Resim kaynağı MHP Nizip İlçe Başkanı Vahdettin Akkuş ve MHP Nizip Belediye Başkan Adayı Zekeriya Öğüt ile birlikte MHP İlçe Teşkilatı tarafından dün akşam Nizip Ülkü Ocaklarına bir nezaket ziyaretinde bulunuldu. Yapılan ziyaret nedeniyle bir konuşma yapan Nizip Ülkü Ocakları Başkanı Fikret Karakuş, öncelikle MHP Nizip İlçe Başkanı Vahdettin Akkuş ve Nizip Belediye Başkan Adayı Zekeriya Öğüt tarafından yapılan bu anlamlı ziyaret nedeniyle kendilerine teşekkür ediyorum dedi. Bizler siyasi bir kuruluş olmayıp ülkemizin her türlü iç ve dış tehditlerine karşı koyabilecek gönlünde vatan sevgisi olan gençler yetiştirmek birinci gayemizdir diyen Karakuş, Ülkü Ocakları olarak Milli değerlerimize önem veren her türlü sivil toplum örgütlerini yakın görüyoruz dedi. Öte yandan MHP Nizip İlçe Başkanı Vahdettin Akkuş ise İslam Alemine yönelik haçlı zihniyeti sonucu kadın çocuk ve yaşlı demeden camilerimizi okullarımıza ve sivil halka yapılan saldırıları kınadıklarını söyledi.
1980 öncesi Ülkü Ocakları dönemin istihbaratı ve gücü en etkili sivil toplum kuruluşu idi.Kim ne derse desin Ülkücüler bu ülkenin Kominizm tehlikesinden kurtulmasının en büyük etkeniydi.12 Eylül'ün denge siyaseti nedeniyle birçok ülkücü devlete küserek camianın sahipsiz kalmasına ve giderek zayıflamasına yol açtı.Ülkü Ocakları yok edilmek istenen Türk'lük bilinci ve kültürünün yaşatılması yönünde etkili çalışmalar yaparak yeniden gelişerek tekrar Ülke gündeminde söz sahibi olabilir.Unutulmamalı ki, gençlik heyecan ve dinamiz ister.Kendi kültürünü yaşayamazsa malesef siyasi ümmetçi örgütlerin etkisine kapıldı.Umarım var olan potansiyel iyi değerlendirilip eski
Ülkü Ocakları ihtişamını bize yaşatsınlar.
ülkü ocakları bir sivil toplum kuruluşu değil, mhp nin gençlik kolu örgütlenmesidir.(bence),tek amacı kominizme karşı olmak olan bir sivil toplum kuruluşu yoktur.ne türkiyede nede avrupada, pardon sadece almanya da naziler vardı, hatırladığım kadarıyla
canelsgorta;159394 wrote:ülkü ocakları bir sivil toplum kuruluşu değil, mhp nin gençlik kolu örgütlenmesidir.(bence),tek amacı kominizme karşı olmak olan bir sivil toplum kuruluşu yoktur.ne türkiyede nede avrupada, pardon sadece almanya da naziler vardı, hatırladığım kadarıyla
O dönemi siz hatırlamayabilirsiniz zaten ben Ülkü Ocakları komünizmle mücadele için kuruldu da demiyorum.O dönem en büyük tehlike sol ihtilaldi.Ülkü Ocakları Türk kültürünü yaşatan bir sivil toplum örgütüdür.MHP'nin de gençlik teşkilat vardır.Ama fikir birliği nedeniyle organik bağ var sanılıyor.
eski aktifliği hiç kalmadı ülkü ocaklarının(MHP'nin).
üniversitede sadece güç olarak kullandığına defalarca şahit oldum.
kaç defa kız için hadi gidelim şunları vuralım dediklerini.
üniversitelerde reislerin manitaları için çok dayak yiyen ülküdaş gördüm:)
Dava kalmamış yani arkadaşlar.
İdeloji zaten şuan hiç bir partide yok.
70 li yıllarda dava için ölenler şu zamanı görse ne der acaba...
Gökhan Dokuyucu;159543 wrote:eski aktifliği hiç kalmadı ülkü ocaklarının(MHP'nin).
üniversitede sadece güç olarak kullandığına defalarca şahit oldum.
kaç defa kız için hadi gidelim şunları vuralım dediklerini.
üniversitelerde reislerin manitaları için çok dayak yiyen ülküdaş gördüm:)
Dava kalmamış yani arkadaşlar.
İdeloji zaten şuan hiç bir partide yok.
70 li yıllarda dava için ölenler şu zamanı görse ne der acaba...