Nizip.com
Üye ol
Zeugma Antik Kenti

Çingene Kız Kültür Bakanlığı 2007 Tanıtım Filminde

Görüntülenme: …

hazal1 Üye
2007 Yılı için ülke tanıtımına 120 Milyon dolar ayıran Kültür Bakanlığı Dünyada 30 önemli ülkede yayınlanacak olan bir tanıtım filmi hazırladı.Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, 2007’de turizmdeki hedeflerini açıklarken 120 milyon dolarlık bir tanıtım bütçesiyle ülkemizi bölge bölge tanıtacağını söyledi.Hazırlanan kısa tanıtım filmini gazeteceilere izletten Koç film için "mükkemel hazırlanmış" ifadesini kullandı.Sözkonusu tanıtım filminin ilk karesini Zeugma antik kenti sembollerinden olan Çingene kızın figürünün yer alması dikkat çekecidir.Özellikle dış basın ve medyada ilgi odağı olan Çingene kızın filmin giriş karesi yapılması uzmanlar tarafından olumlu ve etkileyici olarak bulundu...
Gökhan Dokuyucu Üye

İlçemize açısından çok güzel bir haber emeğine sağlık....
ibrahim Üye

zeugma çingene kızının resmi ülkemizin tanıtım filminde olması güzel bir olay iken bu resmin filmin ilk karesi olması da bizler için son derece güzel ve memnun edecek bir olaydır.
Ülkemiz ve ilçemiz için hayırlı olması dileğiyle....
OsMaN_27 Arşiv üyesi
Herkese açık mesaj: 3.828

kesinlikle nizibimin tanıtımı için büyük bir şans...bu arada bu haberi vererek bizi sevindiren arkadaşa teşekkürler!!!.

.
benbaskan Üye
hepsi iyi güzel hoş ama biz bunu kendi ekonomimize yansıtamadıkdan sonra yani yani gelen turistin Nizipte birşey yaratmayacaksa istediği kadar tanıtılsın boş
bu yüzden yatırımcıların hareketli olması turistin ekonomiye kazandırılması lazım bunu es geçersek büyük potansiyeli olan bundan biz bütün Nizipliler mahrum kalacaktır.
Subutay Üye
Tamam belki güzel bir haber ama Belkıs’ta tasarlanan açık hava müzesi faaliyete geçmeden Nizip için bir getirisi olacağını zannnetmiyorum.
cengizkrbck Üye

Benbaşkan ve Nizipli_subutay’a kesinlikle katılıyorum.....

Ne olacak Nizipe gelecek Zeugmaya nasıl gidecek hadi gitti diyelim ne görecek hadi gördü nerede para harcayacak..... hadi harcadı iki lahmacun2unkime faydası olacak.... ????.
kenan_karayilan Üye
gerçekten Nizip için büyük bir şans diyorum
ibrahim Üye

Arkadaşlarımın eleştirilerini doğru buluyorum Ancak;
Ben şuna eminim ki, turizm bakanlığının hazırladığı bu filmde zeugmanın yer almaması gibi bir durum olsaydı suan burada neden yer almadı, zeugmaneden tanıtılmıyor diyecektik, oysaki hersey bir anda olmuyor ve de bizler için suan ekonomik bir getirisi olmasa bile yapılan bu olay bir gelişmedir, şu an için bizlere tek faydası ise Nizipin adının duyulacak olmasıdır, çünkü zeugmayı merak eden biri yaa haritadan yada sitemizden açıp bakacak öyle değilmiii?.

.
Ramazan Tarhan Üye

Ben bir iki haber kanalında bu kısa filmi izledim.Çingene kız bilgisayar destekli bir animasyonla önce dünya güzeli Azra Akın sonra da Meryem Ana figürüne dönüşüyor.Fimde, dünyada ülkemizi hangi simgeler meşhur etmişse bunlara ağırlık verilmiş.Aslında Zeugma Çingene Kızın devletin resmi tanıtım filminde yer alması çok ilginç bir çelişkiyide gündeme getirmektedir.Tüm doğa,tarih ve bilim çevrelerinin ikazına rağmen Zeugma gibi tarihi bir hazineyi sulara gömen resmi politikanın dış tanıtım filminde Zeugma simgesine sarılması kaderin acı bir cilvesidir.Bence bilim ve sanat çevreleri bu çıkışa karşı durmalı ve devletin resmi politikasını sorgulamalıdır.Tanıtım olayı ayrı bir pencereden ele alınabilir.Ama ilk aklıma gelen bu yaban çelişkinin enteresanlığıdır..
KONT Üye
Her şeye ragmen bence Nizip için vazgeçilmez bir şans dogurmuş demektir.Diger arkadaslarım verdigi cvb larda bazı olumsuzluklar yazmıslar.Ama untmayalım ki Zeugmaya gelip gormeleri için öncelikle bir reklam veya tanıtım flimine gerek vardır.İşallah devamı gelir...
maco147 Üye

Cok güzel bir tanitim Nizip icin.benim sikayetim sadece Gaziantep Olay tv avrupaya yayina basladi ( test) ama Nizipicin yakindan bir konu veya haber bile bildirmiyor. Halbuki Avrupaya yayin yapan kanal olarak Zeugma yi tanita bilir ve bugün Türkiyenin bircok insani Zeugmayi bilmiyor.Bunun Icin Nizip halkindan Gaziantep Olay tv ye baski yapilmasini istiyorum..
mehmet2763 Üye

Nizipte düzenlenen 2. Zeugma festivaline Kültür ve turizm bakanımız sayın Atilla Koç nedense katılmamıştır. fakat turist çekmek içinreklam filmini izleyerek mükemmel olduğunu belirtmiş. Ülkemizdeki değerleri yabancı turistlere tavsiye etmektedir. Bu yıl 3.’sü düzenlenecek olan Zeugma kültür festivaline sayın bakanımızın katılması dilegiyle...
küçükdeco Üye
inşallah diyelim şimdiden nizibimize hayırlı olur inşallah paylaşım için allah razı olsun
küçük mahmut Üye

İKİ LAHMACUNLA BİR ŞEY OLMAZ DEMEYİN.MESELEYE O GÖZLE BAKMAYIN.ZEUGMA KEŞFEDİLMESEYDİ NİZİP’İ NİZİPLİDEN BAŞKA KAÇ KİŞİ BİLİYORDU.BUGÜN BELKİ BÖYLE AMA İLERİYE DOĞRU TURİSTLER GELMEYE BAŞLARSA ONUNDA ALT YAPISI BİR BAKMIŞSINIZKİ KENDİLİĞİNDEN GELİŞMİŞ.( BİR KAFİLE JAPON TURİST GELSE BAYA FAYDASI OLUR KANAATİNDEYİM.HELE İÇLERİNDEN BİRİ BEN BURAYI SEVDİM BURAYA YERLEŞİYORUM DERSE BU İŞ TAMADIR HELE BİRDE JAPON GELİNİMİZ OLURSA.GERİSİNİ SİZ DÜŞÜNÜN.) BY.BURSA M.KÜÇÜK. (MAİL: mehmetenes27@yahoo.com.tr).
nizipli_mehmet Üye
gercektende Nizipin tanıtımı için çok buyuk bır fırsat

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim