Resim kaynağı Suriye üzerinden gelen ve Nizip’te olduğu gibi İlçemize yakın birçok İl üzerinde dün yoğunlaşan toz bulutu, sıcak hava ve nemle birleşince vatandaşlara zor anlar yaşattı. Bazı vatandaşlar nefes almakta güçlük çekerken, sürücüler araçlarının farlarını yakmak zorunda kaldı. Toz bulutu, özellikle Suriye sınırındaki Ceylanpınar, Akçakale, Viranşehir ve Nizip kent merkezinde etkili oldu. Sabahın erken saatlerinde Nizip’in üzerine çöken toz bulutları sonrası yağan yağmur nedeniyle araç ve evlerin camları çamurla kaplandı. Yapılan açıklamada Suriye ve Irak'taki sahra çöllerinde meydana gelen çöl fırtınaları nedeniyle kalkan toz bulutları tüm bölgeyi etkisi altına aldığı belirtilirken astım hastalarının mecbur kalmadığı müddetçe dışarı çıkmamaları önerildi.
Deme gitsin bu arapların tozu dumanı bizi heder etti. Saolsun balkanlar üzerinden hep yağışlı hava geliyor. Ara sıra ruslar sibirya soğuklarını gönderse de pek zararları olmuyor. Akdeniz üzerinden gelen nemli ve sıcak hava bunaltsa da turizm açısından sahil kentlerine çok yararlı. Amma velakin bu arapların ettiği yetti gari.
coskun;168233 wrote:Deme gitsin bu arapların tozu dumanı bizi heder etti. Saolsun balkanlar üzerinden hep yağışlı hava geliyor. Ara sıra ruslar sibirya soğuklarını gönderse de pek zararları olmuyor. Akdeniz üzerinden gelen nemli ve sıcak hava bunaltsa da turizm açısından sahil kentlerine çok yararlı. Amma velakin bu arapların ettiği yetti gari.
eskiden neden bu kadar yağmıyordu acaba bu tozlar hem toz gibi değil bu resmen toprak. yağmurun yağması gerekken toprak yağıyor.. vay halimize taş yağmadığına dua etmek lazım..
Mir'at;168241 wrote:eskiden neden bu kadar yağmıyordu acaba bu tozlar hem toz gibi değil bu resmen toprak. yağmurun yağması gerekken toprak yağıyor.. vay halimize taş yağmadığına dua etmek lazım..
Eskiden daha fazla yağardı siz pek hatırlamazsınız. Hatta başka şeylerde yağardı çekirge gibi.
müslüm akpek;168245 wrote:Eskiden daha fazla yağardı siz pek hatırlamazsınız. Hatta başka şeylerde yağardı çekirge gibi.
Evet abi ben hatırlamıyor olabilirim...ama sanki eskiden bu yağan maddenin rengi sarıydı yani toz rengiydi. dün ve daha önceki günler nizipe yağan resmen kırmızı..
arapların toz bulutu gönderme yeteneklerinin olduğunu bilmiyordum belki yağmuruda onlar yağdırıyor bir bakmışsın sahra çölüne karda yağdırırlar nedersiniz yukarıdan yazdıklarınızdan o çıkıyor unutmayın nizipin çoğu arap kökenli yazdıklarınızda bir arap düşmancılığı görüyorum lütfen kimsenin kalbini kırmaya gerek yok
m altay;168276 wrote:arapların toz bulutu gönderme yeteneklerinin olduğunu bilmiyordum belki yağmuruda onlar yağdırıyor bir bakmışsın sahra çölüne karda yağdırırlar nedersiniz yukarıdan yazdıklarınızdan o çıkıyor unutmayın nizipin çoğu arap kökenli yazdıklarınızda bir arap düşmancılığı görüyorum lütfen kimsenin kalbini kırmaya gerek yok
Çok doğru bir tespit size katılıyorum.
Ayrıca ne yapmak lazımmış yazdığımız mesajları iyice tartıp sözün nereye ulaşacağını hesap edip, altından kalkamayacağımız sözleri söylememek lazımmış..!
iran ırak savaşındada siyah is yagardı bombalardan sonra.gazzede bombardımanların tesiriyle tabiki hemen degil gunleer sonra toprak toz yağıyor.atılan bombaların verdıgı tesir bunlar havaya kaldırdıgı tozu dumanı...
ay ben burda ilk gördüğümde cok sasırdım bu yasıma kadar hiç görmemiştim bi anlam veremedim bu neee dedim kendi kendime sonra ögrendimki toz bulutuymus çok kötü ya bunun bi çareside yok dimi???? nasıl olsunki gerci
Burası komedi bölümü olmuş.
Müslüm Abi çok iyisin.
Toz yağması ve Araplar.
İyi de Çöl kelimesi ile Arap Kelimesini niye özdeşleştiriyorsun,
Başka yerlerdede çöller var.
Bizim Ata topraklaımızda mesela
Yani çölden toprak değil kum gelir hem.
Çölde kum var toprak yok ki.
Toprak olsa Ova olurdu.
Coğrafyan sıfır
Müslüm abi
rezil ettin bizi.