Hayat, sevgi ile güzel
Sevgi, paylaşımla güzel
Paylaşım, dostlukla güzel
Dostluk, menfaatsiz güzel.
Yabancı bir site de igilizce olarak yayınlanan ve derece yapan bir şiirimi sizlerle paylaşmak istedim.
Umarım sizler de beğenirsiniz.
Görüş ve önerileriniz bana ışık olacaktır.
Sevgiler...
benim pek arkadaslık ve dostluklara inancım kalmadığı için ne desem bos yani...(Secretgarden)
Dostluk ve arkadaşlıklara inancın kalmaması demek; Yarınlardan umutlıu olmamak anlamı taşır.
Yarınları için, umut taşımak ve sevgi ekseninde hayata bakmak gerekiyor.
Yoksa nasıl çekilir bu hayat, nasıl üstesinden gelinir zorlukların.
Nasıll?...
Sevgiler...
bütün çürükleri ayıklarsak tek tek, evet aradan çıkan var elbette sayılı bikaç insan ve bu yüzdende hala bi parca umutlarım var umarım o umutlarda yok olmaz ve umarım hiçkimse hayal kırıklıkları yasamaz yoksa bi yerden sonra insan cevresinden cok kendine sarılmaya baslar... ya tam olmalı ya hiç olmamalı sahteliklere asla tahammülüm yok...
Dilerim ki o küçük umut parçacıkları, büyür büyür ve vazgeçilmez hayat bağı halini alır.
Sahtelikler ve maskeli yaşamlar ve bu tür dostluklarla karşılaşmamak temmenisi ile
Sevgiler....
Hayat, sevgi ile güzel
Sevgi, paylaşımla güzel
Yabancı bir site de igilizce olarak yayınlanan ve derece yapan bir şiirimi sizlerle paylaşmak istedim.
Sevgiler...
eline yüreğine sağlık dostum,yabancı sitede derece yapan bu dizelerin artık geride kaldı kaybettiğimiz duygular yani....
Hayat, sevgi ile güzel
Sevgi, paylaşımla güzel
Sevgiler...
dostum cümlelerin sanki biraz düşük ve devrik olmuş,mesela dostluk ise menfaatsiz güzel deseydin burada( ise)eki bir bağlaç olurdu bu benim kanım yani
acun27;170631 wrote:dostum cümlelerin sanki biraz düşük ve devrik olmuş,mesela dostluk ise menfaatsiz güzel deseydin burada( ise)eki bir bağlaç olurdu bu benim kanım yani
Değerli yorumun için teşekküe ederim...
Ancak bu dörtlük hece vezni ile yazılmıştır. İse bağlacı düzen ve sanatsal yapıyı bozardı.
Kaldı ki, bu bağlaç artı bir mana yüklemeyeceği gibi, olmaması da anlam bozulmasına sebep olmamıştır...
Görüş ve önerileriniz için tekrar teşekkürler...
Sevgiler.
aşk-ı muhabbet;170639 wrote:Değerli yorumun için teşekküe ederim...
Ancak bu dörtlük hece vezni ile yazılmıştır. İse bağlacı düzen ve sanatsal yapıyı bozardı.
Kaldı ki, bu bağlaç artı bir mana yüklemeyeceği gibi, olmaması da anlam bozulmasına sebep olmamıştır...
Görüş ve önerileriniz için tekrar teşekkürler...
Sevgiler.
dostum hece vezni ile yazıldığı aşikar tabiki aruz vezni ile yazılmamış ben sadece kendi yorumumu yaptım tekrar kutlarım seni güzel bir uğraş ve yapıt olmuş yani..
acun27;170623 wrote:hayırdır,daha dün başka konuda farklı yorum yapıyordun bugün ise burada bunları diyorsun,bu değişimin sebebi ne acaba.....
dün nerde ne diyodum??? hayır sözlerimden yanlıs anlam çıkmasın elbetteki dostluklar ve arkadaslıklar güzel duygular vede yüce ama artık günümüzde eski anlamlarını yitirdiğini düsünüyorum daha cok çıkar ilişkilerine dönüstügünü bizden yada senden cok benci bi düzende yasadıgımızı yani.. buda otomatikmen güven duygusuna zarar veriyo işte...
acun27;170643 wrote:dostum hece vezni ile yazıldığı aşikar tabiki aruz vezni ile yazılmamış ben sadece kendi yorumumu yaptım tekrar kutlarım seni güzel bir uğraş ve yapıt olmuş yani..
Acun bey....
Şakacı bir yapıya sahipsiniz sanırım.:)
Aruz vezninden bahsediyorsunuz. Aruz vezni daha çok divan edebiyatında kullanılan bir ölçüdür.
Fuzuli'den iki mısra örnek teşkil etsin diye yazıyorum.
aşk-ı muhabbet;170657 wrote:Acun bey....
Şakacı bir yapıya sahipsiniz sanırım.:)
Aruz vezninden bahsediyorsunuz. Aruz vezni daha çok divan edebiyatında kullanılan bir ölçüdür.
Fuzuli'den iki mısra örnek teşkil etsin diye yazıyorum.
secretgarden;170652 wrote:dün nerde ne diyodum??? hayır sözlerimden yanlıs anlam çıkmasın elbetteki dostluklar ve arkadaslıklar güzel duygular vede yüce ama artık günümüzde eski anlamlarını yitirdiğini düsünüyorum daha cok çıkar ilişkilerine dönüstügünü bizden yada senden cok benci bi düzende yasadıgımızı yani.. buda otomatikmen güven duygusuna zarar veriyo işte...
neden yanlış anlaşılsın ki,gayet açık ve net anlatmışsınız anlatacağınız,ben anladım anlayacağımı:)
valla asker ocağında anladım ki sevdiklerim için yaşamak ve onları sevmekmiş bnm hayatımın anlamı gerisi yalan imiş...Ben inanmam artık arkadaslıklara..bide sahte gözyaslarına...tınnnnnnnnnnn