Sorunlarımız Önerilerimiz

İmamların Lojmanlarını Niye Yıkıyorlar?

N.Akif Üye
Saha camiinin çevresindeki ucube yapılar yıkılıp da camiinin güzelliği ortaya çıkınca çok sevinmiştim. . İstasyon camii içinde aynı çalışmayı görünce kaygılandım ve kendi kendime şu soruyu sordum. . Peki camiinin imamı nerede kalacak? Çevreyi güzelleştirelim diye imamlara ait lojmanlar yıkılıyor niye kimsede buna ses çıkarmıyor? . Bu adamlar aldıkları üç kuruş maaşın bir kısmını da artık kiraya ayıracaklar,canları biraz daha yanacak toplumla araları daha da elektriklenecek ,toplumun imama bakışı maalesef o mesleğe yakışır değil. .Camiiler sadece namaz saatinde açılan ve ardından kapanan, imamına nikah, cenaze veya herhangi bir iş için ulaşılamayan garip bir resmi kuruluşa dönecek böylece camiiler ve imamlarımız sosyal hayatın dışına itilecek. İlerleyen zaman bunun faturasını çok acı ödetir. . Hele sabah namazı karanlıkta ucuz kenar semtten kalkıp Nizip’in bir tarafındaki camiiye namaz kıldırmaya giden insanın o saatlerde güvenliğini kim sağlayacak merak ediyorum doğrusu sitemizde yazıldı;Gökhan Dokuyucu kardeşin başına gelen ve ucuz atlattığı bir gece yürüyüşüne bu insanlar her gün maruz kalacak.Bakalım onlar ucuz atlata bilecek mi? ve olacak olayların hesabını kim verecek çevre düzenleyicilerimi? Hiç sanmıyorum ....
coskun Üye
Bölüm modu arkadaşlar Nakif bey’in sorusuna cevap verin lütfen.
N.Akif Üye
?
Orhan Çelik Üye
1-LEYLEK CAMİİ : Lojmanı yıkıldığı doğru ama imam arkadaş şuan kirada değil,belediyemiz gerekenei yaptı.. 2-SAHA CAMİİ: Lojmanı yıkılmadı,imam halen lojmanda oturmaktadır. Araşatırıp sorabilirsiniz.. 3-İSTASYON CAMİİ: Bu caminin çevre duvarı ve lojmanının yıkılması tamamen mahalles sakinleri,muhtar ve ilgili kurum tarafından istendi. Zoraki yapılan bişey yoktur. İmamın oturacağı evin kirası ise muhtar öncülüğünde halk ile işbirliği yapılarak karşılanmaktadır.. Yani kısacası; herşeyi düşünerek yapıyoruz. Bu konuda herhangi teleş edecek bir şey yok..
dedekılıç Üye
Değerli N.Akif kardeşim biz dinimizi sevdiğimizden dolayı,din adamlarınıda seviyoruz.Ancak sizinde bahsettiğiniz camilerimizin durumu içler acısı idi.Buralara belediye tarafından takdire şayan hizmetler yapılmıştır.Tabii bu hizmetler yapılırken lojman meselesi ortaya çıktı ve doğrudur.İnşallah İstasyon camii için birşeyler yaparız diye gayret sarfedeceğiz.DEDE KILIÇ.İstasyon Mah. Muhtarı
N.Akif Üye
Orhan Çelik ve Dede Kılıç’a ilgilerinden dolayı teşekkür ederim.. Umarım İmam arkadaşlar mağdur edilmez..
Orhan Çelik Üye
Dikkat edersen verilen cevaplarda mağdur olan herhangi bir kimse söz konusu değil. Rahat olabilirsiniz. Ayrıca sizin gibi sağduyulu vatandaşlara da biz teşekkür ederiz. SAYGILAR...
tikencan1 Üye
verilen cevaplar tam bir atasözümüz vardı hani minareyi çalan kılıfını uydurur diye aynen uymuş ilgili kişilere teşekkürler.
karadayı Üye
Dikkatimi çekti bu cami lojmanlarıyla ilgili diyanette çalışanlardanyahut imam arkadaşlardan niye hiç yorum yok. (mahlas kullandılarsa bilemem tabi...).

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim