Mahmut abi istiyormu ki,böyle bir talep içerisindesin Müslüm?
Site ve Üyeler Hakkında
Yusuf,kolay kolay sana "haklısın" dememişim.ama bu sefer haklısın galiba :))
galiba sende haklısın....sahi "bittim" ne demek? bir laftır ağzımıza dolamışız.. :)))
Bu cok hafif bir yaklasimdir. Elbetteki Turkce karsiligi vardir ve onemli de olan 'kasittir'. Bir cocuk bile kelimenin anlamini bilmezse dogrudan kasitla maksadi anlamlandirir.
'avatar'dan kasitin 'resim' oldugu asikardir. E, o zaman!....
Avatarin filolojisini isterseniz Sanskiritce kelime olup ozelllikle rituel olarak nesnenin figure, resme donusumune denir.
Bu yaklasimlarin, ozel kelime kullanma gayretinin iki yonu vardir. Biri kolaycilik ikincisi yine 'kibirden' mutevellit 'farkli olma' hastaligidir.
Gecmis gelecek kultur kaygimiz varsa daha dikkatli olmamiz gerekmez mi?
not: Mesele 'benim' hakli olmam degil sozun hak olmasidir.
Simdi bu 'kuru inad' Muslum abi. Sende 'hakli oldugumu' biliyorsun. Resime sifat ekliyeceksen nasilki 'vesikalik resimse' 'forum resmi' de diyebilirsin. Asil soru 'senin dil, kultur kaygin var mi?'
Mustafa Kemal'in 'nutkunu' anliyabiliyor musun? Ve bu anlasilmazligin daha da artmasini istiyor musun?
Forum kok olarak Turkce degildir ama 'Turkcelesmistir' ancak 'avatar' ve benzerleri henuz bu noktaya gelmeden tadbirli davranmamiz gerekir.
Polen2734 mahmut küçük
Görüntülenme: …
Onun istemesi önemli değil, İstanbul nizip.com üyeleri her zaman karizma olmalı.:Dvedatakkas;194912 wrote:Mahmut abi istiyormu ki,böyle bir talep içerisindesin Müslüm?
Haşeeee:)))müslüm akpek;194946 wrote:Onun istemesi önemli değil, İstanbul nizip.com üyeleri her zaman karizma olmalı.:D
Mahmut abinin yerinde olsam gençlik resimlerinden birini kordum avatara siyah beyaz iyi giderdi ve karizmayı toplamış olurdu
Tarhan bu avatar photoshop'lu mu.:D
Yazmiyacagim, yazmiyacagim dedim ama Muslum abimin surekli 'anliyamiyorum' serzenisinden mutevellid artik sart oldu....
'avatar' ne demek Allah askina?
Ha, dilin nasil yozlasdigi ve anlasilamaz hale geldigindeki 'sorumluluk payimizi' dikkate almanizi umarim.
Ha, dilin nasil yozlasdigi ve anlasilamaz hale geldigindeki 'sorumluluk payimizi' dikkate almanizi umarim.
YusufSerce;195094 wrote:Yazmiyacagim, yazmiyacagim dedim ama Muslum abimin surekli 'anliyamiyorum' serzenisinden mutevellid artik sart oldu....
Yusuf,kolay kolay sana "haklısın" dememişim.ama bu sefer haklısın galiba :))
Bittim derken... :)
Kasım Böler;195104 wrote:Bittim derken... :)
galiba sende haklısın....sahi "bittim" ne demek? bir laftır ağzımıza dolamışız.. :)))
Yok oğlum, sen Bursadan döndükten sonra değiştin...:DRamazan Tarhan;195109 wrote:galiba sende haklısın....sahi "bittim" ne demek? bir laftır ağzımıza dolamışız.. :)))
Avatarın Türkçe karşılığı varmı.Ramazan Tarhan;195102 wrote:Yusuf,kolay kolay sana "haklısın" dememişim.ama bu sefer haklısın galiba :))
müslüm akpek;195132 wrote:Avatarın Türkçe karşılığı varmı.
Bu cok hafif bir yaklasimdir. Elbetteki Turkce karsiligi vardir ve onemli de olan 'kasittir'. Bir cocuk bile kelimenin anlamini bilmezse dogrudan kasitla maksadi anlamlandirir.
Avatarin filolojisini isterseniz Sanskiritce kelime olup ozelllikle rituel olarak nesnenin figure, resme donusumune denir.
Bu yaklasimlarin, ozel kelime kullanma gayretinin iki yonu vardir. Biri kolaycilik ikincisi yine 'kibirden' mutevellit 'farkli olma' hastaligidir.
Avatarın karşılığı resim değil, avatar seni temsil eden resim demektir. Türkçede resim kelimesi her yerde kullanılır, mesela vesikalık resim dendiğinde o resmin ne resmi olduğunu anlarsınız, avatardaki resmin avatar resmi olduğunu nasıl anlayacağız, böyle bir kelime yokki türkçede.YusufSerce;195291 wrote:Bu cok hafif bir yaklasimdir. Elbetteki Turkce karsiligi vardir ve onemli de olan 'kasittir'. Bir cocuk bile kelimenin anlamini bilmezse dogrudan kasitla maksadi anlamlandirir.
Bastır Müslüm abi,:D arkandayız.müslüm akpek;195337 wrote:Avatarın karşılığı resim değil, avatar seni temsil eden resim demektir. Türkçede resim kelimesi her yerde kullanılır, mesela vesikalık resim dendiğinde o resmin ne resmi olduğunu anlarsınız, avatardaki resmin avatar resmi olduğunu nasıl anlayacağız, böyle bir kelime yokki türkçede.
müslüm akpek;195337 wrote:Avatarın karşılığı resim değil, avatar seni temsil eden resim demektir. Türkçede resim kelimesi her yerde kullanılır, mesela vesikalık resim dendiğinde o resmin ne resmi olduğunu anlarsınız, avatardaki resmin avatar resmi olduğunu nasıl anlayacağız, böyle bir kelime yokki türkçede.
Simdi bu 'kuru inad' Muslum abi. Sende 'hakli oldugumu' biliyorsun. Resime sifat ekliyeceksen nasilki 'vesikalik resimse' 'forum resmi' de diyebilirsin. Asil soru 'senin dil, kultur kaygin var mi?'
Mustafa Kemal'in 'nutkunu' anliyabiliyor musun? Ve bu anlasilmazligin daha da artmasini istiyor musun?
Forum da türkçe değilki, şöyle desek "muhabbet resmi":pYusufSerce;195791 wrote: Resime sifat ekliyeceksen nasilki 'vesikalik resimse' 'forum resmi' de diyebilirsin.
Mustafa Kemal'in 'nutkunu' anliyabiliyor musun?
müslüm akpek;195793 wrote:Forum da türkçe değilki, şöyle desek "muhabbet resmi":p
Forum kok olarak Turkce degildir ama 'Turkcelesmistir' ancak 'avatar' ve benzerleri henuz bu noktaya gelmeden tadbirli davranmamiz gerekir.
Benimsediği mitolojik veya fantastik tanrı veya kahramanın simgesidir.
Hangi dilden bize geçmiş bilemem ama günümüzde, sanal ortamda kendimizi ifade eden resim veya fotoğraf olarak kullanılan simgelerdir.
Benimsediği mitolojik veya fantastik tanrı veya kahramanın simgesidir.
Hangi dilden bize geçmiş bilemem ama günümüzde, sanal ortamda kendimizi ifade eden resim veya fotoğraf olarak kullanılan simgelerdir.
Sevgili kardeşlerim zaten biz türkçeyi gerçekten bilmiyor sadece dagarçıgımızdaki 500-1000 kelimeyi geçmeyen bazısı arapça bazısı farsça bazısıda yozlaşmış türkçe geriye kalanıda yabancı dilden geçen kelimeler ile konuşmaya çalışıyoruz.
Niizpte mendsil yerine türkçe kelime Yağlık kelimesi kullanırız yani, yaşanan türkçe dahi kalmadı gibi.Selamlar
Niizpte mendsil yerine türkçe kelime Yağlık kelimesi kullanırız yani, yaşanan türkçe dahi kalmadı gibi.Selamlar
Mahmut amcanın avatarı ne oldu? Birazda ondan bahsedelim:)
Ben avatar falan istemiym.Bu ara Müslüm günlerdir aynı Davutpaşa TİM-2 sitedeki Hayri ustanın balcan kebabını öve öve bitiremiyordu, baskın yapıp ısmarlar herhalde zannı ile Cumartesi öğlen yanına gittim ama bu ikinci seferdir malesef bulamadım(?) Hayri usta da yengemin yeğeniymiş(mızarlı İbrahim kiyanın torunu) Ayaküstü sohbetten sonra değerli dostum Eczacı Erol Nizipli kardeşim yemeği ısmarladı ama şanssızlığım devam ederek balan kebabının kalmadığını esef ve hüsranla öğrenip bir kez daha yıkıldım.Neyse Hayri usta siz bana bırakın dedi ve Davutpaşa Eczanesinde beklemeye başladık, ayrı tabaklarda piyaz ve selata, ayranla bir tepside Kıyma, tavuk ve ciğer kebabı hazırlamıştı.kebapları damak zevkimize uygun olduğu için afiyetle yedik ! Ustanın ellerine Erol Nizipli kardeşimin de kesesine sağlık derken, Müslüm Akpek 2.kez davet!ten kurtuldu (acaba gelenleri radarla takip edip kaçıyormu diye düşünmeye başladım?) ama artık haber vererek zoraki kendimi balcan kebabına davet ettireceğim, kurtuluş yok Müslüm bey kardeşim:)
Abim az sabret, okullar kapansın İstanbula geleyim beraber gidip evini başına yıkalım.
Erol bey çok değerli bir üyemizdi. Fakat zaman içerisinde onu üzdük sanıyorum ki artık pek girmiyor siteyePolen2734;195886 wrote:Ben avatar falan istemiym.Bu ara Müslüm günlerdir aynı Davutpaşa TİM-2 sitedeki Hayri ustanın balcan kebabını öve öve bitiremiyordu, baskın yapıp ısmarlar herhalde zannı ile Cumartesi öğlen yanına gittim ama bu ikinci seferdir malesef bulamadım(?) Hayri usta da yengemin yeğeniymiş(mızarlı İbrahim kiyanın torunu) Ayaküstü sohbetten sonra değerli dostum Eczacı Erol Nizipli kardeşim yemeği ısmarladı ama şanssızlığım devam ederek balan kebabının kalmadığını esef ve hüsranla öğrenip bir kez daha yıkıldım.Neyse Hayri usta siz bana bırakın dedi ve Davutpaşa Eczanesinde beklemeye başladık, ayrı tabaklarda piyaz ve selata, ayranla bir tepside Kıyma, tavuk ve ciğer kebabı hazırlamıştı.kebapları damak zevkimize uygun olduğu için afiyetle yedik ! Ustanın ellerine Erol Nizipli kardeşimin de kesesine sağlık derken, Müslüm Akpek 2.kez davet!ten kurtuldu (acaba gelenleri radarla takip edip kaçıyormu diye düşünmeye başladım?) ama artık haber vererek zoraki kendimi balcan kebabına davet ettireceğim, kurtuluş yok Müslüm bey kardeşim:)
Mahmut Abi aşkolsun ya, inan Hayri ustaya kaç gündür söylüyordum, nizip.com olarak geleceğiz ama sana haber veririm diye, sende ctesi günü arayınca eyvah dedim şimdi makaraya sararlar beni bu ikinci ctesi yine buluşamadık diye, aynen de oldu.
Bugün öğlen sizin balcan kebaplarını ben yedim, gerçekten nefis olmuştu tek eksik açık ekmek yoktu tırnaklı ekmekle idare ettim, bu cuma istersen cuma namazından sonra buluşalım.
Bugün öğlen sizin balcan kebaplarını ben yedim, gerçekten nefis olmuştu tek eksik açık ekmek yoktu tırnaklı ekmekle idare ettim, bu cuma istersen cuma namazından sonra buluşalım.
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.