ya arkadaşlar bu konuyla ilgili bir slayt geçti elime belki burdan esinlenmiştir bu olay :)
Dosya bir slayttır. izlemenizi tavsiye ederim. www.fdk-tasarim.com/Ferhat/ASKIDA_KAHVE.pps
ıspartada hangi fırınlar yapıyor acaba :D. şaka bir yana da güzel bir uygulama. ama türkiyede suistimal olayı hayli yüksek. biraz titizlik ile yapılabilir
evet güzel bi örnek ama...kahve içmesede bi şey olmaz insan...:)ordaki insanların ekmek kaygısı yok..bizim hala sofrasına temel besin kaynagımız olan ekmek girmeyen aileler var..
KAMPANYAMIZ>>> 6 ekmek aliyorsan 7 Ekmek parasi birak firina 1 ekmek askiya ciksin.ihtiyac sahibi olanda askida ki ekmekten yararlansin diyeydi... FAZLA DEGIL 4 GÜNDE UGRASTIK VE BASARDIK.BIZIM BURDA TEK ISTEDIGIMIZ ALLAH RAZI OLSUN DUASINI ALMAK ISIMLERIN ÖN PLANA CIKMASININ TEK NEDENI ISE; I$TE BU "ALLAH RAZI OLSUN"u ALMAK ICINDIR UYKUSUZ KALDIK ;KONUYLA YATTIK KONUYLA KALKTIK HAKKIMIZ HELAL OLSUN IHTIYAC SAHIBI KARDESLERIMIZE bu ekmek askiya kampanyamizin olu$umunda bizlere destek olan ba$ta bizzat i$ini gücünü birakarak ugrasan BORO BORO mehmet kardesime konumuzun ehemmiyet ve önemini bilmesinden dolayi man$ete ta$iyan ADMINIMIZ MEMET abiye fikirleri ve buldugu fotografla konumuza katkisi olan DOGAN ESMERAY kardesime buldugu birbirinden güzel sloganlarla ve bize konunun nrtde yayinlayacagini vadetmesi dolayisiyla bizi daha da ate$lendiren akhenaton SEZER kardesime fransada olmasina ragmen firinci olmasi ve dogup büyüdügü yerdeki zorluklar icin caba harcayan ZIYA EREN karde$ime asil fikir sahibi CADDE 27 kardesime(gerektigi kadar ilgi gösterilmemisti konu 1 yil öncenindi) bir bayan olmasina ragmen ve de nizipli olmamasina ragmen,yasadigi yere bir sosyal güzellik icin cirpinan SECRET GARDEN kardesime bize uzaktan ate$leyen ve her yazdigimizi okudugunu bildigimiz MÜSLÜM AKPEK abimize konunun son dakikalarinda lehimize attigi galibiyet golüyle uzatmalara götüren KASIM BÖLER abimize ve uzatmalarda yine lehimize penalti golünü atarak bizi finallere ta$iyan MEHMET KARAKA$ kardesime bize yorum yazma zahmetinde bulunan LION VE MAVI SAHIN Kardeslerime ve de kampanyamiza katilarak yardimci olan firin sahiplerine sonsuz te$ekkürler ALLAH ONLARDANDA RAZI OLSUN VE SON SÖZ OLARAK BEN VE ARKADA$LARIM ADINA $UNU DIYEYIM>>>>>>>>>>HER SORUNA KARARLILIKLA GIDILIRSE CÖZÜLMEYECEK SORUN YOKTUR<<<<<<<< i$te uygulamaya ilk katilan pilot firinlarin ve sahiplerinin resimleri asagidadir bundan sonra katilcak firinlarinda resmi cekilip atilacaktir sadece bir kivilcim fakat $u an ASKI bo$tur belki !!! hadiyin uzaktaysaniz arayin yakinlarinizi yok nizipteyseniz gidin 2 ekmek parasi birakin hayriniza
suistimal edilmediği takdirde çok yerinde ve güzel bir uygulama oalacağı kesin...burada iş duyarlı vatandaşa ve fırın sahibine düşüyor.
birkaç pilot fırında başarılı olunduğu takdirde ilçe geneline yaygınlaştırılır.
Emeği geçenlere Allah mükafatını verecektir.
tşkler sakallı konuyu canladırıp uygulamaya konuslmasına destek ve yardımcı oldun..senin emeğinde çok....ama işin zor tarafı daha yeni başlıyor... Resim kaynağı
boroboro bana fotolari yolladi arkadaslar simdi resimleri ekliycem biraz müsade firin isimleri görürsünüz uzakta olanlar fotolari gördükten sonra akrabalarinna aratip destek verdirtsinler yada bu güzel uygulama ya dahada yardimci olmak icin firincilarin ismine uzaktan para havale edilebilir aylik olarak askiya ekmek cikarttirilabilinir
Ya arkadaşlar benim izledigim slayttaki gibi olsa nasil olur. Yani soyle
Ekmek almak isteyen vatandaş, Fırına gidip 3 ekmek 1 i askıda diyecek. Bunu fırıncı daha kolay anlar. Bu sekilde müşteriye 2 ekmek verip bitane de fiş kesip kasaya veya baska bir yere kaldiracak askidan ekmek almak isteyen her vatandasimiz o an taze ekmek alacak aldigi ekmek sayisi kadar kasadan fiş eksilecek.
Bu şekilde ekmek tazeliğini korumuş olacak kanaatindeyim.
HAYIR YAPAN ACIKLANMAZ AMA BU KONUDA ILK EKMEK PARASI BIRAKAN ABIMIZ
ISMINI BILMIYORUM NERELI OLDUGUNUDA
5 EKMEK PARASIYLA .kivilcimi baslatmistir NIZIPTE POLIS MEMURLUGU YAPAN BIR ABIMIZ ONUN FOTOSUNU ATMAYI UYGUN GÖRÜYORUM BURAYA NASIL OLSA HAYIR ALANI ATMIYORUZ
başarılı olacagımıza inanıorum..herkes yardımcı olursa..öncelikle bi havuz oluşturmamız gerekiyor...3 arkadaş benle 4 kişi aylık abonelık gibi askıda ekmek parası verecegiz..
işallah boroboro kardeşim allahın izniyle başarıyacagımıza inanıyorum,birde havuz sistemi girerse daha güzel olur maddi durumu iyi olan abilerimiz ve kardeşlerimizinde yardımını bekliyoruz,
şimdikden emegi gecen herkese sonsuz tşkler
ziya arkadaş maddi durumu iyi olan yada olmayan..neticede burdan ekmek evine alıyorsun 1 ekmek fazla al 2 ekmek fazla al..bu ınsanların bütçelerine zarar vermezki...
uzun zamanın ardından geri döndüm evet çok güzl bi uygulama maddi olaraksıkıntıda olan vatandaşlara böle bi yöntemle destek çıkılması gerçekten nizip adına gurur verici...:):)