Birecik ilçemiz, tarihi ve kültürel dokularımızı turizm alanlarına tanıtmak için çok güzel çalışmalar yapıyor.Özellikle şehir merkezinde önemli kavşak ve duraklara yerleştirilen yöremize özgü motifler adeta birer sanat eseri olarak ziyaretçilere sunuluyor.Yerli yabancı tüm ziyaretçilerin ilgisini çeken bu motifler hem turizme önemli bir katkı sağlıyor hem de şehre güzel bir görünüm sunuyor.Bu tip çalışmalarda emegi geçen tüm yetkililere teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Birecik'e ilk yapılan motifler arasında kelaynak heykeli bulunuyor.Birecik köprüsünün hemen başında bulunan bu motif hatıra fotoğrafı için tercih edilen bir mekan olmayı başarmış durumda.
Ramazan Tarhan;190623 wrote:
Fısrık ağacı motifi özel ilgi gören sanat eserlerinin başında geliyor.Tam fıstık ağacına benzetilmese bile bu çalışma büyük ilgi görüyor.
Bir fıstığımıza sahip çıkmamışlardı oda oldu tamam...
Baraja sahip çıktılar.
Başkaa değer verilecek bi şey kalmadı gerisi bizim mi yoksa onlarıda alacaklar mı??
Kardeşim birecik comdamıyız Yoksa Nizip Com'damı bu ne ya...Yok Ayrana baykal gelmiş,yok bireciğe bilmem ne olmuş...Açın bir site bizde gezelim...İstemezük birecik mirecuk...Hop yönetim, uyuma...
coskun;194680 wrote:Fıstık habbesi agacın dalı kadar. :) Ustamız biraz daha ince ayar yaparsa bu iş tam olacak.
Coşkun,bu anıt bir beton firması tarafından Birecik belediyesine hediye edilmiş.Ustasının bu işin erbabı olmadığı kesin..ama adamcağız elinden geleni yapmış.Ufak da olsa fıstık ağacını anımsatıyor ya bu yaterlidir bence :)))
Ramazan Tarhan;194706 wrote:Coşkun,bu anıt bir beton firması tarafından Birecik belediyesine hediye edilmiş.Ustasının bu işin erbabı olmadığı kesin..ama adamcağız elinden geleni yapmış.Ufak da olsa fıstık ağacını anımsatıyor ya bu yaterlidir bence :)))
Orhannnnn orhan, hele bak! belediyenin parası yokmuşda bir beton firması tarafın hediye edilmiş...Haydi Nizip.Comlular nazik eller cebe... Şu Bireciğe bir tane fıstık ağacı maketi yaptıralım.
esera79;194714 wrote:bizim Nizip'in girişine en başta zeugma motifli tabelalar konsa nasıl olur, güzel olmazmıydı????
Nizip Belediye Başkan Yardımcısı Latif Karadağ bana Nizip'in giriş ve çıkışlarına (E-90) "Nizip ilçesine hoşgeldiniz" figürü düşündüklerini söylemişti.Ben de ona "bu bir zeytin ağacı olabilir.Estetik bir çalışma ile Nizip'e has bir unsur ile Nizip'ten geçenlere veya Nizip'e gelenlere görsel bir sunum sağlanmış olur" dedim.Bunun üzerinde Nizip Belediyesi bir çalışma yapıyor.Bu yakınlarda uygulamaya koyabilirler..Bence çok güzel olur..
Ramazan Tarhan;194721 wrote:Nizip Belediye Başkan Yardımcısı Latif Karadağ bana Nizip'in giriş ve çıkışlarına (E-90) "Nizip ilçesine hoşgeldiniz" figürü düşündüklerini söylemişti.Ben de ona "bu bir zeytin ağacı olabilir.Estetik bir çalışma ile Nizip'e has bir unsur ile Nizip'ten geçenlere veya Nizip'e gelenlere görsel bir sunum sağlanmış olur" dedim.Bunun üzerinde Nizip Belediyesi bir çalışma yapıyor.Bu yakınlarda uygulamaya koyabilirler..Bence çok güzel olur..
Tatlı su kurnazına bakarmısın...Kendileri antep fıstığının kıytırık maketini şehrin ortasına koymuşlar...Sonrada Nizip'in giriş çıkış tabelalarına zeytin motifi koyma fikri vermişler...Uyan Tarhan efendi uyan Nizip birtane başka Nizip yok. :D