Nizip.com
Üye ol
001_Ramazan TARHAN

2009 Nizip Yerel Seçim Sonuçlarını Nasıl Okumalı?

Görüntülenme: …

Ramazan Tarhan Üye
2009 Nizip Yerel seçim sonuçlarını dikkatli okumak lazım..

Normal vazifesini yerine getiremeyen belediyeler başarısızdır.
Normal vazifesini yerine getiren belediyeler başarılı sayılmazlar.
Normal vazifesini yerine getirip ekstra hizmetler sunan belediyeler başarılıdır.

işte yukarıdaki kurallar 2009 yerel seçimlerinde kendisini açıkça göstermiştir.
Birçok normal vazifesini yapan ama başarılı diye gösterilen belediyeler halk tarafından
başarılı bulunamamış ve başkanları yenilenmiştir.Başarılı belediye başkanları ise halk
destegini alarak muktedir olmuş ve görevine devam etme ehliyeti almışlardır.
...
2009 Nizip Yerel Seçim Sonuçlarını Nasıl Okumalı?
Nizip için 2009 yerel seçim sonuçlarına bakılırsa mevcut belediye başkanı Hacı Fevzi AKDOĞAN'nın
2004 sonuçlarına göre oylarını %46.60 tan %48.86'a yani 2 puan artırdığı gözleniyor.Oysa alınan
oylara bakılırsa neredeyse oylarını iki misli artırmış gözüküyor.2004 yerel seçimlerinde 13.750 oy alan
AKDOĞAN 2009 seçimlerinde 22.000 oy almayı başarmış durumda.Aynı şeyi DP adayı Mehmet ASLAN
için düşündügümüzde oylarını üç misli artırdığı gözlemleniyor.2004 seçimlerinde 7.100 olan Aslan'nın oyu
2009 seçimlerinde 19.000 ne kadar yükselmiş.%24.10 oranını 2009 seçimlerinde %42.08 yapmış.Nizip'te
iki aday etrafında yoğunlaşan seçim süreci çok renkli ve çok çekişmeli geçtigi gibi başarılı veya başarısız
başkan tesciline de sahne oldu.Yukarıdaki verilere göre Nizip halkı mevcut başkanını başarılı bulmuş ancak
Nizip halkının kimi nerde nasıl seçecegini de iyi bildigini göstermiştir.Tekrar halkın tevacühünü kazanan mevcut
başkana başarılar dilerken yapıcı bir muhalefet örnegi gösteren DP adayı M.ASLAN'nı da performansından dolayı kutluyorum..

Ramazan TARHAN'ın diğer makaleleri için: https://nizip.com/forum/kategori/69?page=1
fsoyarik Üye
Ramazan bey acaba MHP ,CHP ile DSP ninde karşılaştırmasını yaparmısınız Millet vekili seçim sonucu olrak .Yani Potansiyel güç yapılan hizmetemi İnsanamı yönelik Nizipin siyasi kültürünü yakalamak istiyorumda.Selamlar
muslum.koyuncu Üye
"normal vazifesini yapan ama başarılı diye gösterilen belediyeler halk tarafından
başarılı bulunamamış ve başkanları yenilenmiştir"

sözünüze katılmıyorum. yerel seçimler batılı ülkelerdeki gibi sadece hizmet eksenli olamıyor maalesef. çok zaman partinin ismi, adayın isminin önüne geçiyor. bu konuda antalya yı örnek gösterebiliriz. "tamam başarılı, ama partisini sevmiyorum" diye biliyorlar.

ben türkiye gibi bilinçsiz seçmenin olduğu bir ülkede "seçmenin mesajı" diye bir olgunun olmadığını düşünüyorum.
murat coşkun Üye
ben türkiye gibi bilinçsiz seçmenin olduğu bir ülkede "seçmenin mesajı" diye bir olgunun olmadığını düşünüyorum.[/quote]

kardeş bizi biraz bilinçlendir.örneğin siz galiba bilinçli seçmensiniz.sizi bilinçli kılan nedir.ben seçmen sandığında nasıl oy kullanırsam siz gibi bilinçli olabilirim.genel ifadelerle değil,eleştirilerle değilde ,bir seçmen kime oy kullanmalı.somut örnekler verebilirmisiniz.?örnegin--öğrenmek için soruyorum- akp ye oy verenler bidon kafalı,göbeğini kaşıyan adamlar mıdır?böyle ağır tanımlamaları ,siz daha hafif bi üslupla bilinçsizlikle mi değerlendiriyorsunuz.şimdi ben seçimde bi mesaj verdim sanıyorum.yanılıyormuyum.?farzedelim ki ben TKP liyim..benimle aynı görüşü benimsemeyenlere bilinçsiz desem şık olur mu?
müslüm akpek Üye
Bilinçsiz seçmen derken benim anladığım, Türkiyede kimse kendi sınıfının partisine oy vermiyor, kim kapısına bir çuval ömür,pirinç getirirse ona oy veriyor, yani ülkesinin çıkarlarını değilde kendi çıkarlarını düşünüyor.

Nerde görülmüş işçi, proleterya sınıfı kalksın sağ partiye oy versin, Türkiyede kapitalistler sol partiye oy veriyor, işçi köylü sağ partiye oy veriyor bu şekilde sistem dikiş tutarmı, işte bu seçmen bilinçsiz seçmen, ya sağın solun anlamı değişti, ya biz iyice kafayı yedik artık sapla samanı birbirine karıştırdık yada, yada bilinçsiz seçmen dediğimiz kesim.
ahmet yaprak 2000 Üye
Türkiye'de sol parti diye nitelendirdiğimiz partiler kuruldukları günden bu yana hep yıkıcı(çok kısa bir süre yapıcı)bir politika izlemişlerdir.Özellikle kendi halkından kopuk ve bağımısız hareket edip halkın nabzını ölçmek gibi bir yola girmemişlerdir.Zaten aldıkları oyu incelediğiniz zaman bunu anlayabilirsiniz.Fakat bunlardan daha önemli olan bir olgu daha var ki oda güzel dinimizin bu sol kesim tarafından tamamen horlanması ve basit bir oyuncak gibi görülmesidir.Halkının dinini ve inançlarını tamamen hor gören ve ellerindeki her imkanı inançlı insanları ezmek için kullanan bu zihniyet her zaman güzel ülkemizin güzel insanlarına ve ülkemize büyük zararlar vermiştir.BUNLARIN örneği kitaplara sığamayacak kadar çoktur.Onun için oy verirken hangi partiyi neden tuttuğumuzu özellikle bilmeli yakın tarihin gizli kalmış gerçeklerine de okuyarak araştırarak vakıf olmalıyız.Onun için diyorum ki dine ve dindar insanlara saygı duyan partilere oy vermek en samimi müslümanın borcudur.Bunu böyle değerlendirmek lazım.
felsefefe Üye
müslüm akpek;179013 wrote:Bilinçsiz seçmen derken benim anladığım, Türkiyede kimse kendi sınıfının partisine oy vermiyor, kim kapısına bir çuval ömür,pirinç getirirse ona oy veriyor, yani ülkesinin çıkarlarını değilde kendi çıkarlarını düşünüyor.

Böyle yanlış düşünceler halkı kızdırmaktan başka bir şey yapmaz.
Bu yalanı ancak başarısız ve kötü niyetli politikacılar söylemektedir.
Ak Parti ilk seçimde aldığı oyları neyle almıştır
İlk kurulan Anavatan partisi Adalet Partisi Demokrat parti neyle açıklanır o zaman.
Ever paşa İttihat Teraki Enderun kafalı bürokratlar halkı kendilerine kul köle yapmak istiyorlar.
Yenilice de kendi kabahatlerini aramak yerine
Dünyanın en soylu en vakur en fedakar milletinde kabahat arıyor
hatta onu
kafası çalışmayan
üç kuruşa kendi geleceğini satan olarak tanımlıyorlar.
Yazıklar olsun ki
Bu ifaleri kullanan
kendi içimizde bizden insanlar da bulunmaktadır.
11 Milyon civarı ak parti oy almış
Bu miktar kadar yardım dağıtsa
Türkiyenin Bütçesi yetmez.
Buradan da anlaşılacağı gibi
bu iddiayı atan insan hesap kitap bilemediği gibi
kötü niyetlidir de.
Allah Türk Milletini kötü insanalrdan korusun.
murat coşkun Üye
[Nerde görülmüş işçi, proleterya sınıfı kalksın sağ partiye oy versin, Türkiyede kapitalistler sol partiye oy veriyor, işçi köylü sağ partiye oy veriyor bu şekilde sistem dikiş tutarmı, işte bu seçmen bilinçsiz seçmen, ya sağın solun anlamı değişti, ya biz iyice kafayı yedik artık sapla samanı birbirine karıştırdık yada, yada bilinçsiz seçmen dediğimiz kesim.[/QUOTE]
anadolu solu denen bi kavram vardır.yerlicilik denebilir buna..nitekim solu marksın hegelin doğrudan çevirisi ile ithal etmenin zararlarını,türk solunda KEMAL TAHİR analiz etmiş.ve ithalciliğe karşı çıkarak bize özgü bi sol kavramını gündeme getirmiş ve azılılar tarafından dışlanmıştır.kısaca şöyle özetlenebilir.türkiyedeki siyasal duruşlar müslüm beyin dediği gibi sınıf kavramından asla okunamaz,çünkü türkiyede sınıf kavramı yoktur.olmayan bi sınıf üzerine gerek proleter,gerek burjuva noktasında sınıf siyaseti yapılamaz.ülkemizde farklılaşma SOSYO EKONOMİK değil-SOSYO KÜLTÜRELdir.ve bu durum tüm ortadoğu için geçerlidir.biz batılıdan farklı bi kafa yapısına sahibiz.önce ekonomik değer değil,bizler için daha esaslı değerler vardır.ve bunun adı İNANÇ tır.inanca sayğı vazgeçilmezimizdir.fakat bu memlekette aydın diye geçinenler bu gerçeği görmeyip her zaman rüşvetle oy veren aptal tiplemesi yapmıştır türk seçmenine,,,anlamamışlardır anlamayacaklardır.çünkü anadolu insanının ayırdedeci özelliği olan temel değerlere yabancıdırlar...bir teşehhüd miktarı kavramını sözlükten anlayan insanlar bizi nasıl anlayabilir ki...
müslüm akpek Üye
Tayyip Erdoğan hükümeti Türkiyenin başına geçmeden, hanginiz namaz kılamıyordu,hanginizin hanımı kızı anası başını örtemiyordu,hangi cami kapatılmıştı yani kısacası hanginiz islami şekilde yaşıyamıyordunuz, 1980 de üniversiteye girdiğimde bir sürü türbanlı kız öğrenci vardı hiçbirine başını aç denmedi, ne zaman AKP iktidara geldi türbanı simge haline getirdi işte o zaman kadınlarımız başlarını örtemez oldu, sanki Tayyip geldi herkesin dinini özgürce yaşamaya başladı, ben elli yaşındayım daha Türkiyede ben ibadetimi yapamıyorum diyen biri çıkmamıştı ama şimdi var, Türkiyede bence İslamiyet özgür değil şimdi, dini zorlaştırarak kendisine bir yücelik vermeye çalışanlar yüzünden ibadetimizi yapamaz hale geldik, bırakın biz bildiğimiz islamiyeti yaşıyalım, AKP yi dini açıdan savunmanın bir çok sakıncası var, AKP hükümetinin icraatları konusunda bende sizle bir çok konuda beraberim ama dini konulara gelince bu parti dinimize çok zarar veriyor.
Gazikent Nakliyat Üye
nizip halkı biliçli seçmen oldugu için AKP oy vermişdir daha önce ikdidar ayrı belediye partiden oldugu için nizipbe yatırım yapılamamıştır tarih de bununun örnekleri vardır.
oktay.cankesen Üye
müslüm akpek;179593 wrote:Tayyip Erdoğan hükümeti Türkiyenin başına geçmeden, hanginiz namaz kılamıyordu,hanginizin hanımı kızı anası başını örtemiyordu,hangi cami kapatılmıştı yani kısacası hanginiz islami şekilde yaşıyamıyordunuz, 1980 de üniversiteye girdiğimde bir sürü türbanlı kız öğrenci vardı hiçbirine başını aç denmedi, ne zaman AKP iktidara geldi türbanı simge haline getirdi işte o zaman kadınlarımız başlarını örtemez oldu, sanki Tayyip geldi herkesin dinini özgürce yaşamaya başladı, ben elli yaşındayım daha Türkiyede ben ibadetimi yapamıyorum diyen biri çıkmamıştı ama şimdi var, Türkiyede bence İslamiyet özgür değil şimdi, dini zorlaştırarak kendisine bir yücelik vermeye çalışanlar yüzünden ibadetimizi yapamaz hale geldik, bırakın biz bildiğimiz islamiyeti yaşıyalım, AKP yi dini açıdan savunmanın bir çok sakıncası var, AKP hükümetinin icraatları konusunda bende sizle bir çok konuda beraberim ama dini konulara gelince bu parti dinimize çok zarar veriyor.

bence sende bu yazdılarının dogru olmadıgını pek ala biliyorsunda yinede yazıyorsun

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim