Genç Muhabbet

Fatihin son seferi.

boroboro Üye
etkileyici ve düşündürücü bi kilip..bi çok iyi lider geliyor akla..bunu seyrederken...
sakalli0727 Üye
sonuna kadar izledim iste bizim ecdadimiz fatih sultan mehmet gibi kartallar
yalnız kurt Üye
güzel etkileyici bir klip
YILDIRIMBEY Üye
Osmanlıyı ben atam ve ecdadım olarak görmüyorum. Biz TÜRKLERİ sadece savaşlarda hatırlamıştır. Türkleri her alanda geri bırakmışlardır. Bu klipte ölürken, ağzın da kelime-i şehadet vardı diyor. Öyle olduğunu da hiç sanmıyorum. İstanbul'un fethinden önce Bizanslılar Ermenileri, İstanbul'un kapılarından bile içeri sokmaz iken, Fatih Ermenilere hemen iki tane kilise yaptırmıştır. Osmanlı Ermenileri sadık millet olarak görüp her türlü desteği onlara vermiştir. Türkleri ise akılsız bir ırk olarak görmüştür. Yavuz Sultan Selim'de İdrisi Bitlisi isimli bir kürt aşiret reisine 50.000 (elli bin) TÜRKÜ KESTİRMİŞTİR. Daha sonrada bu şahsı ödüllendirmiştir. Bunları yapana ben asla atam ve ecdadım demem.
mahmut Üye
yıldırımbey sanırım tarihi iyice bilmiyorsun veya bildiğin tarih çok çok yanlış. osmanlı imparatorluğu gibi bir devlet dünyaya gelmemiştir artık geleceğinide sanmıyorum. koskoca osmanlı içerisinde bir sürü millet ile 700 yıl yaşayabiliyor. ve birde türkiyeye bak kurulalı 85 yıl oldu. ne kadar bir birimize düşüyoruz. osmanlı zamanında hiç bir zaman böyle olaylar varmıydı ? ve bu söylediklerini kanıtlayabilir misin ? bunları neye dayanarak söylüyorsun ?. ve senin beğenmediğin fatih sultan ilk ateş topunu bulandı.(yanlış hatırlamıyorsam). ve dahiane bir zekası var. istanbul u fethetmek hiç kolay değil. istersen bir tarihi iyice oku ve araştır.
doganesmeray Üye
YILDIRIMBEY;163976 wrote:Osmanlıyı ben atam ve ecdadım olarak görmüyorum. Biz TÜRKLERİ sadece savaşlarda hatırlamıştır. Türkleri her alanda geri bırakmışlardır. Bu klipte ölürken, ağzın da kelime-i şehadet vardı diyor. Öyle olduğunu da hiç sanmıyorum. İstanbul'un fethinden önce Bizanslılar Ermenileri, İstanbul'un kapılarından bile içeri sokmaz iken, Fatih Ermenilere hemen iki tane kilise yaptırmıştır. Osmanlı Ermenileri sadık millet olarak görüp her türlü desteği onlara vermiştir. Türkleri ise akılsız bir ırk olarak görmüştür. Yavuz Sultan Selim'de İdrisi Bitlisi isimli bir kürt aşiret reisine 50.000 (elli bin) TÜRKÜ KESTİRMİŞTİR. Daha sonrada bu şahsı ödüllendirmiştir. Bunları yapana ben asla atam ve ecdadım demem.[/quot osmanlı sizin gibi düşünenler için düşüş yaşamıştır zaten. bugün günümüz türkiyesinde çoğu illerimizde kilise vardır ve ibadete açıktır. bu her zamanda oldu. çünkü islam dini hoş görü dinidir hiç kimseye dinini yaşamayı yasaklamamıştır siz hangi tarih kitabi veya bilğilere arşivlere dayanar böyle bir suçlama yapıyorsunuz anlamadım. osmanlıyı ecdadınız olarak görmüyorsanız sorun sizde demektir..
sakalli0727 Üye
YILDIRIMBEY;163976 wrote:Osmanlıyı ben atam ve ecdadım olarak görmüyorum. Biz TÜRKLERİ sadece savaşlarda hatırlamıştır. Türkleri her alanda geri bırakmışlardır. Bu klipte ölürken, ağzın da kelime-i şehadet vardı diyor. Öyle olduğunu da hiç sanmıyorum. İstanbul'un fethinden önce Bizanslılar Ermenileri, İstanbul'un kapılarından bile içeri sokmaz iken, Fatih Ermenilere hemen iki tane kilise yaptırmıştır. Osmanlı Ermenileri sadık millet olarak görüp her türlü desteği onlara vermiştir. Türkleri ise akılsız bir ırk olarak görmüştür. Yavuz Sultan Selim'de İdrisi Bitlisi isimli bir kürt aşiret reisine 50.000 (elli bin) TÜRKÜ KESTİRMİŞTİR. Daha sonrada bu şahsı ödüllendirmiştir. Bunları yapana ben asla atam ve ecdadım demem.
ecdadinin kim o zaman sahip cikmadigina göre osmanliya vardir geldigin bir yer bir celiski nikinde tam bir osmanli gibi benim ecdadim osmanli bile olmasa yeni cagi kapatip yakincagi acan bir büyük kumandan icin osmanli olurum sen ne diyorsunnn acaba kimin gücü yeter 21 yasinda cag kapatip cag acmayi ermenilere gelince baris ve birlik icinde yasamayi kim istemez dünyanin özlemi $u anda osmanli türkleri kesmi$ diyorsun adamlar o kadar devletini severmi$ ki kendi cocugunu bile kesmi$ler devletin bekaasi icin yeterki devlet var olsun diye keyfinden kesmemi$ler
boroboro Üye
YILDIRIMBEY;163976 wrote:Osmanlıyı ben atam ve ecdadım olarak görmüyorum. Biz TÜRKLERİ sadece savaşlarda hatırlamıştır. Türkleri her alanda geri bırakmışlardır. Bu klipte ölürken, ağzın da kelime-i şehadet vardı diyor. Öyle olduğunu da hiç sanmıyorum. İstanbul'un fethinden önce Bizanslılar Ermenileri, İstanbul'un kapılarından bile içeri sokmaz iken, Fatih Ermenilere hemen iki tane kilise yaptırmıştır. Osmanlı Ermenileri sadık millet olarak görüp her türlü desteği onlara vermiştir. Türkleri ise akılsız bir ırk olarak görmüştür. Yavuz Sultan Selim'de İdrisi Bitlisi isimli bir kürt aşiret reisine 50.000 (elli bin) TÜRKÜ KESTİRMİŞTİR. Daha sonrada bu şahsı ödüllendirmiştir. Bunları yapana ben asla atam ve ecdadım demem.
1.senin atan ecdadın kim neysin necisin..?? 2.sadece savaşan türkler olsaydı su an türk dıye bi şey kalmazdı .. 3.kelımeyı şahadet getirerek öldüğüne inanmıyorsun o ınsanın yaptıgı camileri okulları medreseleri kaç tane ne kadar biliyormusun..3 5 tane kilise yaparak ne kadar hoş görülü oldugunu göstermiş..ama senın gibi aşırı ırkçı kafatası milliyetçi ler yüzündne o impartaorluk o devlet çökmüştür..SEN NE ÇEŞİT BİRİSİN...???sen deme arkadaşım sen git conilere sahip çık...
fsoyarik Üye
Yıldırım bey sen ya tarih okumamışsın yada tarihi yanlış biliyorsun.Arkadaşım osmanlının toplam nufus kütügü sultan mahmut ve Mehmet Reşat zamanında yapıldı topu topu 30 milyondu.Bu sayıya çocuklar ve kadınlarda dahil osmanlı zamanında en büyük isyanla isyancı ölümü kuyucu Murat paşa zamanında oldu onlarında çogunlugu yeni çerilerle isyancılardı.Selamlar
doganesmeray Üye
osmanlıya sahip çıkmayanın türklüğünden şüphe ederim..
mehmet karakaş Üye
Yıldırım Bey,Bu izlenimleri nerden edindiniz merak ediyorum.Bunları yazan ve gösteren bir kaynak belirtebilirmisniz? Kullandığıız nick YILDIRIM.Heralde Yıldırım Bayezıt'ın ismi.Yıldırım Bayezıt'ın oğlunun ismi I.Çelebi Mehmet,onun oğlu.II.Murat'tır.II.Mehmed yani Fatih Sultan Mehmet'de II.Muratın oğludur.Fatih Sultan Mehmet'in ölümünü anlatan bir klipte bu nickle böyle şeyler yazmanız ayıp. Bence bu klipte çıkaracagımız dersler var.Bu derslerden biri Fatih Sultan Mehme han'ın söyledigi söz:Sırımı sakalımdan bir tanesi bilirse bütün sakalımı keserim. Digeride devşirmelerin sonradan dönmelerin Fatih Sultan Mehmet han'a yaptığı ihanet. Başbuğ ATATÜRK'ünde söylediği gibi başınıza getirecegeniz kişilerin kanına iy bakınız.
mehmet karakaş Üye
Bu arada şunuda belirtmek istiyorum.Yıldırım Bayezıt'ın annesi Arnavuttur.Ama kimse Yıldırım Bayezıt'ı TÜRK degil diyemez.İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoyun da babası Arnavut tur.Kimse Mehmet Akif Ersoy'un TÜRKLÜGÜNDEN şüphe duyamaz.
felsefefe Üye
Gerkçekçi olmak lazım. Bende Osmanlı konusunda Yıldırımbey gibi düşünüyorum. Yaptıkları çoğu şey Türk Milletine hala zarar veriyor. Önemli zararlarından bazıları şunlardır: 1- Afrika Topraklarının Türklerin elinden çıkmasına sebep olmuşlardır. Mısır her zaman bir Türk devletine sahipti. Mısırlılar bugün Türklerden nefret ediyor. 2-İspanyanın İslam dünyasının elinden çıkmasına ses çıkarmmaışlardır. 3-Türklerin Bilim Dünyasından çıkmasına sebep olmuşlardır. Bugün bile ciddi anlamda bilim adamı yetiştiremiyoruz. 4-Türklerin Siyaset Dünyasından kopmasına sebep olmuşlardır. 5- Türklerin Askeri Komuta alanından uzun süre çıkmasına sebep olmuşlardır. 6-Türklerin Mimari alandan çıkmasına sebep olmuşlardır. 7- Üç kıtaya hakimlerdi teorisi Türkler zaten Asya ve Afrikaya hakimlerdi. Hindistan ve Afrikanın çoğunda Türk devleti vardı. 8- Rusya Topraklarının Türk topraklarından çıkmasına sebep olmuşlardır. 9- En büyük iki zararından biri olan Türk nüfusunun azalmasına sebep olmuşlardır. Yaptıkları savaşları uzun süre kaybetmeleri ve devleti kötü yönetmleri nedeniyle Türklerin isyan halinde yaşamasına sebebiyet verdiklerinden dolayı Nüfus artışı olması gereknden çok az seviyede kalmıştır. 10- Türk halkını devletten soğutmuş ve kayıtsız bir halk haline gelmesine sebep vermişlerdir. 11-Türk halkını fakirleştirmişler ve Savaşlardan elde edilen ganimetleri Enderuna ve Yeniçerilere vermişlerdir. 12- Anadoluda Alevilik diye bir akıma sebep olmuşlar ve Türklerin arasında Sünnilik alevilik diye bugün bile içinden çıkamadığı bir sorun oluşturmuşlardı. daha çok var da sıkılmayasınız diye yazmadım. Ha bunların üstünde niye duruyorum. İki sebebi var. 1- Aynı hatalara düşmemek için. 2-Alevilik Sünnilik diye bir sorunu yok etmemiz için. 3-Enderun ve yeniçerilik Türk düşmanlığı demektir. Bu konuyu iyi düşünebilmek için.
felsefefe Üye
Ayrıca çoğunuzun bilmediği bir şey var. Yeniçeri bir ordu değil. Genelde koruma amaçlı iç askerdir. Yani savaşlarda öncüler ve ölenler askerdi ve onlarda Türktü. Yani 30 Bin kişilik bir orduda Yeniçeri 3- 4 bin Kalan 26 bin ise Türklerlerden meydana gelirdi. Yani Savaşlarda tek Türk savaşsa Türk kalmazdı dediğiniz gibi Türk kalmadı. Bugünkü nüfus azlığımız da bu yüzden.
sakalli0727 Üye
bende tek kelimeyle $öyle diyeyim tarihe bakalim... osmanli ne zaman duraklamaya ba$lami$tir ? hilafiyeti aldiktan sonra... dolayisiyla sunniligi benimsemi$ler sunnilikte ne yazikki özü bilinmedigi icin $eyh efendilerin fetvalariyla yobazlikla kol kola giden bir meshep olmu$tur her$eye günah diyen bir zihniyet bakin bakalim $u anda iran sunniligi benimsemedigi icin bilimde ilerde hala sunnilikte tv ye bakmak haram diyen bir zihniyet var vahabilik arabistanlara özgü bir meshep sunnilikte vahabilikle hemen hemen yakin birbirine bizi geriye koyan islamiyet degil , meshep cati$malaridir herkes kafasina göre yorumlami$ islami onun icinde koca imparatorlugu bitirmi$ler ne gelmi$se ba$imiza haci hoca lar yüzünden gelmi$tir daha dogrusu kendisini haci hoca sananlar yüzünden eee adam 2 tel sakal birakiyor kürek sapi gibi elini uzatiyor bizde öpersek cennete gireriz diye öpüyoruz nerde esas hocalar nerde lala lar nerde ak$emsittinler nerde nerde
YILDIRIMBEY Üye
Neden Osmanlıya atam demediğimi daha geniş bir şekilde buraya aktaracağım ama eleştirilir seviyeli ve düzeyli olmalı, Mahmut ve Mehmet Karakaş arkadaşların, Fatih abinin eleştirileri gibi. Sen kimsin diyen arkadaşıma şunu söyleyeyim, babam Gevence'li Tiryakilerden, anam İzan'lı Eselilerden peki sen kimsin ki karşındaki insanı tanımadan böyle tavır koyuyorsun. Kafatasıcılıkla suçlayan arkadaşada şunu söyleyeyim, ben TÜRK oğlu TÜRKÜM tarihte TÜRKLER hiçbir zaman kafatasıcılık yapmamış ki ben yapayım. Aksine hep biz TÜRKLERE KATLİAMLAR YAPILMIŞTIR.
felsefefe Üye
Sevgili hakan Bunun dinle hocayla alakası yok. Osmanlı medreselerden matemetiği kaldırmıştır. Kaldırınca Türklerin Bilim yapacağı okul kalmamıştır. Makine Mühendisi Doktor nasıl olur. Okuluna gidersin değilmi. Okur Mühendis doktor olursun. Peki okulu olmazsa nasıl doktor olacaksın. Askerlik yine öyle Siyasetçi yine öyle. Türkerlin okuyupta komutan olacağı bir okul siyasetçi dışişleri uzmanı (elçi) olacağı okullar yoktu. Niye anlamak istemiyorsunuz bunu anlamadım. Osmanlı Türkleri hayattan uzak tutmuş. Cahil dağda yaşayan insan haline gelmesini istemiştir. Bugün de karşı çıktığımız olay aynıdır. Enderun benim için kabusutur. Dinle bu işin alaksı yoktur.
doganesmeray Üye
Osmanlı Devleti'nin Türk ulusu tarafından kurulduğunu kanıtlamaktadır. Ancak kuruluş aşamasını tamamlayan ilk kuruculardan sonra Osmanlı padişahlarının ne denli Türk oldukları kuşkuludur. ÇünküFatihin son seferi. kuruluş dönemindeki koşullarda geçerli olan komşu ülkelere saldırma ve onlardan savaş tazminatı ve ganimeti alma siyasasına dayalı olarak güçlenip zenginleştikten sonra yatak odalarını haremler kurarak zenginleştiren padişah ve halifelerin birçoğu sayesinde ırk ve kan birliğinn bozulmuş oldugu söylenir. sırf osmanlı hanedanındaki yabancı uyruklu analar yüzünden ırkın saflığının bozulduğunu söylemek büyük bir yanlıştır.çoklu milletin yaşadığı bir bölgedeyiz haliyle bu milletler birbiriyle çok yakın ilişkideler ve buna kız alıp vermek de dahildir.hal böyleyken osamanlıyı türk olmamakla suçlayanlar kendi türklüklerinden nasıl emin olabilirler?
sakalli0727 Üye
konu cok ehemmiyetli olmasi sebebiyle ve birden acaip bir muhalif ses yükseldigi icin öyle ciki$lar olmu$tur ben senin diger konularina bakinca padisahlarin hic haca gitmedigini vs vs konularini gördüm sonra yorum yaptim bizlerde türk oglu türküz hatta ilk kurulan türk köyüyüz nizibe (adakli köyü) baraklardan da önce kurulmu$ bir köyüz ama hic osmanliyi atamiz degildir demedik bana göre en anli $anli kurulan imparatorluk osmanlidir ve biz osmanliyiz digerleri teferruat ayrica yine belirteyim osmanliyi bitiren körü körüne islamiyete sarilan yobazlar yüzündendir peki yildirimbey nicin osmanliya sahip cikmiyorsun peki biz nerden geldik bizi bir aydinlat ben arastirdim $amanistlige kadar gittim sen daha da iyi arastirtmissindir
sakalli0727 Üye
osman abi kesinlikle mesheple alakali bir olaydir osmanlinin geri kalmasi eminimki matematigi bile günah diye kaldirtan hocalar olmustur parantez icinde diyeyim kendini hoca sanan yobazlarin yüzündendir bence tarihe bakalim ne zaman duraksamamiz baslamistir??hangi fetihden sonra? o ana kadar ilimde 1 numara degilmiydik o an a kadar istanbulu alip cag acip cag kapatmadikmi ? o an a kadar hic bir kiyim varmiydi ? bütün isyanlara bakin osmanlida hep $eyhler yüzünden olmu$tur
felsefefe Üye
Meselemiz biyolojik Türklük değildir. Türk Milletinin çıkarlarını korumadır. II. Mahmuta Kadar yapılmamıştır. Bundan sonra yeniden devletin elegeçirlilmesi ve yönetilmesi Atatürk devrinde olmuştur. Arada İsmet Paşa devri var ki. Yeniden bazı kurumlar Enderun mezunu insanların torunlarının eline geçmiştir. Bugünkü olaylarda bile Enderun Mezunlarının parmağı vardır. Burada bir konu Türk Milletine iyi mi kötümü ayırt etmek zor değildir. Alevilik konusu çok önemlidir. Hepimiz Alevilere hangi hakkı istiyorsa vereceğiz. Severek isteyerek onları Türk bilerek. Kurd Meselesini çözmeliyiz. Kurd Meselesi Ismet paşa ve 12 Eylül rejiminin bize bıraktığı yanlışların yumağıdır. Bu konuyu açık yüreklilikle çözmeliyiz. Savaşla öldürmeyle insanları cezaevine doldurmayla bu işler çözülmez.
felsefefe Üye
İsyanlar ve Hocalar hiç alakası olmayan şeyler. Matematik ise bizzat Fatihin tercihidir. Çünkü Cem Sultanla aralarında bu konu vardı. Hangi Hoca der yav. Yanlış düşünüyorsun.
felsefefe Üye
Ayrıca Türk Milleti Osmanlıdan ibarett değildir. Osmanlı 1290lü yıllarda kurduğumuz ve 1920 lerde sona erdirdiğimiz devletimizdir. Kimse yanlış anlamasın Osmanlıyı Biz Türkler ortadan kaldırdık. Kimse bizim devletimizi yıkamaz. Bugün bile 10 larca devletimiz var. Türkistan Özbekistan Azerbaycan Kırgızistan Kıbrıs Vs.
sakalli0727 Üye
konu git gide ilginclesiyor okudukca bir$eyler ögreniyoruz 16 devlet kurmakla övünüyoruz fakat 15 inin yikildigini diyemiyoruz !!! ve hala ya$ayan devletlerin cogu türklügü coktan unutmu$ devletler osman abim bu kadar devlet icinde size bir soru soracagim tek soru tek cevap istiyorum en anli $anli devlet hangisiydi ? ve de yildirim bey arkadasa da $unu diyelim yeniden tarih yazmamizmi lazim ? yoksa dünyanin 1 numarasi osmanliya sahip cikmamizmi ?

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim