Nizip.com
Üye ol
Genç Muhabbet

Ne güzel cahildik ...

Görüntülenme: …

secretgarden Üye
Dışarıda kar...
Ama kuzine içten içe öyle yanıyor ki.
Kuzinenin üzerinde demir maşa...
Maşanın üzerinde de ekmek dilimleri.
Aydınlık bir kış sabahı ve kızarmış ekmek kokusu...
Sucuk lükstü. Yumurta lezzetli.
Ekmek her zaman ekmek gibi...
Bir kez olsun kümesten yumurta almamış,
bir kez olsun o kızarmış ekmeğin kokusunu duymamış ve
fakat alışveriş merkezlerinin restoran katlarında,
boğucu bir gürültü ve havasızlık içinde hamburger keyfine
fit olmuş çocuklar ve gençler için ben ne kadar yaşlıyım...

Dışarıda kar...
İçeride kanaat...
İçeride huzur...

Televizyon yoktu. Gazete de her zaman olmazdı.
Öyle güzel cahildik ki, keyfimiz bozulmazdı hiç!
Portakal kabuklarını sobanın üzerine dizer,
kokusuna râm olurduk.
Kestane közlemek büsbütün bir gecenin akıllara seza mutluluğuydu.
Sonra illa ki, büyüklerin anlattığı hikâyeler, hatıralar...

Birçoğu arızalı ve tedaviye muhtaç beyinlerden çıkma
dizilerin ve filmlerin açtığı hasarlar yerine,
geniş ve besleyici bir masal dünyası...

Lezzet bir tarafa, kokuya da hasret
kalacağımız kimin aklına gelirdi?
Ekmeklerimiz el değerek üretilirdi,
sağlıklıydı, lezzetliydi ve mis gibi kokardı.
Çay da kokardı... Domates de...
Bütün bu nefasete, küçücük bir bakkal dükkânının zenginliği yetiyordu.

Dışarıda kar...
İçeride huzur...
Zam endişesi, doğal gazın kesilme korkusu,
yolda kalma telaşı, rejim tehlikesi...
Kimin umurunda...

Ne güzel cahildik.
Mutluluğun resmini çiziyorduk...

alıntıdır... (hosuma gitti paylasmak istedim:)
şükrü çiftçi Üye
her çoçuğun küçüklük yıllarında yaptığı çalışmalar
ah çoçukluk yılları nerde eskisi gibi
ziya_eren27 Üye
paylaşım icin tşk secret duygu yüklü' ellerine saglık
boroboro Üye
devir değişti secret..geliştir kendini...devir bilgi bilişim çağı uyumaaa....bir de zekiyim diye ortalık ta geziniyorsun.....anlamadıgım şey bu bayan milletinin neden büyükdükleri ni anlamadıkları..secret küçük çoçuk değilsin artık..kimliğine bak..dogum tarihin yazıyor....korkma yıllardan herkes yaşlanacak....hep güzel olunacak öyle kalınacak die bi kural yok...:)
secretgarden Üye
büyümek istemiyoruuuuuuuuuuuuuuuuuuuuum :(
boroboro Üye
dünyanın en zeki bayanına bakın hele ..büyüdüğünün farkında değil..hala kendini küçük bebe sanıyor..elinden gelse oturup ağlayacak emziğim nerde diye...
secretgarden Üye
boroboro;183101 wrote:dünyanın en zeki bayanına bakın hele ..büyüdüğünün farkında değil..hala kendini küçük bebe sanıyor..elinden gelse oturup ağlayacak emziğim nerde diye...

aglayabilirim suan gercekten ben ne zaman büyüdüm ya:(
boroboro Üye
ya secret bırak bu saf kız ve aptala yatma numaralarını..büyüdüğünün farkındasında...işte bayan aklı bu kadar çalışır ne olacak..bayanlar zeki imiş bilmem ne imiş..en azından biz erkek lerin yaş sorunu yok..sorun etmıyoruz..baynaların bi kilo bi yaş birde sellülit sorunları bitmez...:) dünya onlar için bu bermuda şeytan üçgenınde dönüyor...:) ( pes et secret sende erkeklerin egemenliğini kabul et..çok ünlü bi filozof bilim adamı derki...EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ ERKEKLERİNDİR....boroboro...:) )
secretgarden Üye
benim kilo ve selülit problemim yok sadece yaş olayına takıntılıyım okadar:) evet içimde bi çocuk var o çocuk ki acı cekerde cektirirde, pişmanda olur, elinden birşey gelmediği çaresizlikleride olur kendi bir aile olmayı beceremezken anne babasına yetemediği uzagında kaldıgı sızılarıda olur parklarada sıgamaz artık çünki salıncagı kaydıragı küçük yapmaya baslamıslardır ve arada yaptıgımız bu yaramazlıklarda elimizden alınmıstır... isyan ederiz bu haksızlıklara:(
boroboro Üye
haksızlıkmı...?????? secret unutugun bi şey var insanlar hayat ta yher zaman ylnız ve tek başına dır..kendi ayakları üzerinde durmasını öğrenmesi gerek ...ve durması gerek...benm anlamadıgım bu bayan milleti neden bu kadar anne ve baba ya bağlı olur..sanırım bu zayıflıkları..her zaman kendini korumaya muhtaç hissetmesi....salıncak kaydırak normal boyutunda da sen büyümüşsün farkında değilsin....:):) aç gözlerini uyannn..hişttttt...koca kız oldunn..kendine gel hala kaydırak salıncak diyon....
secretgarden Üye
boroboro;183106 wrote:haksızlıkmı...?????? secret unutugun bi şey var insanlar hayat ta yher zaman ylnız ve tek başına dır..kendi ayakları üzerinde durmasını öğrenmesi gerek ...ve durması gerek...benm anlamadıgım bu bayan milleti neden bu kadar anne ve baba ya bağlı olur..sanırım bu zayıflıkları..her zaman kendini korumaya muhtaç hissetmesi....salıncak kaydırak normal boyutunda da sen büyümüşsün farkında değilsin....:):) aç gözlerini uyannn..hişttttt...koca kız oldunn..kendine gel hala kaydırak salıncak diyon....

açamam tam tersi kapatmak istiyorum gözlerimi bu bi rüya olsun actıgımda ben yine parkta oluyum annem elimden tutmus olsun babam tipitip sakızlarından getirsin pamuk prensesi hergün yine hiç sıkılmadan dinlemeye razıyım ben anneannem sütümü içirsin babaannem gözlememi yedirsin :(
oktay.cankesen Üye
Ne güzel cahildik ...

o günler sanki daha mı güzeldine dahasaf daha temiz sanal yalanlar yoktu herşey göründügü gibi gerçekti

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim