29 Mart 2009 yerel seçimler nedeniyle Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri hakkında bir açıklama yapılmış, Propaganda için afiş ve duvar ilanları ile her boyda parti flamaları, propaganda bayrakları ve benzerlerinin şehir, kasaba ve beldelerde İlçe Seçim Kurullarınca gösterilecek yerlere asılacağı belirtilmişti. Parti genel merkezlerinde, il, ilçe, belde merkez binaları ile kapalı yerlerde ve parti taşıtlarında, adayların özel taşıtlarında, konvoylarda, mitinglerde, miting alanlarında, kapalı salon toplantılarında, miting ve toplantı günü kullanılan afiş, bayrak, flama ve benzerleri bu hükmün dışında olacağı, O sahadaki yerlerin sırası şehir ve kasabalarda İlçe Seçim Kurulunca, o çevrede seçime katılan siyasî partilere, birleşik oy pusulasındaki sıralamaya göre, bağımsız adaylarda ise ad çekme sonucuna göre tespit edileceği, Bağımsız adaylar için yapılacak ad çekme, başvuran adayların veya temsilcilerinin önünde, o verme gününden önceki yirminci gün akşamına kadar yapılacağını ve hiçbir siyasî partinin veya bağımsız adayının dördüncü fıkrada belirtilen tarihten önce duvar ilânı flama veya bayrak asamayacağı açıklanmıştı. Bugün ise konut ve işyerlerine asılan parti bayrakları kaldırıldı.
inşallah kıriterlere uyarlar ama ben pek sanmıyorum uyulacağını okadar afiş flama bayrak yine çöpe gidecek ve yine vatandaşın cebinden çıkacak çok yazık çok zengin değiliz ülke olarak ve vatandaş olarak herkes zaten hangi partiye oy vereceğini çok iyi biliyor bayraklar flamalar veya afişler kişinin fikrini değiştirecek değil ya
m altay;167100 wrote:inşallah kıriterlere uyarlar ama ben pek sanmıyorum uyulacağını okadar afiş flama bayrak yine çöpe gidecek ve yine vatandaşın cebinden çıkacak çok yazık çok zengin değiliz ülke olarak ve vatandaş olarak herkes zaten hangi partiye oy vereceğini çok iyi biliyor bayraklar flamalar veya afişler kişinin fikrini değiştirecek değil ya
vatandaşın cebinden neden çıkıyor anlamadım? bayrak ve flama gibi reklam ürünlerinin parasını vatandaş mı veriyor? bilakis başkan adaylarının ve/veya ona destek verenlerin cebinden çıkıyor. bize ne?
muslum.koyuncu;167789 wrote:vatandaşın cebinden neden çıkıyor anlamadım? bayrak ve flama gibi reklam ürünlerinin parasını vatandaş mı veriyor? bilakis başkan adaylarının ve/veya ona destek verenlerin cebinden çıkıyor. bize ne?
arkadaşım yanlış düşünüyorsun ..bu afiş reklam paraları cebimizden cıkıyor nasılmı...yüksek seçim kurulu seçime giren siyası partıye hazine yardımında bulunuru aydıgı oy oranında ....bu yardım nerden gelıyor bizim vergilerimizden...:)
boroboro;167790 wrote:arkadaşım yanlış düşünüyorsun ..bu afiş reklam paraları cebimizden cıkıyor nasılmı...yüksek seçim kurulu seçime giren siyası partıye hazine yardımında bulunuru aydıgı oy oranında ....bu yardım nerden gelıyor bizim vergilerimizden...:)
bu flama ve bayraklar olmazsa vergimizi geri iade mi yapacaklar. dünyan1n heryerinde bu kampanyalar var. bir maça gittiinde de kimse bayrak almas1n. her_eyin bir yak1_an1 var.
mustafa kaplan;167941 wrote:bu flama ve bayraklar olmazsa vergimizi geri iade mi yapacaklar. dünyan1n heryerinde bu kampanyalar var. bir maça gittiinde de kimse bayrak almas1n. her_eyin bir yak1_an1 var.
zaten bütün partilere verilmesi söz konusu değil. bir önceki seçimde ülke genelinde %7 nin üzerinde oy alan partilere yardım yapılıyor. bu da demokrasinin olmazsa olmazı gibi. bu parayı adam parti için kullanmak zorunda zaten. flamayı assa da asmasa da para elinde.
ayrıca "bunlar hep bizim cebimizden çıkıyor" düzeysizliğini bırakalım artık. neyi hakediyorsak o oluyor işte.
muslum.koyuncu;168218 wrote:zaten bütün partilere verilmesi söz konusu değil. bir önceki seçimde ülke genelinde %7 nin üzerinde oy alan partilere yardım yapılıyor. bu da demokrasinin olmazsa olmazı gibi. bu parayı adam parti için kullanmak zorunda zaten. flamayı assa da asmasa da para elinde.
ayrıca "bunlar hep bizim cebimizden çıkıyor" düzeysizliğini bırakalım artık. neyi hakediyorsak o oluyor işte.
müslüm beyyy '' bunlar bizim cebimizden cıkıyor düzeysizlik değil...'' 2 yılda bi seçim oluyor ülkemizde..sizce bu ne kadar mantıklı..yapılan kampanyalar harcamalar...bu masarafları yapan insanlar hobi olsun diyemi masraf yapıyolar bu kadar...bi karşılıgı vardır değilmi...
Bence seçimler hiç yapılmasın zaten gelen gitmek bilmiyor, yani krallığı tekrar getirelim, seçim falan gibi dertlerimizde olmaz, boşuna masrafta olmaz, çevrede kirlenmez.
:):);)
Öldüm gülmekten.
Müslüm amimim haklı.
Yav arkadaşlar haberlere yorum yazmayın.
Niye bir kural sahibi olamadık.
Habere yorum yok.
Adı sütünde haber.
Hepiniz diyeceksiniz
Eee gazetelerdede var diye.
Tamam da orada forum bbölümü yok.
Bizde herkes forum açar.
Buraya yazmak yerine
seçim masrafları kimden
çıkmalı diye bir forum başlığı açabilirdiniz.
Sizleri seviyorum.
müslüm akpek;168374 wrote:Bence seçimler hiç yapılmasın zaten gelen gitmek bilmiyor, yani krallığı tekrar getirelim, seçim falan gibi dertlerimizde olmaz, boşuna masrafta olmaz, çevrede kirlenmez.
Artık ülkemiz bunları aşmalı. Çocukluğumdan bilirim seçim vakti ana caddelerde güneş ışığı yere değmezdi. Her taraf bayraklarla donatılırdı. Kimin bayrağı çoksa sanki o kazanacak!!!
Mustafa gerçekten işin suyu çıktı siyaset böyle yapılmazki, ben kendimi bilim bileli Demirel var, dedem oy verdi babam oyverdi ben oy verdim şimdide çocuğum oy verecek Demirel hala siyaset yapıyor bu Krallık değilde ne? Milletvekilliği bile babadan oğula geçiyor.
araba arkalarına, ev ve işyerlerine, asılan bayraklar sadece adayların halk arasında birbirlerine psikolojik üstünlük kurma savaşından başka birşey değildir. ama millet artık bayraklara bakarak karar vermiyor...geçmiştekilerin ne yaptığını, bugun neler yapıldığını görüyor...
son 20 gün kala serbest olacakmış bence oda olmasın...