Denizbank'ın Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Birlikte Yürüttüğü, '1.000 Köye 100.00 Kitap' Projesi Kapsamında Bolu'da Çiftçilere Tarımla İlgili Kitap Dağıtıldı.
Denizbank'ın Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile birlikte yürüttüğü, '1.000 Köye 100.00 Kitap' projesi kapsamında Bolu'da çiftçilere tarımla ilgili kitap dağıtıldı. Tarım İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen törene, Vali Yardımcısı Burhan Terzioğlu, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yamantürk, Tarım İl Müdürü Mehmet Altun, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emin Semercioğlu, Denizbank Şube Müdürü Nilgün Özerdoğan ile çiftçiler katıldı.
tarımla ilgili,başarılı çalışmalar her zaman ilgi alanıma girmiştir.hele bu çalışmaları yapan kişilerin yurdum insanı olması ve yurdum için yapması ayrı bir değer taşır.
teknolojinin bir kabus gibi bastırdığı dünyamızda nefes alacağımız,ekeceğimiz,biçeceğimiz alanların kalması ve bunların savunulması elbette dünyanın en hayırlı uğraşıdır.sevgiler.
Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan'ı telefonla arayarak kendisini başkomiser olarak tanıtan kişi,bir hasta için 350 TL istedi. Yardımcı olabileceklerini söyledikten sonra telefonu kapatan İhsan Ağcan polisi arayınca, sahte başkomiserin foyası ortaya çıktı. Parayı almak için belediyeye gelen dolandırıcıyı, polis gözaltına aldı.
Dün, Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan'ı telefonla arayan bir kişi, kendisini Bolu Emniyet Müdürlüğü'nde görevli başkomiser Mustafa Çınar olarak tanıtarak, bir hasta adına yardım topladığını, Vali'nin 500 TL yardımda bulunduğunu, Belediye Başkanından da aynı şekilde yardım beklediklerini söyleyerek, 350 TL istedi. İhtiyaç sahibi kişiye yardım edebileceklerini söyleyerek, tekrar kendisini aramasını isteyen Ağcan, telefonu kapattıktan sonra ilk iş olarak Emniyet Müdürlüğü'nü aradı. Ağcan, Mustafa Çınar isimli kişinin İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli olup olmadığını sorunca, dolandırıcının foyası ortaya çıktı. Bunun üzerine polisler, suçüstü yapmak için belediyeye geldiler. SERİ NUMARASI ALINMIŞ PARALARI ALIRKEN, SUÇÜSTÜ YAKALANDI
(23 Şubat 2010) Başkan Yılmaz: “Allah bizi onların şerrinden korusun” CHP Bolu İl Kongresi öncesi yaşanan bayrak krizinde tansiyon giderek artıyor. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz gazetemize yaptığı açıklamada, “Bayrak ve pankart asmak için izin, CHP il yöneticileri tarafından Cumartesi günü alınmıştır. Valilik Cumartesi günleri çalışıyor da biz mi bilmiyoruz? Diyecek başka bir şey yok. Allah yollarını açık etsin ve onların bu gücünden ve şerrinden de bizleri ve diğer partileri Allah korusun”dedi.
19 Ocak Cuma günü CHP'ye ait bayrak ve pankartlar zabıta ekipleri tarafından indirilmiş ve gerekçe olarak da izin alınmadığı ifade edilmişti. CHP il yöneticileri, devreye Vali H. İbrahim Akpınar'ı sokarak bayrakların yeniden asılmasını sağlamış ve Başkan Alaaddin Yılmaz da bu iznin yasa dışı olduğunu gazetemize yaptığı açıklamada değerlendirmişti. Dün gazetemize gelen Başkan Yılmaz, verilen olur belgesini ise Vali Yardımcısı Cemal Polat adına vekilinin imzaladığına dikkati çekti. Yılmaz, “Valiler adına, vali vekillerinin resmi evraka imza attığını hep görürüz biliriz de, vali yardımcısının vekili olduğunu bu resmi yazıdan görmüş olmanın hayretini yaşıyoruz. Bu vesile ile devlet kurumlarımızın Cumartesi günü de çalıştığını görmüş olduk. Bunu benim anlamam, algılamam mümkün değildir. Tek başına iktidar partisi olarak ben böyle bir güce sahip değilim. Diyecek başka bir şey yok. Allah yollarını açık etsin ve onların bu gücünden ve şerrinden de bizleri ve diğer partileri Allah korusun” dedi. Özcan: İhsan Ağcan görevden alınmalıdır Kongre öncesi yaşanan bayrak krizinin sorumlusu, Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan oldu. CHP İl Başkanı Tanju Özcan, dün düzenlediği basın toplantısında, Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan'ın görevden alınması gerektiğini söyledi.
Giderek tırmanan bayrak krizinde sular durulmuyor. Konu, dün CHP il binasında düzenlenen basın toplantısında da gündeme geldi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan CHP İl Başkanı Tanju Özcan, “Bolu Belediyesi'ne dışarıdan getirilen memur başkan yardımcısı nezaket kurallarını aşmış ve CHP'ye karşı düşmanca bir tutum sergilemiştir. AKP Bolu İl Başkanı Ali Ercoşkun'a bile 'hangi sıfatla beni arıyorsun' diyen Ağcan'a Sayın Ercoşkun'un bile sözünü geçiremediğini söylemesi düşündürücüdür. Zabıta tarafından bize bayrak asılmasıyla ilgili bir olarak izin kağıdımız olup olmadığı sorulmuştur. Ben de bunda hukuken bir eksiğimizin olmadığını, mülki idare amirliğinin haberi olduğunu ve Bolu Valisine sözlü olarak bilgi verdiğimi ifade ettim. Zaten biz Sayın Baykal'ın geçeceği yerlere bu bayrakları asmıştık. Daha sonra ise bayraklarımızın zabıta ekipleri tarafından indirildiğini ve bu direktifi de Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan'ın verdiğini öğrendik. O sırada aradığım insanlar arasında cep telefonu tek açık olan Ali Ercoşkun'du. Ona konuyu anlattım, kendisi de Ağcan'ı arayacağını söyledi. Daha sonra Ercoşkun'u aradığımda, İhsan Ağcan'ın kendisini hangi sıfatla aradığını söylediğini belirterek Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan'a sözünü geçiremediğini bana ifade etti” dedi.
Bolu İl genel meclisinin dün gerçekleştirilen oturumunda meclis üyeleri ile Bolu il tarım müdürü Mehmet Altun arasında önce ödenek arkasından da tarım müdürlüğünün çalışmaları yüzünden kısa süreli bir tartışma yaşandı.
İl Tarım Müdürü Altun 2010 yılı için 750 bin TL isterken, Tarım İl Müdürlüğü’ne 2010 yılı bütçesinden aktarılacak olan rakam 252 bin TL olarak öngörüldü. Konu görüşülmek üzere Çevre ve Sağlık Komisyonu’na havale edildi. Bolu il tarım müdürü Mehmet Altun rakamın daha da yukarı çekilmesi gerektiğini söyleyerek komisyondan gelecek olan rakamdan umutlu olduğunu söyledi.
Bolu İl genel meclisinin dünkü oturumunda Bolu İl Tarım müdürü Mehmet Altunla meclis üyeleri, AK Partili Fehmi Çınarla da CHP’li meclis üyeleri arasında Sebene verilecek olan tarım desteği yüzünden tartışmalar yaşandı. Bolu il tarım müdürü Mehmet Altun’un ülkede ki tarım sektörünün büyümesine rağmen kendilerine verilen ödeneğin her yıl aynı seviyede kalmasının sıkıntı yarattığı ile ilgili serzenişlerine cevaben konuşan AKP’li il genel Meclis üyelerinin “Sizin bu konuda ki çalışmalarınızı samimi bulmuyorum” biçimindeki ifadeleri meclis salonun da sert rüzgârların esmesine neden oldu. AK Partili Zeki Ozulluoğlunun “Müdürü beyin İl özel idarede alınan kararlar olduğu gibi Meclisten geçiyor söylemi ve bize yüklenmesi bizi üzdü. ‘Yeterli desteği il genel meclisinden göremiyoruz’ söylemi haksız bir söylemdir Ben şuan ilçe tarım müdürlüklerinin iş yapmadığını düşünüyorum. Sizin Mengen’de 1000 tarım gönüllüsü dediğiniz projeyi tarım il müdürlüğü yapmadı o projeyi biz yaptık” demesi ile daha da gerginleşen ortam üzerine konuşan Altun “Bugün bizler çok kıt kanaat imkânlarla çalışıyoruz. Geçen sene 250 bin TL verilmişti bu rakamlarla binlerce çiftçimizi istifade ettirdik ama yeterli değil. Kırsalda yaşayan çiftçilerimiz sizin desteklerinize muhtaçtır. Hepimizin ortak eksiği olduğunu düşünüyorum ve bunu düzeltmemiz gerektiğini temenni ediyorum” diye konuştu.
İhracattaki paya dikkat etmek lazım
İl Genel Meclisi bütçe görüşmeleri kapsamında dün yapılan toplantıda Tarım İl Müdürü Mehmet Altun bir sunum yaptı. Sunumu esnasında ilimiz tarımı ve projeler hakkında bilgiler veren Altun, İl Özel İdaresi tarafından ihtiyaç duyulan ödeneğin geçmiş yıllarda tam olarak verilmediğini bu yılki bütçe düzenlemesinde Bolu tarımı için daha çok ödenek verilmesini istedi. İl Tarım Müdürü Altun 750 bin TL destek isterken, Tarım İl Müdürlüğü’ne aktarılacak olan bütçe 252 bin TL olarak öngörüldü. Tarım İl Müdürlüğü bütçesi ile ilgili madde ise İl Genel Meclisi üyelerince oylanarak Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edildi.
Toplantıda sunum yapan İl Tarım Müdürü Mehmet Altun, “Çok dar bir alanda tarım yaptıklarını ifade ederek; “Tarım deyince; bitkisel üretim ve hayvansal üretimimiz var. Ama bu dar alanda bizim tarımımız iyi paslaşıyor. Alanımız 1.5 milyon dönüm ama yine pek tarıma el verişli olmayan yerlerde de yine tarımın bir parçası olan hayvancılık yapılıyor. Bugün Türkiye’de protein kaynağı bir et iki beyaz et. Eğer ülkemizde beyaz et üretiminin 3 milyar dolarlık bir potansiyelinin olduğunu düşünürsek, Bunun yaklaşık 1 milyar dolarlık bölümünü ilimizdeki kanatlı sektörü gerçekleştiriyor. Bu sektörde de yaklaşık 10 bin kişi istihdam ediliyor ama buna nakliyecisini, yemcisini de eklediğimiz zaman bu sektörden yaklaşık 50 bin kişi ekmek yiyor. İlimizde nüfusumuzun yaklaşık 3/1’i kırsal kesimlerde yaşıyor. Hatta şehirde yaşayanların çoğunun da kırsal kesim ile bağlantısı var. Son 3-4 yıla baktığımızda 2002 yıllarında tarımın ihracattaki payı 4 milyar dolar iken, şu an 11 milyar dolar. 2002 yılı öncesinde tarıma verilen destekler 1.8 Milyar TL iken şu an yaklaşık 4.5-5 milyar dolar yani yaklaşık 4 kat artmış durumda.”dedi.
“Tarıma ayrılan pay arttırılmalıdır”
Konuşmasının devamında tarım sektörünün son 6 yılda 4 kat büyüdüğünü fakat İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi’nin buna ayak uyduramadığını söyleyen Altun, “Ama bu hıza bakıldığında dört kat artmışken, ilimizde Özel İdaremiz ve İl Genel Meclisimiz buna ayak uydurabilmiş değil. Bu bilinçli yapılan bir hareket değil elbette bütçe kaynakları böyle bir durumu ortaya çıkartmıştır. Benim talebim şudur. 2002 yılı öncesindeki özel idare ya da meclisimizin tarıma ayırmış olduğu bütçeyi bir kez daha gözden geçirmek gerekir. Biz çok değil 4 kat artıştan ziyade daha önce meclisimizin vermiş olduğu destekleri talep ediyorum. Belki daha önce verilen rakamlar yerinde kullanılmıyordu. O zamanlar belki 1 milyon TL para veriliyordu, bu belki bir iki köye hayvancılık destekleme amacı ile veriliyordu. Bugün bizler çok kıt kanaat imkanlarla çalışıyoruz. Geçen sene 250 bin TL verilmişti bu rakamlarla binlerce çiftçimizi istifade ettirdik ama yeterli değil. Kırsalda yaşayan çiftçilerimiz sizin desteklerinize muhtaçtır. Hepiniz de kırsaldan geliyorsunuz, aslında sizler kırsalı temsil ediyorsunuz. Ben en az benim kadar sizin de heyecanlı olduğunuzu ve desteklemek istediğinizi tahmin ediyorum. Ama her ne hikmetse aramızda bir iletişimsizlik mi var, birbirimizi çok iyi anlıyoruz ama Özel İdareden gelen rakam burada onaylanıp geçiyor. Burada demek ki bir eksiklimiz var ama bu hepimizin ortak eksiği ve bunu düzeltmemiz lazım. Geçenlerde ilimiz çiftçisinin büyük ölçüde istifade ettiği hububat tohumunu gerçekleştirdik daha önce 150 tondu 500 tona yükseltildi ve bu sizin çabalarınızla oldu.”diye konuştu.
“Verdiğiniz parayı gram gram kullanıyoruz”” Buğday tohumu ile ilgili sembolik olarak 150 bin TL konulmasına rağmen çiftçileri istifade ettirdiğini söyleyen Altun, “Buğday tohumu ile ilgili 150 bin liralık sembolik bir rakam koydunuz o para ile biz 500’ün üzerinde çiftçiyi istifade ettirdik. Buradan da 49 bin TL’lik bir rakamı nakliye ile ilgili kısmından tasarruf ettik. Bugün bir olur alıp bu parayı da 2010 yılı projelerinde kullanacağız. Şundan emin olun ki vermiş olduğunuz her rakamı gram gram ölçerek kullanıyoruz. 2010 yılında da hububat tohumunu sizlerin desteklemesini istiyoruz. Buradan aldığımız parayı herhangi bir köyümüze değil, herhangi bir çiftçimize değil, herhangi bir kooperatife birliğe değil, parayı toplamda ilin tarımsal verileri öncelikleri göz önünde bulundurarak projeler hazırladık paraları oraya aktaracağız. Yani bizim harcayacağımız para ile ilimizdeki bütün çiftçiler istifade edecek.”dedi. Ayrıca toplantıda CHP’li üyelerle İl Genel meclis üyesi Fehmi Çınar arasında Seben’e verilen desteklerle ilgili olarak kısa atışmalar da yaşandı.
Bolu da bir hüzün oluştu.
Yüce Allahım her zaman hayrlısını versin.
Kardeşim İhsan Ağcan bir sıkıntı içinde.
Elbete ki biz
onun her zaman yanındayız.
Bu sıkıntılı süreçten kendisi alnın akıyla çıkacaktır.
felsefefe;227597 wrote:Bolu da bir hüzün oluştu.
Yüce Allahım her zaman hayrlısını versin.
Kardeşim İhsan Ağcan bir sıkıntı içinde.
Elbete ki biz
onun her zaman yanındayız.
Bu sıkıntılı süreçten kendisi alnın akıyla çıkacaktır.
İhsan Ağcan Kardeşim
yaklaşık 9 aydır bulunduğu cezaevindeki tutukluluk
hali ilk mahkme ile sona eriyor.
Bugün ilk mahkme ve tahliye kararı kendisine verildi.
Elbette ki
şeriatın kestiği parmak acımaz.
Ancak bir insanın 9 ayda ancak bir mahkemeye çıkması da
kabul edilmez.
Bizi tek sevindiren
İhsan Ağcan ın her hangi bir suç işlememiş
olması ve
ve geçte olsa tahliye edilmesidir.
Tüm ailesine
geçmiş olsun diyoruz.