Nizip.com
Üye ol
Genç Muhabbet

Bilinmesinde yarar var (Ağrı kesiciler)

Görüntülenme: …

Mustafa KANAL Üye
Arkadaşlar insanız hepimizin bazı zamanlarda bir yerleri ağrıyor.Benim de değinmek istediğim konu APRANAX isimli ilaç ile ilgili...Sözünü ettiğim konuyuda bir arkadaşımın vasıtası ile öğrendim vede siz değerli arkadaşlarımla paylaşmak istedim.
Vatandaşın biri, hafta sonu arkadaşının evine gidiyor. Çok başı ağrıdığından, arkadaşı ona bir Apranax veriyor. Vatandaş yutmadan önce ilacı ağzında çiğniyor, bir kaç dk. Sonra şuurunu kaybediyor. Çevresindekileri tanımamaya başlıyor. Apar topar hastaneye kaldırıyorlar ve orada anlaşılıyor ki; sebep beyin kanaması. Nedeni ise, doktorların açıklamalarına göre; ağrı kesicilerin özellikle Apranax ve türevlerinin çiğnenmesi ya da ağızda bekletilmesi apranax,aprol, aprowell, naprosyn, napradol, kapnax, apraljin, aleve, synax, oprax (kisaca etken maddesi naproksen sodyum olanlar çiğnenince; etken madde beyne çok hızlı nüfuz ediyor ve ölümcül Sonuçlara yol açabiliyormuş. Aman dikkat...
dilruba Üye
ben de duydum bu olayı mail yoluyla geldi ama herhangi doğruluğu olup olmadığını bilemiyorum...
zeynel1982 Üye
Tanığım bir Eczacıda Apranax ile ilgili ağızda bekletmeden hemen yutulması gerektiğini yoksa beyin kanaması ve beyinde kalıcı hasarlar bırakacağını söylemişti.
secretgarden Üye
paylasımıznız için tesekkürler nedense saydıgınız ilaçların hiç biri uzak gelmedi bana çok sık kullandıgım için ama apranax ı nası çignemiş ya tadı çok acı onun...

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim