Resim kaynağı Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa’da Anneler Günü nedeniyle para dağıtılacağı şeklinde dedikodu yayılmış ve haberi ekranlara getirmiştik. Söylentiye göre T.C. kimlik numarasının son rakamı 4 ve 6 olanlara para dağıtılacak ve ihtiyaç sahibi annelere yardım edilecekti. Ancak soluğu Ziraat Bankasında alan kadınlar söylentinin asılsız olduğunu öğrenmiş ve yapılacak yardımın sadece bir söylenti olduğunu yetkililerin ağzından duymuşlardı. Sadece Şanlıurfa’da değil Türkiye’nin birçok yerinde olduğu gibi Nizip İlçe genelinde de bu tür söylenti kulaktan kulağa yayıldı. Yapılan açıklamada Anneler Günü öncesi böyle bir yardım yapılmayacağı ve bunun ise sadece bir söylentiden ibaret olduğu belirtilirken vatandaşların bu tür dedikodulara kulak tıkamaları istendi.
bu dedikodu yüzünden 1 haftadır bizlere yüzlerce kişi ya telefon ile yada bizzat gelerek sordular...olmadığını söylediğimizde de felan yerde verilmiş siz niye vermiyorsunuz diyorlar...
mahalle arasında duydukları uyduruk dedikoduya hemen inanıyorlar yetkili ağızdan yapılan gerçek açıklamaya dakikalarca inanmamakta ısrar ediyorlar...
önümüzdeki ayda babalar günü dedikodusu çıkarırlar...:)
ibrahim;187146 wrote:bu dedikodu yüzünden 1 haftadır bizlere yüzlerce kişi ya telefon ile yada bizzat gelerek sordular...olmadığını söylediğimizde de felan yerde verilmiş siz niye vermiyorsunuz diyorlar...
mahalle arasında duydukları uyduruk dedikoduya hemen inanıyorlar yetkili ağızdan yapılan gerçek açıklamaya dakikalarca inanmamakta ısrar ediyorlar...
önümüzdeki ayda babalar günü dedikodusu çıkarırlar...:)
evet size katiliyorum önümüzdeki ayda babalr günü icin böyle bir dedikodu cikarsa sasirmayin:)
müslüm akpek;187186 wrote:Yurdum insanı, hükümet bu kadar şey dağıtınca insanlar doğrudur diye bankalara hücum etmiş, sadaka toplumu olduğumuzun en güzel örneği.
müslüm ammi bi yerde dogrusun ama..bunun başlangıcı rahmetli sayın ecevit zamanında dogrudan gelir desteği adı altında..çiftçilerimeze çalısmadan ekmeden yorulmadan destek adı altında boş topraga para verilmesi ile başlamıştı....