Nizip.com
Üye ol
Genç Muhabbet

Arkadaş, dost listen varmı?

Görüntülenme: …

müslüm akpek Üye
Yıllar önce başıma birşey gelmişti, çok çaresiz kalmıştım, tüm kapılar yüzüme kapanıyordu, işte bu dönemlerde bir Prof Hocam bana dediki şimdi sakin bir yere git ve gerçekten inandığın dostlarının bir listesini yap, bunları bir kağıda telefon numaralarıyla yaz sonra gel dedi, gittim gerçektende liste yaptım, belki 500 kişi vardı, döndüm hocamın yanına, aldı listeyi, baktı dediki şimdi sen bu dost dediğin insanları arasan onların her birinden 100 TL istesen ve bu paralarıda geri veremeyeceğini söylesen listedekilerin hepsi verirmi dedi, listeye yeniden baktım, hayır vermezler dedim, o zaman listeyi yeniden yap dedi, oturdum ve o listeyi yeniden yaptım, liste 150 kişiye düştü, hocam dediki şimdi otur ara bunları ve her birinden 100 TL iste dedi, ve istedim gerçektende.

Sonuç iki gün içinde 15 bin TL para aldım bu gerçek dostlarımdan ve tüm problemlerimi hallettim, sonra nemi yaptım, bu liste hala cebimde, allah göstermesin kötü bir duruma düştüğümde benim DOSTLARIM VAR VE LİSTESİDE CEBİMDE.

Sizlerde şimdi oturup gerçek dostlarınızın listesini yapın bakalım kaç kişi çıkacak, bu listeyi yaparken zorlanabilirsiniz unuttuğunuz kişiler olacaktır, onun için telefon rehberiniz size yardımcı olacaktır. BU LİSTENİZİ HİÇBİR ZAMAN YANINIZDAN AYIRMAYIN.

Hadi kolay gele,
şükrü çiftçi Üye
valla gerçekten müslüm abi çok güzel bir konu olan dostluktur gerçekten sizin kadar dost bulmam hayal biraz
Ramazan Tarhan Üye
bak bunu sana heç yakıştıramadım akpek....dostluğu para ile ölçmeye çalışmışsın...sana güzel bi dostluk hikayesi aktarayım...

Kuzey-Güney şavaşında cephede çarpışmalar şiddetli bir şekilde devam ediyordu.Jim ve Albert iki dost olan Kuzeyli askerdi.Albert 10.bölükte ve daha ön saflarda çarpışıyordu.Jim ise 9.bölükteydi.Onların hemen arkasındaki mevzilerde siper almışlardı.Çarpışmalar devam ederken Güney cephesinden büyük bir bomba atıldı.Bu bomba 10.bölügün olduğu mevziye düşmüştü.Çığlık ve mermi sesleri şarapnel parçaları ile karışmış ortalık darmadağan olmuştu.Askerlerden kurtulanın olması adeta mucizeydi.Buna rağmen jim ön mevziye doğru dostu Alberbet’in yardımına koşmaya kalkıştı.Komutanı onun kolundan tutu ve gitmesini engelledi.Jim komutanına ısrar etti.’’Gitmeliyim’’.dedi.Komutanı onun bu haline dayanamadı ve izin verdi.Jim ateş ve mermi yağmuru altında hayati tehlikeyi göze alarak dostu Albert’in yanına ulaşmayı başardı.Bir sure sonra mevzisine geri döndü.Komutan ona sordu:’’Dostuna yetiştinmi?’’Jim hüzünlü bir şekilde’’Hayır’’ dedi.’’Onun son nefesine yetişemedim.’’.Komutanı çok şaşırmıştı.Ve dayanamadı sordu:’’Peki oğlum,dostunun kurtulma ihtimali yoktu.bunu sende biliyordun.Buna rağmen canını niye tehlikeye atıp yanına gittin?nedir bunun sebebi?’’ Jim komutanına şöyle dedi:’’ben dostum olan Albert’en bir tek cümle duymak için acele ettim.Ama yetişemedim.Onun sesini duyamadım.Fakat Albertin avuçlarında kan ile yazılmış küçük bir kağıt gördüm.Tek teselim odur.’’deyince.Komutan daha da meraklanmıştı.’’Ver bakalım o kağıdı’’dedi.Jim gözü yaşlı bir şekilde elindeki kağıdı komutanına uzattı.Komutan kağıtta yazılı olan yarım yamalak tek cümleyi görünce gözlerine inanamadı..’’Şimdi anlıyorum seni Jim’’dedi.Albert kağıda şu cümleyi yazmıştı.:’’GELECEGİNİ BİLİYORDUM JİM………’’

işte dostluk böle bi şey....senin listende varmı böle bi babayigit...
m altay Üye
gerçektende böyle bir zamanda gerçek arkadaşı ve dostu bulmak çok zor ben kendi adıma söyleyeyim hala ben adam gibi ne arkadaş bula bildim nede dost illaki bir çıkar aranıyor arkadaşlıktada dostluktada
busenaz Üye
çıkarsız ve kalıcı dostlar bulmamız dileğiyle...
müslüm akpek Üye
Vallaha Ramazan senin anlattığın dostlar sanırım Çanakkalede şehit oldu.
ziya_eren27 Üye
cıkarsız bir dost bulmak dilegiyle, menfaatsiz arkadaş bulmak dilegiyle, cok şükür benim cıkar arayan dosttum yoktur. inşallah sizlerinde cıkarsız dosttunuz olsun
secretgarden Üye
çok fazla arkadasım oldu ama sanırım benim suan hiç dostum yok ya :))))) zamanında vardı hoş hepsininde birer kazığı mevcuttur bende... zamanla onlarlada yollar ayrıldı ay tek basıma kaldım koca dünyada ehuehue ama çok mutluyum yinede demekki ben bu yolu secmişim ehuehue
m altay Üye
secretgarden;177608 wrote:çok fazla arkadasım oldu ama sanırım benim suan hiç dostum yok ya :))))) zamanında vardı hoş hepsininde birer kazığı mevcuttur bende... zamanla onlarlada yollar ayrıldı ay tek basıma kaldım koca dünyada ehuehue ama çok mutluyum yinede demekki ben bu yolu secmişim ehuehue
bukadar kötü bir arkadaş yada dost ilişkilerin olduysa o halde sen baya bir deneyim kazanmışsın demekki dostun iyisi ve kötüsü konusunda allah kimseyi kötü insanlarla karşılatırmasın
müslüm akpek Üye
Siz yinede beni dinleyin akşam birer liste yapın, zamanı geldiğinde çok lazım olur.
secretgarden Üye
m altay;177652 wrote:bukadar kötü bir arkadaş yada dost ilişkilerin olduysa o halde sen baya bir deneyim kazanmışsın demekki dostun iyisi ve kötüsü konusunda allah kimseyi kötü insanlarla karşılatırmasın

eee artık kazanmıs oluyum dimi yani :)))
busenaz Üye
secretgarden;177657 wrote:eee artık kazanmıs oluyum dimi yani :)))
evet kazan.kazandıklarını da sakın kaybetme:)))
m altay Üye
secretgarden;177657 wrote:eee artık kazanmıs oluyum dimi yani :)))
eee artık kazan bukadar görmüş geçirmiş olduktan sonra ve bizide bilgilendir arada sırada
secretgarden Üye
bu büyüklerimizin sözüdür ama ben birebir yasadığım için tecrübeyle sabit borc istemenin yanında bide arkadasınızı daha iyi tanımak için tatile çıkın büyük bir ipucu veriyo çünki :) ve kötü anlarımızda kaç kişi yanımızda olur diye düsünürüz bide tam tersi çok mutlu oldugumuz anlarda kaç kişi yanımızda bunu görmek daha önemli ve bizim mutluluğumuzdan ne kadar mutlu oluyolar yoksa tam tersi yüzlerinde garip çekemeyen bi gülümsememi oluyo..

müslüm abi liste yap diyosunda ne yazayım listeye ehuehue yokki kimse aa buldum
1 secretgarden
2secretgarden
3secretgarden
.
.
.
.
.
100 secretgarden
ehuehue:)))))))))))
şükrü çiftçi Üye
yapmakta fayda var bende yapmayı düşünüyorum valla
m altay Üye
secretgarden;177778 wrote:bu büyüklerimizin sözüdür ama ben birebir yasadığım için tecrübeyle sabit borc istemenin yanında bide arkadasınızı daha iyi tanımak için tatile çıkın büyük bir ipucu veriyo çünki :) ve kötü anlarımızda kaç kişi yanımızda olur diye düsünürüz bide tam tersi çok mutlu oldugumuz anlarda kaç kişi yanımızda bunu görmek daha önemli ve bizim mutluluğumuzdan ne kadar mutlu oluyolar yoksa tam tersi yüzlerinde garip çekemeyen bi gülümsememi oluyo..

müslüm abi liste yap diyosunda ne yazayım listeye ehuehue yokki kimse aa buldum
1 secretgarden
2secretgarden
3secretgarden
.
.
.
.
.
100 secretgarden
ehuehue:)))))))))))
merak ettim sen her yazında neden EHUEHUE yazıyorsun yazılarındamı hasta oldu yoksa
secretgarden Üye
benide o listeye ekleyebilirsiniz ehuehue:)))))))
secretgarden Üye
m altay;177784 wrote:merak ettim sen her yazında neden EHUEHUE yazıyorsun yazılarındamı hasta oldu yoksa

hayır ya o benim gülüşüm aaa :) müslüm abi konunu dagıtmadım ya insallah ehuehue :)
Gazikent Nakliyat Üye
ben boşuna müslüm baba demedi arkadaşlar
müslüm akpek Üye
Beni herkes listesine yazabilir.
Mustafa KANAL Üye
Eğer birisi seni aldatmışsa bu onun sucudur.
Eğer o kişi seni pek çok kere aldatmışsa bu senin sucundur.

Akilli insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar.
hayatta pek çok insanla karsılaşırsın.
Ama sadece gerçek dostlar senin kalbinde bir iz bırakır.

Resim kaynağı

İstenmeyen şeyler bir tehlikeyle ilgilidir.

Kim para kaybederse çok şey kaybetmiştir.
Kim bir dost kaybetmişse daha fazlasını kaybetmiştir ve kim inancını kaybetmişse her şeyini kaybetmiştir.

Başkalarının hatalarından öğren, kendi hatalarından öğrenemeyecek kadar kısa bir ömrün var.
Resim kaynağı

Dostum, sen ve ben, eger yeni birisini getirirsen üc kisiyiz demektir.
O zaman bir grubu olusdururuz.
Ve bir arkadas cevresi.
Hic bir zaman bir baslangic yada son yoktur

Resim kaynağı

Dün geçmiş idi Yarin bir bilmece bugün ise bir hediye

Bu hafta uluslararası dostluk haftası
Bütün arkadaşlarına onlarla ne kadar ilgilendiğini göster.

Arkadaş, dost listen varmı?

Bir gün bunalırsan ve sıkıntını paylaşmak istersen beni ara... İki elim kanda olsa gelirim, sıkıntını yok ederim... Bir gün ağlayacak gibi olursan da ara beni... Seni belki güldüremem ama, söz veriyorum, senle birlikte ağlayabilirim...Bir gün uzaklara kaçmak istersen beni aramaktan çekinme... Seni belki durduramam ama, senle birlikte koşabilirim...Bir gün herhangi bir konuda kararsız kalırsan ara beni... Seni senden fazla düşünür sana fikirler verebilirim...Bir gün kimseyi dinlememeye karar verirsen de ara beni... Ağzımı açmayacağımı, söylemediklerini bile dinleyeceğimi bil...Bir gün beni üzdüğünü düşünürsen de çekinme, yine ara beni... Göreceksin, sana kıyamam, kızamam, üzemem seni... Bir gün beni ararsan ve benden bir karşılık alamazsan... Söz ver : o zaman sen ulaşmalısın bana...Çünkü, o an bir meleğe gereksinim duyduğumu bilmelisin...
ÇÜNKÜ... BİZ DOSTUZ

Resim kaynağı

TÜM GÜZEL DOSTLUKLARIN BİR ÖMÜR BOYU VAR OLMASI DİLEĞİYLE
secretgarden Üye
ay ne iyisiniz mustafa bey valla tam aranılacak dostsunuz:)
Mustafa KANAL Üye
Evet, ben aranılacak vede her zaman aranan bir dostum ama, ne yazıkki; benim arayacağım bir dostum yok:(
ziya_eren27 Üye
müslüm akpek;177656 wrote:Siz yinede beni dinleyin akşam birer liste yapın, zamanı geldiğinde çok lazım olur.
dogru demissin muslum abii,
sormaya gerek yok adres belli:)

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim