Ticari Bilgi Kaynakları Rehber çalışmasında yer alan yurtdışındaki bazı kuruluşların bilgileri Uluslararası Ticaret Merkezi'nden elde edilmiştir. Bu kuruluşların verdiği hizmetler hem bulundukları ülkenin firma ve kuruluşlarına hem de yurtdışına yönelik hizmetler olarak algılanmalıdır. Bu çerçevede, araştırma yapılırken kendi ihracatçılarına sundukları hizmetleri yabancı firmalara da aynı şekilde vermelerinin mümkün olmayabileceği dikkate alınmalıdır.
Türkiye’de ihracatla ilgili yasal düzenlemeler Resmi Gazete’de kanun, karar, yönetmelik, tebliğ ve genelgeler şeklinde yetkili mercilerce yayımlanmaktadır. Sitemizde, dış ticaret ve yatırım mevzuatının çeşitli aşamalarını düzenleyen bilgiler biraraya getirilmiştir. Böylece dış ticarete yönelik faaliyet gösteren firma ve kuruluşların söz konusu bilgileri toplu halde bulabilmeleri sağlanmaya çalışılmaktadır.
Bu siteyidaha önce gezmşitim. Gerçekten emek verilmiş. Özellikle istatistiki bilgiler çok faydalı. Ama son ziyaretimde şu başlığı gördüm. Sanırım kısmen memleketimizi de ilgilendiriyor..
[ Bilindiği üzere İhracatı Geliştirme Merkezi(İGEME) Türk ihraç ürünlerinin yurt dışında tanıtımını yapmak ve yurt dışından gelen yoğun bilgi taleplerini karşılamak amacıyla İngilizce tanıtım broşürleri hazırlamaktadır.
Sağlıklı ürünler dünyada her geçen gün daha büyük bir ilgi görmekte olup, bu çerçevede bulgura yönelik talepte önemli değişiklikler yaşanmaktadır. Özellikle düşük glisemik endekse sahip olması nedeniyle bulgur, çağımızda önemli bir sağlık sorunu haline gelen obeziteye karşı önerilen ürünler arasında yer almaktadır.
Ülkemizde son yıllarda önemli bir gelişim gösteren bulgurun yarattığı potansiyelin ihracata yönlendirilmesi amacıyla, 2007 yılı faaliyetleri kapsamında Bulgur from Turkey başlıklı yeni bir broşür hazırlanması planlanmaktadır. Söz konusu broşürde sektöre ilişkin genel bilgiler ve ürün resimlerinin yanı sıra, standart firma bilgilerinin yer aldığı firma tanıtım bölümüne de yer verilecektir. Broşür 20 x 27 cm boyutlarında, 8 sayfa ve kuşe kâğıda renkli olarak basılacaktır.
Broşürün yurtdışındaki Ekonomi ve Ticaret Müşavirliklerimize, Dünyadaki Dış Ticareti Geliştirme Kuruluşlarına, Yurtdışındaki Ticaret Odaları ve Merkezimize başvuruda bulunan ithalatçılara ve ayrıca yurtdışında düzenlenen fuar ve sergilerde, resmi alım-satım heyetleri organizasyonlarında dağıtımı yapılacak olup, böylece dış pazarlarda ürünlerimiz için ilave talep yaratılmaya çalışılacaktır.
Firmaların, konusunda ilk defa hazırlanacak olan bu broşürde yer alabilmeleri için, ekte sunulan bilgi formunu eksiksiz bir şekilde doldurarak, yine broşürde kullanılmak üzere ürün resimlerinin yer aldığı firma/ürün broşürü ve ürün fotoğrafları ile birlikte 27 Ocak 2007 tarihine kadar İGEME’ye göndermesi gerekmektedir. Broşüre katılım ücretsiz olup, firmanızın sözkonusu yayında adının yer alması için herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Formda talep edilen bilgiler hizmete özel bilgi olarak tutulacak, genel değerlendirmeler için kullanılacak ve sadece firma ismi, adresi ve ürün adı broşürde yer alacaktır.
Gaziantep Avrupa Bilgi Merkezi’nden edinebileceğiniz formun 27 Ocak 2007 tarihine kadar doldurularak İGEME’ye gönderilmesi gerekmektedir.