Genç Muhabbet

Antepli tatlıcı memik usta...Komik videosu

nizip27700 Üye
Güzel yurdumuzun her ili her ilçesinde kendine özgü bulabileceğiniz muhakkak bir şeyler vardır baklavası ile ünlü Gaziantep’te şamtatlısı satışı yapan bir seyyar satıcı öyle bir pazarlama yolu bulmuş ki inanılır gibi değil ilk duyduğunuzda ne konuştuğu her ne kadar anlaşılmıyor olsada biz bunu sizin için Türkçeye çevirdik Tatlıcı memik usta tam bir antep şivesiyle tatlısını satmaya çalışıyor işte ağızdan dökülen o güzel ve anlaşılması her ne kadar zor olsada güzel nağmeler Antep şivesi açıklaması : Deyn gelinde gedek gelin gelin vahıt aşam Avrat uşak devşek çoluk çocuk evde aç ekmek bekliy Yorganı malefeyi gemirdiler kapıyı taayı gemiriler eşşikteki pabucu gemiriler Süllümü süyyükü gemiriler hassırı killimi gemiriler ağam bu vahıttan sona kime satacak bu datlıyı Ne baaardirisez beni ağam ahali yerissenez Ağam evvel ekmek aslanın madesindeydi şimdik gucca bindik gedik biz gaçik gaçik ulaşameyk Ağam siz yatımisez uyimisez oturimisez ne durısez ağam yerissene ahali Türkçesi açıklaması: Hadi aceleyle gelin vakit akşam hanım çoluk çocuk evde aç ekmek bekliyor Yorganı kemirdiler kapıyı pencereyi kemirdiler kapı önündeki terliği kemirdiler merdiveni duvarı kemirdiler hasır kilimi kemirdiler ağabey bu vakitten sonra kime satacağız bu tatlıyı neden bağırtıyorsunuz beni hadi millet yürüsenenize Ağabey önceleri ekmek aslanın midesindeydi şimdi kucağa bindik gidiyoruz koşuyoruz koşuyoruz ulaşamıyoruz ağabey siz yatıyormusunuz uyuyormusunuz oturuyormusunuz ne duruyorsunuz ağabey yürüsenenize millet…. Not: Alıntıdır Linke tıklayın izleyin... https://akilli.tv/video/351295/Tatlici-memik-ustadan-nagmeler.aspx Bu da 6.10 dakikalık videosu... İsteyen youtube dende aratıp diğer videolarını izleyebilir
YouTube üzerinde aç
Resmi aç
mehmet karakaş Üye
Videoyu daha önce izlemiştim.Siteyede eklenmesi güzel olmuş.Eline sağlık Abdurrahman abi.
M.KÜÇÜK Üye
Adam gayet profesyonelce yapıyor...
Cali Üye
Buda ekmeğini Böyle kazanıyor, Helal olsun...
Hasan1983 Üye
Ben söylediklerinden pek bişey anlamadım yaw abdurahman abi yazmaydı bu ne söylüyor diyeçektim :)
müslüm akpek Üye
Eğer açıklamasını yazmasaydın ben ne dediğini hayatta anlamazdım, demekki gerçek şiveyle konuşursak kimse bizi anlamayacak. Gülmekten öldüm. "Süllümü süyyükü gemiriler" Buradaki süyyükü anlamadım.
nizip27700 Üye
Videoyu ilk izlediğimde gülmekten koptum. Bu güzel videoyu Tüm hemşehrilerimle paylaşayım dedim ekledim. Eczanede fırsat buldukça açıyorum gülüyorum moral buluyoruım. Bende ne stres kalıyor nede sıkıntı. Gülmek vede neşelenmek isteyenlere bire bir :D:D:D:D
şükrü çiftçi Üye
hayatla savaşıyor nasıl bir ekmek kazanır çoçuklarıma götürürüm diye düşünü bu abimiz ne varsa bu para için insanlar herşey yapıolar valla çok güzel müşteri çekiyordur kesin diline sağlık abimizin paylaşım için teşekürler
vedat bozkurt Üye
aaam bu vağıt üsperdi ya...
Subutay Üye
Eski toprak evlerde, damın sokağa doğru uzamış saçaklarına süyük denirmiş.
müslüm akpek;193350 wrote:Eğer açıklamasını yazmasaydın ben ne dediğini hayatta anlamazdım, demekki gerçek şiveyle konuşursak kimse bizi anlamayacak. Gülmekten öldüm. "Süllümü süyyükü gemiriler" Buradaki süyyükü anlamadım.
tytyhgtyhgh Üye
Abdurrahman kardeş, özgün dili en iyi kullanan bu sempatik tatlıcıyı eklemene teşekkürler.Sanırım çabuk konuştuğu için bazılarımız anlayamamış yoksa bizim eski haneklerimizin antep ağzı ile söylenişi.Müslüm'ün süyüğü anlamamasına şaşırdım.Süyük eski toprak damlı evleri birbirinden ayıran duvarın tepe kısmıdır.Bu konuda bir deyimimiz de var; ''Süyük serçesi''
müslüm akpek Üye
Mahmut abi ben bazı Nizip haneklerini unutmuşum şimdi siz söyleyince hatırlıyorum, açıklamalar için teşekkür.
vedatakkas Üye
bayıldım bu haneklere,sağolun arkadaşlar.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim