinatları tespit edilir küçük krokiler ve sonrasında daha büyük harita türü milimetrik hassasiyeti olan anlaşılır şekilde haritalar oluşturulur...

eğitim sonrası ilgili komutan oluşturulan bu krokiye göre herhangi bir mayının yerini haritaya göre tespit eder eğer hata yoksa eğitim başarılı olmuştur çok küçük hatalar bile gözardı edilmez...

1956 yılında olsa bile TSK'nın bu mayınlı arazilerin haritalarını en az üç beş kopya ile ilgili konutanlıklarda ve daha üst komutanlıklarda saklamaması, arşivlememesi gibi durumun söz konusu bile olmayacağı aşikardır, ancak her nasıl olmuşsa bu haritalar (medyaya göre) kayıp, yok..!

Eğer öyle olsa bile bakın mayınları nasıl temizleniyor üstelik buradaki mayınların tamamı antitank değil anti personel mayınlar...

Bir de şunu hatırlatmakta fayda var bu mayınları temizlemek için öyle uzay teknolojisi gibi bir teknoloji gerekmiyor aşağıdaki linkten izleyin..!

mayın nasıl temizlenir

mayın nasıl temizleniz 2
vedat bozkurt Üye
müslüm akpek;193259 wrote:Birdahaki seçimlerde CHP iktidar olacak zaten.
bir dahaki seçim derken.......
tytyhgtyhgh Üye
TEZGAH KİMİN-KÜRESELCİLERİN
----------
Paranın dini, ırkı olmaz. (...) Yahudi sermayesidir, olmaz. Yahu burada kim çalışacak? İzak çalışmayacak, Hasan, Ahmet, Mehmet çalışacak! ”

İsrail vatandaşı İzak’ın çalışmayacağı, yani ağa olacağı, Hasan’ın, Mehmet’in, Ahmet’in ise AKP iktidarı eliyle kendi toprağında marabalaşacağının itirafıdır

Ve devam diyor Başbakan:

“- Suriye bunu yaptı, biz de yapalım dedik! ”

İşte acı olan ve Başbakanın cevap vermesi gereken soru burada düğümleniyor:

“-Suriye bunu nasıl yaptı? ”

Arkasında, bugüne kadar milyonlarca kilometrelik mayınlı alan temizlemiş NATO olmayan ve Türkiye kadar maddi ve teknik imkânlara sahip bulunmayan Suriye’nin yaptığını Türkiye yapamıyor olabilir mi? !

Olamaz.. Bunun cevabı, “yapamıyor” değil, bu işi birileri bilerek “yapmıyor” yahut, bu iş Türk’e, Türkiye’ye, birileri tarafından, inadına, Irak’ın kuzeyindeki oluşumun Akdeniz’e açılması için “yaptırılmıyor” olabilir mi?

Son sözümüz şu.

İsrail’in, Arz-ı Mev’ud sınırları içersinde gördüğü 210 bin dönümlük o topraklarda nefret ettiği Suriye ile de 510 kilometre sınır olduktan sonra, 49 yıl süresince, sadece domates, biber yetiştirmekle yetineceğini söylemek, sonra da bizlerden, buna inanmamazı beklemek, bilerek yahut bilmeyerek, İsrail adına konuşmaktan başka bir şey değildir. Türkiye-Suriye sınırında Türkiye ve Suriye için İsrail’den daha tehlikeli bir mayın düşünemediğimizin bilinmesini istiyoruz.

HASAN DEMİR-YENİÇAĞ

BİR SORU;

ahmet in mehmet in iş bulabilmesi için illaki yahudinin sam ın hans ın yatırım yapması mı gerekiyor.

mayınların temizleneceği alana özel yasa çıkararak bölgedeki köylüye kiraya verilemezmi?

68 milyona 3. uçağını alan başbakan 35 milyon u tsk ya niye vermez..de bu temizlik işini yapsın? ? ?
obirturka Üye
daha ortada bişey yok ama tepkimizi koymalıyız israilliler almasın bu ihaleyi...

ama başka bir firma üstünden yine israil alır muhtemelen..
vedatakkas Üye
1-Karkamış harabeleri ve turizm
2-Tarıma elverişli topraklar
3-Petrol rezervi
İştah kabartan bir üçgen...üstelik mayından sonra Suriye ve Irak sınırına komşu vilayetlerimizdeki ekonomik canlılık.
Şimdi gelelim israil'e ve yahudilere,kutsal kitaplarında vaad edilen topraklar ve üç nehirden bahseder.bu üç nehirden ikisi, Anadolu'nun bağrından doğup,kıvrıla kıvrıla,bağlana bağlana,kendisine yol bulup,sınırlarımızı terk edip gider.
Biri Fırat'tır,diğeri ise Dicle'dir.Enbaşta düşünceleri kutsal kitaplarına göre Mezopotamya,Fırat ve Dicle'dir.Ellerine böyle bir fırsat geçerse,ne olacağını düşünmek bile istemem.
Kendi ordumuz veya Nato kanalı ile halledebileceğimiz bir işi,İsrail'e kaptırırsak,sonuçlarının çok üzücü olacağına inanıyorum.
Hepinizin fikri ve emeği sağ olsun,selamlar.
Cali Üye
T.C. Hükümetinin mayınlı arazizinin temizlenmesi hususunda ihaleyi israil firmasına verme gibi bir mecburiyeti yoktur-ki zaten T.C. ordusu kendi döşediği mayınları temizleyemeycek kadar aciz değildir.
Ana Muhalefetin; Mayınlı arazilerin temizlenip bölge halkına verilmesi söylemini seçim yatırımı olarak düşünüyorum.
Şu da bir gerçektir, (temizLenme şartı ile 49 seneliğine ) israil veya abd firmasına verilmesi ilerki bir tarihte büyük sorunlar doğuracağı kanaatindeyim...
Ne pahasına olursa olsun, kendi işimizi kendimiz halletmeliyiz...
Mir'at Üye
bu konuyu yeni gördüm..kaç günden beri zihnleri bulandıran bir mesele....

cok üzücü bir durum gercekten.... israil sadece 'temizler' mi ki orayı be.... yazık yazık ..!

kuzuyu kurda teslim etmek gibi bişey bu..!

ayrıca hükümet ötenazi yapıyor resmen.... savunanlar daha neyi ne kadar hüsni zan ile karşılayacaklar anlayamıyorum...
coskun Üye
Arkadaşlar halen kısır bir tartışma içindeyiz.
Mesele mayınların temizlenmesi.
Lütfen konuyu kendi mecraında konuşalım.
Kanun çıkmadan, ihale bile olmadan israil'e peskeş naralarının atılma sebebleri ne? !!!
Sanki kanun çıkmış, ihale yapılmış ve israil firması ihaleye girmiş ve almış gibi yorum yapmak, kusura bakmayın ama evhamdan ve körü körüne partizanlık değil de nedir?

Takip ettiğim kadarıyla Akparti milletvekilleri içinde de bu yasaya karşı önyargılı olanlar vardı. Yapılan bir kapalı oturum sonucunda ikna olduklarını biliyorum. Ah bir de sade vatandaşı ikna edecek bilgiler paylaşılsa ya!

Neden biz temizleyemiyoruz ???
Neden bir başkası temizlesin diyoruz. (Bu fikre ordumuz da destek veriyor)
Burda mayın temizlenmesinden ziyade başka şeyler oldugunu düşünüyorum ve nedir acaba diye merak ediyorum.
Yoksa daha önce dediğim gibi hiçbir Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti millet menfaatleri harici bir karara imza atmamıştır, bundan gayrı da buna olasılık vermiyorum. Muhalefetin kopardıgı yaygara içinde siyasal iktidarı "peskes" nutukları eşliğinde nerdeyse hıyaneti vataniye ile suçlamanın hiçbir manası yoktur.

Bu işte bizim hesaba katmadığımız şeyler var. Bilen veya tahmin eden varsa söylesin yoksa akparti-kara parti kavgası yapmanın ne faydası olacak.
Osman abimin yoksa savaşmak zorundayız açıklamasını teyit edecek somut bilgileri oldugunu düşünüyorum bunu en azından bizimle paylaşması lazım.
Aksi takdirde varsayılan suriye veya iran saldırısında aman bize dokunmasınlar deyip bitaraf kalmak ne kadar akıl kârı.
Hadi Şimdi dokunmadılar.
Ya sonra?
mehmet karakaş Üye
Mayınlı arazilerle ilgili görüşülen tasarı geri çekildi.
mustafasahin Üye
konu dağılmış partizanlar iş başında ...:(
müslüm akpek Üye
Bakın ben buraya yazıyorum bu hükümet İsraillilere bu sözü vermiş, ihale onlara kesin verilecek, hepimizde konuştuğumuzla kalacağız.
felsefefe Üye
Şimdi arkadaşlar
bilmemiz gereken mevzu şu
ya cephe ülkesi olacağız yada biz Amerika ile müttefikiz ve bize düşen neyse yapacağız diyeceğiz.
Şimdi hem amerika ile müttefikiz hemde Amerikanın yenilmesi için ne gerekiyorsa yapacağız denemez.
Bu cümlemi iyi anlayın.
Siz anlamak istemiyorsanız
Bir gün öyle bir anlatırlarki
Şaşırıp kalırız.
Solcu veya Ulusalcı kesim diyor ki.
Biz Natodan çıkalım
Amerika ile ilişkilerimizi keselim.
Tamam ama bunun bir bedeli olacak vermeye hazırsak dediklerinizi yapalım.
Mayın konusu da bu işin bir parçası.
Ben veya herhangi bir Türk kimseden korktuğundan bu tartışmayı yapmıyor.
Neden bu tartışmayı yapıyoruz.
hangi taraf veya düşünce Türk Milletinin faydasına olur konusu içinde değerlendirelim.
müslüm akpek Üye
Osman bizim İrandan ne eksiğimiz var.
felsefefe Üye
1. Tüm silahlarımız Amerikan malı
Amerikayla arayı bozarsak
Silahlarımızı çöpe atarız.
Sence bu işin maliyeti nedir Müslüm Abi.
mustafasahin Üye
müslüm akpek;193681 wrote:Bakın ben buraya yazıyorum bu hükümet İsraillilere bu sözü vermiş, ihale onlara kesin verilecek, hepimizde konuştuğumuzla kalacağız.
müslüm abi nereden çıkarıyonuz böyle şeyleri birileri ortaya iki laf atıyor herkes o lafın peşinden koşuyor ihale verilse bile israile verilmez bu 1.
2. side hadi ihale verildi dedim en son onay verecek kişi cumhurbaşkanı bunu kesinlikle onaylamaz ...
müslüm akpek Üye
Osman sen en son ürettiğimiz tankın özelliklerini biliyormusun, 60km hız topun menzili 40 km, sen Türk ordusunu ve techizatını yabana atma.
müslüm akpek Üye
mavi_şahin;193701 wrote:müslüm abi nereden çıkarıyonuz böyle şeyleri birileri ortaya iki laf atıyor herkes o lafın peşinden koşuyor ihale verilse bile israile verilmez bu 1.
2. side hadi ihale verildi dedim en son onay verecek kişi cumhurbaşkanı bunu kesinlikle onaylamaz ...
İnşallah dedikleriniz doğru çıkarda bende size tava ısmarlarım.
mustafasahin Üye
aselsan mı üretmişti onu
müslüm akpek Üye
Evet aselsan üretmiş, sadece bu değil daha yerli üretim çok enteresan silahlar var ben bunları elimden geldiği kadar takip ediyorum, yani Osmanın söylediği gibi TSK o kadarda dışa bağımlı değil. Ayrıca şunu söyleyeyim, tüm nato ülkelerinin silah mermileri Kırıkkalede üretilmektedir.
felsefefe Üye
Evet Abi
AK Parti döneminde bu işe büyük önem ve teşvikler verildi.
Kendi silahımızı üretmemiz için tüm imkalarımız seferber ediliyor.
İnsansız uçak çalışmaları da yapılıyor.
Zaten kendi silahlarımızı tümüyle ürettiğimiz gün
Dünyay Türkün tekrar egemen olduğu gündür.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim