Nizip.com
Üye ol
Site ve Üyeler Hakkında

Muhtelif Sohbetler / Tartışmalar

Görüntülenme: …

Orhan Çelik Üye
müslüm akpek;200495 wrote:Sonunda bayanlar kazan kaldırdı.

hehehehehe :D
müslüm akpek Üye
Başka türlü haklarını alamayacaklarını anladılar.
M.KÜÇÜK Üye
Bak şimdi ömür deyince kömür, kömür deyince de aklıma mangal geldi ha.
boroboro Üye
MENES;200547 wrote:Bak şimdi ömür deyince kömür, kömür deyince de aklıma mangal geldi ha.

abi çok güzel konuyu bağlamışsın..tbr ediyorumm seni...:)
YusufSerce Üye
murat coşkun(hacimurat);200436 wrote:bende soruyordum kendime"" allah allah pansiyoncular bizden sonra buharlaştımı? kimseyi göremiyorum diye...şükür faruk bu ezberimi bozdu.
faruk kendinden bahset biraz...nerdesin ,ne yaparsın,kimlerle görüşürsün..cebrail dilaver,sarı apo,halil dik falan vardı ..sanırım senin dönemdi..haberin var mı?

Bu da yazmiyacagim dedi, bizlere verdi veristirdi hergun de burda masallah:)))
YusufSerce Üye
Bunlari gordugume inanamiyorum! Hayretler icerisindeyim!

Biri kalkip figan ediyor 'biz de katilacagiz' diye digerleri de apartopar 'hak dagitiyor!

Olacak is degil. Kimi kimden ayiriyorsunuz Allah askina? Kadinlar(bayan yoktur TURKCEDE!) mi ayri canli, erkekler mi? Hele Muslum abim gibi bi CHP'linin onlara da ayri bir yer ayiralim demesi tamamen SKANDAL. Bu nasil bir zihniyettir?

Bugunedek bu toplantilara gelmek isteyen kadinlar engellenmis midir acaba? O yuzden mi hak ariyorlar?

He, soyle bir sart olur, nizip.com katilimcilari davetlidir sadece ya da yazanlar gibisinden hatta sadece Nizipliler! E kadinlar diye ayri bi baslik acmanin ne alemi var????

Gelene itiraz edecek bir babayigidin oldugunu sanmiyorum yani! Oteyandan kadin erkek birlikte durmalarinda beis goren de ote durur!

Su gune kadar bu sitede gordugum en anlamsiz konu olmus ve daha da gormek istemiyorum sahsen.
YusufSerce Üye
Ha bu arada 'esleriyle' gelme meselesi vardi:))) Sevgili hemsehrilerim latife, edeni uslup vs disinda insanlarin ESI OLMAZ, Turkcede 'hayvanlarin esi olur'! Kadinin 'kocasi' erkegin de 'Karisi' OLUR. Kisacasi benim bildigim toplanti herkese acik, dolayisiyla suna buna ne ayri bi davetiye lazim ne de HAKK! Yaniliyorsam duzeltin lutfen.....
boroboro Üye
YusufSerce;200591 wrote:Bunlari gordugume inanamiyorum! Hayretler icerisindeyim!

Biri kalkip figan ediyor 'biz de katilacagiz' diye digerleri de apartopar 'hak dagitiyor!

Olacak is degil. Kimi kimden ayiriyorsunuz Allah askina? Kadinlar(bayan yoktur TURKCEDE!) mi ayri canli, erkekler mi? Hele Muslum abim gibi bi CHP'linin onlara da ayri bir yer ayiralim demesi tamamen SKANDAL. Bu nasil bir zihniyettir?

Bugunedek bu toplantilara gelmek isteyen kadinlar engellenmis midir acaba? O yuzden mi hak ariyorlar?

He, soyle bir sart olur, nizip.com katilimcilari davetlidir sadece ya da yazanlar gibisinden hatta sadece Nizipliler! E kadinlar diye ayri bi baslik acmanin ne alemi var????

Gelene itiraz edecek bir babayigidin oldugunu sanmiyorum yani! Oteyandan kadin erkek birlikte durmalarinda beis goren de ote durur!

Su gune kadar bu sitede gordugum en anlamsiz konu olmus ve daha da gormek istemiyorum sahsen.

senin klavyen neler yazıyor öyle...afaroz edilirsin yakında...bayan üyeler ve bizim sitenin erkek üyeleri bir arada olacak....!!!!! bu mümkün değil...sitede fikir beyan etmelerine dahi tahamülü olmayan üyeler varken...ne işi var internet sıtelerınde forumlarında bayanların..heleki site toplantılarında ..başımıza taş yağacak taş...kıyamet alameti bunlar...:)
müslüm akpek Üye
Mahmut her hafta sonu mangal yapmaktan içimiz dışımız kebap oldu, mangalda başka ne yapılır anlatsana.
M.KÜÇÜK Üye
YusufSerce;199374 wrote:/ilme saygimdan yine de yazmak istiyorum:

"Bureyde(r.a.) anlatiyor: “Rasulullah (s.a.s.) Ali (r.a.)’ye buyurdular ki: “Ey Ali, bakisina bakis ekleme. Zira ilk bakis sanadir, ama ikinci bakis aleyhinedir.”

Hz. Bureyde, Hz. Ebu Bekir'in en yakin dostu ve hicrette yardimci olmus Hira'ya yiyecek tasimistir... Daha da tafsilat isteyen varsa devam edelim!!!!. Biz atsak bile desteksiz atmayiz yav:)))) Bunca 'dusman varken' degneksiz gezilir mi hic?:)))

Yusuf efendi bu ayet neyi anlatıyor bir fikrin varmı acaba.

- Müminlere -yani mümin erkeklere- söyle gözlerini indirsinler; gerek dışarda gerek içerde ve gerekse başkalarının evlerine girip çıkarken otururken kalkarken gözlerini dikmesinler harama bakmaktan ayıp bir şey görmekten sakınsınlar.
NUR SURESİ 30: AYET
müslüm akpek Üye
MENES;200688 wrote:
Yusuf efendi bu ayet neyi anlatıyor bir fikrin varmı acaba.

- Müminlere -yani mümin erkeklere- söyle gözlerini indirsinler; gerek dışarda gerek içerde ve gerekse başkalarının evlerine girip çıkarken otururken kalkarken gözlerini dikmesinler harama bakmaktan ayıp bir şey görmekten sakınsınlar.
NUR SURESİ 30: AYET
Buyrun işte ayet, bakmayacaksın kardeşim yok ilk bakış helalmiş ondan sonrakiler harammış bunlara inanmayın.
vedatakkas Üye
müslüm akpek;200719 wrote:Buyrun işte ayet, bakmayacaksın kardeşim yok ilk bakış helalmiş ondan sonrakiler harammış bunlara inanmayın.
Ya Müslüm,ne aralarına giriyorsun,birak aralarında yazışıp yazışıp halletsinler:p
M.KÜÇÜK Üye
yusufserce;200592 wrote:ha bu arada 'esleriyle' gelme meselesi vardi:))) sevgili hemsehrilerim latife, edeni uslup vs disinda insanlarin esı olmaz, turkcede 'hayvanlarin esi olur'! Kadinin 'kocasi' erkegin de 'karisi' olur. Kisacasi benim bildigim toplanti herkese acik, dolayisiyla suna buna ne ayri bi davetiye lazim ne de hakk! yanılıyorsam düzeltin lütfen.....
yok valla olmaz...ısrar etme.:d
M.KÜÇÜK Üye
yusufserce;200591 wrote:bunlari gordugume inanamiyorum! Hayretler icerisindeyim!

Olacak is degil. Kimi kimden ayiriyorsunuz allah askina? Kadinlar(bayan yoktur turkcede!) mi ayri canli, erkekler mi? [sıze=4]hele muslum abim gibi bi chp'linin onlara da ayri bir yer ayiralim demesi tamamen skandal. Bu nasil bir zihniyettir?[/sıze]

bugunedek bu toplantilara gelmek isteyen kadinlar engellenmis midir acaba? O yuzden mi hak ariyorlar?

He, soyle bir sart olur, nizip.com katilimcilari davetlidir sadece ya da yazanlar gibisinden hatta sadece nizipliler! E kadinlar diye ayri bi baslik acmanin ne alemi var????

Aha bu Müso dayıyı düzeltmek lazım siteye gire gire yobaz oldu...:d
YusufSerce Üye
Muslum abim yorum yapmamis:))))
müslüm bozkurt Üye
Polen2734;200769 wrote:İstanbuldaki nizip.com toplantılarımıza az da olsa kadın üyelerimiz katılıyor ve bu da çok normal. Kadın erkek her anlamda eşittir.

Mahmut Bey, kadın erkek eşit değil. Tam tersi, günümüz toplumunda kadın üstün.
YusufSerce Üye
MENES;200688 wrote: Yusuf efendi bu ayet neyi anlatıyor bir fikrin varmı acaba.

- Müminlere -yani mümin erkeklere- söyle gözlerini indirsinler; gerek dışarda gerek içerde ve gerekse başkalarının evlerine girip çıkarken otururken kalkarken gözlerini dikmesinler harama bakmaktan ayıp bir şey görmekten sakınsınlar. NUR SURESİ 30: AYET
قُل لِّلْمُؤْمِنِينَ يَغُضُّوا مِنْ أَبْصَارِهِمْ وَيَحْفَظُوا
فُرُوجَهُمْ ذَلِكَ أَزْكَى لَهُمْ إِنَّ اللَّهَ خَبِيرٌ بِمَا يَصْنَعُونَ

Bahsi gecen ayet bu. Simdi bu ayetin neyi anlattigi sorusunu bilerek mi soruyorsun yoksa benim bilmedigimi mi kastediyorsun? Konuyu fazla yaymadan izah edeyim ama yine de gerekirse acariz. Oncelikle tercume cok yanlis yapilmis!

قُل لِّلْمُؤْمِنِينَ = 'Mumin erkeklere soyle, يَغُضُّوا مِنْ أَبْصَارِهِمْ = Bakislarini koreltsinler, وَيَحْفَظُوا فُرُوجَهُمْ = Fecrlerini(malum yerlerini) ortsunler, korusunlar, ذَلِكَ أَزْكَى لَهُمْ = Bu onlar icin hostur, إِنَّ اللَّهَ خَبِيرٌ بِمَا يَصْنَعُونَ = Kesinlikle Allah hakkiyla haberdardir.

Bu ayetin tefsiri soruldugunda da daha evvel verdigim Hz. Ali'den nakilli hadis kayitlidir!

Bu arada sunu da siddetle vurgulamam gerekirki 'asri saadette' kadinlar ve erkekler birbiriyle rahatlikla gorusurlerdi ve fakat daha sonra bunlar 'fitne gerekcesiyle' YASAKLANMISTIR. Asri saadet kisa anlamiyla peygamber donemi uzun anlamiyla sahabe donemi yani dort halife donemini kapsar.
M.KÜÇÜK Üye
Ne oldu yahu yine bir sürü mesaj uçmuş Allah Allah,Allah Allah.:mad:
müslüm akpek Üye
Bak uçmamış mesajlar burada.
M.KÜÇÜK Üye
YusufSerce;200795 wrote:
قُل لِّلْمُؤْمِنِينَ يَغُضُّوا مِنْ أَبْصَارِهِمْ وَيَحْفَظُوا

فُرُوجَهُمْ ذَلِكَ أَزْكَى لَهُمْ إِنَّ اللَّهَ خَبِيرٌ بِمَا يَصْنَعُونَ

Bahsi gecen ayet bu. Simdi bu ayetin neyi anlattigi sorusunu bilerek mi soruyorsun yoksa benim bilmedigimi mi kastediyorsun? Konuyu fazla yaymadan izah edeyim ama yine de gerekirse acariz. Oncelikle tercume cok yanlis yapilmis!

قُل لِّلْمُؤْمِنِينَ = 'Mumin erkeklere soyle, يَغُضُّوا مِنْ أَبْصَارِهِمْ = Bakislarini koreltsinler, وَيَحْفَظُوا فُرُوجَهُمْ = Fecrlerini(malum yerlerini) ortsunler, korusunlar, ذَلِكَ أَزْكَى لَهُمْ = Bu onlar icin hostur, إِنَّ اللَّهَ خَبِيرٌ بِمَا يَصْنَعُونَ = Kesinlikle Allah hakkiyla haberdardir.

Bu ayetin tefsiri soruldugunda da daha evvel verdigim Hz. Ali'den nakilli hadis kayitlidir!

Bu arada sunu da siddetle vurgulamam gerekirki 'asri saadette' kadinlar ve erkekler birbiriyle rahatlikla gorusurlerdi ve fakat daha sonra bunlar 'fitne gerekcesiyle' YASAKLANMISTIR. Asri saadet kisa anlamiyla peygamber donemi uzun anlamiyla sahabe donemi yani dort halife donemini kapsar.
Madem biliyorsun da neden ben bakarım yada bırakın baksınlar tavrı yapıyorsun sayın serçe,mesele kadınlarla erkeklerin bir araya gelmesi değil ki mesele kaldırımları işgal edip kaldırımdan gelip geçen bayanları önce gelirken sonrada geçtikten sonra köşeyi dönene kadar bakıp rahatsız etme meselesidir. Gayri ihtiyari bir bayana bakabilirsiniz ama bununda bir usulü olmalı değilmi.Şimdi bana tefsir yazdırma buraya.
müslüm akpek Üye
oooo burası diyanet işlerine döndü.
murat coşkun Üye
YusufSerce;200587 wrote:Bu da yazmiyacagim dedi, bizlere verdi veristirdi hergun de burda masallah:)))

sevgili nizipin yegane anarşisti bazarov serçe ( yahut raskalnikov ) kardeşim...bir edeb-iyatçı olarak "BU da" hitab kelimeni sana yakıştıramadım..(başkası yazsa bir şey demem ,sen olduğun için ,sana değer atfettiğim için sana yakışmamış)üstelik her zamanki yaptığıın gibi farklı ve dar bir forum olan nizip lisesi pansiyonunda bana taş atmak için yazmanda şık durmamış.yani bu biraz yersiz bir yazı gibi olmuş..ilgili ilgisiz yazarak konu dağıtımının güzel örneklerinide bu şekliyle isbat etmiş oldun. başka forumlarda bari yapma bunu.yoo rahatsız olmadım ha...hakikaten seni önemsiyor ve seviyorum...tamamen bana özel bir taş attığın için özel bir yazışma olduğu için cevab yazma ihtiyacı hissetim.özel mesaj okumaya tenezzül etmediğini bildiğimden özel mesaj yazmadım.
eğer site yönetimindeki dostlar senin üstteki mesajını ve bu mesajı muhtelif tartışmalar kısmına alırlarsa nizip lisesi pansiyonu topicinde şahsa özel mesajlarıda ayıklamış olurlar.
müslüm akpek Üye
Siz daha oylarınızı AKP ye vermeye devam edin.
admin
Meslek: Ticaret
Yönetici
Müslüm bey konuları siyasi alana çekmeyiniz. Taman siz eyi adamsınız
müslüm akpek Üye
Solcular iktidarda olsaydı ne elektrik kesilirdi ne de su, onu demek istemiştim.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim