Nizip.com
Üye ol
Genç Muhabbet

Zeytin çekirdeği

Görüntülenme: …

Mustafa KANAL Üye
Çekirdeğin mucizesini bir arkadaşımdan dinledim ve bende sizlerle paylaşmak istedim.Ve ilk fırsatta bunu deneyeceğim. Zeytin yağı zaten
şifa kaynağı.çekirdeği niye olmasın..!!
İşlenmemiş zeytin yemek istiyorsanız yeşil ve kahverengi zeytin tercih
edin.siyah zeytini daha kolay işlediklerinden içinde hile olabilir.
Küçük bir ayrıntı.(bildiğim kadarıyla) işlenmemiş siyah zeytinin
çekirdeği kahverengi tondadır. Çekirdek,hiçbir zaman tam siyah olmaz.
olursa kimyasal karışmış demektir.umarım ihtiyacı olanlar şifa
bulurlar.İşte Zeytin çekirdeğinden birebir şifa bulan arkadaşımın anlattıkları aynen sizlerle paylaşıyorum.
İşte arkadaşımın anlattıkları
Mucize İlaç
Zeytin Çekirdeği
Mustafa kardeşim kendi
hayatımda ve yakınlarımın hayatında
yaklaşık 10 yıldan beri
denenen ve
hiç bir yan etkisi olmayan zeytinin çekirdeği.
Yıl 2006 de ben
hemeroid den şikayetçidim ameliyat olmaya karar verdim son çare
Ayrıyeten Midemde gasrtrit,
bağırsaklarımda düzensziliğe bağlı kabızlık ve buna bağlı olarak da hemeroid
vardı ve bunlar beni çok rahatsız ediyordu.
Yediğim her şeyde
boğazıma kadar yanıyor ve ağrıyordu
Bir gün banada bir arkadaşımanlattı bunu zeytin çekirdeklerini çıkarma yut dedi bana
bende benimle latife yapıyor sandım ama baktım oda çekirdekleri yutuyor bunu görünce inandım, arkasından bende kahvaltıda zeytin çekirdeklerini yutmaya başladım ve bu güne kadar yanma olan midemde hiç bir acı ve yanma hissetmedim.
yemekten yaklaşık 15-20 dk sonra midemden saf zeytinyağı
kokusu geldiğini hissettim..
Arkadaşıma midede
çekirdeğin erimeyeceğini zaten rahatsız olduğumu söylediğimde bana
mide özsuyunun zeytin çekirdeğini çok kısa bir sürede parçalayarak saf
zeytinyağına ve şifalı yağlara ulaşıldığını geriye kalan posanın ise
bağırsakları onarararak rahatlattığını dolayısı ile kabızlığın ve
hemeroidinde tedavi olduğunu yanı sıra damar sertliğinden hazımsızlığa
kadar bir çok derde şifa olduğunu söyledi..
İlk önce bütün
bunların hepsini savsata olduğunu düşünmeme rağmen bu konuda şifa bulmak için
katlandığım eziyetleri hatırlayınca bunun çok daha kolay olduğunu
arkadaşımında bana anlattığı gibi çekirdekleri yutmaya devama ettim ...
ilk 10 günde midemdeki yanmalar ve gastritin yumuşadığını ve yok olduğunu,
hemeroidimin verdiği ıstırapların son bulduğunu gördüm.Her geçen gün
onlarca zeytin çekirdeğini yutarak sağlığıma biraz daha kavuştum.Bu
arada ameliyatımı iptal ettim ve halen bu mucizevi ve hiç bir yan
etkisi olmayan ilacı yutmaya devam ediyorum.3 aylık bir sürenin
sonunda cildimdeki matlığın yerini bir parlaklık ve bütün
ıstıraplarımın yerini bir mutluluk aldı.Ben arkadaşımdan duydum bunu sonra
Yaklaşık 3 seneden beri etrafımda bu dertlerden muzdarip olan onlarca kişiye
tavsiye ettim ve hiç firesiz hepside şifa buldu,inanın benim de 3 oğlum var onlar bile yutarlar yedikleri zeytinlerin çekirdeklerini.
Mustafacığım sonsuz
şifa kaynağı bir ilaç hiç bir yan etkisi yok ben yıllardır taştan sert
şeyleri bile eritiyorum ve hiç bir sıkıntım kalmadı inanın migren
ağrılarında bile çok mükemmel sonuçlar veriyor.
Yapman gereken eğer sendede bu rahatsızlıklar varsa
senden ricam yediğin tüm zeytinin çekirdeğinide berabaeri yut.

Yalnız zeytini sakın komple yutma eğer komple yutarsan mide zeytinin dışında olan ince zarı eritmiyor ve olduğu gibi
bağırsaklardan dışarı atmaya çalışıyor. Ve sana hiç bir yararı olmaz
Zeytinin dış etli kısmını yedikten sonra kalan çekirdeğ seni yut.
Bana sadece Allah
razı olsun demen bile yeter biz onlarca insan bu olayı tüm çevremize
yayıyoruz senle beraber bu sayı kaça ulaştı bilmiyorum hatta bazı arkadaşlar bunu mesajdan yolladı çünkü herkes bilsin öğrensin şifa bulsun diye
Hasan abi Bu dediklerini iznin olursa bizim burada üyesi olduğumuz Nizip Com diye bir site var bunu bu sitede yani internetten de herkese duyurmak istiyorum tabi iznin olursa.Ne demek Mustafa,
Tamam abi o zaman şimdi senin bu ses kaydını bir ara siteye yazar atarım.
Bu bir nevi ropartaj olan yazıyıda Hasan abinin izniyle açıp burada sizlerle paylaştım biraz geçte olsa ancak elime geçti.Çünkü 1 hafta oldu Hasan abi bana bu olayı anlatalı:)
fsoyarik Üye
Sevgili mustafa inan şaşırmadım degil paylaşımım için teşekkür ederim.Tabi burada inanmak çok önemli beyinde bir yer var inanç devreye girdimi A.B.Devletleri ilim adamlarının tesbiti vucut kendi hastalıgını dahi tedavi eder diyorlar ayrıca zeytinin yapragı kaynatılır içilirse şekeri dengeliyor.
Şunu unutmamak lazım tabi ialçlarda oran ve katkılı olursa orantı çok önemli zararda verebiliyor orantılı olmak zorunda.Selamlar
Mustafa KANAL Üye
fsoyarik;180966 wrote:Sevgili mustafa inan şaşırmadım degil paylaşımım için teşekkür ederim.Tabi burada inanmak çok önemli beyinde bir yer var inanç devreye girdimi A.B.Devletleri ilim adamlarının tesbiti vucut kendi hastalıgını dahi tedavi eder diyorlar ayrıca zeytinin yapragı kaynatılır içilirse şekeri dengeliyor.
Şunu unutmamak lazım tabi ialçlarda oran ve katkılı olursa orantı çok önemli zararda verebiliyor orantılı olmak zorunda.Selamlar

Valla ne yalan söyleyeyim Fatih abi, inan bende çok şaşırdım.
Her şey tamamda, bu sert zeytin çekirdeğini, midemiz nasıl eritecek o kafama takıldı.Yoksa şifasından zerre kadar şüphem yok.
Allah her derdin dermanını şübhesiz bir bitkiden vermiştir.Çünkü dermansız dert olmaz derdi veren Rabbim biz insanlara dermanınıda vermiştir.Yeterki biz o dermanı araştırıp bulabilelim.
coskun Üye
Mide yanması için ara sıra kullanırdım.
Bu denli faydalı oldugunu test etmek lazım.
fsoyarik Üye
Şunu unutmamak lazım TABİAT İNSANINDA HAYVANINDA ECZANESİ.Selamlar
admin
Meslek: Ticaret
Yönetici
Bunun çekirdeğini sabah yutmaya çalıştım, olmadı :)
Mustafa KANAL Üye
admin;181112 wrote:Bunun çekirdeğini sabah yutmaya çalıştım, olmadı :)

Celep zeytin çekirdeği olmayacak.:)Cins zeytin çekirdeğini yutacan.:)
Bu işin latifesi Mehmet abi ama, gerçekten denemekte yarar var, diye düşünüyorum.Zor olsada yutmak, önemli olan zoru başarmaktır diyorum.Rabbimin tüm dertlerimize şifalar vermesi dileğiyle.
şükrü çiftçi Üye
abi şaşırmamak elde deil valla
nizipli_mehmet Üye
ilgniç ilk defa duyuyorum saol abi bilgi için...
busenaz Üye
evet çok ilginç.bizimle paylaştığınız için teşekkürler
akınzeybek Üye
teşekkür kardeşim paylaşımınız için gerçekten ilginç denemeye değer doğrusu bende bir zeytin diyarından biri olarak deneyeceğim.
admin
Yönetici
Zeytin çekirdeği yutmanın ne kadar faydası var bilemiyorum ama bazı zararlarınında olabileceği unutulmamalıdır. Özellikle uclarının sivri olması ve midede sindirilememesi sonucu mide çeperine, bağırsaklara hatta makata zarar verebileceği düşünülmelidir. Ayrıca sert tohum sınıfına girdiği için apandisite takılma riskide yüksektir. Bunlarıda belirtmekte fayda görüyorum.
müslüm akpek Üye
Mustafa Kanal galiba sitedeki üye sayısını azaltmak istiyor.
müslüm akpek Üye
Mucize İlaç Zeytin Çekirdeği
Arkadaşlar kendi hayatımda ve yakınlarımın hayatında yaklaşık 5 yıldan beri denenmiş olan
ve hiç bir yan etkisi olmayan mucizevi bir tedavi yöntemini paylaşmak istiyorum.

Yıl 2003 te ben hemeroid ameliyatı için gün almış ameliyat gününü beklerken o günlerin çabuk geçmesi ve bir an önce çektiğim acılardan kurtulmak için günün 24 saatini dua ederek geçiriyordum.

Midemde gasrtrit,bağırsak tembelliğine bağlı kabızlık ve buna bağlı olarakta hemeroid vardı ve bunlar çok ilerlemiş bir durumda idi...

Her ne yersem yiyeyim boğazıma kadar bir yanma ve çok şiddetli sancılar çekiyordum...

Bir gün arkadaşlarımdan birisi ile kahvaltıda buluştuk ve o iştahla çeşitli yiyecekleri yerken ben çay içerek her zaman olduğu gibi kahvaltıyı geçiştirmeye çalışıyordum...

Bu durumu görünce neden yemediğimi sordu bende ona detayları ile çektiğim sıkıntıları anlatınca bana zeytin çekirdeklerini çıkarmayıp yutmamı söyledi,önce şaka yaptığını sandım ama onun çekirdeklerin hiç birini çıkarmayıp yuttuğunu görünce inandım.

Bende kahvaltıya başlayıp çekirdekleri yutmaya başladım.

Çok ilginçtir yıllardır sabah kahvaltılarını çay içerek geçiştirdiğim halde boğazıma kadar yanmalar hissetmeme rağmen o gün midemde yanma olmadı kahvaltıdan taklaşık yarım saat kadar sonra midemden saf zeytinyağı kokusu geldiğini hissettim..

Arkadaşıma midede çekirdeğin erimeyeceğini zaten rahatsız olduğumu söylediğimde bana mide özsuyunun zeytin çekirdeğini çok kısa bir sürede parçalayarak saf zeytinyağına ve şifalı yağlara ulaşıldığını geriye kalan posanın ise bağırsakları onarararak rahatlattığını dolayısı ile kabızlığın ve hemeroidinde tedavi olduğunu yanı sıra damar sertliğinden hazımsızlığa kadar bir çok derde şifa olduğunu söyledi..

İlk önce bütün bunların hayal olduğunu düşünmeme rağmen bu konuda şifa bulmak için katlandığım eziyetleri hatırlayınca bunun çok daha kolay olduğunu düşünerek çekirdekleri yutmaya devama ettim ...

ilk 15 günde midemdeki yanmalar ve gastritin yumuşadığını ve yok olduğunu,hemeroidimin verdiği ızdırapların sın bulduğunu gördüm.Her geçen gün onlarca zeytin çekirdeğini yutarak sağlığıma biraz daha kavuştum.Bu arada ameliyatımı iptal ettim ve halen bu mucizevi ve hiç bir yan etkisi olmayan ilacı yutmaya devam ediyorum.3 aylık bir sürenin sonunda cildimdeki matlığın yerini bir parlaklık ve bütün ıozdıraplarımın yerini bir mutluluk aldı.

Yaklaşık 6 seneden beri etrafımda bu dertlerden muzdarip olan onlarca kişiye tavsiye ettim ve hiçö firesiz hepside şifa buldu,inanın benim 5 ve 11 yaşlarında iki oğlum var onlar bile yutarlar yedikleri zeytinlerin çekirdeğini.

Arkadaşlar sonsuz şifa kaynağı bir ilaç hiç bir yan etkisi yok ben yıllardır taştan sert şeyleri bile eritiyorum ve hiç bir sıkıntım kalmadı inanın migren ağrılarında bile çok mükemmel sonuçlar veriyor.
Yapmanız gereken şey yediğiniz tüm zeytinlerin çekirdeklerini yutmak sayı sınırı yoktur.
Yalnız zeytin meyvesini çiğneyip çekirdeğini yutun zira meyveyi olduğu gibi yutarsanız mide zeytinin dışındaki ince zarı eritemiyor ve olduğu gibi dışarı atmaya çalışıyor.
Ve size hiç bir yararı olmaz

Meyve bölümünü yedikten sonra kalan çekirdeğini yutacaksınız.

Bana sadece Allah razı olsun derseniz yeter biz onlarca insan bu olayı tüm çevremize yayıyoruz her kes istifade etsin hem çok ucuz hem çok etkili kalın sağlıcakla...

Bu arada deneyip şifa bulanlar yorum yazsınlar herkes faydalansın........
Resim kaynağı
Resim kaynağı
müslüm akpek Üye
Yukarıdaki yazıyla olan benzerliği dikkatimi çekti başka bir siteden aldım. 2008.11 ci ayda yazılmış.
müslüm akpek Üye
"Zeytin ağaçları, sıcak - kurak bir iklimi tercih eden bir bitkidir.

Bu tip ortamlarda bitkilerin karşılaştığı en büyük problem su. Bu nedenle zeytin ağaçlarının yetiştiği çevrede su pek fazla bulunmadığı için zeytin odunu içerisinde çok az miktarda su bulunur.

Bu da zeytin odunun çok sert olmasına yol açar. Örneğin, sulak bölgelerde yetişen kavak ağaçlarının odununun yumuşak olmasının sebebi de yetiştikleri çevrede çok su bulunması ve buna bağlı olarak odunlarının içerisinde de çok su bulunmasıdır. Zeytin odununun çok sert bir yapıda olmasından ötürü zeytin içerisinde yer alan çekirdekleri de odunsu bir yapıda olur. Bu yüzden de zeytin çekirdekleri ya da tohumlarının içerisinde bulunan fideciklerin gücü, bu sert ve odunsu kabuğu kırmaya yetmez. Bundan dolayı bizler yediğimiz zeytinlerin çekirdeklerini toprağa attığımızda, o tohumlardan zeytin ağacı çıkamaz.

Toprağın dahi kabul etmediği sertlikteki zeytin çekirdeğinin midede erimesi mümkün değildir.

Nitekim , bunu kanıtlamak için bir zeytin çekirdeğini yuttuğunuzda , en geç 36 saat içinde " hiç bir değişikliğe uğramadan" aynı şekilde dışkınızla birlikte zeytin çekirdeğininde çıktığını görürsünüz.

Aksine bu şekilde zeytin çekirdeğinin yutulması ; midede erimeyeceği gibi , midenin haddinden fazla çalışmasına neden olacak , barsakların yorulmasına ve hatta kör barsağa zeytin çekirdeğinin kaçması halinde , burasının tıkanarak " apandisit " dediğimiz akut acil batın tablosunun çıkmasına sebebiyet verecektir.

Hülasa ; bunlar asparagas haberlerdir ve inanmamanız gerekir."

Bu yazıda başka bir siteden alıntıdır.
müslüm akpek Üye
Yani zeytin çekirdeğini nasıl yuttuysan öylede çıkarıyorsun, tuvalette tabi.
müslüm akpek Üye
Konuyla ilgili bilimsel açıklama buldum

Zeytin Çekirdeği
Zeytinyağı içerisinde ne olduğu hala bilinemeyen bulunamayan bazı kimyasallar ihtiva etmektedir.Zeytin yağını zeytin yağı yapan bu kimyasallardır.

Bu kimyasallar zeytinyağını normal oda şartlarında sakladığınız zaman asırlar boyunca bozulmadan yenilebilecek evsafta kalmasını sağlamaktadır. Yani bu madde veya maddeler zeytinyağına antioxidan olarak etki etmektedirler. Zeytinyağlı sabun ise,bu maddeler dolayısı ile ciltte geri yağlandırıcı(reoily) denilen bir etki hissettirmektedir.
Her şeyin en kıymetlisi en güç ulaşılabilecek yerde olur sırrı sebebince zeytinyağını zeytinyağı yapan bu malzeme yoğun bir şekilde zeytin çekirdeğinin içerisindedir.

Bu faydayı elde etmek için ise kahvaltılarda yenilen zeytin çekirdeklerini yutmak gerekir. Yutulan Zeytin çekirdeği boğaz boşluğundan mideye girene kadar eriyen yediğimiz tek maddedir. Yani hazmı en kolay yiyecek zeytin çekirdeğidir.

Faydaları ise: ülser gastrit gibi mide problemlerini bitirdiği gibi bağırsak ve sindirim yollarını düzenler. Basur ve prostatı engeller. Ve iç organlarda oluşabilecek kanserojen hücre riskini binde birlere indirger.

Her şeyde olduğu gibi burada da az da olsa sürekli olması, gerek tuz gerekse zeytin çekirdeğini yutmak ve bunu her gün her yemekte yapmak önemlidir.
Saber Kimya

Buda bilimsel bir araştırma hangisine inanacağız şaşırdım.
Mustafa KANAL Üye
müslüm akpek;183678 wrote:Mustafa Kanal galiba sitedeki üye sayısını azaltmak istiyor.

Sitedeki üye sayısını azaltmak gibi bir gayem yoktur,olamazda zaten.
Ben sadece özüne ve sözlerine çok güvendiğim arkadaşımın bana anlattığı ve bir o kadarda doğruluğuna inandığım bu bilgiyi sizlerle paylaştım.Çünkü bilgiler paylaştıkça güzeldir.Ha şunuda özellikle belirteyim; Benim bu gibi rahatsızlığım olmadığı için şahsım denemedim.
Ama deneyen arkadaşların konuda belirtilen şikayetlerinin kısmen azaldığını bana bizzat söylediler.
Mustafa KANAL Üye
müslüm akpek;183687 wrote:Konuyla ilgili bilimsel açıklama buldum

Zeytin Çekirdeği
Zeytinyağı içerisinde ne olduğu hala bilinemeyen bulunamayan bazı kimyasallar ihtiva etmektedir.Zeytin yağını zeytin yağı yapan bu kimyasallardır.

Bu kimyasallar zeytinyağını normal oda şartlarında sakladığınız zaman asırlar boyunca bozulmadan yenilebilecek evsafta kalmasını sağlamaktadır. Yani bu madde veya maddeler zeytinyağına antioxidan olarak etki etmektedirler. Zeytinyağlı sabun ise,bu maddeler dolayısı ile ciltte geri yağlandırıcı(reoily) denilen bir etki hissettirmektedir.
Her şeyin en kıymetlisi en güç ulaşılabilecek yerde olur sırrı sebebince zeytinyağını zeytinyağı yapan bu malzeme yoğun bir şekilde zeytin çekirdeğinin içerisindedir.

Bu faydayı elde etmek için ise kahvaltılarda yenilen zeytin çekirdeklerini yutmak gerekir. Yutulan Zeytin çekirdeği boğaz boşluğundan mideye girene kadar eriyen yediğimiz tek maddedir. Yani hazmı en kolay yiyecek zeytin çekirdeğidir.

Faydaları ise: ülser gastrit gibi mide problemlerini bitirdiği gibi bağırsak ve sindirim yollarını düzenler. Basur ve prostatı engeller. Ve iç organlarda oluşabilecek kanserojen hücre riskini binde birlere indirger.

Her şeyde olduğu gibi burada da az da olsa sürekli olması, gerek tuz gerekse zeytin çekirdeğini yutmak ve bunu her gün her yemekte yapmak önemlidir.
Saber Kimya

Buda bilimsel bir araştırma hangisine inanacağız şaşırdım.

Siz en iyisi hiç birine itibar etmeyiniz Müslüm bey.
Siz en iyisi konuda belirtlen rahatsızlıklarınız var ise, bir sağlık kuruluşuna başvurun.
En iyi çözüm budur bence.
Mustafa KANAL Üye
admin;183677 wrote:Zeytin çekirdeği yutmanın ne kadar faydası var bilemiyorum ama bazı zararlarınında olabileceği unutulmamalıdır. Özellikle uclarının sivri olması ve midede sindirilememesi sonucu mide çeperine, bağırsaklara hatta makata zarar verebileceği düşünülmelidir. Ayrıca sert tohum sınıfına girdiği için apandisite takılma riskide yüksektir. Bunlarıda belirtmekte fayda görüyorum.

Her ne kadar faydası olabilirsede.Zararınında olabileceğini unutmamak lazım.
Allah korusun tüm zararlılardan hepimizi. Allah herkese şifalar versin.
admin
Yönetici
Mustafa, tabiki onlar faydasını görmüştür ve tabiki sende onlardan duyduğunu aktardın. Bunu sorgulamıyoruz. Fakat konuyla ilişkili başka duyumlarımızıda paylaşarak, okuyanın değerlendirmesine bırakıyoruz.
müslüm akpek Üye
Mustafa alındıysan özür dilerim.
Mustafa KANAL Üye
En doğrusuda bu zaten. Yani bu konu ile ilgili bilinen diğer bilgilerinde paylaşılmasıdır.Mehmet bey.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim