Hidoyu seviyoruz ve sonuna kadar ARKASINDAYIZ...
Genç Muhabbet
Ergenekoncu kamyon yazıları
Görüntülenme: …
Müslüm abi,ben yanlış birşey yapmadım! Özür dilenecek birşey yaparsamda özür dilemesini bilirim! Benim adıma kimse özür dilemesin!
Nizipli damarın tuttu yine, ben senin yerine özür diledim.mehmet karakaş;195828 wrote:Müslüm abi,ben yanlış birşey yapmadım! Özür dilenecek birşey yaparsamda özür dilemesini bilirim! Benim adıma kimse özür dilemesin!
Anlamıyom Müslüm abi.. anlamıyorum..
Bu devlet .. bu insanlar için 'değer' li olabilmek için askerden tabut için de mi gelmeliydim.. Anlamıyorlar...
Helikopteler inerdi.. bölük komtanlığının yanındaki boş arziye.. birlikte yemek yediğimiz, şakalaştığımız, nöbet tutuğumuz... arkadaşlarımızı bir bir siyah poşetimsi ceset torbaları içinde alıp götürdüler..
'Acaba bugün sıra kimde?'.. sorusu bizi derinden düşündürürdü..
Kahramanlar.. medyanın göremediği, kıyıda köşede kalmış mazlum delikanlılar...
İnsanların isimlerini dahi hatırlamadığı yirmi yaşlarında amaçları sadece vatan savunmasında -kimi de benim gibi gönüllü- yer almak için o çorak topraklarda bulunan ve çakal sürülerinin apamansız taktikleriyle kurban olmuş..;
Aksaraylı Mehmet.. İzmirli Altan.. Uşaklı Murtaza.. Urfalı canım kardeşim..gül yüzlüm.. Yasin.. Yasinim... teskeresine 3 gün kala (o dönemde askerlik uzmıştı) RPG-11/B 'nin vücüdunu parçalamasıyla can verdi.. 7 kardeşi vardı ve en büyüğü kendisi olduğu için evi geçindiriyordu.. haylleri vardı.. umudu...Alçakça bir roket.. her şeyi bitirdi...
Ben kötü bir şey yazmadım.. 'Ergenekon benim umrumda dahi değil'.. Eğer bir şeyi umrsuyorsam o da bu gariban şehitler ve arkalarında bıraktıkları boynu bükük aileleridir..
Aldığım bu şovence tepki.. etik değildi!.. Ne yaptım ki bu kadar üstüme gelindi?..
Yaşınıza hürmeten ellerinizden öperim...ama;
"Mehmet" arkadaşıma hakkımı helal etmiyorum..
Karanlık gecede kara sudan zap suyuna giden yol,
Dolunay azaplığında vatanımın,
Ay örgüsü saçlarına vurgun düşmüşüm,
Alın yazımıza vatan ve bayrak, şehitlik yazılmış
En güzel türküyü kurşun söyler özüme,
Ola ki Tendürek ağıdı Cudi, Havar türkülerinde,
Muhabbeti bulurum bir zaman,
Şahadetse aslanların savaşında,
Ölümsüzlük, şehitlik, bayrak hilalinde,
Can veren, kan veren yiğitler,
Yar gönlümüze düşende, çıktık dağların başına
Karanlık gecede el uzattık hilale,
Vurgun yedik seher rüzgarında,
Gurbet türküleriyle selam ettik yar diyarına,
Savaş türkülerinde kendimizi bulduk,
Vatan türküsüyle huy eyledik her zaman
Kürşat baskınlarında şahadetime destur verilirken,
Tekbir-i ilahi ki bayrağımdaki iman,
Yıldız yüceliğinde vatan olası gönül,
Neylerim, neylerim sensiz acep?
Seninle gezerim Şavşat'ı, Kars'ı,
Seninle inerim Bingöl'den Van'a,
Muş'tan el ederim Adıyaman'a,
Ben deli sevdalar yaşar uykusu geçerken,
Keleş sesinde yas tutarım,
Ölen şehitlerin ardından,
Mimarisi olduğum Anadolu'yu gezerken,
Nasibim bir kurşun olup da, düşersem toprağa,
Eğer, eğer toprak bana asmışsa bağrını,
Damla damla düşüyorsa toprağa kan,
Bayraklara sarılıyorsa tabutlar,
Analar, analar ağlıyorsa yitik erlerinin ardı sıra,
Gelinler, gelinler yas tutuyorsa yiğit erlerinin ardından
Ki Türk devleti öksüz kalacaksa eğer,
Koyuver şahin misali saldırsın İbrahim'in delilerini,
Mehmetçesine, çakal sürüsüne,
Ay gökte kaldıkça,
Ulu kocaların, ak sakalların duası
Üstüne olsun.
Bu devlet .. bu insanlar için 'değer' li olabilmek için askerden tabut için de mi gelmeliydim.. Anlamıyorlar...
Helikopteler inerdi.. bölük komtanlığının yanındaki boş arziye.. birlikte yemek yediğimiz, şakalaştığımız, nöbet tutuğumuz... arkadaşlarımızı bir bir siyah poşetimsi ceset torbaları içinde alıp götürdüler..
'Acaba bugün sıra kimde?'.. sorusu bizi derinden düşündürürdü..
Kahramanlar.. medyanın göremediği, kıyıda köşede kalmış mazlum delikanlılar...
İnsanların isimlerini dahi hatırlamadığı yirmi yaşlarında amaçları sadece vatan savunmasında -kimi de benim gibi gönüllü- yer almak için o çorak topraklarda bulunan ve çakal sürülerinin apamansız taktikleriyle kurban olmuş..;
Aksaraylı Mehmet.. İzmirli Altan.. Uşaklı Murtaza.. Urfalı canım kardeşim..gül yüzlüm.. Yasin.. Yasinim... teskeresine 3 gün kala (o dönemde askerlik uzmıştı) RPG-11/B 'nin vücüdunu parçalamasıyla can verdi.. 7 kardeşi vardı ve en büyüğü kendisi olduğu için evi geçindiriyordu.. haylleri vardı.. umudu...Alçakça bir roket.. her şeyi bitirdi...
Ben kötü bir şey yazmadım.. 'Ergenekon benim umrumda dahi değil'.. Eğer bir şeyi umrsuyorsam o da bu gariban şehitler ve arkalarında bıraktıkları boynu bükük aileleridir..
Aldığım bu şovence tepki.. etik değildi!.. Ne yaptım ki bu kadar üstüme gelindi?..
Yaşınıza hürmeten ellerinizden öperim...ama;
"Mehmet" arkadaşıma hakkımı helal etmiyorum..
Karanlık gecede kara sudan zap suyuna giden yol,
Dolunay azaplığında vatanımın,
Ay örgüsü saçlarına vurgun düşmüşüm,
Alın yazımıza vatan ve bayrak, şehitlik yazılmış
En güzel türküyü kurşun söyler özüme,
Ola ki Tendürek ağıdı Cudi, Havar türkülerinde,
Muhabbeti bulurum bir zaman,
Şahadetse aslanların savaşında,
Ölümsüzlük, şehitlik, bayrak hilalinde,
Can veren, kan veren yiğitler,
Yar gönlümüze düşende, çıktık dağların başına
Karanlık gecede el uzattık hilale,
Vurgun yedik seher rüzgarında,
Gurbet türküleriyle selam ettik yar diyarına,
Savaş türkülerinde kendimizi bulduk,
Vatan türküsüyle huy eyledik her zaman
Kürşat baskınlarında şahadetime destur verilirken,
Tekbir-i ilahi ki bayrağımdaki iman,
Yıldız yüceliğinde vatan olası gönül,
Neylerim, neylerim sensiz acep?
Seninle gezerim Şavşat'ı, Kars'ı,
Seninle inerim Bingöl'den Van'a,
Muş'tan el ederim Adıyaman'a,
Ben deli sevdalar yaşar uykusu geçerken,
Keleş sesinde yas tutarım,
Ölen şehitlerin ardından,
Mimarisi olduğum Anadolu'yu gezerken,
Nasibim bir kurşun olup da, düşersem toprağa,
Eğer, eğer toprak bana asmışsa bağrını,
Damla damla düşüyorsa toprağa kan,
Bayraklara sarılıyorsa tabutlar,
Analar, analar ağlıyorsa yitik erlerinin ardı sıra,
Gelinler, gelinler yas tutuyorsa yiğit erlerinin ardından
Ki Türk devleti öksüz kalacaksa eğer,
Koyuver şahin misali saldırsın İbrahim'in delilerini,
Mehmetçesine, çakal sürüsüne,
Ay gökte kaldıkça,
Ulu kocaların, ak sakalların duası
Üstüne olsun.
Hidayet bey yazdıklarımı ya iyi okumuyorsunuz,yada anlamak istemiyorsunuz. Bu konuya yazdığım mesajlar aşagıda.
1.Mesaj
Türklerin destanı olan Ergenekon'u bu davada isim olarak kullananları kınıyorum!!!
2.Mesaj
Hidayet bey sizin gazi olmanız ve bu olayları yaşamanız,Ergnekon isminin bu davaya verilmesini eleştirmemize engel olamaz.Bu davada yargılanlar,terörist olarak adlandırılan kişilerden daha çok hizmet etmediniz herhalde.Siz açtığınız konuya böyle yorum yapılıyor diye kızıyorsunuz.Ya onlar ne yapsın?
3.Mesaj
Hidayet bey,'Amacının ne olduğunu ve kime hizmet ettiğini bilmiyorum' 'İyice kör etmiş' demek ayıp birşey.Çok şükür kimseye hizmet ettiğimiz yok! Siz bir konu açmışsınız ve espirili şeyler yazmışsınız,yazabilirsiniz.Benim eleştirdiğim nokta bu davaya Ergenekon isminin verilmesi ve düne kadar devletin kullandığı bu kişilerin şimdi terörist olarak topluma lanse edilmesi.
'Ben yokum, üyeliğimi silin' gibi yazılarda yanlış.Burası bir form sitesi herkes aynı görüşte olamaz,beğenmediği şeyleri eleştirebilme hakkı vardır.Herkes aynı şeyi düşünseydi ne değişirdi bu dünyada?
Açmış olduğunuz konuyu siz silebilirsiniz.Bu ayrılıyorum muhabettide son günlerde moda oldu! Ayrılıyorsan yolunuz açık olsun,varsa sizde bir hakkım helal olsun.
Bu yazılan mesajlarda size karşı şövence bir tepki varmı?
1.Mesaj
Türklerin destanı olan Ergenekon'u bu davada isim olarak kullananları kınıyorum!!!
2.Mesaj
Hidayet bey sizin gazi olmanız ve bu olayları yaşamanız,Ergnekon isminin bu davaya verilmesini eleştirmemize engel olamaz.Bu davada yargılanlar,terörist olarak adlandırılan kişilerden daha çok hizmet etmediniz herhalde.Siz açtığınız konuya böyle yorum yapılıyor diye kızıyorsunuz.Ya onlar ne yapsın?
3.Mesaj
Hidayet bey,'Amacının ne olduğunu ve kime hizmet ettiğini bilmiyorum' 'İyice kör etmiş' demek ayıp birşey.Çok şükür kimseye hizmet ettiğimiz yok! Siz bir konu açmışsınız ve espirili şeyler yazmışsınız,yazabilirsiniz.Benim eleştirdiğim nokta bu davaya Ergenekon isminin verilmesi ve düne kadar devletin kullandığı bu kişilerin şimdi terörist olarak topluma lanse edilmesi.
'Ben yokum, üyeliğimi silin' gibi yazılarda yanlış.Burası bir form sitesi herkes aynı görüşte olamaz,beğenmediği şeyleri eleştirebilme hakkı vardır.Herkes aynı şeyi düşünseydi ne değişirdi bu dünyada?
Açmış olduğunuz konuyu siz silebilirsiniz.Bu ayrılıyorum muhabettide son günlerde moda oldu! Ayrılıyorsan yolunuz açık olsun,varsa sizde bir hakkım helal olsun.
Bu yazılan mesajlarda size karşı şövence bir tepki varmı?
Mehmet bey.. muhatap alımıyorum sizi.. 'Siyasi görüşleriniz' ve dünyanızla sizi başbaşa bırakıyorum.. Lütfen bir daha konularıma ilgili,; olumlu veya olumsuz cevabi yazı yazmayınız.. istirham ediyorum...
Şimdi 'Kurtlar Vadisi' yle ilgili komik bir konu açaçcam.. İnşeallah buna da tepki gelir!!..
Şimdi 'Kurtlar Vadisi' yle ilgili komik bir konu açaçcam.. İnşeallah buna da tepki gelir!!..
Siz duygu sömürüsü yapmaya devam edin! Yur dışında ve yurt içinde iyi bir eğitim almış insanlardan daha güzel,aydınlatıcı ve bilgilendirici konular bekleriz.Tabi siteden ayrılmazlarsa!
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.