Şiir çok güzel. Özdemir Asaf'ın da Yalnızlık ile ilgili bir şiiri vardı. Konu açılmışken onu da yazalım buraya.
Yalnızlık Paylaşılmaz Yalnızlık, yaşamda bir an, Hep yeniden başlayan.. Dışından anlaşılmaz. Ya da kocaman bir yalan, Kovdukça kovalayan.. Paylaşılmaz. Bir düşün'de beni sana ayıran Yalnızlık paylaşılmaz Paylaşılsa yalnızlık olmaz.
yüreginize saglık çok begendim gercekten... hoş bi paylasımdı...
aslında konusmak istediğim çooook seyler var ama ben yine en iyisi susmalarımla kalayım...... :(
hayri murat bakırcı;172765 wrote:noldu hayrola yapabileceğimiz bir şey varsa söle seni üzen varsa söle gidek dövek...:):):)Anlat bakım...
tesekkürler :))))))) beni güldürdün ya sağol yani yok öyle seyler değil biri yada birileride değil sorun...benim içimdeki seyler cok farklı nasıl anlatcagımı bilemiyorum... anlatmaya basladıgımdada kimsenin anlıyacagınıda sanmıyorum...:(
arkadaşalar!...sizlerinde ellerine yüreğine sağlık.
Değerli yorumlarınız, doping etkisi yaratıyor.
Daha, dahada yazma isteğimi kamçılıyor.
iyi varsınız...
Sevgiler...
aşk-ı muhabbet;172695 wrote:BİR ŞİİRİMİ DAHA SİZLERİN BEĞENİSİNE SUNUYORUM.
GÖRÜŞ,YORUM VE ELEŞTİRİLERİNİZ IŞIK OLACAKTIR BANA.
SEVGİLER...
YALNIZLIK
Gece karanlık, zifiri karanlık
Daldım karanlığa ben ve yalnızlık.
Hava kasvetli, sisli ve bulanık
Arkamda şehir, önümde ormanlık.
Kafam karışık, duygularda telaş
Rüzgar yapraklarla hep sarmaş dolaş
Bulutlar yağmurla olmuş arkadaş
Bulabilirmiyim kendime sırdaş.
Hey rüzgar! git uzağa bulutlarla
Dost olurum belkide yıldızlarla.
Dağılsın sisler, ağır havalarla
Raks ederim ben, düşen yapraklarla.
mesela,zifiri,kasvetli,raksetmek gibi...yani divan edebiyatından kalan kelimeler yerine modern çağımızın anlayabileceği tarzda raksetmek yerine dans etmek gibi sadeleştirmen daha dizelerine bir anlam katar,yani her insan secretgarden gibi kültürlü olmayabilir anlamakda zorluk çekebilir...
acun27;173400 wrote:mesela,zifiri,kasvetli,raksetmek gibi...yani divan edebiyatından kalan kelimeler yerine modern çağımızın anlayabileceği tarzda raksetmek yerine dans etmek gibi sadeleştirmen daha dizelerine bir anlam katar,yani her insan secretgarden gibi kültürlü olmayabilir anlamakda zorluk çekebilir...
hay Allahım yine beni güldürdün:) bu terimler gayet acık ben herkesin anladığına eminim o acıdan.. bir diğeride yazı yazarken yada siir farketmez sakın anlasılma gayretine düsmeyin bu çok önemli siir olabildigince sade ve anlasılır zaten yerinde yani daha da sadeleşirse ozaman hos olmaz bu benim düsüncem:)
Arkadaşlar elde geldiğinde sade yazmaya çalışırım.
Sade olmak benim felsem.
Bu şiir de sade...
Kolay anlaşılabilr bir dil kanımca.
Ama her şiirin perde arkasında bir giz, örtülü bir duygu vardır. Onu açmak okuyuca ait.
Okıyucu içine girip, kendi göre aramalı..
Sevgiler...
secretgarden;173481 wrote:hay Allahım yine beni güldürdün:) bu terimler gayet acık ben herkesin anladığına eminim o acıdan.. bir diğeride yazı yazarken yada siir farketmez sakın anlasılma gayretine düsmeyin bu çok önemli siir olabildigince sade ve anlasılır zaten yerinde yani daha da sadeleşirse ozaman hos olmaz bu benim düsüncem:)
dedim ya secretgarden her kes senin kadar kültürlü olamaz senin için basit anlaşılabilir kelimeler olabilir ama ben cahilem nereden anlayacam raks ı falan :)
ama şimdi büyük sairler şiir yazarken aa dur su kelime olmadı bunu daha basite indirgeyimde anlasılsın şimdi anlasılmazda alimallah şiirim güme gider yada bütünlük bozulur diyemi düsünmesimi gerekiyo yani çok güldüm inan sağol güldürdügün için beni:)
secretgarden;173511 wrote:ama şimdi büyük sairler şiir yazarken aa dur su kelime olmadı bunu daha basite indirgeyimde anlasılsın şimdi anlasılmazda alimallah şiirim güme gider yada bütünlük bozulur diyemi düsünmesimi gerekiyo yani çok güldüm inan sağol güldürdügün için beni:)
seni güldürebilidiğime sevindim,büyük şairler dedin amatör şiirler değil...haaa bir büyük şair vardı bir dize yazmış içerisinde şişe kelimesi geçiyor ve sonra o şair diyor ki durun siz bu şişenin ne olduğunu bilmezsiniz ben size anlatayım diyor ve başlıyor anlatmaya şişe camdan yapılır içinde sıvılar konulur falan filan gibi böyle ustalar da var her kesime hipap eden yani sen anlıyorsun kültürlüsün ben anlamıyorum cahilim bu şaiir bana da hitap ediyor bak :)
yok ben şiir içerisinde birazda cümlelerin içinde kaybolmak isterim hatta bazen anlamakta güçlük bile çekebilmeliyim siirlerde duygular gibi karısık olmalı biraz gercekten hisseden anlamalı nedemek istediğini...