müslüm akpek;200495 wrote:Sonunda bayanlar kazan kaldırdı.
hehehehehe :D
Görüntülenme: …
müslüm akpek;200495 wrote:Sonunda bayanlar kazan kaldırdı.
MENES;200547 wrote:Bak şimdi ömür deyince kömür, kömür deyince de aklıma mangal geldi ha.
murat coşkun(hacimurat);200436 wrote:bende soruyordum kendime"" allah allah pansiyoncular bizden sonra buharlaştımı? kimseyi göremiyorum diye...şükür faruk bu ezberimi bozdu.
faruk kendinden bahset biraz...nerdesin ,ne yaparsın,kimlerle görüşürsün..cebrail dilaver,sarı apo,halil dik falan vardı ..sanırım senin dönemdi..haberin var mı?
YusufSerce;200591 wrote:Bunlari gordugume inanamiyorum! Hayretler icerisindeyim!
Biri kalkip figan ediyor 'biz de katilacagiz' diye digerleri de apartopar 'hak dagitiyor!
Olacak is degil. Kimi kimden ayiriyorsunuz Allah askina? Kadinlar(bayan yoktur TURKCEDE!) mi ayri canli, erkekler mi? Hele Muslum abim gibi bi CHP'linin onlara da ayri bir yer ayiralim demesi tamamen SKANDAL. Bu nasil bir zihniyettir?
Bugunedek bu toplantilara gelmek isteyen kadinlar engellenmis midir acaba? O yuzden mi hak ariyorlar?
He, soyle bir sart olur, nizip.com katilimcilari davetlidir sadece ya da yazanlar gibisinden hatta sadece Nizipliler! E kadinlar diye ayri bi baslik acmanin ne alemi var????
Gelene itiraz edecek bir babayigidin oldugunu sanmiyorum yani! Oteyandan kadin erkek birlikte durmalarinda beis goren de ote durur!
Su gune kadar bu sitede gordugum en anlamsiz konu olmus ve daha da gormek istemiyorum sahsen.
YusufSerce;199374 wrote:/ilme saygimdan yine de yazmak istiyorum:
"Bureyde(r.a.) anlatiyor: “Rasulullah (s.a.s.) Ali (r.a.)’ye buyurdular ki: “Ey Ali, bakisina bakis ekleme. Zira ilk bakis sanadir, ama ikinci bakis aleyhinedir.”
Hz. Bureyde, Hz. Ebu Bekir'in en yakin dostu ve hicrette yardimci olmus Hira'ya yiyecek tasimistir... Daha da tafsilat isteyen varsa devam edelim!!!!. Biz atsak bile desteksiz atmayiz yav:)))) Bunca 'dusman varken' degneksiz gezilir mi hic?:)))
Buyrun işte ayet, bakmayacaksın kardeşim yok ilk bakış helalmiş ondan sonrakiler harammış bunlara inanmayın.MENES;200688 wrote:
Yusuf efendi bu ayet neyi anlatıyor bir fikrin varmı acaba.
- Müminlere -yani mümin erkeklere- söyle gözlerini indirsinler; gerek dışarda gerek içerde ve gerekse başkalarının evlerine girip çıkarken otururken kalkarken gözlerini dikmesinler harama bakmaktan ayıp bir şey görmekten sakınsınlar. NUR SURESİ 30: AYET
Ya Müslüm,ne aralarına giriyorsun,birak aralarında yazışıp yazışıp halletsinler:pmüslüm akpek;200719 wrote:Buyrun işte ayet, bakmayacaksın kardeşim yok ilk bakış helalmiş ondan sonrakiler harammış bunlara inanmayın.
yok valla olmaz...ısrar etme.:dyusufserce;200592 wrote:ha bu arada 'esleriyle' gelme meselesi vardi:))) sevgili hemsehrilerim latife, edeni uslup vs disinda insanlarin esı olmaz, turkcede 'hayvanlarin esi olur'! Kadinin 'kocasi' erkegin de 'karisi' olur. Kisacasi benim bildigim toplanti herkese acik, dolayisiyla suna buna ne ayri bi davetiye lazim ne de hakk! yanılıyorsam düzeltin lütfen.....
Aha bu Müso dayıyı düzeltmek lazım siteye gire gire yobaz oldu...:dyusufserce;200591 wrote:bunlari gordugume inanamiyorum! Hayretler icerisindeyim!
Biri kalkip figan ediyor 'biz de katilacagiz' diye digerleri de apartopar 'hak dagitiyor!
Olacak is degil. Kimi kimden ayiriyorsunuz allah askina? Kadinlar(bayan yoktur turkcede!) mi ayri canli, erkekler mi? [sıze=4]hele muslum abim gibi bi chp'linin onlara da ayri bir yer ayiralim demesi tamamen skandal. Bu nasil bir zihniyettir?[/sıze]
bugunedek bu toplantilara gelmek isteyen kadinlar engellenmis midir acaba? O yuzden mi hak ariyorlar?
He, soyle bir sart olur, nizip.com katilimcilari davetlidir sadece ya da yazanlar gibisinden hatta sadece nizipliler! E kadinlar diye ayri bi baslik acmanin ne alemi var????
Gelene itiraz edecek bir babayigidin oldugunu sanmiyorum yani! Oteyandan kadin erkek birlikte durmalarinda beis goren de ote durur!
Su gune kadar bu sitede gordugum en anlamsiz konu olmus ve daha da gormek istemiyorum sahsen.
Polen2734;200769 wrote:İstanbuldaki nizip.com toplantılarımıza az da olsa kadın üyelerimiz katılıyor ve bu da çok normal. Kadın erkek her anlamda eşittir.
Mahmut Bey, kadın erkek eşit değil. Tam tersi, günümüz toplumunda kadın üstün.
MENES;200688 wrote: Yusuf efendi bu ayet neyi anlatıyor bir fikrin varmı acaba.
- Müminlere -yani mümin erkeklere- söyle gözlerini indirsinler; gerek dışarda gerek içerde ve gerekse başkalarının evlerine girip çıkarken otururken kalkarken gözlerini dikmesinler harama bakmaktan ayıp bir şey görmekten sakınsınlar. NUR SURESİ 30: AYET
Madem biliyorsun da neden ben bakarım yada bırakın baksınlar tavrı yapıyorsun sayın serçe,mesele kadınlarla erkeklerin bir araya gelmesi değil ki mesele kaldırımları işgal edip kaldırımdan gelip geçen bayanları önce gelirken sonrada geçtikten sonra köşeyi dönene kadar bakıp rahatsız etme meselesidir. Gayri ihtiyari bir bayana bakabilirsiniz ama bununda bir usulü olmalı değilmi.Şimdi bana tefsir yazdırma buraya.YusufSerce;200795 wrote:قُل لِّلْمُؤْمِنِينَ يَغُضُّوا مِنْ أَبْصَارِهِمْ وَيَحْفَظُوا
فُرُوجَهُمْ ذَلِكَ أَزْكَى لَهُمْ إِنَّ اللَّهَ خَبِيرٌ بِمَا يَصْنَعُونَ
Bahsi gecen ayet bu. Simdi bu ayetin neyi anlattigi sorusunu bilerek mi soruyorsun yoksa benim bilmedigimi mi kastediyorsun? Konuyu fazla yaymadan izah edeyim ama yine de gerekirse acariz. Oncelikle tercume cok yanlis yapilmis!
قُل لِّلْمُؤْمِنِينَ = 'Mumin erkeklere soyle, يَغُضُّوا مِنْ أَبْصَارِهِمْ = Bakislarini koreltsinler, وَيَحْفَظُوا فُرُوجَهُمْ = Fecrlerini(malum yerlerini) ortsunler, korusunlar, ذَلِكَ أَزْكَى لَهُمْ = Bu onlar icin hostur, إِنَّ اللَّهَ خَبِيرٌ بِمَا يَصْنَعُونَ = Kesinlikle Allah hakkiyla haberdardir.
Bu ayetin tefsiri soruldugunda da daha evvel verdigim Hz. Ali'den nakilli hadis kayitlidir!
Bu arada sunu da siddetle vurgulamam gerekirki 'asri saadette' kadinlar ve erkekler birbiriyle rahatlikla gorusurlerdi ve fakat daha sonra bunlar 'fitne gerekcesiyle' YASAKLANMISTIR. Asri saadet kisa anlamiyla peygamber donemi uzun anlamiyla sahabe donemi yani dort halife donemini kapsar.
YusufSerce;200587 wrote:Bu da yazmiyacagim dedi, bizlere verdi veristirdi hergun de burda masallah:)))
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.