Nizip.com
Üye ol
Basından Nizip Haber

Mobese kameraları

Görüntülenme: …

Nrt Üye
Resim kaynağı

Nizip İlçesinde hazırlanan KGYS (Kent Güvenlik Yönetim Sistemi) Projesinin alt yapısı GSHDSL ve Metro Ethernet olarak gerçekleştirilecek olup bu sistemde ilçenin muhtelif noktalarına yerleştirilecek hareketli ve sabit kameralar aracılığı ile (Kent Güvenlik Yönetim Sistemi) Merkezine görüntü transferi yapılacak ve bu görüntülerin merkezde kayıt altına alınacağı belirtildi. Kayıt altına alınan bu görüntüler Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından izlenerek (Kent Güvenlik Yönetim Sistemi) Merkezi aracılığı ile Polnet sisteminden otomatik olarak sorgulanması sağlanacak. Ayrıca (Kent Güvenlik Yönetim Sistemi) Projesinde yer alacak tablet bilgisayarların Polis Merkezleri, İlçe Devriye Ekipler Amirlikleri ve trafik birimlerine ait ekipler başta olmak üzere ve polis araçlarına monte edilmek sureti ile Polnet üzerinde yer alan Çalıntı Oto, Aranan Şahıslar vb.bir çok olay proje sayesinde izlenme imkânı sağlanacak. Kent Güvenlik Yönetim Sistemi ihalesinin ise 20 Ağustos 2008 tarihinde yapılacağı açıklandı.

Devamı İçin Tıklayınız...
Nrt Üye
Resim kaynağı

Nizip İlçe Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, MOBESE sistemi sayesinde ilçelerinin daha huzurlu olacağını belirtti. Akdoğan, yazılı açıklamasında, Nizip'i MOBESE sistemine kavuşturmak için başlattıkları çalışmanın sürdüğünü, çalışma için yaklaşık 700 bin dolar harcayacaklarını kaydetti. Kente sistemin montajına önümüzdeki ay başlanacağını ifade eden Akdoğan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ''MOBESE sistemi yeni bir teknolojik imkan. Sistem sayesinde 3 ayrı merkezden kentimizin ana caddeleri sürekli olarak izlenebilecek. Bu izleme sayesinde hırsızlık ve diğer suçlarda önemli azalma olacağına inanıyoruz. MOBESE sistemi sayesinde ilçemiz daha huzurlu olacak.'' Şeklinde konuştu.

Mustafa Bilici Üye
700 bin dolar çok para yav antep bile 1 milyon dolar harcıyor ama yinede iyi olacağını düşünüyorum...
bence bu kadar pahalı olmaması lazım bizim sitemiz bile bu işi az çok yapıyor bize 100 bin dolar versinler hem nizip.comdan değişik yerlerde görüntü alırız hemde bu görüntüleri kayıt edecek bir sistemle görüntüleri saklarız hemde millet memleketi izler..
Mustafa Bilici Üye
mobeseyi araştırdım biraz...

Mobese ne demek oradan başlayalım. Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu kelimelerinin kısaltılmasından oluşan "MOBESE" yıllardır İstanbul'da kullanılıyor. Kısıtlı sayıda da olsa kayıttaki kameralarla şehrin güvenliği için önemli miktarda kolaylık sağlanıyor.
Öncelikle elektronik ithalatçıları yaşadılar. Emir büyük yerden geldiğine göre mecburen tüm il özel idareleri yakında ihalelere çıkıp dört bir yanı kameralar ve merkezde kayıt sistemleri ile donatacaklar. Durgunluk içerisinde hayatta kalmaya çabalayan elektronik sektörüne iş çıkacak. Bu gelişme yaprak kımıldamayan küçük esnaf cephesine ilaç gibi gelecek. İhaleleri büyük firmalar alsa da en azından işin bir bölümünü küçük esnafa yaptıracaklar diye düşünerek bu sonuca ulaştım ama tamamen sanal bir çıkarım bu. "Gerçek gelişmeler ne şekilde olur?" sorusunun cevabı henüz kafalardaki soru işaretinden ibaret.
MOBESE kameraları ile anında olmasa bile sonradan izlenen kayıtlar sayesinde suçlular yakalanacaklar. Suçlu sayısındaki azalma ise huzura katkı olarak kendini gösterecektir. Ayrıca trafik magandaları da bundan kısa süre içerisinde paylarını alacaklar. Ancak en önemlisi hassas bölgelerdeki terörist faaliyetlerin zorlaşacak olması.
İngiltere de benzeri bir sistemle özellikle büyük şehirleri izliyor. Metrolarda yapılan terörist eylemlerin faillerini kolayca bulup adalete teslim etmişlerdi hatırlarsanız. Ancak her ne kadar anında görüntü bir sistem de olsa olası suç eylemlerini önceden yada olduğu anda önlemek konusunda zayıf yönleri olan sistemi teknolojinin yardımı ile daha iyi bir hale getirmek mümkün.
Örneğin yüz tanıma sistemleri ile bilgi bankasındaki aranan suçluların yakalanması olanaklı. İnsan yüzünün benzersizliği sayesinde çalışan sistem belli miktarda surat kestirim noktasını referans alarak tehlikeli suçluları yada takip edilen kişileri tespitte emniyet güçlerine yardımcı olabiliyor. Doğru açıdan çekilmiş bir kare resim bunun için yeterli oluyor

Mobese kameraları
Eğer akıllı çalışan bir yazılım üretilirse neredeyse tüm toplumu anında izlemek mümkün olabilir.
Öncelikle bir resim lazım! Bilmiyorum son zamanlarda yurt dışına çıktınız mı? Gümrük polisleri her giren çıkanı fotoğraflıyorlar. Devlet daireleri, Nüfus daireleri, PTT ve bankalarda işyapanların fotoğraflanıp vatandaşlık numarasıyla eşleştirilmesi için kurulacak bir sistem tüm toplumu fişleyebilir. Doğru ellerde olursa son derece iyi sonuçlar verebilecek bir izleme sistemi.
Yazıyı istediğiniz komplo teorisi ile uzatmakta serbest olduğunuzu belirterek devam etmek istiyorum.
Peki kişisel dokunulmazlık alanlarınız ne olacak? Yakınlardaki MOBESE kamerası yatak odanızı dikizlerse diye rahatsız olmayacak mıyız? Buna cevabım: Keskin bir bıçakla ekmek kesebileceğiniz gibi, birini öldürebileceğiniz" şeklinde olacak.
Şimdilik ekonomi ve küçük esnav ile işin asıl kaymağını toplayacak firmalar için iyi bir haber MOBESE sisteminin yayılması.
Şüpheliler, suçlular, kaçaklar ve teröristler içinse kötü

Kaynak burçak çubukçu
boroboro Üye
bir nevi fişleme faliyeti...yani agız tadıyla bir hırsızı bi egzosu acık motorcuyu dövemeycegiz...bu mobesenin acıklaması bu...
Mustafa Bilici Üye
boroboro;142700 wrote:bir nevi fişleme faliyeti...yani agız tadıyla bir hırsızı bi egzosu acık motorcuyu dövemeycegiz...bu mobesenin acıklaması bu...
:):) senin onu dövmene gerek kalmadan polis onu yakalayacak zaten
Nrt Üye
Resim kaynağı

Uzun zamandır beklenen MOBESE diğer adıyla Kent Güvenlik Kayıt Siteminin ihalesi yapıldı. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Mavi Salonunda yapılan ihaleye Türk Telekom Komünikasyon A.Ş. 4 milyon 983 bin 374 YTL teklifle katılırken, ihaleye katılan ikinci firma olan Sentim Bilişim Teknolojileri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ise 6 milyon 868 YTL teklifle katıldı.İhale Başkanı İkmal Şube Müdürü Yusuf Biner, basın mensuplarına kısa bir açıklama yaparak kurulacak Kent Güvenlik Kayıt Sistemi hakkında bilgi verdi. Biner, Gaziantep'te kurulması planlanan Kent Güvenlik Kayıt Sistemi kapsamında; kamera görüntüleme, görüntü analiz sistemi, plaka tanıma, kırmızı ışık ve hız ihlali, tablet bilgisayarlar aracılığıyla Polnet üzerinden mobil sorgulama, dijital harita üzerinden ekip sevk ve yönetimi ile çağrı yönetim sistemi uygulamalarının yer alacağını belirtti.Nizip ve İslahiye ilçelerini de kapsayacak şekilde hazırlanan KGYS projesi kapsamında Gaziantep genelinde 169 hareketli, 6 sabit ve 106 adet plaka tanıma sisteminde olmak üzere toplam 281 adet kamera bulunacağını ifade eden Biner, sistemin ayrıca kırmızı ışık ve hız ihlal tespit sistemlerini de içerdiğini kaydetti.Biner, yapılacak olan KGYS için 9 firmanın ihaleye başvuruda bulunduğunu ancak sadece 2 firmanın teklif verdiğini belirtti ve yapılan açıklamanın ardından ihale teklifleri açıldı. İhalede Türk Telekom Komünikasyon A.Ş. 4 milyon 983 bin 374 YTL teklif verdi. İkinci firma olan Sentim Bilişim Teknolojileri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ise 6 milyon 868 bin YTL teklif vererek ihaleye girdi. İhale Komisyon Başkanı ve İkmal Şube Müdürü Yusuf Biner, İl Özel İdare İhale Birim Sorumlusu Ümit Durmuş, Bayındırlık ve İskan Müdürlüğünden Elektrik Mühendisleri Ali Gökçek ve Mehmet Dişli ile İkmal Şube Müdürlüğünden Ahmet Uzunarslan'ın yer aldığı komisyon üyeleri tarafından teklifte bulunan firmaların evrakları incelenmeye alındı. yapılacak incelemeler neticesinde ihalenin hangi firmaya verileceği açıklanacak.

dervisdörtbudak Üye
Bu işin Teknik bilgisinden anlamam ancak ihale komisyonu döşenecek kablolar ve kameraların çözünürlüğü hususuna dikkat etsinler. Metre değil kilometrelerce kablo döşenecek ister istemez ucuzuna kaçılabilir. Yoksa bu kadar yatırım sağlıklı görüntü olmadıktan sonra heba olur gider.
Nrt Üye
Resim kaynağı

Nizip İlçe Merkezine yapılması planlanan ve en büyük projelerden birisi olan Mobese sistemi için hazırlıklar tamamlandı. Mobese projesi açılımı konusunda geniş açıklamalarda bulunan Nizip İlçe Emniyet Müdürü Abdulkadir Durmuş, mobese ihalesinin 20 Ağustos 2008 Çarşamba günü Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğünde yapıldığını ve ihalenin 4 trilyon 983 Bin YTL ile Türk Telokom’un aldığını ifade etti. Nizip İlçe Geneline 28 ayrı noktaya kamera kurulacağını vurgulayan Nizip Emniyet Müdürü Abdulkadir Durmuş 28 kameradan 22’sinin hareketli, 6’sının ise sabit olacağını belitti. Ayrıca 4 noktada toplam 14 kamera yardımı ile plaka okuma sisteminin yapılacağını söyleyen Emniyet Müdürü Durmuş, mobese sistemi çalışmalarının 20 eylülde başlayacağını müjdeleyerek çalışmaların 20 aralık 2008 tarihinde sona ereceğini ifade etti. Nizip İlçe Merkezinde yapımı tamamlanacak olan mobese sistemi sonrasında asayiş konularında büyük bir ölçüde rahatlama olacağının altını önemle çizen Nizip İlçe Emniyet Müdürü Abdulkadir Durmuş yapılacak çalışmaları bölge bölge göstererek sinevizyon eşliğinde anlattı.

Nrt Üye
Resim kaynağı

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Nizip Telekom Müdürü Cem Güler, birçok İlde aktif olarak hizmet veren Mobese Kent Güvenlik Bilgi Sistemi için Gaziantep ve İlçemiz içinde de hizmete girmesi için çalışmalar başlatıldığını ifade etti. 3 aylık çalışma zarfı içinde Kamuflaj Kontrol Merkezi, Araç Sorgulama sistemi getirileceğini belirten Güler, Plaka okuma sisteminin hazır hale getirilecek Emniyet Müdürlüğü tarafından tespit edileceğini vurguladı.

mavi_hilal Üye
SEVGİLİ HEMŞERİLERİM BİLDİGİNİZ GİBİ BELEDİYEMİZ İLÇEMİZ GÜVENLİGİ İÇİN BİRÇOK ŞEHİRLERDE BULUNAN MOBESE KAMERALARINDAN NİZİP'in BELLİ YERLERİNE TAKMIŞTIR...
BU MOBESE KAMERALARINI SİTEYE EKLEYEREK İZLEME FIRSATI OLUR MU ACABA..??
mustafasahin Üye
galiba onları sadece polis ler izleyebiliyor ya emniyet müdürlüğünde izlenir sadece
servet BÜYÜKTEKE Üye
Mobese kemarelar yayına girmişmi?
vedat bozkurt Üye
o görüntülri normal vatandaş izleyemz.vatandaşın güvenliği için sadece emniyet izlyebilir. o yüzden boşuna uğraşmayın
admin
Meslek: Ticaret
Yönetici
eğer bir kaç kamerayı Trafik kamerası gibi nete verirlerse neden olmasın. İstanbul'da falan örnekleri var.
mavi_hilal Üye
evet.. sayın admin'inde dedigi gibi istanbuldaki mobese kameralarını internetten izleniyor...
hatta ben bir sitede izlemiştim ama site ismini unuttum.. bulabilirsem eklerim..:)

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim