Nizip.com
Üye ol
Basından Nizip Haber

1932yılında cumhuruyet gazetesinin tertiplediği gü

Görüntülenme: …

ibrahim utkan Üye
"postbody" Aynı yıl yani 1932 yılında Belçika’nın Spa şehrinde 28 ülkenin katılımıyla dünya güzelik yarışması düzenlendi.Bu kız yani(KERİMAN HALİS)TÜRKİYE’yi temsilen yarışmaya katıldı.

Jüri tüm güzelleri,izleyip puan değerlendirmesi için başka salona geçinçe,başkan kürsiye gelerek şu konuşmayı yaptı.’’Sayın jüri üyeleri,bu gün Avrupa’nın,Hristiyanlığın zaferini kutluyoruz.1400 senedir dünyaüzerinde hakimiyetini sürdüren İslamiyet artık bitmiştir.Onu avrupa bitirmiştir.Bir zamanlar sokağı bile kafes ardından seyredebilen Müslüman kadınların temsilçisi Türk güzeli Keriman Halis mayo ile aramızdadır.Bu kızı zaferimizin tacı kabul edeceğiz.Onu kıraliçe seçeçeğiz.Ondan daha güzeli varmış,yokmuş bu önemli değil,bu sene güzellik kraliçesi seçmiyoruz.Bu sene İslam’ı yenmenin zaferini kutluyoruz.

Avrupa’nın Zaferini kutluyoruz.

Bir zamanlar Fransa’da oynanan dansa müdahalede bulunan Kanuni Sultan Süleyman’ın torunu işte mayo ve sutyenle önümüzdedir. Kendini bizlere beğendirmeye çalışmaktadır.Biz de bize uyan bu kızı beğendik.Müslümanların geleçeği böyle olması temennisiyle,Türk güzelini dünya güzeli olarak seçiyoruz..Fakat kadehlerimizi Avrupanın zaferi için kaldırıyoruz.

O GÜNDEN BERİ GÜZELİK YARIŞMASI KAZANAMADIK.
EVET ARKADAŞLAR BUNDAN SONRASI YORUMUNUZA AÇIKTIR.
YORUMLARINIZI BEKLERİM Resmi aç Resmi aç Resmi aç Resmi aç
ibrahim utkan Üye

BİR NİZİPLİ EMMİYLE İSTANBULA GİTMİŞTİM .EMMİ YAKINLARINI, FATİH CAMİİSİNDE BEKLİYEÇEKTİ BERABER FATİH CAMİİNE GİTTİK. EMMİ CAMİYE GİRDİGİNDE İLK ÖNCE FATİH MEHMET SULTAN TÜRBESİNE GİTTİ. BENDE BERABERİNDE GİTTİM. EMMİ TÜRBENİN ÖNÜNE OTURARAK HÜNGÜRRR HÜNGÜRR AGLADI Resmi aç Resmi aç Resmi aç . AHHHH DEDECİGİM FATİH;KALKTA BAK TORUNLARIN NE HALDE. DİYEREK AGLAMAYA BAŞLADI.BENDE DAYANAMADIM KENDİSİNE KATILDIM. Resmi aç Resmi aç Resmi aç . BİZİ BU HALE GETİRENLER UTANSIN..
ibrahimher Üye

Yukarıdaki Hadiseyi "İslam erinin kültür ve ahlakı" adlı Said Havva’nın kitabında okuduğumu hatırlıyorum. Okurken bile altını çizmiştim o cümlelerin. .

Said Havva Suriyeli büyük bir alim olup, Araştırmaları, El-Esas fi’t Tefsir, el esas fis Sünne ve bir çok eserinden istifade ettiğimiz bir büyüğümüzdür. Vefatına 10 yıl kadar oldu sanırım. Rabbim gani gani rahmet eylesin..
Huzi Üye
İbram27 abim inan konuyu okurken gözlerim yaşardı...Demek bu kadar oluyor ha.... Şuan kahrımdan ve üzüntümden ne yazacağımı bilemiyom.... Çok acı bir olay anlatmışsınız...Bizlere bunu hatırlattığınız için teşekkürler...Rabbim bu halka akıl fikir verir inşallah....Yoksa daha çoooooooooook şeyler göreceğiz....
oktay.cankesen Üye

tüyler ülperten gerçekler neyazıkki şimdilerde her gün buna benzer yarışmalarla gençlerimize batı kültürü örf ve adetleri empoze ediliyor .Bir yerli filimde görmüştüm 4 yaşlarında bir müslüman çoçugu tv den gördügü kilisedeki dua gibi ellerini birleştirip hıristiyanlar gibi dua ediyordu ailesi de şaşkınlık içinde onu izliyordu .bence en tehlikeliolan tv yi çocuklardan uzak tutmalıyız.tamamen batı kültürlü çizgi filimlerle çocukluktan beyinleri yıkanıyor..
mehmet tascioglu Üye
söyleyecek birsey bulamiyorum ama biz kalkmis neylerle ugrasiyoruz bazi arkadaslar nurculari elestiriyor nur cemati kac dilde kitap bastirip calismalarini dunya capinda yapiaorlar hiristiyanlari müslüman yapmaya cslisiyorlar tabiki hiristiyanlar da bu durumdan rahatsiz selamlar

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim