Nizip.com
Üye ol
Genç Muhabbet

Katmandu Yollarına Düşenlere

Görüntülenme: …

secretgarden Üye
Evet bu sıralar çok kullanılan “Katmandu yollarındayım ya da Katmandu’ya gideceğim,” sözü, “Kendini aramakla, özünü bulmakla”, kimileri içinse “Sınırsız Özgürlükle” eş anlamda kullanılan bir ifade oldu neredeyse.

Herkes bir arayış içinde. Yeni bir şeyleri deniyor, eğitimler alıyor, kurslara gidiyor. Kadını, erkeği herkesin sohbet konuları bile artık siyasetten, futboldan çok yaşam üzerine ve yaşamın tatları üzerine oluyor. (!!!!)

Herkes hızı giderek artan yaşamın, bizi daha çok kıskacına alan teknolojik ve ekonomik koşulların içindeki döngüden kaçma telaşında. O çarkın dışına atma telaşında. Çünkü o çark, geçmişten getirdiğimiz kolektif bilinç bozukluğumuz ile bizleri, özümüzü yok etmek üzere.

Ama ne yazık ki birçok insan da bunun farkında bile değil. Kendilerini kurtarmak, bu döngüden çıkmanın da, daha çok çalışarak, daha çok para kazanarak, , daha çok alkol, uyuşturucu alarak, daha çok sakinleştirici alarak olacağına inanıyorlar...

En acısı da, tüm bunları yaparken kendilerini ve dengelerini bulacaklarını düşünüyorlar. Yani kendi paradokslarını kendileri yaratarak, yani kendilerinden ve özlerinden daha da çok kaçtıklarının farkında bile OLMADAN.

KATMANDU sonrası da bulacaklarının, daha çok zenginlik, daha çok para, daha çok mutluluk, daha çok araba, daha çok başarı veya tamamen sorumsuz özgürce bir yaşam olacağını sanıyorlar.

Yaşamlarındaki her şeyin, paylaşmadan, beslenmeden büyümesini istiyorlar. Tohumu ektim, tamam; şimdi hemen çiçekler açsın, diyorlar. Ama su, gübre vermiyorlar ki. Sevgilerini katmıyorlar ki işlerine, çevrelerine. Kendi ışıklarından hatta güneşten bile uzak tutuyorlar kimi zaman.

Sonra da soruyorlar NEDEN diye?

Neden zengin değilim?
Neden başarısızım?
Neden daha çok kazanamıyorum?
Neden sevilmiyorum?
Neden tatmin olmuyorum?
Neden mutsuzum?
Neden bir sevgili, bir arkadaş bulamıyorum?
Neden doyumlu değilim?.... Ve daha birçoğunu.

Peki bilmiyorlar mı, görmüyorlar mı, iç dünyalarının zenginleştikçe, dış dünyalarının da zenginleşeceğini, bolluğa kavuşacaklarını? Verirlerse alacaklarını? Ne ekersek, onu biçeceğimizi? Paylaşırlarsa coşkularını, açarlarsa korkmadan içlerindeki gizli hazinelerini; bulacaklarını hazzı, doyumu, mutluluğu, her türlü bolluğu ve ZENGİNLİĞİ?

Tüm bu zenginlikler ve değerler içimizde ve her an zaten bizimle. Ne Katmandu'da, ne de Kanada'da. Bilmez isek bakmayı ve görmeyi, hayatımıza çekeceklerimiz yine aynı şeyler olacak.

Halbuki kaçarak, savaşarak, çözümü dışarılarda arayarak değil, biraz cesaretle, dinginlikle içimize bakmayı bilerek ve görerek ulaşacağız o muhteşem sonsuz, sınırsız hazineye. O sonsuzluğa.

Açarsak yüreğimizin kapılarını, girecek tüm zenginlikler dünyamıza ve ulaşırız içimizdeki o kutsal hazineye ve tanrıya.

Bilmek lazım o kapılarının tokmaklarının içeride olduğunu ve yalnıza bizim onları açabileceğimizi. Ne başka bir yer, ne de başkaları başarabilir bunu. Yalnızca biz, kendimiz, kendimizle anda başarabiliriz bunu.

Ve yine bilmek her şeyin, ruha sevgi katılarak başlayacağını, ve ne yapılırsa yapılsın, ruh ve sevgi katılarak yapılacağını. Yalnızca SEVGİ.

alıntıdır
sevgiyle kalın
secretgarden Üye
  • MUTLULUK TABLOSU
  • Evini bir parti sonrası temizlemek için saatlerce uğraşıyorsan
    Bir çok arkadaşın var demektir
  • Faturalarını ödeyebiliyorsan
    Bir işin var demektir.
  • Pantolonun biraz sıkıyorsa
    Aç kalmıyorsun demektir.
  • Gölgen seni izliyorsa
    Güneş ışığını görüyorsun demektir.
  • Otobüsten indiğin yerden işyerine yolu uzun buluyorsan
    Yürüyebiliyorsun demektir
  • Hükümet hakkında eleştiri yapabiliyorsan
    Konuşma özgürlüğün var demektir
  • Yanındaki adamin sesinden rahatsız oluyorsan
    Duyuyorsun demektir.
  • Camları silmen , çatıyı onarman gerekiyorsa
    Bir evde yasiyorsun demektir
  • Doğalgaz faturan yüklü geliyorsa
    Isınıyorsun demektir
  • Yığınla yıkanacak ve ütülenecek çamaşırların varsa
    Yığınla giyeceğin var demektir
  • Çalar saatin sabahın köründe çalıyorsa
    Yaşıyorsun demektir
  • Aksamları kendini yorgun hissediyor ve bacakların ağrıyorsa
    O gün üretici olmuşsun demektir
  • VE TÜM BUNLARIN FARKINA VARABİLİYORSAN!
    MUTLUSUN DEMEKTİR

MUTLULUK...
    Sorunsuz bir yaşam değil,
    Olanlarla başa çıkabilme yeteneği demektir...
nizipli_mehmet Üye
bence bu zamana kadar açtıgın en guzel ve faydalı konu bu ;)
müslüm akpek Üye
Bu resmen polyanacılık, bir çoğuna katılmıyorum, sürekli bardağın dolu tartafına bakarak hayatta hiçbir şeyin sahibi olamazsınız, bu tarz düşünceler insanları kaderciliğe iter, hayat bir mücadeledir ,mücadeleyi bıraktığınız anda bitersiniz.
secretgarden Üye
müslüm akpek;171996 wrote:Bu resmen polyanacılık, bir çoğuna katılmıyorum, sürekli bardağın dolu tartafına bakarak hayatta hiçbir şeyin sahibi olamazsınız, bu tarz düşünceler insanları kaderciliğe iter, hayat bir mücadeledir ,mücadeleyi bıraktığınız anda bitersiniz.

müslüm abi bu yazının özeti elimizdekilerin degerini bilip ufak seylerlede mutlu olabilecegimiz pozitif düsünme üzerine bi yazı kadercilik bambaska bişi imkanlarımızın ötesinde isteklerimiz var ve bunuda gerceklestiremiyosak kahrolucagımıza bence polyannacılık oynayabilmek daha isabetli olur en azıdan ruhsal olarak kendimizede zarar vermemiş oluruz.. burda mücadeleyi bırakıp kadercilik yapılsın denmiyoki ama...sahip olduklarmızında degerini bilmeyi anlatıyo daha çok...
mesela ben:)))))) çok isteklerim var çok param olsa yurt dısına (portofino) tek basıma gitsem fenamı olur ama imkan yok işte napcam elimdekilerle yetinip mutlu olmaya bakıcam ehuehue bunun adı kadercilikmi olmus oluyo yani ozaman????
hem mutlu olmamak için bahanelerimiz cok önemli olan mutlu olabilmek için caba sarfetmek :))))))))))
secretgarden Üye
nizipli_mehmet;171990 wrote:bence bu zamana kadar açtıgın en guzel ve faydalı konu bu ;)

hadi ya inanmıyorum sana bu zaman kadar actığım en faydalı konu bumu ask olsun ya:(
sakalli0727 Üye
secret ölmü$lerinin hayrina elin degmisken
DAMDAN DÜ$ENLERE ,
ESSEKTEN DÜ$ENLERE
ESSEKTEN DÜ$EN KARPUZLARA
KONU ACSAN FENA OLMAZ
MALUM BIZIM SITEDE KATMANDU YOLUNA DÜSECEK KIMSE BULAMAZSIN
FAKAT SECIM ZAMANI ESSEKTEN DÜSEN KARPUZLARA COK RASTLAYACAKSIN
YANI IYI REYTING YAPARSIN :))
bu arada katmandu yu ben cok merak ediyorum ve hatta hayalimde gezmek istedigim yerlerden biri katmandu himalayalar .mistik bir özelleigi var o havayi koklamak lazim yanii
gercekten hatta isyeri actigimda söyle bir isim vermeyi düsünüyorum (HIMALAYA´S CHILDERENS)himalayanin cocuklari
secretgarden Üye
sakalli0727;172140 wrote:secret ölmü$lerinin hayrina elin degmisken
DAMDAN DÜ$ENLERE ,
ESSEKTEN DÜ$ENLERE
ESSEKTEN DÜ$EN KARPUZLARA
KONU ACSAN FENA OLMAZ
MALUM BIZIM SITEDE KATMANDU YOLUNA DÜSECEK KIMSE BULAMAZSIN
FAKAT SECIM ZAMANI ESSEKTEN DÜSEN KARPUZLARA COK RASTLAYACAKSIN
YANI IYI REYTING YAPARSIN :))
bu arada katmandu yu ben cok merak ediyorum ve hatta hayalimde gezmek istedigim yerlerden biri katmandu himalayalar .mistik bir özelleigi var o havayi koklamak lazim yanii
gercekten hatta isyeri actigimda söyle bir isim vermeyi düsünüyorum (HIMALAYA´S CHILDERENS)himalayanin cocuklari

bende merak ediyorum arastırmıstım hos ve değişik bi yer tamamen mistik ve otantik yapısı oldugunu biliyorum ama:)
nizipli_mehmet Üye
secretgarden;172138 wrote:hadi ya inanmıyorum sana bu zaman kadar actığım en faydalı konu bumu ask olsun ya:(

aynen ...

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim