Nizip.com
Üye ol
Nizipden Duyurular Etkinlikler

nizip ve kültürel etkinlik !

Görüntülenme: …

türkoğlu Üye
evet!
nizip yüz bin kusür bir nüfus,türkiyede en az 25 ilden büyük.yüksek okulu ve okadar lise ve öğrenci nüfusunun fazlalığı.akın zaman da fakülte gelecek.hal böyleyken nizip te sosyal ve kültrel etkinlik yok!sosyal yaşam adına hiç bir faliyet yok!ve daha modern şartlar da bir kütüphane bile bulunmamakta.ve nizip güney doğunun parisi gaziantep'in en büyük ilçesiyken ve otabanın da bulunmuşken bu kadar eksiklik ve bunlar adna bir geilimenin olmaması üzücü ! nizip de sosyal ve kültürel anlamda sinama gelmesi,modern şartlarda kütüphanenin olması tiyatronun olması ve tiyatroya mereklı genç öğrencilerin yetenklerini keşfetmesi halinde bunları geliştirecek bir salonun olmaması çok üzücü..bir an evvel bu be buna benzer eksikliğin giderilmesi nizip de sosyal yaşam adına gelişme sağlanması çok luzumludur.bu nzip adına bir artı dır.yetkililer bu manada bir çapa göstermesi gereklidir.
secretgarden Üye
gec bile kalınmıs bu kültürel etkinliklerin artırılması konusunda maalesef...
nizipli_mehmet Üye
bence bıraz sabretmek lazım emınım yapılacaktır...
müslüm akpek Üye
Bence beklememek lazım, başkan adaylarının hiçbirinin programında, bir kültür merkezi projesi yok, böyle giderse biri gelip Nizip'e büyük bir alışveriş merkezi açacak, bu merkezlerin içinde sinema kafetarya gibi yerler oluyor ama bu alışveriş merkezleri esnafın canına okur o yüzden ben karşıyım ancak birileri artık bu konuya el atıp Nizip'e bir kültür merkezi açmalı.
doganesmeray Üye
daha önce bu konular bir çok kez gündeme geldi ama olumlu bir sonuç alınamadı.
galiba insanlar böyle gelmiş böyle gider mantıgı ile hareket ediyor.
türkoğlu Üye
sayın başkan ve yeni başkan adayımıza duyuru!!
sayın başkanımızı yakından takip ediyoruz.çok güzel çalışmalara imza attı.umuyorum bir dönem daha gelecek durum onu gösteriyor.il olma yolunda gidien nizip'in adını duyurulması için bir çalışma bekliyoruz..nizip'in böyle bir faliyete çok ihtiyacı var..öncelikle bir kütüphane diyorum.sonra belediye düğün salonu yeniden dizayn olmalı her yaştan insanların gelebileceği proğram yapılacak salonun düzenlenmesi teknolejik manada gelişmesi gerekir.kültürmerkezi olarak da kullanılabilir.aynı zaman da bir sinama da neden olmasın..fakülte gelecek bu çok güzel bir şey.ama nizip den çok az nüfuslu yerlerde bile bu tür faliyetler var.bu nizip adına bir kayıp olarak görüyorum.bu ve buna benzer gelişmeler olabilir..ve bir tiyatro ekibi kurulabilir.güzel oyunlar sergilenerek nizip adına gelişme sağlanabilir.bu anlamada yetenekli insanlar var..biraz eğitim verilerek bu insanlar bunu yapabilecek kapasiteye sahipler..nizip de kaldığım yıllarda tanıdığım insanlar oldu.bu insanlar gerçektende samimi insanlar.isa avcı hocamız var.""sandıkdaki sır""seneryosu ses getirecektir.ben bu oyunu bir kaçtane senaryo eleştirmenine gösterdim ve tam not aldı.bundan emin olabilirsiniz.yine yetenekli insanlar var.bunların elinden tutacak bir kişi görüyorum..HACI FEVZİ AKDOĞAN..kendisine saygılarımı sunarım.bu konu da bir gelişme göstersin..toplantılar düzenlesin.bu işle ne yapılabilir ne yaparız mülahazalarına girsin.bence bu çok ngüzel bir davranış olur.ve geride gerek alt yapı gerek mimari gerek de sosyalleşme adına nizipliler tarafından minnetle anılacağını düşünüyorum.
Mustafa Bilici Üye
Sosyal etkinlikte sıkıntı var...
planımızda bir etkinlik var ancak yer olarak sıkıntımız var en kapsamlı yer belediye düğün salonu oda 600-700 kişilik kapalı hakeza ancak o kadar.
Nizip'e en az 2500 kişilik bir bir kültür merkezi lazım

Bu arada şimdiden Duyuralım
1 Nisan 2009 Çarşamba günü
Serdar Tuncer(Şair Yazar Sunucu)
ve Dursun Ali Erzincanlı Nizip'e gelecekler ayrıntılar daha sonra...
şükrü çiftçi Üye
bence durmamak lazım böyle etkinliklerin hemen yapılması lazım bana göre
türkoğlu Üye
şuanda kültürel manada sıkıntılar var ancak bunlar aşılabilir.bir kültür derneği kurulmalı..bu dernekte sosyak içerikli işler belediye ve halk eğitimle desteklenmeli..tiyatro kursu verilebilir..geziler ünlü oyuncular sanatçılar tiyatrocular getirip seminer şeklinde programlar yapılabilir...tabi bu yapılacak proğramlar sadece sosyal kültürel etkinlik taşıyan işler olmak şartıyla
türkoğlu Üye
yrıca belediye düğün salonu çok yetersiz..teknolojik manada bu konuda çalışmalar yapılması profesyonelliyi arttırır...bu konu da yine sayın belediye başkanıma sesleniyorum..bu işe biraz sahip çıksın bu kendisi ve nizip için çok hayırlı olacakdır inşallah
m_s_bakırcı Üye
bizde antep sevdası varken nizipe ne yapsan çalışmaz ne yapsan işlemez :(:(:(:( kalkar antebe sinamaya gideriz burda olsa gitmeyiz bide şu yanından düşünün yaa abim görürse ya babam görürse ya amcam oglu görürse diee korku var (sinema için ) yaa ayşe teyze görürse ya fatma bacı görürse (dedikodu için) ne yapsın bu millet yaa biliyorum ki!!!!!!!!
secretgarden Üye
türkoğlu;174590 wrote:şuanda kültürel manada sıkıntılar var ancak bunlar aşılabilir.bir kültür derneği kurulmalı..bu dernekte sosyak içerikli işler belediye ve halk eğitimle desteklenmeli..tiyatro kursu verilebilir..geziler ünlü oyuncular sanatçılar tiyatrocular getirip seminer şeklinde programlar yapılabilir...tabi bu yapılacak proğramlar sadece sosyal kültürel etkinlik taşıyan işler olmak şartıyla

çok haklısınız...
doganesmeray Üye
aslında nizipte bazı kararlar alınırken genç arkadaşlarımızın düşünce ve görüşlerini alsalar veya nizipte gençlerin oluşturdugu bir gençlik meclisi kurulup gençlere söz hakkı tanınsa daha ii kararlar alınacagı düşüncesindeyim...
nizipli_mehmet Üye
emınım yapılsada çok sey bı zaman sonra ilgisizlikten dolayı kapanır yani...
hayri murat bakırcı Üye
Bir çok kez bu konu dile gelmiştir.Fakat bir sonuç'a bağlanamadı.Bizimde site olrak böyle bir projemiz var toplantılara gelerek yüz yüze bir birimizden fikir alış-verişi sağlaya biliriz.
şükrü çiftçi Üye
Hep olunacak şeyler olacak deiolar artık gelecek zaman kulana kulana bir haler olduk
türkoğlu Üye
Geç kalınmışlık , olaylar ve durumların çözümlerini sonuçlara pek de iyi yansıtmaz.(çin atasözü)
türkoğlu Üye
umarız seçimden sonra bu işlere ağırlık verirler..kazanan nizip olsun.
türkoğlu Üye
sayın belediye başkanım nizip de kültürel faliyetleri desteklemelisiniz.tiyatro,sinama,çeşitli kurslar ve tanıtım faliyetleri olmalı.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim