Geleneklerimiz Anılarımız

Nizipde hürmet bir başkadır

musaeken Üye
Nizip'te soğuk kış gecelerinin sıcak hürmetini gören kolay kolay tadını unutamaz. Doğrusu bu asil ve köklü geleneği,misafirperverliği gördükçe burada bulunmaktan keyif alıyorum.Özellikle eski toprak evlerde oturan ve yöre geleneklerinin içinde büyüyen bir aileye misafir olursanız , midenizi ve damağınızı hazır halde bulundurmalısınız. Neler var neler..yemek faslını saymıyorum. . Özellikle çıtlak fıstığın yanında,dilme,kuru üzüm,kuru incir,cevizli ve fıstıklı sucuklar,pestiller,ceviziçi ve sayamadıklarım.vay anam vay dedirtecek cinsten inanın. Geçen günlerde Akçakentli Fırıncı Ahmey'in evinde gördüğüm hürmet takdire şayandı. Ellerine yüreklerine sağlık.Allah bereket versin.. Ne dersiniz siz hala hürmet görmediniz mi? Var mı anılarınız? De buyrun sofraya....
admin Yönetici
Sizinki muhterem insanlara da hürmet edilir hocam :) Afiyet olsun.
musaeken Üye
kemal kardeş sen iste fizana gönderir hemşehrilerin.İnan yaparlar,otobüslere bakıyorum da neler gidiyor neler.. .
ahmetbozkurt Üye
OOOOOO BU NE HÜRMET ....Musaeken noluyor bakıyorum bu günlerde hürmetlerde bizi atlıyorsunuz.Eh canım neyse biz de bir sorakini umarız.
mehmet2763 Üye
EEEE HOCAM YÖREMİZ İNSANI MİSAFİRPERVERDİR. Resmi aç
mehmet2763 Üye
HÜRMET KONUSUNDA DENETLEME İŞİ SAYIN MUSAEKEN’E VE AHMET ÇİÇEK HOCAMA VERİLDİYSE , SOĞUK KIŞ GECELERİ KENDİLERİ İÇİN ÇOK SICAK VE TATLI GEÇECEKTİR....
AHMETCİCEK Üye
SağalsunMusa hocam Nizip�in kendine has özelliklerini her geçen gün su yüzüne çıkarıyor. Bir Nizipliden daha çok Nizip�in kültür değerlerini öğrenmeye çalişıyor. aba güreşiçalışmaları vs vs.Yaz aylarndan başlar kışlık için telaş,uzun kış gecelerini muhabbetle geçirmek için hazırlanır fıstığin,üzümün cevizin sucuğun pastırmanen iyisi ve güzeli,güzel insanlarla beraber olmak içindir. atalarımız ne güzel söylemiş gönül ne çay ister ne çayhane gönül muhabbet ister hepsi bahane dir diyerek. birada dostlarla beraber olmak ne kadar güzel bir duygudur. birlikte güzelikleri paylaşmak ve yaşamak,güzellikler paylaşıldıkça çoğalırmış. .
Orhan Çelik Üye
Sucukları götürün sonra hürmetten bahsedin,burada zavallı Orhan’ı unutun,iyi vallaaaaaaaaaaa !!!! Resmi aç Resmi aç Resmi aç
nizipli_mehmet Üye
YA NE ZAMAN OLDU FISTIK SUCUK BASTIK YEMEYELI CANIM COK FENA CEKTI WALLA
musaeken Üye
orhancığım en kısa zamanda bir hürmet daveti alcam.istersen seni şimdiden ekleyeyim.Ama yine işim vardı yoook.anlaştık mı.?. canı sucuk-bastik çekenler kısa yoldan tedarik edebilirsiniz.bi inin uzun çarşıya ,hepsi var.. ahmetçiçek kardeşime teşekkürler.doğrusu bu hürmetin sebebi aslisi kendileridir.Devam ahmet hocam,kış daha uzuuuun sürer.eyvallah.
Orhan Çelik Üye
Yok hocam bu sefer kaytarmayacağım Resmi aç Resmi aç . Ne var yani Admin şöle bir gün sucuklu bastıklı bir davet verse :)))))))))))))))).
ibrahim Üye
orhan abi sucuk ve bastığın yanında pişmaniyede istermisin :-)))
ahmetbozkurt Üye
Valla ne yalan söylim kış gecelerinin hürmeti dedim de aklıma soba üzerinde kestane geldi.Hadi Musaeken adminimizle davatlisiniz.Birkaç kişi al gel.. YANINDA DİLME DE VAR HAAAAAAAAA....
Serdarali Üye
Sayın Musa Eken kardeş senin yaptığında işmi.Sitede şöyle bir gezineyim dedim taaaa soluğu tabana kuvvet Tedaş’ın yanında aldım . Niye mi? Tabi ki sucuk almak için.Çocuk tabaktaki sucuğu görürde dururmu hiç.Allahtan Sucuk satan traktörcü amca orada kısmetini bekliyordu. Traktörcü amca sana bin dau etmiştir. Çünkü benim gibi kaç kişi bu görüntüden sonra sucuk almaya gelmiştir.Çocuk sabahı beklemeyi bilirmi Bu saatte Sana dua mı?Yoksa dilim varmıyor bedduaya (edermiyim hiç).Tabi bizde afiyetle yedik hayrınıza sucukları.
nizipli_mehmet Üye
abı sızın gıdıp alabılme ımkanınız war bızım oda yok ne yapalım resımlerı çok guzel duruyor gel benı ye dıyor ama onlardan uzak duruyom
musaeken Üye
yav şaka bir tarafa bu sene acaip dilme,sucuk felan çekiyor canım.hayır mı,şer mi bilmiim.bu yazıyı evdekiler de okudu,tutturdular sucuk,pestil diye..tarktörcüden daha önce aldığım -aramızda kalsın-kaliteli değildi.İyii bir arkadaş buldum,ordan idare ediim işte.. Ama itiraf edelim bu havalarda tam hürmet havası yav! ahmetbozkurt yer ve zaman bildirecen.öyle sallama olmaz.okey mi?.
musaeken Üye
serdarali kardeşim afiyet şeker olsun.Nizipli_mehmet sana da Allah kısmet etsin .burada senin yerine de yiyecek kardeşlerin var.onunla teselli et kendini.selamlar
Orhan Çelik Üye
alıntı: "quote" metal demişki: orhan abi sucuk ve bastığın yanında pişmaniyede istermisin :-))) . "quote" . "quote" Pişmaniye diyince gülmekten çatlıyorum,Akif abi de tebessüm ediyordur büyük ihtimalle. Resmi aç . .
admin Yönetici
Pişmaniye pozları yakında :).
Huzi Üye
Yiyecek kervanına musaeken abimde katılmış.... Waaaah...!! Waaahh..!! iyi adamdı... Resmi aç
hitit Üye
valla gözümüz yok ,afiyet şeker bal olsun.darısıda Nizip’e ayagımız düşerse; bizim de başımıza olsun.ibocugumda amma hürmetliymiş!!! homili gırtlak hup..hup...hup.. ahmet emmi evine gelirsek fındıgım fıstıgım yok deme kanıtı burda ona göre....
hitit Üye
ahmet çiçek kardeşim egitim bir sen Nizip şube başkanı olmandan dolayı seni tebrik eder başarılarının devamını dilerim..

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim