Nizip.com
Üye ol
Sorunlarımız Önerilerimiz

SUÇLU KENAR MAHALLEDE OTURANLARMI?

Görüntülenme: …

Bu konu yeni yanıtlara kapalı.

dedekılıç Üye

.

Nizip’te bazı merkez Mahallelerimiz birçok kamu hizmetinden fazlasıyla faydalanırken,kenar Mahalle olarak tabir ettiğimiz birçok mahallelerimiz ise bunlardan yoksundur.Mesela Hafızpaşa Mahallesinde ne okul,ne park,ne camii,nede herhangi bir sosyal tesis.Bunların hiçbiri yoktur.Oysa burada yaşayan vatandaşlarımızda emlak vergisini veriyor,su parasını veriyor,vatandaş olarak belediye içind oy kullanıyor ama maalesef belediye hizmetlerinden yeteri kadar yararlanamıyor.Bu çifte standarda bir an önce son verilmesi ve buralarında bu gibi hizmetlerden faydalandırılması dileğimizdir.Nasılki OSMANLI PARKI yapılırken istimlak yapıldıysa buralar içinde yapılabilir.Nizip Belediyesinin başarılı çalışmaları vardır,bu başarılarını birazda olsa bu kesimlere kaydırırlarsa başarılarına başarı katmış olurlar.Kamuoyuna saygılarımla. .

Dede KILIÇ.
ahmetaksoy Üye
sevgili muhtarım size aynen katılıyorum.
tikencan1 Üye
bu konuda muhtar haklı aynı sancı namıkkemal mahallesindede mevcut taziye evinin dışında yapılan hiçbirşey yok.
admin
Meslek: Ticaret
Yönetici
Yapılan birşey yok derken, yanlış anlamayın da arkadaşlar,
temizlik, su gibi zaruri hizmetler nasıl ? aksama varmı ?
kızılaslan tıp merkezi Üye
Mesela yeşil evler mahallesinde belediye başkanımız bir taziye yerinde bu mahallede 15 gün içinde asfalt çalışması bitirilip çıkılacak asfaltsız hiç bir yer kalmıyacak dendi asfalt geldi gelmesine ama yarıda bırakıp gitti graydermi arızalandı acaba nedenini blmiyoruz 2 ay oldu hala gidiş o gidiş bu konuda mahalle sakinleri bilgilendirilirse çok memnun olacağız ayrıca yeşil evler mahallesinde 25 yıldır su sıkıntısı vardı şuanda sular kesintisiz akıyor 24 saat akıyor bu konuda belediye başkanımıza teşekkür ederiz ..yeşilevler mahallesinde şuanda sadece 2 sorun var başka yok birincisi yarım kalan asfalt diğeri ise her zaman patlayan trafonun yenilenmesi bir çok zaman karanlıkta oturuyoruz..buda tedaşın görevi..
nizipli_mehmet Üye
abı bende bu konuya farklı olarak degındım ama kımsenın ılgısını cekmedı herhalde yoksa bende yazdım...
akhenaton Arşiv üyesi
Herkese açık mesaj: 3.828

sayın muhtarımıza katılmamak elde değil. hani bir söz vardır: ’’eğri oturup doğru konuşalım ’’.. bence hem doğru oturalım hemde doğru konusalım. Nizipin görünen kesimlerinedeki hizmet görünmeyen kesimlerdeki hizmete nazaran daha az. tabi ki bunun çeşitli nedenleri var. .

örneğin kenar semtlerde yapılan parklar lambalar birkaç gün içerisinde darmadağın ediliyor. halkın bu parklara sahip çıkması lazım.. hizmeti istememiz için önce hizmeti haketmemiz lazım. sırf zarar olsun diye sokak lambalarını taşlayanlar gördüm.. .

kenar semtlere hizmetin daha az gitmesinin bir diğer nedeni de politik sebepler. teşhire müsait yerler herzaman hizmette öncelikli tutulmuştur. bunu aşmamız lazım. insanlar görsün diye hizmet edilmez, insanlar faydalansın diye hizmet edilir. gercek hizmet budur. .

mutlaka tesbitlerimde hata ve eksiklik vardır. yanlışlarım için şimdiden özür dilerim. eksiklerimi tamamlamanız temennisiyle....

.

Edited by - akhenaton on 1/10/2007 7:58:25 PM
dedekılıç Üye
Sevgili akhenaton kardeşim tesbitlerine katılıyorum sevgi saygılarımı sunuyorum.Nizip belediyesi bu dönem bu kenar mahallelere biraz yöneldi.Örnek bizim İstasyon Mahallesindeki İstasyon Camii nin düzenlenmesi çalışmaları.
coskun Üye

Sayın muhtarımızyazdıklarınızı okuyunca bilmeyen bir insan, kenar mahallelere hiç hizmet gitmediğini, hizmetlerin hiçbirinden yararlanamadığınızı zannedecek. Oysa belediye başkanının böyle bir ayrım yapmacağını gayet iyi biliyorsunuz. Hem başkanımız ile günün her saati, istediğiniz yerde gerek birebir gerek telefonla arayıp konuşabildiğiniz halde sanki hiç ulaşamıyormuş gibi internet yoluyla kinayeli mesaj vermeniz konuya uzak insanlarda menfi duygular uyandıracaktır. .

.
paşam Üye

.

NİZİP BELEDİYESİ GERÇEKTEN GÜZEL ÇALIŞMALAR YAPILIYOR.İNKAR ETMEK BENCE HAKSIZLIK OLUR. .

NİZİP KÜÇÜK BİR İLÇE DEĞİL BİRÇOK İLDEN BÜYÜK İLÇE .

HİZMETLER NEDEN SADECE BAZI YERLERE DİYE DÜŞÜNDÜĞÜMDEHAFIZ PAŞA MAH.PARK,CAMİ, OKUL YOK NEDENGEÇMİŞTEKİ ŞİMDİ GÜNAHLARINI ALMAYIM SİYASİLER SATMIŞ YER BIRAKMAMIŞLAR ORADA YER VARDIDA ŞİMDİ YAPILMADIMI .

ŞİMDİ İSTİMLAK OLAYI GÜNDEME GELSE SEN BAK O TOPRAK EVLER ŞİMDİ SATSA SATICI BULAMAZ AMA İSTİMLAK EDİLECEK DESEN HEPSİDE BABA YADİGARİ OLUR ÇIKAR NAZLANMALAR BENCE OLAYLARA HAFIZPAŞA MAH.NAMIK KEMAL MAH. OLARAK DEĞİL NİZİP OLARAK BAKALIM YETER YAPILAN HER HİZMET NİZİP İÇİN .

BELEDİYECİLİK HİZMET DERİM BU MAHALLELERİN SUYLARI AKMAZ İKEN AKAR OLDU. .

TEMİZLİK MÜKEMMEL ATTAR ALİ VARKİ ESKİ HALİNİ GÖREN YENİ HALİNE ANCAK ANLAR. .

BAŞKA NE DİYEYİM .

HERŞEY NİZİP İÇİN .
ahmetbudak Üye
Sevgili adminimizin dediği gibi su ve temizlik hizmetlerinde aksama varmı acaba onu söyleye bilirmi sayın muhtar.Yanılmıyorsam bu belediyenin ilk icraatı hafızpaşa mahallesine olmadımı acaba sayın muhtar.4 günde bir su gelirdi o mahallede bu günler ne çabuk unutuldu.
Yunus Üye

Sayın muhtarımızın haklı oldugunu varsaysak ta(ki değil) acaba Sayın Belediye Başkanımıza ulaşamıyorlar mı? Her konuşmasında varsa bır sıkıntınız söyleyin, benim telefonum 24 saat açık, telefonumu bilmeyenler Sayın Orhan ÇELİK’ ten alsınlar, telefonla ulaşamıyorsanız Belediye Başkanlık binasına gelin diyen bir Başkana haksızlık yapıyorsunuz muhtarım. Peki muhtarım bu Belediye Başkanından önceki dönemlerde İstasyon mahallesine yapılan yatırımı mebla olarak belirtir misiniz? Bir de H.Fevzi AKDOĞAN döneminde İstasyon Mahallesine yapılan hizmetlerin meblasını söyleyebilirmisiniz? Soruyorum size, sonuçta bir yerden başlanacak, Eksik olan yerler zamanla eksiklikleri giderilecek. Hafızpaşa mahallesinde boş, düz ve uygun bir alan yeri belirtin ki, bizlerde bu konuda sizlere yardımcı olmaya çalışalım. Sayın muhtarım bu konudaki eleştiriniz biraz haksız olmuş gibi geldi..
Orhan Çelik Üye

Kenar mahalle diye adlandırılan mahallelere yapılan hizmetler.

1- İstasyon mahallesi.

* Attar Ali meydanında bulunan dükkan ve evlerin tamamı yaklaşık 750 miyar Tl’ye istimlak edilip, meydanın nefes alması sağlandı,.

* Cumhuriyet Caddesi üzerine semt pazarı yapıldı..

* Cumhuriyet caddesi sağ şerit kaldırım çalışmaları tamamlandı.

* Bu mahallede bulunan Atatürk İ.Ö okulunun çevre düzenlemesi yapılıp, dış cephesi yenilendi ve wc’ler yıkılıp yerine yenileri yapıldı. .

* son olarak cami ’nin çevre düzenlemesi yapılıyor..

* Su sorunu ve çöplerin alınması ise düzenli bir hale getirildi..

Şu an çıkmak zorunda olduğumdansırasıyla diğer mahalleleri yazacağım..
ahmetbudak Üye
Sayın muhtar yanılmıyorsam orhan beyin yazdığı hizmetler istasyon mahallesine ait yani sizin muhtar olduğunuz mahalleye.Ayrıca Çoşkun arkadaşımızada bir cevap vereceksiniz sanırım.Çünkü cevabınızı merakla bekliyorum bekliyoruz.
dedekılıç Üye
Sevgili ahmetbudak kardeşim ben İstasyon Mahallesini değilde genel olarak yazdım ve doğrudur.Hafızpaşa Mahallesinde gerçekten birşey yoktur.Akan suyun haricinde,onuda gidip oranın sayın Muhtarına bir sorun bakalım ne cevaplar alacaksınız.Ben çağın teknolojisine ayak uydurmaya çalışıyorum,ben sana buradan yazarım ama onlar sana buradan yazamaz.Eğer oraya hizmet götüremiyorsan orası senin değildir.Sygılarımla.Eleştirilerin için teşekkürler.
CANKESEN Murat Üye

Belediyemiz çalışıyor. her şey zamanla hallaonulacak;.

Sabır ile Koruk , Helva Olurmuş.........
GÖKÇE18 Üye
GERÇEKTEN YAZDIKLARIN DOĞRU.BU HER YERDE VAR AMA BEN BU SORUNA DUR DİYENİ HİÇ GÖRMEDİM BU YÜRKİYENİN BAŞLICA BİR SORUNU BÖYLE GELMİŞ BÖYLE GİDİYOR UMARIM BEN YANILIRIM DA GÜZEL BİR ŞEKİLDE HALLEDİLİR
nizipli_mehmet Üye
sen yanılmıyorsun ve buda sureklı boyle gıdecek gıbı turkıyede her zaman oldugu gıbı kımse daha boyle calısmaya yonelmedı bıle
dönence27 Üye

İşim gereği geçen hafta karşıyaka mah. gittim. Sanki Nizip değilde Köyün birine gittiğimi hissettim. Buralara nasıl bir şehir havası verilecek bilemiyorum. Oysaki yeni yapılan otobanın bir giriş ve çıkışı buradan verilseydi. Burası için çok iyi olurdu.

Nedense Nizibin geleceği Birecik tarafında olacakmış havası veriliyor..
Andy Garcia Üye
Bence yazılarını ; ’’HERŞEY NİZİP İÇİN’’ diye bitirenler, sadece taraf tutan ve gerçeklerden kesinlikle uzak duran kişilerdir. Yok şurda şu yapıldı da, burada bu yapıldı da. Ya adam bir yazı yazdı ve bazı eksikleri dile getirdi. Belediye çalışanları ve semtizanları hemen sıçradılar.’’ Yok sen görmüyorsun, yok sen duymuyorsun’’... Ya arkadaşlar, Kimse belediyenin yaptıklarını inkar etmiyor. Özellikle, geldiği günden beri Nizip için en iyi hizmeti vermeye çalışanbelediyebaşkanımız Hacı Fevzi AKDOĞAN’ın yaptıkları inkar edilemez. Ama sakın bura dan çıkıpta birileri demesin ki; Başkanın telefonu açık, istediğiniz zaman yanına gidebilirsiniz!!! Bunlar sadece laf!.. Ben bizzat bu zorlukları yaşamış biri olarak yazıyorum. Evet, belki muhtar kendisine ulaşıp kolayca görüşebilir ama bu sorunların kolayca çözülebileceği anlamına gelmez. Bu siteye herşey yazılıyorsa; İnsanlar belediyeyi de eleştirir, bakşa kurumları da. Kimse sen bunu neden buraya yazdın diyemez. ve dememeli. Lütfen ılımlı olun. Muhtar tümüyle haklı olmaya bilir ama sorun vardır ki bunları yazma gereği duymuştur. Herkese ne kadar değiyorsa okadar saygı....
Andy Garcia Üye

alıntı:

"quote" paşam demişki:

.

NİZİP BELEDİYESİ GERÇEKTEN GÜZEL ÇALIŞMALAR YAPILIYOR.İNKAR ETMEK BENCE HAKSIZLIK OLUR. .

NİZİP KÜÇÜK BİR İLÇE DEĞİL BİRÇOK İLDEN BÜYÜK İLÇE .

HİZMETLER NEDEN SADECE BAZI YERLERE DİYE DÜŞÜNDÜĞÜMDEHAFIZ PAŞA MAH.PARK,CAMİ, OKUL YOK NEDENGEÇMİŞTEKİ ŞİMDİ GÜNAHLARINI ALMAYIM SİYASİLER SATMIŞ YER BIRAKMAMIŞLAR ORADA YER VARDIDA ŞİMDİ YAPILMADIMI .

ŞİMDİ İSTİMLAK OLAYI GÜNDEME GELSE SEN BAK O TOPRAK EVLER ŞİMDİ SATSA SATICI BULAMAZ AMA İSTİMLAK EDİLECEK DESEN HEPSİDE BABA YADİGARİ OLUR ÇIKAR NAZLANMALAR BENCE OLAYLARA HAFIZPAŞA MAH.NAMIK KEMAL MAH. OLARAK DEĞİL NİZİP OLARAK BAKALIM YETER YAPILAN HER HİZMET NİZİP İÇİN .

BELEDİYECİLİK HİZMET DERİM BU MAHALLELERİN SUYLARI AKMAZ İKEN AKAR OLDU. .

TEMİZLİK MÜKEMMEL ATTAR ALİ VARKİ ESKİ HALİNİ GÖREN YENİ HALİNE ANCAK ANLAR. .

BAŞKA NE DİYEYİM .

HERŞEY NİZİP İÇİN .

sayın paşam, sırf bu konuya katılmak içinmi yeni bir nik aldın? Diğer nikimlede bunları yazabilirdin.

Bu konu yeni yanıtlara kapalı.

WhatsApp iletişim