Nizip.com
Üye ol
Genç Muhabbet

Nizip te pazar keyfi

Görüntülenme: …

sakalli0727 Üye
Gurbette oldugumuzdan mi nedir bilinmez.
Nizipte pazar günlerinin sabahlari bana hep bayram havasini hatirlatir.
Ayri bir sevinc verir o günün elle tutulamayan kokusu coskusu vardir, bilmeden yasanan coskular gibi.
Sanki firtina öncesi sessizlik gibi etraf cok sessizdir.
Caddelerin sokaklarin sessizligini bir motorun cikardigi ses bozar ve o ses cok tatlidir sanki,
O ses ki cok uzakta olsa bile sicak yataginda duyarsin ninni gibi gelir,
Bazende sinirlenir,sabahten ya fettah ya rezzak cekilir,
Kimbilir ne isi vardir da pazar günü cikmistir evinden.
Belki hanimindan habersiz, annesine gidiyordur,
Belki a$eriyen haniminin nazina care bulmaya,
Belki nöbetci ezcaneye,belki bagina tarlasina,
Belkide o sessizligi yakindan hissetmek icin disardadir.
Kimbilir belkide aklimiza gelmeyen baska sebeptendir disarda olmasinin sebebi...
Öglene dogru bu sessizligi sokakta oynayan cocuklarin ugultulari bozar,
Kimi güllesi oynar kimi düyemesini cevirir.
Bütün oyunlarin bitis düdügü mac baslama düdügüyle ayni anda son bulur .
Herkes oyunu birakip 3 korner bir penalti olan nizibe has bir stille maclar oynanir
Kimi arasinda kavga eder.
Bu kavgalari büyük ihtimalle cocuklarin annesinden birinin pencereye cikarak komsu cocugunu azarlamasi yada kendi cocugunu iceri almasiyla son bulur.
Cocuk bu laf dinlermi tekrardan arkadasi en yakinindan yakinidir bi kac saat sonra...
Ve kahvalti yapmanin saati ,ögle üzerine denk gelir genelde...
Aksama dogru illa bir tanidigin dügünü vardir dügüne gidilir ,
Yükün varsa takini takarsin yoksada ya yük altinda kor takini takar ya da izler
Keyfin yerindeyse biraz da oynarsin.
Gelin arabalalarinin konvoyunda illa sana ve ailene yer vardir.asla yayan yürüyerek evine gelmezsin.hic tanimadiklarin bile sana yer gösterir sanki araba Kendi malinmis gibi rahat edersin.
Konvoylarda calinan korna sesleri yine sesslizligi bozar.sanki siz bizim gelin arabamizin önünü kesemessiniz der gibi nispet yapar.ama o konvoyun önü Muhakkak kesilir ve alinir bi kac kurus...
Gecesinde hanimindan az korkan kazak abiler kahvelerde oturur oyun oynarlar.ya da mac izlerler.mac izlerken kendilerini dünyadaki en iyi teknik direktör Yerine kor.sanki duyacakmis gibi tuttugu takimin hocasina sunu cikar bunu sok diye iltümaton verirler.
Yasi az daha kemale ermis amcalarimiz hükümet devirir ihtilal yaparlar,gelmis gelmis en iyi politikaci izlenimi yaratmaya calisir.
Ama kafalari evdedir, eve gec kaldiysa ;ya Teyze bisey dermi diye
Nizipte pazar gününün sonu basladigi gibi sessizce biter...
ve o sessizligi yine bir motor sesi bozar...Kim bilir ne isi vardir cikmistir
Belki hanimindan habersiz annesine gidiyordur,
Belki A$eriyen haniminin nazina care bulmaya,belki nöbetci eczaneye...

H.Kalkan
11.01.2009
Almanya
boroboro Üye
Herkes oyunu birakip 3 korner bir penalti olan nizibe has bir stille maclar oynanir

kim getirecek topu uzaga gidince ...şut atan o topu kendısının getırecegını bıldıgı için yavaş vurur...:)
doganesmeray Üye
pazar günlerinin yüregimizde büyük bir ezikliği ve güzelliği vardır.
insan herşeyin degerini elinden yitirdikten sonra anlıyor.
Cali Üye
Bir Pazar Günü, İşe Gitme derdi yok, İş Elbiselerini Giyip Nohut dürümü alıp yola koyulma yok.. Gönül RahatLığıyla 9:30 da kalkılır 30 dk şekerleme yapıLır yatakta, saat olur 10, EşortmanLarıyla Bir Güzel Kahvaltı Yapılacak Heyecanla . Hafta Sonu ailenin tüm fertleri evde olduğu İçin Kahvaltı sofrası zengindir, Yumurta KavruLur, Nohut, Kavurma, Hele Birde fırında balcan, biber Pişirilmişse hangisini yesem diye karar veremezsin... Tıka basa yedikten sonra saat olur 11. Haaa birde, Hani Horanta KalabaLıktır, ekmez Yetmez bir çırpıda evin en küçük oğlu Koşu verir fırınaAlıp gelir 2-3 ekmek daha... Neyseee Sofra Toparlanır, Bu arada Hamam kazanı Kaynamaktadır, evin en büyük abisinden başlar banyo sırası, Miss gibi Ülfet sabunundan banyo yapıLır ve sıra ne giyilecek ona karar verimesine gelir... Acaba kot giyip üzerinede tişörtmü giysem! yok yok olmaz, Siyah Yada Lacivert Pantor, Üzerinede Beyaz Gönleğimi giyim, Zaten Beyaz Gömlek ayda yılda bir giyinik en iyisi bu, Tabii GömLek pantolon ütülüyse, hele birde ütüsüzse elbiselerin, evin abLasına başlarsın laf söylemeye, Niye Ütülemedin! Ayda Yılda Bir Pazarım var içime Zıkkım ettiniz vs vs, KarşıLıklı atışmadan sonra Evin abLası Malup Olur, sohrana Sohrana Ütüler Gömleği. Bir Güzel Boyanır ve cilalanır ayakkabılar, Varsa jole ile yoksada limonla yatırılır saçlar arkaya.. Ve Bir Pazar günü Dışarı Çıkılır.......:)

Yüzde yüz Doğaldır:D
Cali Üye
Hakancığım EsKilere Götürdün Bizi...Duygulandırdın Beni, Bir Kesitte ben yazdım... Yazın Harika Olmuş beğeniyle okudum Teşekkür ederim, Devamını dilerim abi...
sakalli0727 Üye
CumaLi Budak;159970 wrote:Bir Pazar Günü, İşe Gitme derdi yok, İş Elbiselerini Giyip Nohut dürümü alıp yola koyulma yok.. Gönül RahatLığıyla 9:30 da kalkılır 30 dk şekerleme yapıLır yatakta, saat olur 10, EşortmanLarıyla Bir Güzel Kahvaltı Yapılacak Heyecanla . Hafta Sonu ailenin tüm fertleri evde olduğu İçin Kahvaltı sofrası zengindir, Yumurta KavruLur, Nohut, Kavurma, Hele Birde fırında balcan, biber Pişirilmişse hangisini yesem diye karar veremezsin... Tıka basa yedikten sonra saat olur 11. Haaa birde, Hani Horanta KalabaLıktır, ekmez Yetmez bir çırpıda evin en küçük oğlu Koşu verir fırınaAlıp gelir 2-3 ekmek daha... Neyseee Sofra Toparlanır, Bu arada Hamam kazanı Kaynamaktadır, evin en büyük abisinden başlar banyo sırası, Miss gibi Ülfet sabunundan banyo yapıLır ve sıra ne giyilecek ona karar verimesine gelir... Acaba kot giyip üzerinede tişörtmü giysem! yok yok olmaz, Siyah Yada Lacivert Pantor, Üzerinede Beyaz Gönleğimi giyim, Zaten Beyaz Gömlek ayda yılda bir giyinik en iyisi bu, Tabii GömLek pantolon ütülüyse, hele birde ütüsüzse elbiselerin, evin abLasına başlarsın laf söylemeye, Niye Ütülemedin! Ayda Yılda Bir Pazarım var içime Zıkkım ettiniz vs vs, KarşıLıklı atışmadan sonra Evin abLası Malup Olur, sohrana Sohrana Ütüler Gömleği. Bir Güzel Boyanır ve cilalanır ayakkabılar, Varsa jole ile yoksada limonla yatırılır saçlar arkaya.. Ve Bir Pazar günü Dışarı Çıkılır.......:)

Yüzde yüz Doğaldır:D
cumali kardes seninde yazdigini bir solukta okudum.tek kelimeyle bravo sana da.detaylara girsek yer kalmaz karinca kararinca anlatmaya calistik .arasira devam ederim ilham geldikce:))
sakalli0727 Üye
doganesmeray;159969 wrote:pazar günlerinin yüregimizde büyük bir ezikliği ve güzelliği vardır.
insan herşeyin degerini elinden yitirdikten sonra anlıyor.
caresi olsaydiii ömür alirdimmmmmmmmm-
hayat sen ne cabukkkk harcadin beniiiiiiiii
gecti cocukluk iste 3 kornerli maclarda gecti
annemizin elinden tutup dügüne götürdügü günlerde
zamanmi cok hizli ki ,biz icinden gectikten sonra düsünmeye basliyoruz bunlari.o zamanin icindeyken kimsenin aklina gelmez-o zamani yasamak
sakalli0727 Üye
boroboro;159957 wrote:Herkes oyunu birakip 3 korner bir penalti olan nizibe has bir stille maclar oynanir

kim getirecek topu uzaga gidince ...şut atan o topu kendısının getırecegını bıldıgı için yavaş vurur...:)
aynen öyle boro kardes.hatta kaleci derki yavas vursaydin olum.git getir
birde top patlarsa aramizda derdik.bu lafi bir yabanci cocuk duysa ne düsünür acaba.
top patlarsa aramizda?top patlarsa aramizda?top patlarsa aramizda:))))diye diye düsünür durur
mehmet karakaş Üye
Hakan gene yıktın bizi...
sakalli0727 Üye
mehmet karakas;159983 wrote:Hakan gene yıktın bizi...
gecmisi aramakmi ,hatirlamakmi yoksa o günleri yasarken tadina varamamakmi yikti kardes
Mgyc Üye
bir pazar günü çok güzel geçerdi eskiden sakallı bey pek sakalınız yok ama saçınız var konu güzel olmuş paylaşım için teşekkürederiz.
sakalli0727 Üye
mgyc sana güzel bir cevabim var ama site formatina uymaz:)))
iyi okumalar arkadaslar
boroboro Üye
ama en çok top patlayınca topu patlatan dayak yerdi..en büyük hiseyi patlatan verırdi yeni top alınması için..motoru yıkardım..hacagız yada karpuzatana giderdik..vay be ne günlerdi...belki çoçuklugun vermiş oldugu beklentiler küçüktü..çok küçük şeylerden mutlu olurdu ınsanlar..
sakalli0727 Üye
kücük seylerden mutlu olmayi bilen
hayattan zevk alir
en büyük mutsuzluk bence doyumsuzluktur
sakalli0727 Üye
Bugun pazar gunccelensın .)
boroboro Üye
Yağmur da var
Çok sevdiğim rüzgar da
Bugün Pazar
Daha uyanmadı komşular
Damların üzerinde kuşlar
Daha rahatlar
Radyolarda eski şarkılar çalıyorlar bu saatlerde
Gönül penceresinden ansızın bakıp geçenlere doğru
Yağmur da var
Çok sevdiğim rüzgar da
Daha uyanmadı komşular
Bugün Pazar
Ve ben seni çok özledim
Dışan çıkmak istiyor canım
Tek başına haytalık etmek
Islanmak Pazar sabahında yağmurda
Boş caddelerde dolaşmak
Vitrinlerine bakmak mağazaların
Sinemaların afişlerine
Sokakların isimlerine
Telefon kulübelerinde uyuyan çocuklara
Bir merhaba demek sessizce
Sahilde martılara simit atmak
Otobüslerin ilk seferlerine binmek
Gitmek istiyor canım
Hayatın gittiği yere
Islık çalıp şarkılar uydurmak kendi kendine
Fırından taze ekmek alıp
Buğusunu çekmek içine
Ve ben seni çok özledim
Tam böyle bir şey
Çiçeğe su yürümesi
Bebeğin ağlaması
Toprağın uyanması
Yağmurun yağması
Ateşin sıcağı
Bu Pazar sabahı
Tam böyle bir şey
Bir sabahçı kahvesine uğramak
Bir bardak çay
Taze dem kokusu
Hayatın atardamarlarında dolaşmak
Bölmeden şehrin uykusunu
Bir siir yazmak
Pazar bulmacasının boş karelerine
Şiirde tam da bunu anlatmak delice
Tam böyle bir şey
Hesapsız gölgesiz bedelsiz kimsesiz
Bir şiir yazmak
Bir bardak çay içmek
Sokaklarda gezmek
Yağmurda ıslanmak
Ve ben seni çok özledim
sakalli0727 Üye
bugun pazar güncellemek lazim:))
doganesmeray Üye
o zaman hayırlı pazarlar diyelim..
servet BÜYÜKTEKE Üye
Pazarların en güzel yanlarından biride herhalde ailecek yapılan kahvaltıdır.
servet BÜYÜKTEKE Üye
Bir de pazarları sokaga baktığımda o sessizlik beni neden se hep iftar satindeki sessizli hatırlatıyor.
sakalli0727 Üye
bugun pazar güncellensin...

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim