Nizip.com
Üye ol
Genç Muhabbet

yaşanacak yer

Görüntülenme: …

DAVUT ASLAN Üye
Merhaba arkadaşlar nizip bence dünyada yaşana bilecek engüzel yer. Ancak nizip e dışarıdan gelen insanlar ve nizipli ler nizipi hep sosyal olmayan yaşanmaz bi yer olarak ilan ediyorlar sizce neden.Tabiki cevabını bildigim ancak niziplilerinsöylemesini istedigim birsoru sormak istiyorum.
doganesmeray Üye
bu sorunun bir çok cevabı vardır.
kişilerin kendi görüşlerine göre değişir.
ziya_eren27 Üye
birde istege göre istenmeyenler acaba neden istemi onu yazsınlar
Cali Üye
Dedikoducu Ve Çekemeyen bir Toplumuz. Bu Lafımı Kendini Bilenler Üzerine alınmasın Lütfen...
nizipli_mehmet Üye
davut kardeş herkes için memleketi öyledir tabi ki...
sakalli0727 Üye
disardan gelen birisinin ilk gözüne batan $ey $unlardir bence
1.bir bayan görünce gencinden orta yaslisina hacisindan hocasina hepsi agzini ayirip bakiyor
2.yabanci plakali arabanin icindekini görmek icin egilcek gibi oluyorlar.
3.yanlarindan bir bayan gecerken; genc erkekler agza alinmayacak kelimeler kullanip sesli sekilde gülüyorlar.gecen bayana ,laf atma gibi laf vuruyorlar
4.motor sayisinin fazlaligindan rahatsiz oluyorlar,trafik kurali ihlalleri de isin cabasi
5.özellikle genclerle bir yabancinin muhabbetinde ,genclerimiz kavga ediyor gibi konusuyor,sakinlik mütevazilik bilmiyorlar
6.firindan alinan ekmeklerin halaa gazete kagidina sarilip verildigine tanik oluyorlar
7.cevre temizligi konusunda halkin cok pis oldugunu görüyorlar
8.hangi muhabbette olursa olsun, zenginin, arabasinin malinin lafinin konusuldugunu cekememezlik ve dedikodu oldugunu görüyorlar
9.bir insani elestirirken dozaji asip küfrediyorlar.dinleyen yabancinin ilk düsündügü>>benimde arkamdan küfreder mi oluyor
10.tarihe bakarak ,tarihimizle hic ilgilenmeyen vurdumduymaz bir toplum oldugumuzu düsünüyorlar
Mgyc Üye
sakalli0727;160254 wrote:disardan gelen birisinin ilk gözüne batan $ey $unlardir bence
1.bir bayan görünce gencinden orta yaslisina hacisindan hocasina hepsi agzini ayirip bakiyor
2.yabanci plakali arabanin icindekini görmek icin egilcek gibi oluyorlar.
3.yanlarindan bir bayan gecerken; genc erkekler agza alinmayacak kelimeler kullanip sesli sekilde gülüyorlar.gecen bayana ,laf atma gibi laf vuruyorlar
4.motor sayisinin fazlaligindan rahatsiz oluyorlar,trafik kurali ihlalleri de isin cabasi
5.özellikle genclerle bir yabancinin muhabbetinde ,genclerimiz kavga ediyor gibi konusuyor,sakinlik mütevazilik bilmiyorlar
6.firindan alinan ekmeklerin halaa gazete kagidina sarilip verildigine tanik oluyorlar
7.cevre temizligi konusunda halkin cok pis oldugunu görüyorlar
8.hangi muhabbette olursa olsun, zenginin, arabasinin malinin lafinin konusuldugunu cekememezlik ve dedikodu oldugunu görüyorlar
9.bir insani elestirirken dozaji asip küfrediyorlar.dinleyen yabancinin ilk düsündügü>>benimde arkamdan küfreder mi oluyor
10.tarihe bakarak ,tarihimizle hic ilgilenmeyen vurdumduymaz bir toplum oldugumuzu düsünüyorlar

sen niziplisin o zaman sende öylesin doğrumu?
sakalli0727 Üye
Mgyc;160257 wrote:sen niziplisin o zaman sende öylesin doğrumu?
GERCEKLERI saklamakla bir sey elimize gecmez.yanlislarla gideriz yanlislari görmessek
sordugun soru ilkokul tarzi olmus.benim babam senin babani döver tarzi gibi
varsa gördügün yanlis sende yaz.ama kimse sende böylesindir diyemez sana
Mustafa Bilici Üye
Çok güzel bir konuya değinilmiş yaşanacak yer konusu gerçektir.
Gençlerimiz hep bir arayış içindedir 14-15 yaşından itibaren başlarlar canım sıkılıyor ben gidecem bu memleketten! hep değişik arayışlar içindedirler ne var ki imkan dahilinde farklı bir yere gittiğinde belli bir süre sonra memleket özlemi çekmeye başlar ve derki az kazanayım memleketimde durayım.

bir diğer hususta sakallı kardeşimin ve cuma kardeşimin dedikleri;
doğruluk payı yüzde 80
ancak bunu genele vurmak olmaz hep diyoruz eğitim şart diye artı Nizip bir mozaik kent her yerden insan var Nizip yerli nüfusu şu anda yüzde 25 i geçmez.
taşı toprağı altın diye nizipe gelenler nizipin ekonomisinide kültürünede bozmuş durumdadırlar
yazılarım kimseye değmesin yarası olan gocunsun kimseye laf vurmuyorum.
sakalli0727 Üye
Mustafa Bilici;160278 wrote:Çok güzel bir konuya değinilmiş yaşanacak yer konusu gerçektir.
Gençlerimiz hep bir arayış içindedir 14-15 yaşından itibaren başlarlar canım sıkılıyor ben gidecem bu memleketten! hep değişik arayışlar içindedirler ne var ki imkan dahilinde farklı bir yere gittiğinde belli bir süre sonra memleket özlemi çekmeye başlar ve derki az kazanayım memleketimde durayım.

doğruluk payı yüzde 80
ancak bunu genele vurmak olmaz hep diyoruz eğitim şart diye artı Nizip bir mozaik kent her yerden insan var Nizip yerli nüfusu şu anda yüzde 25 i geçmez.
taşı toprağı altın diye nizipe gelenler nizipin ekonomisinide kültürünede bozmuş durumdadırlar
genele vurmak tabiki hos degil abi-güzel tesbitlerin icin ayrica tebrikler
ama nizipse eger sözkonusu olan ve bu dediklerimiz yasaniyorsa.istisnalar kaideyi bozmaz.burda daha yazamadigim cok sey var.
ama söyle diyeyim.nizipte tras oluyorum kuafördeyim-
kuaför nizipli yanindakilerde hemen hemen hepsi nizipli 10 kisi falanlar
bi kiz hakkinda yorum yapiyorlar.bu kadar olur ancak dedirtecek kadar ahlaksizca yorumlar
diyelimki o kiz o anda birinin akrabasi olsa nolur?
dedim gencler cok ayip konusuyorsunuz size hic yakismiyor
hatalarini anladilar .bizim genclerimize büyük oalrak yol gösteren yok
AYRICA SIZE BIR ÖNERIDE BULUNAYIM
CIGKÖFTE PARTILERINE AILECEK GIDINIZ;EVLI OLANLAR ESLERIYLE COCUKLARIYLA;BEKAR OLANLAR ANNESINI YADA KIZKARDESINI GETIRSIN AMA MUHAKKAK COCUKLARIDA GETIRSIN:COCUKLAR CEMAMAT KAVRAMINI ALISSINLAR DERVIS ABI FURKANI GETIRMIS:KERETANIN BEBEKLIGINI BILIRIM AZ DONDURMA YEDIRMEDIM ONA:AMA DERVIS ABI COK GÜZEL YAPMIS:COCUK OTURUP KALKMAYI ALISIYOR :UNUTMAYALIM AGAC YASKEN EGILIR:
BUNU KONU ACAYIM BEN
doganesmeray Üye
Mustafa Bilici;160278 wrote:Çok güzel bir konuya değinilmiş yaşanacak yer konusu gerçektir.

doğruluk payı yüzde 80

mustafa kardeşim çok güzel anlatmışsın bravo.
nizipli_mehmet Üye
mustafa abi gerçekten çok guzel anlatmıssın hepımız öle dusunduk bazen yıne de öyle dusundugumuz oluyor yani..
Gökhan Dokuyucu Üye
Nizip Bence Türkiyenin en güzel yeri Yaşayacağım yekane yer.
Çünkü benim çocukluğum burda geçti bu gençliğimi yaşadım. İnşallah olgunluk evremi de burda geçirip dünyaya burda gözlerimi yumarım.
Türkiyemizin her yeri güzel ama insana doğduğu yer daha tatlı geliyor.
sosyal yönden eksiklerimiz var ancak çoğu ile göre gelişmiş sayılırız.
Nizip insanı yardım sever ve misafirperverdir.
Gençleri Gittikçe bilinçleşiyor. Nizipte gençlerin büyük bir kısmı okumaya yöneldi.
Biz gençleri toplumdan ne kadar dışarı itersek onlar o kadar kendilerini dışlanmış hisseterler ondan dolayı onlara olumlu yaklaşmalıyız.
Onları potansiyel suçlu gözünde değilde potansiyel Genç dinamik ülkeye faydalı genç olarak görmeliyiz.
Dervişin fikri neyse zikri odur derler.
boroboro Üye
...........................................
akhenaton Üye
Duygusal bakmaya gerek yok , mutlaka güzel nizip ilçemizde de negatif durumlar sözkonusudur. Özellikle cumali kardeşimin ve sakallının saydığı nahoş durumlar bizi rahatsız etmektedir.
Ama şunu söylemeden gecersek bu güzel ilçeye haksızlık etmiş oluruz.
Türkiye üzerinde bozulmadan kalabilmiş, kültürüne sahip çıkma mücadelesi veren, misafirperver ve maneviyatı kuvvetli nadir yerlerden biridir bu şirin ilçe.
Bunların arkasında kalan, saydığınız diğer olumsuz taraflarına gelince, bunu aşmanın tek yolu eğitim .
Hani eğitim şart diyorsunuz ya, bence şart olan sadece pozitif bilimler değil, üniversite okumak yetmez bunun için. aynı zamanda genclere daha çocuk yaştayken örf, ve adetlerimiz aşılanmalı , edep ve haya duyguları kişiliklerine işlenmelidir diye düşünüyorum.
doganesmeray Üye
çalıştıgım şirketin müdürü bir takım işler için nizipe gidip bazı köylerde yaklaşık olarak 20 gün kalıp geldikten sonra en çok dikkatini çeken şeyi çevresine şöyle anlatıyordu..
-arkadaş bu nizipliler bir balcan yiyor, bir balcan yiyor akıl işi değil. hangi eve gitsem o evde kesin balcan yemeği var.
sabah kalkıyor ateşi yakıp balcanı közleyerek dürüm ediyorlar, öglen tepsilere balcan kebabını düzüp fırına yolluyorlar, akşamda içini oyup dolma yapıp yiyorlar :)
( tabi o anlatırken patlıcan diyor )
müslüm akpek Üye
Buraya yazdığımız mesajlara ne oldu neden silindi.
secretgarden Üye
bende tam bunu düsünüyodum:))
??
sakalli0727 Üye
herkesin komple yazilarini silen
gökhanin dervis kelimesini kacirmis anlasilan.
ve daha da asla ciddi konuya ne yorum ne öneri ne bisey yazcam.gülme harici isler atmiycam siteye
yeterince zaten ciddi düsünenler var
müslüm akpek Üye
Yani bu işi Gökhanmı yapmış.
sakalli0727 Üye
bilmiyorum gökhanin yaptigini ama en son tartismistik gökhanla"" dervis in fikri neyse zikri odur""yazdigi icin sonrasinda helallestik .sonraisndada asil tartisma konusu haric tüm yazilar silinmis.
secretgarden Üye
valla bizle kötü seyler yazmadık elestirilerimizide yaptuık ama biri silmiş işte neden acaba??
secretgarden Üye
tamam son yazılarım konunun biraz dısına cıktı onların silinmesine lafım yok
ama ilk yazdığım mesaj neden silindi ben o kısma takıldım tamamen konuyla alaklıydı ve bende dısarıdan biri olarak olumlu olumsuz bi şekilde elestirimi yaptım sanırım elestirilerden biri rahatsız olmus:))))))))))
müslüm akpek Üye
Benim suçum ne, sizin yüzünüzden benim mesajlarda uçmuş. Yazın şimdi benim yerime 10 mesaj.
boroboro Üye
...................................

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim