Nizip.com
Üye ol
Basından Nizip Haber

Hac Kayıtları Başladı

Görüntülenme: …

Nrt Üye
Resim kaynağı

Hac Farizesini bu yıl yerine getirmek için ön kayıt yaptıran ve kurada asıl olarak belirlenen hacı adaylarının kesin kayıtları başladı. Kayıtlar 12 Haziran Cuma günü mesai bitimine kadar devam edecek. Nizip Müftüsü Cengiz Yağcı, sırası gelen hacı adayları, müracaat ettikleri Müftülüğü'nün hac bürosuna başvuracaklar, Başkanlık aracılığıyla kayıt yaptırmak istiyorsa, “2009 yılı haccı için Diyanet'e kesin kayıt yaptırabilir” belgesi, acente organizasyonlarına kayıt yaptırmak istiyorsa, “2009 yılı haccı için acenteye kesin kayıt yaptırabilir” belgesini alması gerekiyor. Söz konusu belgelerin il müftülüklerince verilmesi sırasında il kontenjanındaki yüzde 60 Diyanet ve yüzde 40 acente oranı korunacağını söyledi.

Devamı İçin Tıklayınız...
M.KÜÇÜK Üye
En önden müslüm abi ve bana yer ayırın
müslüm akpek Üye
Ben hac paramla bir öğrenci okutuyorum.
Kasım Böler Üye
Hacca gitmek maddi durumu uygun olan Müslümanlar için farzdır, aynı zamanda da nasip meselesidir her durumu müsait olan gitmek istese bile eline geçmeyebilir, bazen gitme fırsatını yakalayanlar bile son anda gidemiyorlar hayatın bir garantisi de olmadığına göre ancak nasibi olanlar nasipleniyor, niyet ne ise amel de ona göre şekil alıyor
M.KÜÇÜK Üye
müslüm akpek;194650 wrote:Ben hac paramla bir öğrenci okutuyorum.
O başka, hac başka. O öbürünün yerine geçmez...paran varsa on telebe okut...Ama maddi durumun varsa ömürde bir kez farz....Samimiyetimle söylüyorum param olsa masrafını ben karşılarım müslüm abi.:)
müslüm akpek Üye
Haca gitmek farz değil o zaman, farz demek her müslümanın mutlaka yapması gereken demek yani şart yapmazsan olmaz ama sonrada diyorsunuz ki paran varsa, para varsa farz yoksa sünnet diye bir şey varmı.
fsoyarik Üye
İslamın bazı ibadetleri mali bazı ibadetleri bedeni imkanlarla yapılır
Namaz oruç bedenidir
Zekatla Hacda mali bir ibadettir ve hepside farzdır

Bektaşinin biri bir sünniye soruyor
-İslamın şartı kaç.Sünni cevap veriyor
5
bektaşi hayır efendim bilemedin
1 diyor.sünni ula nasıl olur deyince.Bektaşi,
Namazla orucu biz kaldırdık
Zekatla haccıda siz kaldırdınız
Geriye Kelime-i şehadet kaldı yani bir
Onuda sende söyle bende söyliyeyim der.Selamlar
müslüm akpek Üye
fsoyarik;194766 wrote: Zekatla Hacda mali bir ibadettir ve hepside farzdır

Fatih bu ne demek biraz açıklarmısın, yani paran varsa farz yoksa başka birşey mi demek.
fsoyarik Üye
Evet bir nisap miktarı var yani ölçü
Çoluk çocugun ihtiyacından fazla belli bir ölçü mesale zekatta 90 gram altın olursa zekat farz oluyor yoksa farz olmuyor
hacda böyle ailenin belli bir geçim ölçüsünden sonra ihtiyaç fazlası belli bir ölçüde parası olacak hac görevini ifa edecek parası olacak o zaman farz oluyor yoksa farz degil
Bazı alimler evi olmayıp kirada olsa parası olsa Farz degil taki evini alana kadar demiş
bazıları evi zaruri ihtiyaç içinde saymış
bazıları binek yani arabayıda ihtiyaç saymış
Kısaca Fakirlik ve ölçü islama göre günün şartlarına göre degişiyor. Selamlar
müslüm akpek Üye
Bu kadar çeşitli islam olurmu, bunun bir standardı olması lazım, demekki bu sebepten herkes istediği yere çekebiliyor islami kuralları.
fsoyarik Üye
Yok islam bir yorumlar farklı konu gayet net ve açık müslüm bey herkesin anlayacagı inanacagı ölçüde bir sınır ve esneklik konmuşki herkes gönül ve vicdan rahatlıgı içinde yaşasın diye bular işnsanlara kolaylık kardeşim
Bu gün köyünde yaşayan bir adamın evi ve içindeki ile şehirde yaşayan siz kardeşimin ihtiyacı degişir eger siz köydeki bir kadınız zaruri ihtiyacını evdeki hanımınıza uygulasanız o ailede huzur olurmu bunlar bizim dinimizin güzellik ve kolaylıkları.
Hele yengeme köydeki kadının ihtiyacı ile seninki aynı dede göreyim başında saç kalacakmı korkudan.Selamlar

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim