Nizip.com
Üye ol
Genç Muhabbet

farklı bilgiler

Görüntülenme: …

secretgarden Üye
Arkadaşlar, çoğumuz parmaklarımızı birbirine geçirerek ve onları gererek ses çıkartır yani çıtlatırız ve genelde buradan gelen sesin kemiklerden geldiğini sanırız, hatta rahatsız oluruz ama yapanlar bir rahatlama hissederler. En çok ve kolaylıkla çıtlattığımız yerler vücudumuzda en çok bulunan sürtünmeli eklem yerleridir. Bu tip eklem yerlerinde, örneğin, parmaklarınızda, iki kemiğin birleştiği yerde bir bağlantı kapsülü ve bu kapsülün içinde de, kemiklerin hareketleri sırasında, buraları yağlayan bir sıvı bulunmaktadır. Bu sıvının içinde erimiş durumda oksijen, nitrojen ve karbondioksit gazları bulunur. Vücudumuzda en kolay çıtlatabileceğimiz eklem yerlerimiz parmaklarımızdır. Parmaklarımız gerilince ve eklem yerlerimiz düzleşince bu kapsül de gerilir. İçindeki sıvının basıncı azalır ve gaz kabarcıkları patlamaya başlar. İşte duyduğumuz bu seslerdir. Patlayan kabarcıklar sonucunda gazlar bu sıvıyı terk eder, sıvı daha da genleşir ve eklem yerinin hareket yeteneğini artırır. Kuşkusuz ki eklem yerinin gerilmesi, bu kapsülün boyu ile sınırlıdır.

Eğer parmaklarınızı çıtlattığınız anda röntgenini de çekmiş olsanız, eklem içinde oluşan gaz kabarcıklarını görebilirsiniz. Bu olay eklem yerindeki hacmi yaklaşık yüzde 15-20 artırır. Aynı parmağınızı arka arkaya çıtlatamazsınız. Bir süre beklemeniz gerekir, çünkü gaz kabarcıklarının sıvı içerisinde tekrar oluşması biraz zaman alır. Tüm bu açıklamalar, deneylerle kanıtlanmasına karşın, yine de bu kadar küçük gaz kabarcıklarının, bu denli büyük bir ses çıkartabilmesinin nedeni hâlâ anlaşılmış değildir.

Ayrıca detaylı çalışmalar göstermiştir ki, çıtırdama sırasında iki ayrı ses duyulmaktadır. Birincisinin gaz kabarcıklarının patlaması olduğu biliniyor. İkinci sesin ise kapsülün uzama sınırına vardığında çıktığı sanılıyor.

Peki, parmaklarımızı çıtlatmak vücudumuz için zararlı mıdır? Bunu alışkanlık biçimini getirenlerde, eklemler çevresindeki yumuşak doku zarar görmekte, parmaklar şişmekte, dolayısıyla elin kavrama gücü azalmaktadır. kendimizi zorlayalım ve parmaklarımızı çıtlatmayalım
secretgarden Üye
Uyurken Rüyanızda Bir Yerden Düşer Gibi Oluyormusunuz..?

Bu hemen hemen herkesin yaşadığı çok sık görülen bir şey. Dikkat edin tam düşerken yada düşmek üzere iken yere çarpmadan uyanırız. Buraya kadar her şey normal.İlginç olan şu eğer düştüğümüzü görürken yere çarpmadan uyanamazsak yani yere çarparsak uykudan bir daha kalkamıyoruz. Evet ölüm gerçekleşiyor.Rüyada değil gerçekten ölüyoruz. Şimdi bazılarınız buna imkan olmadığını söyleyecektir. Yaptığım araştırmalara göre gerçekten böyle bir şey mümkün.

İşte açıklaması:

Rüyada kendini uçarken görmek veya yüksek bir yerden düşerken görmek ergenlik çağı belirtileridir bunları büyük yaşta da görmüş olanlarınız vardır: bu, hormonal bir durum. Yere çakılıp öldüğünü görenlerin öldüğü doğrudur: bu mistik bir durum değil fizyolojik bir etkidir sadece. Şöyle ki, beyin rüya görüyor olduğunu bilmez ve onu gerçek algılar. Bu durumda metabolizma da gerekli tepkileri verir ve sonuç kalp krizi!!! gerçekte de çok yüksek bir yerden düşüp ölenlerin hemen hepsi çarpmaktan değil kalp krizinden ölürler...
[alıntı]
secretgarden Üye
Suda Ellerimiz Neden Buruşur?

Bütün vücudumuz, bir kısmı gözle görülebilen, büyük bir kısmı da ancak dikkatli bakınca fark edilen kıl ve tüylerle kaplıdır. Bu tüy ve kılların dibinde 'sebum' adı verilen yağ bezleri vardır. Bunların çıkardığı yağ, su geçirmez keratin bir tabaka oluşturur ve suyun derimizden içeri girmesini önleyerek derimizi yumuşak tutar.

Belki de en çok kullanılan yerler olmaları nedeni ile vücudumuzda sadece parmak uçlarımız ve tabanlarımızda kıl veya tüy yoktur. Dolayısı ile koruyucu keratin tabaka da yoktur. Ayrıca parmaklarımızın uçları ve ayaklarımızın tabanları kalın bir deri tabakası ile kaplanmıştır.

Parmaklarımızın uçları ve tabanlarımız suyun altında belli bir süre kalıp iyice ıslanırsa, osmos denilen daha sulu bir maddenin daha koyu bir maddenin içine girişi sonucunda derimizin altına su girer ve bu su burada kendine yer bulmak ister. Ancak buradaki kalın derimizin genleşerek bu suya ayırabileceği fazla yeri olmadığı için, aynen yazın çok sıcak havalarda yollardaki asfaltlarda olduğu gibi eğilir, bükülür yani büzüşür.
secretgarden Üye
BUNLARI BILMEK LAZIM Ister inan ister inanma

-Gozleri tamamen baglanmis bir kisinin, 5 dakika boyunca hic kipirdamadan ayakta durmasi mumkun degildir

-Binlerce yil once, cenaze torenin katilanlar, gomulecek olunu hayaletinin orada bulunanlardan birini bedenine girmek isteyecegine inaniyorlardi ve hayaletten saklanma icin vucutlarini siyah boyuyorlardi. Zamanla bu adet degisti cenazelerde siyah giyinme aliskanligi olarak gunumuze kadar geldi.

-Kopekbaliklari omurleri boyunca yuzme zorundadirlar, cunku dururlarsa batarlar.

-Arilardan, sivrisineklerden ve diger boceklerden cikan ses aslinda onlarin kanat cirpmalarinin sesidir.

-Yunuslar kopekbaliklarini, burunlari ile vurarak oldurebilirler.

-Insan vucudunda kan gitmeyen tek yer Kornea'dir. Kornea oksijen ihtiyacini direk olarak havadan alir.

-Vucuttaki en guclu kas, dilde bulunan kastir.
nizipli_mehmet Üye
Yeryüzündeki canlılar hakkında yapılan araştırmalar sonucu ortaya çıkan bazı gerçekler, duyanları şaşkına çeviriyor.

İşte, şaşkınlığa neden olan gerçekler:

- Dünyanın en büyük timsahı 6 metre boyunda, ağırlığı ise 1 tondan fazla.

- Develerin 3 tane kaşı vardır.

- Istakozların kanı mavidir.

- Bir sineğin hızı saatte 8 km'dir.

- Sıçan, deveden daha uzun bir süre susuz kalabilir.

- Erkek güve, dişi güvenin kokusunu 14 km'den alabilir.

- Bazı böcekler kafaları kopmasına rağmen 1 sene yaşayabilir.

- Zürafa kulaklarını diliyle temizler.

- Çikolata köpekleri öldürebilir. Gerçek çikolata köpeklerin kalbini ve sinir sitemini olumsuz şekilde etkiler.

- Yarasalar bir mağaradan dışarı çıkarken hep sola döner.

- Yetişkin bir ayı, bir at kadar hızlı koşabilir.

- İngiltere'deki bütün kuğular, kraliyet ailesine aittir.

- Kutup ayıları solaktır.

- Baykuş mavi rengini görebilen tek kuştur.

- Dünyada insan başına düşen karınca sayısı 1 milyondur.

- Dünyanın bir numaralı domuz üreticisi ve tüketicisi Çinlilerdir.

- Timsahlar dillerini dışarı çıkaramazlar.

- Bir karıncanın koku alma yeteneği, en az bir köpeğinki kadar gelişmiştir.

- Hamam böcekleri yaklaşık olarak 250 milyon yıldır yaşadıkları halde, hiçbir değişime uğramamışlardır.

- Kediler ültrason seslerini duyarlar.

- Zürafa 35 cm. uzunlukta siyah bir dile sahiptir.

- Sadece insanlar ve yunuslar zevk için cinsel ilişkide bulunur.

- Dünyanın en büyük hayvanı mavi balinadır. Aynı zamanda hayvanlar aleminin en hızlı büyüyen hayvanıdır. Kilosu 22 ayda 26 tona kadar ulaşır.

- Dünyanın en hızlı hayvanı Leopar'dır. Hızı saate 100 km.'ye ulaşır.

- Dünyanın en hızlı kuşu Boğazlı Kırlangıçtır. 3 saniye süreyle saatte 128 km. sürate ulaşmıştır.

- İyi bakılan ve erken yaşlarda kısırlaştırılmış bir tavşan 8 ila 12 sene yaşar.

- Kediler 100 değişik ses, köpekler ise 10 ses çıkartabilir.

- Son 4 bin sene içerisinde herhangi yeni hayvan evcilleştirilmemiştir.

- Bir pire, kendi büyüklüğünün 150 kat yüksekliğine zıplayabilir. Bu oranı tutturmak için insanın yaklaşık 30 metre zıplaması gereklidir.

- Atlar bir aya kadar ayakta kalabilirler.

- Kedilerin her bir kulağında 32 adale vardır.

- Bir inek hayatı boyunca yaklaşık 200 bin bardak süt üretir.

- Karıncalar uyumaz.

- Her sene Amerika'daki hayvan bakım yerleri 30 bin kedi ve köpeği uyutma mecburiyetinde kalmaktadır.

- Hastalanmayan tek hayvan köpekbalığıdır.

- 2 bin 600 değişik cins kurbağa vardır.

- Yılanlar duyamaz.

- Kelebekler ayaklarıyla tat alırlar.

- Filler zıplamayan tek memelidir.

- Bir karıncanın koku alma yeteneği en az bir köpeğinki kadar gelişmiştir.

- Atların, insanlardan 18 tane fazla kemiği vardır.

- Fareler kusamaz.

- Yunuslar gözleri açık uyur.

- Kangurular geri geri yürüyemez.

- Zebralar beyaz üzerine siyah çizgilidir.

- Hayvanlar aleminde sadece domuzlar güneşten yanabilir.

- Sineklerin 5 gözü vardır.

- Sığırların dört tane midesi vardır.

- Zürafalar yüzemez.

- Penguen yüzebilen ama uçamayan tek kuştur.

- Dünyada en tehlikeli hayvan sivrisinektir, çünkü insan ölümüne en fazla sebep olan hayvandır.

- Tüm dünyadaki kedi ve köpekler yılda 11 milyar dolarlık mama tüketmektedir.

- İnsanları parmak izinden, köpekleri ise burun izinden tanımak mümkündür.

- Kedi ve köpekler insanlar gibi ya sağ ellerini çok kullanırlar ya da sol.

- Kirpiler suda batmaz.

- Bir ıstakoz, ancak yedi senede, yarım kilo alabilir.

- Salyangozların 25 bin civarında dişi vardır.

- Mavi yunusların kalbi dakikada sadece dokuz kere çarpar.

- Köpekbalıklarının kansere karşı bağışıklığı vardır.

- Sivrisineklerin 47 tane dişi vardır.

- Büyükçe bir yunus günde 2 ton yiyecek tüketir.

- Timsahlar daha derine batabilmek için taş yutarlar.

- Kediler şeker tadını ayırt edemezler.

- Amerika'da 58 milyondan fazla köpek vardır.

- Zürafaların ses telleri yoktur.
mustafasahin Üye
aferin size işe yarar bir konu açmışsınız:D:p
müslüm akpek Üye
Bu ne ya okumaktan gözlerim ağrıdı. Nedense ben her uyuduğumda bir yerden düşer gibi oluyorum ama secretin dediği gibi bir türlü yere çakılmıyorum.
nizipli_mehmet Üye
abı bazen faydalı seylerın once zararını gorursunuz sonra da iyi yanını örneğin yılanın hem sokup zehırlıyor sonrada zehırınden panzehır yapılıyor
müslüm akpek Üye
İnsanın piredeki zıplama özelliğini aldığını düşünün, ben eve zıplayarak çıkardım.
dilruba Üye
Valla merakla okudum,çok ilginç bilgiler,özellikle şu uyurkene düşünce ölmek olayına bayağı şaşırdım..ha bi de gözleri bağlı 5 dk. ayakta durulmaz olayını da denicem :)
boroboro Üye
tşkler secret paylaşım içinn..çpk bilgilendim parmaklarımı cok cıtlatırdım ben..bıraktım bu sayede..süpersinn..aferim...
secretgarden Üye
ben tesekkür ederim :)
sakalli0727 Üye
paylasmaya sundugun icin rkadaslar adina tesekkürler secret:))
ben paylasamadim ama
onlarin adina konusuyorum
iyiki varsin :)
secretgarden Üye
.........:)
boroboro Üye
sakalli0727;165666 wrote:paylasmaya sundugun icin rkadaslar adina tesekkürler secret:))
ben paylasamadim ama
onlarin adina konusuyorum
iyiki varsin :)

evet sen ALLAH ' ın bize bahşettiği birisin..iyiki varsın sen olmassan biz bu güzel ve degerli bilgilerden mahrum kalırdım..kederden üzüntünden mahvolaruduk..helak olurduk....bunları ögrendik ya artık hiç bi şey olmaz bize...:) ( biraz abarttım mı..umarım konuyu silmessin )
secretgarden Üye
yoo niye siliyim boroboro dogru söze ne hacet:)

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim