03,04,2009 Tarihinde Davut hocamızı ziyaret etmek hemde Çengelköyde cuma namazımızı kılmak için motosikletimle yola çıktım, İstanbul trafiğinde heleki cuma günü arabayla dolaşmak çok zor, o yüzden motosikletimle gittim.
Ramazan, Çengelköyde kime sorsan gösterir demişti gerçekten de doğruymuş, Davut hocamı inanın çocuklar bile tanıyor, meğer Davut Özgül Çengelköyde Çınaraltı da denilen, Hamdullah Paşa Camisinde 11 senedir imamlık yapıyormuş.
Motosikletimi park ettikten sonra caminin önüne geldim, bizden kimseyi göremeyince, caminin önündeki banka oturdum, hocanın vaazını dinlemeye başladım, o kadar hoş bir anlatımı vardıki, içeri girip bu hocayı içerden dinlemek istedim, içeri girdiğimde birde baktım vaazı veren bizim Davut Hoca.
Bu resimleri çektim hemen kendisiyle göz göze gelip selamlaştık ve dinlemeye başladım, anlattığı konulardan, sıra dışı bir imam olduğunu hemen anladım, vaaz bitti namaz başladı ve onu hutbe verirken yine resimledim, inşallah kızmamıştır, kızdıysa hakkını helal etsin.
Namaz bittikten sonra cemaatla helalleşen Davut Hocanın yanına gidip bende tanıştım, bu arada biri arkamızdan bende hemşerinizim dedi ve kendisini tanıttı, meğer bu hemşerimizde Murat Coşkunmuş, zaten başkada gelen olmamıştı, Davut Hoca beni bekleyin dışarda dedi, toplanan yardım paralarının işlemlerini yaptıktan sonra yanımıza geldi.
Bende bu arada camiyi resimledim.
İşte buda Murat Coşkun kardeşimiz. Kendisi eminönünde mali müşavirlik yapıyor.
Camiye çınaraltı cami denmesine neden olan tarihi çınar.
Daha sonra caminin hemen önündeki çay bahçesine oturduk ve çaylarımızı içtik bu arada muhabbet de koyulaştı, meğer Davut hocayı bir tek ben tanımıyormuşum, hakkında bir çok yazılar ve televizyon programları yapılmış.
Hocam bize köfte ısmarlamak istedi, onunla biraz daha vakit geçirmek için kabul ettik, köfteciye giderken bu şahıs seslendi, bize bir dakika dedi hocam ve gitti konuştu bu şahısla, döndüğünde anlattı bize, Çengelköyde herkesin sevgilisi olmuş hocam, bu kağıt toplayıcılarına da buldukları şeyler karşılığında para veriyormuş, getirdikleri kitap veya başka dökümanları inceledikten sonra camini,n yan tarafındaki sokakta sergiliyormuş, yani hocamın, ilgilenmediği insan veya konu yok çengelköyde.
Köftecide köftelerimizi yedikten sonra bizi yine bırakmadı, başka bir çay bahçesine gittik ve çaylarımızı içerken Muratla, Davut hocam koyu bir sohbete daldılar, benim edebiyatla uzaktan yakından ilgim olmadığı için, sadece dinledim, ama hocamın engin bilgisine de hayran kaldım. Kendisinden hakkını helal etmesini diliyorum, en kısa zamanda tekrar ziyarete gideceğim.

Din Büyüklerimiz
Davut Özgül Hocamızı Ziyaret
fotoroman tadında anlatmışsın müslüm abi....
senin açından çok güzel bir gezi olmuş sanırım...
Böyle değerli insanları tanımak gerçekten benim için büyük mutluluk oluyor, heleki yöremizden olursa.
çok güzel bir iş yapmışsın be müslüm,keşke bana da haber verseydin,kesin gelirdim.
ama aklımda kalacak,çengelköy e gittiğimde ziyaret edeceğim.
Cuma günü Maslak'ta bir toplantım vardı..Ben yetişirim ümidiyle çok gayret gösterdim ama toplantı cumadan sonrasına sarktı..Bu yüzden gelemedim..İkindi vakti gibi Sarıyer Merkez camisi imamı Mahmut Kuzudişili'nin yanına gittim.Oradan Davut'u aradım...Sizler gitmiştiniz..Sarıyer Merkez camisi de boğaza sıfır manzarada ve tarihi bir camii..Mahmut hocamız da yine bir Nizipli..Bir gün bu camiye de bir ziyarete bulunun...tavsiye ederim..Ertesi gün yani cumartesi günü Davut ve bir kaç gönüllü insanın girişimi ile gerçekleştirilen bir dernek açılışına katıldım..Cuma günkü güzel buluşmayı Davut bana anlattı..Gerçekten de kaçırdığıma çok üzüldüm...
Vedat aslında kaç gündür yazıyorduk bu buluşmayı demekki okumamışsın bilseydim haber verirdim gerçekten tanımanı isterim Davut hocayı.
Ramazan Mahmut hocamızıda bir cuma ziyaret edelim.
Müslüm abi, hemşerilerimizi tanıtma noktasında güzel bir misyon üstlendi. Kendisine bu nedenle teşekkür ediyorum.
Davut abiyi henüz yakından tanıma şansını yakalayamasam da sizlerin hoşlandığı insanlar muhakkak değerlidir. Sadece kısa bir telefon görüşmemiz oldu onda bile ne kadar hoş sohbet bir insan olduğunu anladım. Umuyorum en kısa zamanda şahsende görüşüp tanışayım.
müslüm abi ben bu işi sevdim! aynısını mahmut kuzudişli hocamıza da yapalım!hatta tesbit edelim böyle güzel insanları her hafta birini ziyaret edelim.böylece hem karnımız hem ruhumuz doyar.izzet ikram yerli yerinde,muhabbet güzel.elimizi cebimizede attırmıyor..allahtan ne isteyelim? hatta ortamı kızıştırmak için mahmut hocaya alenen çağrı yapalım.hangi hocamız daha misafirperver ?böylelikle hem maddi hem manevi doyum sağlarız,geçinip gideriz....
işin şakası bir yana hocamızın vaazını dinlemek beni uzun yıllar sonra ilk kez manevi tatmine ulaştı.uçan kaçan kıssaların arasından sıyrılıp,doğrudan üst düzey bakış açısı ile bilgi,birikim dolu bi vaaz dinledim.vaaz dinleme eziyetinden kurtulup,akleden fikreden sorgulayan ,ezber bozan bir hocanın varlığından büyük haz aldım.israil-filistin gibi hassas bir konuda din,insan,savaş,emperyalizm kavramlarını ayırd etmesi çok hoşuma gitti.her kelimeyi yerli yerinde kulanıyor...işte bu ...ihtiyac duyduğumuz güzel insanlardan birisi tam karşımızda...ağzına sağlık..allah yar ve yardımcın olsun hocam
Güzel bir gün geçirmişsiniz,afiyet olsun.Bizim bildiğimiz hocalar elini cebine atmaz:)Bu hoca iyimiş bizde gelelim:)murat coşkun(hacimurat);180400 wrote:müslüm abi ben bu işi sevdim! aynısını mahmut kuzudişli hocamıza da yapalım!hatta tesbit edelim böyle güzel insanları her hafta birini ziyaret edelim.böylece hem karnımız hem ruhumuz doyar.izzet ikram yerli yerinde,muhabbet güzel.elimizi cebimizede attırmıyor..allahtan ne isteyelim? hatta ortamı kızıştırmak için mahmut hocaya alenen çağrı yapalım.hangi hocamız daha misafirperver ?böylelikle hem maddi hem manevi doyum sağlarız,geçinip gideriz....
Hocalar yedirmezler.
Yanlış yapmayasınız.
Davut Ağabey her ne kadar size ikramda bulunmuşsada
Bunun yarınları daha çok.
imrendim dogrusu sıcak bir ortam olmuş
vallahi müslüm abi tebrikler çok güzel bir toplantı olmuş ah bende olsam keşke
müslüm abi çok spotik çıkmışsın ama
Murat hazırlan, Sarıyere de gidelim beraber, orada da balık yeriz, aslında biz cumaları hem namaz hem ziyaret günü yapalım, hemşerilerimizle tanışmış oluruz.
eyw bende gelirim ama
Ben gideceğimiz zaman siteye yazarım gelmek isteyen gelir.
Bu sıcak ortamın oluşmasına vesile olan,yaş olarak da tecrübe olarak da büyüğümüz olan Müslüm beyi tanımaktan büyük memnuniyet duyduğumu özellikle belirtmeliyim.Ayrıca da gayretine minettarım.Çektiği resimlerden menun oldum.Bu anlamda helallik dileyecek bir durum söz konusu olmadı.Ortama katkıda bulunan,özellikle gıyabımda bana sevgi besleyen her kardeşime de ayrı ayrı teşekkür ederim.O gün Müslüm bey'le gelen; kalbi güzel, yüzü güzel ve sözü güzel nahif insan Murat Coşkun'u tanımaktan da onur duydım.Hocalık,hacılık...hepsi geçici bir ünvan olarak var.İnsan kalmak ve insan ölmek dünyanın en büyük erdemi.Yemek ko nusuna gelince;bu topraklarda hamdolsun misafirin yüzüne kapı kapatan hane sahibi olmadık ve olmayız da inşaallah.Herkeşe selam ve hürmetle...
Davut kardeşimizi tanımaktan onur duyduk.Mahmut hocama çok çok selamlar söylerseniz sevinirim.Müslüm bey çok hoş bir ziyaret ve çalışma olmuş ellerinize ve yüreginize saglık.Selamlar
gerçekten süper tanışma olmuş
Davut Hocamın her zamanki gibi mutevazılığı üzerinde.
Fatih kardeşim Bursa çok uzak değil isterseniz Mahmut hocaya beraber gidelim.
müslüm abi mahmut kuzudişli nizipte 10 yıl falan görev yapmış bir imam beni de kurana alıştıran isimdir bence onuda ziyaret etseniz çok sevinecektir mahmut hocamız nizip sevdalısıydı ancak sağlık sorunlarından dolayı istanbulda kalmayı düşündü
Onu görmek çok güzel bir duygudur
En kısa zamanda Mahmut hocamızı ziyaret edeceğiz.
Inşallah müslüm abi hem çok oldu görüşmeyeli onu görme fırsatı da bulu ruz
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.