Nizip.com
Üye ol
Genç Muhabbet

anlatamadıklarım...

Görüntülenme: …

secretgarden Üye
[URL]http://tr.truveo.com/efkan-%C5%9Fe%C5%9Fen-dar-kap%C4%B1lar/id/3976048307[/URL]

bu sarkıyı cok seviyorum sizlerinde hosuna gidecegine eminim...

şimdi bana soruluyo soru...zaten cevabını verebilmiş olsam kendime kimsenin soru sormasınada gerek kalmıyacakki...bu bir iç döküş olucak bi nevi.. bazen düsünüyorumda benim yerimde olmak isteyen ve isteyecek çok fazla insanın oldugunu biliyorum bununda kendimi övüyo olarak algılanmasını istemem asla öyle değil içtenlikle söylebilirimki su son bi kaç aydır bariz gel gitler içindeyim ne yaptıgımın yada ne yapmak istediğiminde farkında değilim farkında olmadan yapılan şeylerde yanlıs adımlar atmama neden olabilir simdi benim mutlu olmam gerekir aslında değilmi hani herseye sahibim istedigim yada isteyebilecegim ama işin garibi mutsuzum ben ve sanırım sonuc olarak bu çıkıyo ortaya:(
artık hiç bişey mutlu etmiyo beni istediğim seyleri elde edince bitiyo hersey... yani herhangi bişeyi çok istiyorum o olunca mutlu olucagımı düsünüyorum hatta eminim buna ve herneyse o olduktan sonra mutlulukta bitiyo iş arkadas maddi yada manevi hersey ama hhersey neyi elde edersem anında tüketiyorum doyumsuzlukmu bu yoksa nedir anlamıyorum...
mutlu olmaktanmı mutsuz oluyorum cok bunaldım iyice hep aynı seyler hep aynı tablo bi kısırdöngü gibi yada miladı dolmus eski bi plak gibi basa sarıp duruyo tekrardan ibaret... bu hayat bana göre değilmiş düsüncesini kafamda tekrarlayıp duruyorum herseyi bırakıp bi gitme istegi var içimde engel olamadığım beni seven insanlardan bile kaçmak istiyorum aynı yüzleri görmek istemiyorum artık sadece kendimle olmak zamanı durdurmak istiyorum gecmişten tam sıyrılamıyorum ama hem gecmişe dönmek hemde gecmişten tamamen kopmak istiyorum nasıl bi çelişki bu bende cözemedim... yanlıs yerde yanlıs zamanlarda ve yanlıs insanlarlayım asla sonunu degiştiremiycem senaryonun aktristi gibiyim mutlu sonla bitmeyecek olan... simdi ben anlık tebessümler dısında mutluluk kavramına olan inancımı büsbütün yitirdim yok öyle bişey var olduguna inandırıldıgımız sahte yalan o... aglamaya cok ihtiyacım var ama ağlamak için bile nedenlerim yok dogru dürüst sahteliklere aglıyorum ordada bırakmıyolar pesimi...
hersey o kadar dört dörtlük ki ben bundan bile rahatsız oluyorum bazen demekki illa benim üzülmem lazım yada acı cekmem lazımki hayatıma bi farklılık gelsin bunu isteyecek kaç insan vardır ki acaba dünyada!!! kaos öncesi entropi durumunu yasıyorum sanki ruhumun derinliklerinde... manevi boslugumun arttıgını hissediyorum her gecen gün artık bana tat vermiyo gercek olan seyler ben sahte seylerle avunuyorum...... Hani Nazım Hikmetin bi sorusu vardı ''bana mutluluğun resmini çizebilirmisin'' !!! olmayan bişeyin resmide cizilemez heralde...
simdi yasamam gereken mutlulukları neden istesem bile yasayamıyorum ben????

bu yazdıklarımı anlık ruh haliyle yazdım ve belki yarın pişman olucam yazdığım her kelimeden... kimsenin anlamasınıda beklemiyorum ben bile kendi karmasamı yasarken içimde ve anlayamazken beni... en azından saygı duyup olumsuz elestrilerde bulunmayın...................
nizipli_mehmet Üye
söylenecek çok şey varda eleştriye kapalı oldugunu yazmıssın onun için yazmım...
mehmet karakaş Üye
Sen manevi olarak çökmüşsün.Bundan kurtulmak için belki yanlış anlayacaksın ama yinede söyleyeyim.Namaz kıl.Sen kılıyormusun diye sorarsan.Bende kaç aydır kılmıyorum.
murat coşkun Üye
güzel...hoşuma gitti...iç derinliği,arayış,sorgulayış,derinlere yolculuk....edebi yönden akıcı bi üslup..nazımdan tam yerinde bi mısra.....size tavsiyede bulunmak,size kabalık olur herhalde..ama bu konuda özeti şu söz olan''onu aramakla bulamazsınız,ama onu bulanlarda arayanlardı'' sözü olan bi kitap var..felsefe -mistik tasavvuf konulu...yazarın iç derinliği ve arayış eksenli bu kitabını okuyarak zenginlinize zenginlik katmanız size yakışır bir entellektüel doğum sancısı olur umarım.kitabın adı:GARİPLERİN KİTABI yazar:IAN DALLAS
doganesmeray Üye
secret senin bu ruh halin hiçte iyiye iştikal değil :D
secretgarden Üye
yorumlarınız için teşekkürler arkadaslar dogan kanki hg bu arada da cok cok gecmiş olsun...
doganesmeray Üye
h.b secret saol teşekkür ederim..
konuyu dagıtmayalım ama nasılsın :)
secretgarden Üye
murat coşkun(hacimurat);172807 wrote:güzel...hoşuma gitti...iç derinliği,arayış,sorgulayış,derinlere yolculuk....edebi yönden akıcı bi üslup..nazımdan tam yerinde bi mısra.....size tavsiyede bulunmak,size kabalık olur herhalde..ama bu konuda özeti şu söz olan''onu aramakla bulamazsınız,ama onu bulanlarda arayanlardı'' sözü olan bi kitap var..felsefe -mistik tasavvuf konulu...yazarın iç derinliği ve arayış eksenli bu kitabını okuyarak zenginlinize zenginlik katmanız size yakışır bir entellektüel doğum sancısı olur umarım.kitabın adı:GARİPLERİN KİTABI yazar:IAN DALLAS

bu kadar güzel anlatan bi yorum ve beni bukadar iyi anlayabilen bi insan... ne diyebilirimki tesekkürler...
derinlere yapılan yolculukta yolumu kaybedebiliyorum bazen ozaman umutlarımda tükeniyo umutlarını kaybetmiş insanlarada umut baglamamak lazım dimi!!!
bu kitabın adını duymustum ama okumak kısmet olmadı hiç ilk işim olucak alıp okumak:)
secretgarden Üye
doganesmeray;172858 wrote:h.b secret saol teşekkür ederim..
konuyu dagıtmayalım ama nasılsın :)

iyi ve kötü arasındayım :) hangi tarafa daha yakınım muamma..
sen nasılsın önemli bişi yoktur insallah ??? özledik valla seni...
bende bi saat sonra felan dısarı çıkıcam hava güzel bugün burda:)
mahsuni63 Üye
anlatamadıklarım...
sakalli0727 Üye
ah ahhh canim arkadasim benim ,
ic dünyasinda neler cekiyormus da haberim yokmus
arkadasimin ic dünyasi ne haldeymis te benim haberim yokmus.
bende bana selam vermiyor diye 15 20 gün küsmüstüm.oysa nelerle mücadele ediyormus
dedim ya bana selam vermiyor diye küstüm.evet burayi irdeleyelim simdi senin konuna santim santim gitmeye calisalim
selam vermiyorsun diye ben küsüyorsam sana ben bencilmisim.
sende bana icindeki duygularla ugrastigin icin yani kendinle ugrastigin icin sende bencilsin.
cevrendeki insanlarda bencil .seni düsünmedikleri icin benciller
sende onlar benle niye ilgilenmiyor diye bencilsin
herkes ilgi bekler hep bana hep bana der.ama nalinci keseri gibi olursan bir sana bir bana dersen mutlulugu belki yakalayabilirsin
biraz hirslarindan uzaklas.cocuklugundan cik.ayaklarin artik yere bassin.hayatin neresinde oldugunu bil .hep burada kalmayacaginida bil.ne oldum deme ne olacagim de
ayrica mutlugun bir kücük sirri daha elindekilerle yetinmektir.her zaman sende asagidakilere bak
yükseklere bakarsan sonunu bilemessin.kaldir bir kafani bak gökyüzüne biliyormusun gökyüzünün yüksekligini ? biliyormusun o sonsuzlugun sonunu ?.bu bilinmezlik bile seni mutsuz etmeye yeter.
ve yine sunu diyeyim sana insan hayati dedigin pamuk ipligine bagli yani ne zaman ne olacagini bilemessin
yani tevekküllü olman lazim kisacasi $ükretmen lazim haline
bu yaptigin senin bir anlamda yaradana isyanda denilebilir.ha$a Allaha isyan etmek kula yakismaz.
ve basina öyle bir bela gelebilirki allah göstermesin
bu simdiki cok büyüttügün dertlerin
o gelebilcek derdin yaninda toz kadar kücük kalabilir.
ben arkadasimi seviyorum ve böyle eften püfren seylere üzülmemesini ve kendini bulmasini istiyorum sadece.sadece kendini bul yeter kendine gel secretttttttt kizdirma len beni :)
secretgarden Üye
kendime gelecek halde değilim sakallı inan nerdeyim bilmiyorum ama kendimde olmadıgım bi gercek:(
bir hüznü ayakta alkıslamak gerekirse kendi hüznümü alkıslıyorum ben...
inan bana hiç bi sıkıntım problemimde yok suan ama garip hüzünler dolasıyo kalbimde neden neden neden hala cevap bulamıyorum verecek kendime...
ayrıca sen bencil değilsin çok iyi bi arkadassın her kesin sahip olamayacagı bunu bil:)
aşk-ı muhabbet Üye
Yazınızı keyifle okudum.Her ne kadar keyifli okuduysam da, aslında birazda hüzün hissettim.Duygusal gel-gitler.
Birşeylerin kıymeti nasıl bilinir sizce? Sevginin,paranın, tokluğun,mutluluğun.....
Kin ve nfereti görmeyen, veya bunlar olmadan sevgi olmaz.Olsada kıynmeti anlaşılmaz.
Parasızlık, yoksuluk olmadan, varlığın kıymeti anlaşılmaz.
Aç yatarak aç kalmak ve bir sonraki öğün nasıl karnımı doyurabilirim endişesi olmadan, toluğun kıymeti bilinmez.
Mutluluğu yaklayamaış, sevgiden habersiz yaşamadan, sevgi ve mutluluğun değeri anlaşılmaz.
Kısacası zıtlıklarla ancak gerçek değerler anlaşılır...
Sanırım siz de zıtlıkları tam manası ile yaşayamaış veya hafif yaşamış olabilirsiniz.
En önemlisi de manevi bir boşluğun olduğunun düşünüyorum. Öyle bir boşluk ki, derinleşmiş ve uçurum olmuş.
Bilirsiniz, boşluklarda tutunmak zordur. İradenle hareket edemezsin.Boşluk oradan oraya savurur.Bu boşluğun dolaması oranında kontrolu elde edrsiniz.
Anlatabildim mi? İnsan bazen anlatabilmekten aciz kalır. Duygu vardır, hisler yoğundur ama bir türlü kelime olup anlatılamazlar. Sanırın bu da o hislere has oaln garip şeylerdir. Ki Bazen de olamsı gerekiyor.
Bana anlatamıyorum demeniz, orhan velinihn Anlatamıyorum şiirini anımsattı. İsterseniz si de bir göz atın.

Öfff ama da söylettiniz ha beni..:)
Ama konu derin anlat anlat bitmez valla.
Sevgiler...
secretgarden Üye
ask ı muhabbet yorumlarınız için tesekkürler gayet yerinde olmus.. gercekten de derinliği yüksek o acıdan bazen herseyi bi anda ve istediğin sekilde anlatamıyabiliyosun içteki derinlik ne kadar cok olursa olsun kelimelere döküldüğünde sığ kalabiliyo yani:)
secretgarden Üye
Tüketmek için bunca acele ettiğiniz takvim yapraklarına, onca hızla çevirdiğiniz akreplere yelkovanlara, içine gönüllü daldığıniz o insafsız rutin çarkına şöyle bir uzaktan baktığınızda ne hissediyorsunuz? "Ne kadarı benim hayatım," diye soruyor musunuz? Ne kadarını başkaları yaşamış benim yerime ya da ben başkalarının? "Aynadakinin ne kadarı benim, ne kadarı oynadıklarım?

C.Dündar
acun27 Üye
yazını dikkat ile okudum ama unutmaman gereken birşey varki şu üçgünlük dünya da hiç kimse günlük gülistanlık değil her zaman insanlar dertler ile boğuşmuş bazen çare çözüm bulmuşlar bazen de çaresizlikler içerisinde boğulmuşlardır..ununtmamak lazım ki hayat her şeye rağmen güzel ve güzellikler içerisinde yaşamak her insanın hakkıdır,hayata bir de diğer pencereden bak mutluluklar kısadır sen kısa olanı seçiyorsun hayat ile mücadele zordur işte bundan kaçıyorsun..kısada olsa mutluluğu ara bul yaşa,zorda olsa hayatla mücadele et asla yenilme.....

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim