Nizip.com
Üye ol
Dini İçerikli Konular

Tövbe Etmek Neden Gerekli?

Görüntülenme: …

müslüm akpek Üye
İzledim güzel ama tövbe etmek için Menzile falan gitmeye gerek yokki tövbe etmek isteyen her yerde tövbe edebilir ayrıca tövbe etmek için başkalarını aracı koymakta çok garip bu yöntemi hristiyanlar yapıyor papaza günah çıkarttırıyorlar.
nizipli_mehmet Üye
müslüm akpek;173725 wrote: tövbe etmek için Menzile falan gitmeye gerek yokki tövbe etmek isteyen her yerde tövbe edebilir ayrıca tövbe etmek için başkalarını aracı koymakta çok garip bu yöntemi .

müslüm abıye katılıyorum...
secretgarden Üye
peki bişeye tövbe edilse sonra tekrar yapılsa sonra bi daha edilse kabul oluyomu acaba bu????
müslüm akpek Üye
secretgarden;173741 wrote:peki bişeye tövbe edilse sonra tekrar yapılsa sonra bi daha edilse kabul oluyomu acaba bu????
Öyle bir soru sormuşsunki tam Menzillik.
Mustafa Bilici Üye
müslüm akpek;173725 wrote:İzledim güzel ama tövbe etmek için Menzile falan gitmeye gerek yokki tövbe etmek isteyen her yerde tövbe edebilir ayrıca tövbe etmek için başkalarını aracı koymakta çok garip bu yöntemi hristiyanlar yapıyor papaza günah çıkarttırıyorlar.

Müslüm abi sen direk istanbul valisiyle görüşebilirmisin yoksa valiyi tanıyan birisi aracılığı ile mi görüşürsün..

secretgarden;173741 wrote:peki bişeye tövbe edilse sonra tekrar yapılsa sonra bi daha edilse kabul oluyomu acaba bu????

tövbe ederken niyet önemli ben tevbe edip tekrar günah işleyecem dersen tabi ki olmaz

Ancak bir daha işlememek niyeti ile tevbe edipte tekrar günah işlersen tevbe etmeye devam edeceksin

Mevlana ne demiş
100 bin kere tövbe etsen yine gel...
nizipli_mehmet Üye
Mustafa Bilici;173752 wrote:Müslüm abi sen direk istanbul valisiyle görüşebilirmisin yoksa valiyi tanıyan birisi aracılığı ile mi görüşürsün..
quote]

abi burada ben pek ilgi kuramadım ama müslüm abinin dediği gibi tövbe etmek istiyorsak bence arada hiç kimse olmamalı yani bir kulun Allah!a en yakın oldugu an secde anıdır yani aradaki diğer kişiler farklımı hayır onlarda bizim gibi kul sonuçta...
müslüm akpek Üye
Ben vali kaymakam emniyet müdürü dinlemem çat girerim.
nizipli_mehmet Üye
helal valla abi en guzelı araya kımseyı sokmamak...
aşk-ı muhabbet Üye
Tövbe kapısı her zaman açıktır.
Hani mevlana der ya "gel, ne olursan ol yine gel. İster mecusi ol, ister putperest, ister tövbeni 40 kere bozmuş olsan da gene gel"

Sevgiler...
secretgarden Üye
aşk-ı muhabbet;173782 wrote:Tövbe kapısı her zaman açıktır.
Hani mevlana der ya "gel, ne olursan ol yine gel. İster mecusi ol, ister putperest, ister tövbeni 40 kere bozmuş olsan da gene gel"

Sevgiler...

güzel demiş Mevlana...
demirci mındık Üye
Tovbeyı elınde ımkan oldukca ıbadetın yogun oldugu yerlerde her zaman yapmak bence ınsanın ıcıne daha cok huzur sevk verır benım aılemde enıstemde 2-3 ayda ellerınden geldıkce menzıle gıdıyorlar nasıp olursa ıns bızde gıderız...mustafa abı paylasım ıcın tskler
müslüm akpek Üye
En güzeli tövbe etmek zorunda kalmadan yaşamak.
nizipli_mehmet Üye
ya ilginç insanlar başka bı ınsandan medet umuyorlar gibi akıl alacak şey değil...
secretgarden Üye
müslüm akpek;173788 wrote:En güzeli tövbe etmek zorunda kalmadan yaşamak.

bu benim açımdan pek mümkün görmüyo ama maalesef...
demirci mındık Üye
Resulullah (sav)'in şöyle söylediğini rivayet etti: "Mağrib cihetinde bir kapı vardır. Bu kapının genişliği veya bunun genişliği binekli bir kimsenin yürüyüşüyle kırk veya yetmiş senedir. Allah o kapıyı arz ve semaları yarattığı gün yarattı, işte bu kapı, güneş batıdan doğuncaya kadar tevbe için açıktır."
TÖVBE EDELİM...
müslüm akpek Üye
нαуαℓ;173795 wrote:Resulullah (sav)'in şöyle söylediğini rivayet etti: "Mağrib cihetinde bir kapı vardır. Bu kapının genişliği veya bunun genişliği binekli bir kimsenin yürüyüşüyle kırk veya yetmiş senedir. Allah o kapıyı arz ve semaları yarattığı gün yarattı, işte bu kapı, güneş batıdan doğuncaya kadar tevbe için açıktır."
TÖVBE EDELİM...
Bu söylediklerinizden hiçbirşey anlamadım, bu yazdıklarınızı biraz açıklarmısınız.
demirci mındık Üye
Mağrib: Güneşin battığı cihet
ANLAMINA GELMEKTE YANI KIYAMETTE NASIL GUNES BATIDAN DOGUNCAKSA O KAPIDA BIZIM ICIN TEVBE YE ACIKTIR..
mahsuni63 Üye
Mustafa, bu video ve verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Bu tip konuları daha sık açarsan kendi adıma sevinirim. Sonuçta dinimiz bir derya gibi. Tanıdıkça, güzelliklerini bildikçe uygulaması daha da kolaylaşacaktır. Allah razı olsun...
fsoyarik Üye
Müslüm bey tövbeten Nasuha diye birşey okudunuzmu
ayrıca nebi isa (a.s) insanlara tövbe ettirirdi papazların o adedi ordan kaldı amma tahrif etmişler
Ayrıca valinin degil kapısını arabasını kapısını bile açamazsın siz akıllı insansının amma farklı olarak çalışıyor kusura bakma sözümüz biraz agır oldu
tövbe her yerde her zaman yapılır amma kabul olması ayrı bir mesele
mustafanın size anlatmak istedigi bu kabul meselesi
amma siz mustafanın anlatmak istedigini farklı yönlere çekiyorsunuz
insna agzından bakan parmagındaki yarayı göremez
kadının ayagına bakıp hamile diyebilirmisiniz
Hemşerim kul ile allah arasında 70 tane hicap perdesi var onları peygamberler ve büyük veliler gecebilmiş şimdi size sorarım niye her yerde her zaman yapılan tövbe veya dua kabul olmuyorda kadir veya beraat gecesi kabul oluyor Niyemi?
Zira bu gece gök kapıları açılır
yani 70 tane hicap perdesi açılır tövbe veya dua direk allaha ulaşır.Deili isterseniz EYÜP (a.s) hstalıgı en son hicap perdesiydi sabırla o perede kalktı
EHlulah ile beraber bak dikkat et beraber dedim,beytullahta birde birdaga yapmamak üzere yapılan tövbe kabul olur tövbe derken günaha meyleden kalbin tövbesi ne kadar gerçekçi olur kardeş.
Ah! hemşerim ah nasıl geldigini bilmedigin bir aleme nasıl gidecegini bilmiyorsun kolaymı ölmek veya hesap vermek bunları bir gün özelden görüşelim buraya yamak çok zaman ister.Selamlar
ziya_eren27 Üye
mustafa kardeşim paylaşım icin tşk ederim,
fatih abi cok güzel yazmışsın ellerine saglık
ziya_eren27 Üye
Resûlullah buyurdu: “Günâhtan sonra, hemen,
Bir iyi amel yap ki, silsin onu tamâmen,
Su, nasıl temizlerse, elbisenin kirini,
Sevaplar da, temizler günâhın pisliğini.
Göke varacak kadar yapsan da fazla günâh,
"Hâlis tövbe" edince, affeder onu Allah.
nizipli_mehmet Üye
biz tövbe etmeyelım veya kımse tövbe etmesın demıyoruz kı sadece araya bızım gıbı sıradan ınsanları koyarak tövbe etmenın ılgınç oldugunu söyluyoruz...
müslüm akpek Üye
fsoyarik;173859 wrote: Hemşerim kul ile allah arasında 70 tane hicap perdesi var onları peygamberler ve büyük veliler gecebilmiş şimdi size sorarım niye her yerde her zaman yapılan tövbe veya dua kabul olmuyorda kadir veya beraat gecesi kabul oluyor Niyemi?
Zira bu gece gök kapıları açılır
yani 70 tane hicap perdesi açılır tövbe veya dua direk allaha ulaşır.Deili isterseniz EYÜP (a.s) hstalıgı en son hicap perdesiydi sabırla o perede kalktı
EHlulah ile beraber bak dikkat et beraber dedim,beytullahta birde birdaga yapmamak üzere yapılan tövbe kabul olur tövbe derken günaha meyleden kalbin tövbesi ne kadar gerçekçi olur kardeş.
Ah! hemşerim ah nasıl geldigini bilmedigin bir aleme nasıl gidecegini bilmiyorsun kolaymı ölmek veya hesap vermek bunları bir gün özelden görüşelim buraya yamak çok zaman ister.Selamlar
Bu anlattıklarının hepsi hikaye sanki birebir yaşamışsın gibi anlatıyorsun, Allah diyorki ben size şah damarınızdan daha yakınım, o zaman bu perdeler nerede, perde varsa allah nasıl hemen yanımızda oluyor, bu tarz hikayeler anlatarak insanları kaderci yapıyorsunuz, kaderci olan insanlar idare edilirler, elbetteki dua edilmeli, tövbe edilmeli ama bunlar sadece allahla benim aramda, bunların hangisi doğru söylediğiniz perdelermi yoksa şah damarımı.

Beni yakından tanısaydın, vali kaymakam meselesinden neyi kasteddiğimi anlardın, inşallah birgün tanışırız hatta Bursa çok yakın 22 sindeki kahvaltıya gelebilirsen gel,yada ben müsait bir zamanda Bursaya geleyim tanışalım.
Mustafa Bilici Üye
nizipli_mehmet;173908 wrote:biz tövbe etmeyelım veya kımse tövbe etmesın demıyoruz kı sadece araya bızım gıbı sıradan ınsanları koyarak tövbe etmenın ılgınç oldugunu söyluyoruz...
Allah(CC) dostları senin yada benim gibi sıradan insanlar değillerdir memet..
şunu unutmaki Allah dostları kalmayınca kıyamet kopacaktır..

şunuda belirtmek isterim ki biraz gayret edersen sende Allah dostu olabilirsin eğer bir gün Allah dostu olursan o zaman birilerinin günahını affetmek gibi bir şansın yok ancak Alllaha dua edip Ya Rabbi bu adam tövbe ediyor bunun günahlarını affet diyebilirsin...
Ki Alemlerin Rabbi olan Allah azze ve celle dostunun duasını kolay kolay geri çevirmez...

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim