Nizip.com
Üye ol
Genç Muhabbet

'İnsan başlı' buzağı korkuttu...

Görüntülenme: …

nizipli_mehmet Üye
Resim kaynağı

Iğdır'ın Evci Köyü'nde dünyaya gelen 'insan başlı' buzağı görenleri hayrete düşürdü.

Çiftçi İbrahim Aksu'ya ait ineğin doğumunu yapan Veteriner Hekim Cemil Kızılay, ölü doğan buzağının başının insan kafasını andırdığını belirterek, “İlk kez böyle bir doğuma şahit oldum” dedi.

Anne karnında gelişimini tamamlayamayan buzağının geçen Pazartesi günü ölü dünyaya geldiğini söyleyen Iğdır'da görevli Veteriner Hekim Cemil Kızılay, insan başlı buzağıyı gördüğünde ürktüğünü belirtti.

Anne ineğin zor doğumdan sağ olarak kurtulduğunu belirten Veteriner Hekim Kızılay, “Doğum sırasında ineğin çok acı çektiği her halinden anlaşılıyordu. Ölü doğum gerçekleştiğinde buzağının görünümü ilginçti. İlk kez böyle bir durumla karşılaştım. Buzağı için yapılacak birşey yoktu. Ancak annenin acılarını dindirmek için bazı ilaçlar verdim” dedi.

İneğin sahibi Evci Köyü'nden çiftçi İbrahim Aksu, özellikle kadın ve çocukların ölü buzağından çok korkttuğunu bildirdi. İbrahim Aksu, “Yaşasaydı acaba neye benzerdi diye çok merak ediyorum” diye konuştu.

Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Patoloji Anabilim dalı öğretim üyelerinden Yrd.Doç.Dr. Kübra Asena Terim Kapakin, buzağıda birkaç gelişim bozukluğunun bir arada görüldüğünü belirtti. Buzağının beynin fazla su toplandığını, bu nedenle kafatasının geniş ve yuvarlak görünüm kazandığını anlatan Yrd. Doç. Dr. Kapakin, şunları söyledi:

“Öncelikle bir ‘Hidrosefalus' olgusu var. Beyin gelişimi aşamasında fazlaca su toplanmış. Kafatası ön taraftan genişlemiş ve yuvarlaklaşmış. Böylece bir insan kafatasını andıracak görünüme kavuşmuş. Aynı zamanda çene yapısındaki gelişim bozukluğu nedeniyle, çene normalinden kısa şekillenmiş ve insana benzemiş. Bunun yanında görüldüğü kadarıyla bacaklarda da gelişim bozukluğu var. Hayvanda bacaklar eklemlerden itibaren bükük olarak şekillenmiş. Tüm bu anomalilerin bir çok sebebi var; genetik, viral, bakteriyel hastalıklar gibi. Bu yavrunun ana ve babasının genetik yapısı ve hastalık durumu ile ilgili bilgi sahibi olmadığımız için bu anomaliğe neyin sebep olduğunu tam olarak ifade etmemiz mümkün değil.”
şükrü çiftçi Üye
yüce mevlam nelere kadirsin sen ya rabbim
secretgarden Üye
genetik bir bozukluk...
admin
Meslek: Ticaret
Yönetici
yahu erken doğmuş hayvan ! ne insanı ne başı
coskun Üye
Son günlerdeki haberlerin hemen hemen hepsi felaket tellallığıyapıyor. Maalesef yerel gazetelerde bile bu tür haberler yer almaya başladı.

Reyting ugrana neler yazılıyor neler. Renkli gazetelerin ikinci sayfası hep bu haberlerle dolu.

Nolmuş yani buzagı böyle doğmuşsa kıyamet mi kopmuş. Bir damla meninin milyonda birinden meydana gelen insanoğlu böyle genetiği bozuk doğumlara hayretle nasıl bakar?

Maalesef hep malaniyat.
aSminim Üye
herşeyin mantıklı bi açıklaması var bence...
Mustafa KANAL Üye
Bu gibi olaylar, tıpta nadirende olsa, olağan şeylerdir.Fazlada şaşırmamak lazım.
Buna tıp dilinde Anomaliler denir.

Örneğin; Yeni doğan çocukların göbekten, birbirlerine bağlı olarak yapışık olarak, doğmaları gibidir.
Yeni doğan, bir çocuğun, burnunun olmaması, alt çene kemiğinin çok ufak olması gibi, olaylardır.
esera79 Üye
tövbe tövbe daha neler ......
busenaz Üye
belki de kıyamet habercisi dir bilemiyorum vallahi
Mustafa KANAL Üye
esera79;185728 wrote:tövbe tövbe daha neler...
busenaz;185714 wrote: belki de kıyamet habercisi dir bilemiyorum vallahi

Takmayın kafanıza; Nadirde olsa, tıpta bu gibi şeyler olağan sayılır.
Bilimsel olarak da, yukarıdaki mesajımda gereken açıklamayı yaptım zaten.
busenaz Üye
aydınlattığınız için teşekkürler
berfinim84 Üye
ayy nasil bisey ya .....
ziya_eren27 Üye
allah aşkına bune' sen aşk konuları acıyodun ne oldu sana memet:)))
müslüm akpek Üye
Bu konuya cevap yazma gereği bile duymuyorum, yine din sömürgecilerinin haberi, erken doğum bundan başka bir açıklaması varmı bunun.
ziya_eren27 Üye
müslüm emmi nedir bu dine karşı bakışınız anlayamadım ??

Asla Birilerinin Umudunu K
ırma,Belkide Sahip Oldukları Tek Şey o'dur ?
müslüm akpek Üye
Her olayı allahın işi, deyip gizemli bir hale sokarsak bilim ne yapacak, hiçbir şeyi araştırmadan körü körüne inanmak sizce iyi bir şeymi, buzağı konusuda öyle bu resmen erken doğum, buzağıların kafası gelişmemiş, ben bir sürü doğuma şahit oldum hatta bir kaç tanesinide kendim doğurttum, böyle şeyler her zaman olur, bunu dini açıdan insanlara empoze ederseniz, bu insanlar eğitim almayı reddeder nasıl olsa her şeyi allah hallediyor diye.
nizipli01 Üye
evet cok ilgiç demi ama bence bu bir kıyamet alameti
osman yorgancı Üye
bencede erken doğum olabilir çünkü insana benzeyen bi tarafını bulamadım
oktay.cankesen Üye
Sivas'ın Zara ilçesindeki bir sokak kedisinin vücudunda bulunan kanata benzeyen çıkıntılar, görenleri şaşırtıyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, ilçede esnaflık yapan Hilal Şenol Karşıyaka Mahallesi'ndeki evinden çıkarken evin bahçesinde dolaşan 2 sokak kedisinden birinin vücudunda kanata benzeyen tüy şeklinde 2 çıkıntı olduğunu gördü.

'İnsan başlı' buzağı korkuttu...
Mahalle sakinlerinin de ilgisini çeken kediyi kamerayla görüntüleyen Hilal Şenol, hayvanı gördüğünde çok şaşırdığını ve hemen kedinin görüntüsünü çektiğini söyledi.

Kedinin görüntülerini izleyen Sivas Veteriner Hekimler Odası Sekreteri Veteriner Hekim Kadir Güçlü, kedinin durumunun bir anomali ve doğumsal bir hata olduğunu düşündüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"Hayvanın anne karnında genetik yapısı tam dizilim anında genetik olarak farklı, bozuk bir yapı oluşabiliyor. Görüntü normalde kanat gibi gözüküyor ancak bence sonradan 2 ayak daha oluşacakmış, fakat o da tam oluşamamış, kanat gibi bir görüntü oluşmuş.

Ancak bunun daha net olarak bilinebilmesi için fakülte ortamında anatomik yapısının incelenmesi lazım. Patolojik olarak incelenmesi lazım. Dış görüntü olarak tamamen
bir anomali vakasıdır."

Bu tip anomalilere büyük hayvanlarda sıkça rastladıklarını ifade eden Güçlü, "Örneğin çift başlı, çift ayaklı buzağılar gibi" dedi.

dontpanic in eşinin sitesinden alıntıdır https://gozdeveterinerklinigi.blogcu.com/
m altay Üye
bunlaraa benzer ilginç konular baya var internet ortamlarında dünyanın çeşitli yerlerinde olan değişik şekilli canlılar herkesin görüşüne göre değişiyor yorumlar kimisine göre allahın işi kimisine göre olağan bişey ama nolursa olsun herkes birbirinin görüşüne saygılı olmalı işte bu yüzden dolayı kardeş kavgaları çıkıyorya düşünce farklılıkları yani en büyük örneği (ben yaşamadım ama okudum izledim)70-80 olayları yanlışmıyım yoksa lütfen bu yazıma yorum yazın

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim