Nizip.com
Üye ol
Sorunlarımız Önerilerimiz

Kımse ac kalmasın Bir Ekmekde Askıya

Görüntülenme: …

Bu konu yeni yanıtlara kapalı.

sakalli0727 Üye
kampanyamiz kisaca şöyle
fırından ekmek alırken ihtiyaç sahibi kardeslerimizide düsünüp, 6 ekmek aliyorsak 7 ekmek parasi birakicagiz. Fırıncıda arta kalan 1 ekmeği alıp daha önce hazırladığı askıya ascak. Amacımız firincinin bildigi fakirlere, kimse bilmeden gururunu incitmeden ulaştirmak.

BU KONUYU ILK ACAN CADDE 27 kardesimizin konusu eski oldugu icin mansete cikmadigindan dolayi.admin memet abinin istegi üzerine baska baslik altinda tekrar konu aciyoruz.
evet arkadaslar yeni cevaplarimiz yorumlarimiz önerilerimiz buraya
boroboro Üye
tamam iyi güzelde..yazının daha ne olduguna karar vermedik...nasıl bi yazı yazacagız cama asmak için..?
sakalli0727 Üye
bak boro su yazi olamazmi sizce de
kimse ac kalmasin <<<<yada parasizada ekmek var
bu arada ben fikret ustayla konu hakkinda detayli olarak telefonda konustum sali carsamba günü seni bekliyor yardimci olcak.ve kendiside cok memnun oldu bu uygulamadan.
yaziyida yapistircak camina seni diger güvenilir firinlarada götürcek
sen o yazilardan 10 tane falan cikar
sonra birde fikret ustayida fotografla
sonrada buraya atarsin
sen bana niormal sabit hat telefonunu ver ben ararim senide kardes o gün sen ordayken de yine ararim
admin
Meslek: Ticaret
Yönetici
Görülecek yere ekonomik bir stand yapılsa, faydası olur kanaatindeyim. Bedava ekmeği almak için suistimal edenler olacaktır ama bu konuda da fırıncılara büyük görev düşüyor.
boroboro Üye
admin;161535 wrote:Görülecek yere ekonomik bir stand yapılsa, faydası olur kanaatindeyim. Bedava ekmeği almak için suistimal edenler olacaktır ama bu konuda da fırıncılara büyük görev düşüyor.

fırıncılar tanıyordur..ihtıyacı olanı olmayanı...bi başlangıcı yapabilirsek...insanlarda bilinç li olunca ..sanırım bi sorun olmaz..
sakalli0727 Üye
evet en önemlisi bu firincilar ve baskalari tarafindan suistimal edilmemesi.
ama fikret ustayi tanirim yillardir ve temiz bir esnaftir
o nun yönlendircegi esnaflarda temiz olacagi kanaatindeyim
her firinci bilir mahallesinde kimlerin ihtiyac sahibi oldugunu
akhenaton Üye
Fırıncılarla konuşalım sonra da camlara yazıyı astıktan sonra NRT de haber yapılır. site adına adminim konuşma yapar. böylelikle hem yardım edecek olan hemde yardım alacak olan vatandaşların yapılan bu yardım kampanyası hakkında bilgisi olur.
ziya_eren27 Üye
sakalli0727;161537 wrote:evet en önemlisi bu firincilar ve baskalari tarafindan suistimal edilmemesi.
ama fikret ustayi tanirim yillardir ve temiz bir esnaftir
o nun yönlendircegi esnaflarda temiz olacagi kanaatindeyim
her firinci bilir mahallesinde kimlerin ihtiyac sahibi oldugunu
evet ama bence konuyu fırııncılar odası başkanının aracılıgıyla olsa daha güzel olur örnek böyle bir hayır işi allah kimseye nasip etmez.
belki fırıncılar odası başkanı aracılıgıyla olsa nizipteki tüm fırınlar buna uyar diye düşünüyorum,
ihtiyacı olmuyan durumu iyi olan askıya bir ekmek bıraksın. allah rızası icin yapsın
hem bu şekilde bir hayır işlemiş olurlar hemde topluma faydalı bir hizmet yapmış sayılırlar
hayri murat bakırcı Üye
Arkadaşlar ilk konuyu açıtığımda fırıncılar odası başkanını böyle bir faliyete davet ettim aam galiba iletilemedi.
Fırıncıular odası nerede telefon numarı neler yaarsanız bizaat oradan görüşüp konuyu anlata biliriz fırıncılar odasının bütün fırıncılara yazı gönderip bu konuyu gündeme getire bilir...
sakalli0727 Üye
cadde bak kardesim.oda baskani da sonucta siyasi olmasa bile secilmis birisi
secimle gelen hic kimseyle bu olay icinde olmamasi lazim
kendileri bunu kullanmasa bile
su secim zamaninda herkeste önyargi olusur,
simdilik sali gunu ya da carsamba günü görüsmeye gidicek boro.boroyla tanis bulusun beraber gidin.
dün sormustun sabri dayim evet.fatihte dayimoglu
simdi hersey tamam gibi.sadece cama yapistircaginiz yazi ne olmali onu tartisiyoruz.
top u herkes birbirine atarsa bir cözüme gidemeyiz dolandirmayalim bence fazla konuyu
admin abimiz sagolsn gündeme tasidi
nrtten en azindan sezer kardesimiz kamuoyuna duyurcak
simdilik bir kivilcim yakmasi size kaliyor yani sen ve boroya
hayri murat bakırcı Üye
Ben yokum 15 gün sınavlar falan var onlarla uğraşacam ancak nizip'e gelince hallderim ama dediğim gibi 15 gün yokum...
akhenaton Üye
Ben kendi üzerime düşeni yapmaya hazırım. siz görüşmeleri yapıp, camlara yazıları asın, gerisi Nrt Yönetim kurulunun el atacağı bir iş ,
güzel bir haber yapılır...
boroboro Üye
evet ama ...hala ne yazacagımızı bilmiyoruz kagıdlara...
sakalli0727 Üye
akhe sence cama nasil bir yazi hazirlanmali
askida ekmekten baska...hem dikkat cekmeli okuyan sormali firinciya bu nedir diye
secretgarden Üye
arkadsla bu cok güzel düsünülmüs bi uygulama ve bende buna uymak isterim hatta benim sayemde birilerine az da olsa yardımım olcaksa bundan büyük mutluluk duyarım fakat ben ekmegi fırından değil marketten alıyorum ordada bu sekilde olabilirmi peki??
hayri murat bakırcı Üye
"Bu iş yerinde askıda ekmek uygulaması vardır"
"Askıda ekmek bulunur"

Fakat bir konuyu gözden kaçırmışsınız hatırlatıcı dövizler asılması lazımm gelen kişi askdıa ekmek var mı demiyecek askıdan ekmek diyecek yani camekanda askı köşesi olacak...
akhenaton Üye

Bu resmin altına yada üstüne ''çöpten değil, askıdan yesinler'' diye bir cümle yazılabilir
hayri murat bakırcı Üye
İlginçç!!! Fakat olabilir... neden olamsın kii dediğim gibi askı köşesini unutmayalım...
sakalli0727 Üye
secretgarden;161569 wrote:arkadsla bu cok güzel düsünülmüs bi uygulama ve bende buna uymak isterim hatta benim sayemde birilerine az da olsa yardımım olcaksa bundan büyük mutluluk duyarım fakat ben ekmegi fırından değil marketten alıyorum ordada bu sekilde olabilirmi peki??
carsiya indiginde yazili döviz gördügün firina giriersin ora birakirsin gönlünden kopani.
illa ekmek alman sart degil
dersin ki askiya 3 5 ekmek birakmak istiyorum buyrun
akhe cok güzel ama aski kavramini anlamazlar aski yerine baska bisey düsünelim
doganesmeray Üye
konunun ana sayfaya taşınması iyi olmuş bunun için adminimize teşekkür ederiz.
işte oldugum için ben yeni gördüm konuyu. sanırım ortada cama yazılacak yazı konusunda bir anlaşmazlık var benm düşüncem uygulamanın tanıtımı iyi yapılır halkın çogunlugu böyle bir uygulamadan haberdar olursa camdaki ufacık bir yazı bile yeterlidir.
önemli olan ücretsz ekmek almaya ihtiyacı olan veya askıya ekmek bırakmak isteyenlerin böyle bir olaydan bilğileri olması.
zaten bu iş alel acele olacak bir iş degil ilk başlangıç olarak bir veya iki fırınla işe başlandıktan sonra zamanla duyulacak herkes haberdar olacaktır. ama bir diger önemli konuda askıya ekmek bırakılacakmı acaba ?
secretgarden Üye
tamam seve seve bırakırım ama camlarada yazı yazılsa çok iyi olur
akhenaton Üye

Bu resmin altına ''Ekmeğini Paylaş'' yazalım
sakalli0727 Üye
doganesmeray;161577 wrote:konunun ana sayfaya taşınması iyi olmuş bunun için adminimize teşekkür ederiz.
işte oldugum için ben yeni gördüm konuyu. sanırım ortada cama yazılacak yazı konusunda bir anlaşmazlık var benm düşüncem uygulamanın tanıtımı iyi yapılır halkın çogunlugu böyle bir uygulamadan haberdar olursa camdaki ufacık bir yazı bile yeterlidir.
önemli olan ücretsz ekmek almaya ihtiyacı olan veya askıya ekmek bırakmak isteyenlerin böyle bir olaydan bilğileri olması.
zaten bu iş alel acele olacak bir iş degil ilk başlangıç olarak bir veya iki fırınla işe başlandıktan sonra zamanla duyulacak herkes haberdar olacaktır. ama bir diger önemli konuda askıya ekmek bırakılacakmı acaba ?
cama yazi kararlastirildi kardesim
halka disardakiler su sekilde haber verebilir en azindan bir baslangic icin
sen disardasin örnegin arasin aileni dersinki biz bir kampanya yapiyoruz
caminda yazisi olan firina para birakin benim adima dersin
askiya ekmek birakilcakmi derken denemeden bunu bilemeyiz ama bizdeki insanlarin cogunda daha merhamet denilen bir duygu var
secretgarden Üye
biraz önce dondum:) evet resim güzel bencede

Bu konu yeni yanıtlara kapalı.

WhatsApp iletişim