Bir abit hocamiz vardi ,eskiler bilir
Sözü sohbeti pek hostu,sevenide epeyce coktu
Onla sohbet icin,fabrikatörler bile abit hocayi arar dururdu
Ama o;sohbet icin adam secmez.cocukla bile cocuk olurdu
Her kelimesi sanki bir kitap gibi, adami tam derinden vururdu
Abit hoca nizibin en büyük filozofuydu
Bir gün abit hoca kendini öldürmüs dediler
Bunu diyenler belkide rahmetliyi hic görmediler
Terkedilmis bir kulübede,ecelinden öldügünü bilmeden
Ama egrimi dogrumu diye arastirmayip, iftira ettiler
Alim deli !!! abit hocayi yolcu etmeye, geldiler tüm nizipliler...
Bir deli erdalimiz vardi,hemen hemen herkes bilir
Analar, cocugu yaramazlik yapinca
Akilli durmassan seni deli erdala veririm ha derdi.
Cok sevilirdi.ama cokta dalga gecilirdi.celiskinin en büyügünü yasardi ,
hem sevilmeyi ve de alay edilmeyi.
Al bir celiski DAHA hemde en büyügü; onun ismi aslinda SERDALDI
Tabiki biz hep böyle bildik erdal demek daha kolaydi
Ama deliydi iste ,sonucta tüm nizibi, kendine hem güldürdü hemde cocuklarin korkulu Rüyasiydi.
Celiskiler yumagiydi deli erdal,
hem korkulmak hemde gercek anlamda sevilmek
bunu Kim basarabilirdiki
1000 AKILLININ yapamadigini deli basindan bilmeziye kendi basarmisti...
Manav durdu amcamiz vardi,tanimayani yok
Carsi camisinin karsisindaydi eski dükkani
Muzu ilk orda gördük ben ve niziplilerin digerleri
Esnaflar antepi gecmemisken, kendi mersine gider sebze meyve getirirdi
Millet ucuza yimeli agam diyip,kendinden cok düsünürdü müsterisini
EsnafliK nasil yapilir diye alistirdi herkese ,kendisi
Durdu amcanin bir gün cani SIKILDI niye oldugu bilinmez
Kalkiym biraz gezeyim $u motordan nere gitsem ki ?
Durrr !!! durdu amca o yolun sonu bilinmez ! diyen cikmadi
Durdu amca hali sahayi gecmis birecige dogru yol aliyordu.
icindeki SIKINTIYI firatin berrak suyu alirdi
Hemde gelirken torunlara bi kac kilo baklava alirIm diye düsündü
Ama gidemedi ki manav durdu
baklava, SIKINTI bahaneydi ecel gelmisti, geri dururmuydu
Otobanin cikisinda bir vicdansiz ona vurdu...
Ne plakasi alinabildi,nede vuran kansiz durdu
Manav durdu öldü dediler, duyanlarin o an sanki dünyalari durdu...
Bir HAMEY amca vardi,herkes tanimaz
70 80 yasindaydi,yoksuldu gercek anlamda cok fukaraydi
4 yetimi vardi anasi babasi ölmüs, onlarin dedesiydi
Kendisi birde hanimi birde arasira calisan bacisinin kocasi
Bacisi ve de onlarin cocuklari ayni evde yasardi.tam tamina 11 kisi
Hamey amca mert adamdi gururlu adamdi.kendine dilenmeyi yediremezdi.
Altin gibi cocuklar yetistirdi,fakirler ama nasil terbiyelilerdi zenginlerin cocuguna inat.
Tanimadiniz degilmi bu garibi?
SOGUK KI$ geceleri bi yasli zayif uzun boylu bir adam, KAVURGAAAAAAA KAVURGAAAAA diye
bagirir ;TAS I 50 kurusa KAVURGA SATARDI.
Caresizlik iste; parasizlik adama böyle evde MISIR patlattirip sogukta sattirtirdi
iste bu adam o yorgun yürekli hamey amcaydi
Cenazesi kalabalik degildi usulca kaldirildi
Arkasindan, öldü de kurtuldu denildi
Bir cevdet alkan vardi,bilen bilir
Cok zengin oldugu kadar gönlüde zengindi
Cok adami ekmek sahibi yapmis bir adamdi
Fakirleri pek sever delileri oglundan ayirt etmezdi
Birgün cok SIKILMISTI ,careyi ölümde aradi ; vurdu kendini
Düsünmedi ,Arkasinda biraktigi onca fukarayi deliyi
Adim atacak yer yoktu ,cenazesi cok kalabalikti
Ama en icten aglayanlar sadece delileriydi
Öksüz kalmislardi deliler,kim onlarin karnini doyurcak kim giydircekti elbiseyi
Bir kebabci ugurumuz vardi.bilmeyen yok
Saha mahallesindeydi dükkani genis camekanli
Camekani tek basina kendi doldururdu, dag gibiydi
Kebablar geride dururdu,parasi olmuyanin cani ister, kalir diye nefsi
Ramazanda gazete kagidi kaplardi camlarini , kimse görmesin diye yiyenleri
Evde yemeklerden sogan secer,Pismis sogani sadece onun kavurmasinda yerdim
Yimeyende yoktur nizipte onun kebabini cigerini
Birgün haberini okudum kebabci ugur ölmüs diye, nedeni kalp krizi
Hic yakistiramadim ölümü cocuklugumun, kebabcisi ugur ustaya, hic yakistiramadim ki...
30 ARALIK 2008
Almanya
H.Kalkan
Unutulmayan Simalarımız
Gecıp gıttıler; ızlerı yüregımızde
arkadaslar bugun cok duygu yüklüydüm hep tanidiklarin ölümünü düsündüm.sarildim kaleme bu misralar cikti umarim begenirsiniz.hem bu sebeble yaad etmis oluruz ruhlarina birer fatiha yollariz
Sakkalli gardaş, sabah sabah bu duygu yüklü şiir beni çok duygulandırdı. Yazanın ellerine sağlık. Gerçektende aramızdan ayrılan büyüklerimizi şu anda çok arıyoruz. Senin sayende bir nebzede olsa hatırlattın anılarımızı canlandırdın. Senin vesilenle şiirdeki şahısların ruhlarına Fatiha gönderdim. Teşekkürler...
Allah kabul etsin abi.siir benim umarim duygularimla düsünceleriniz birlesmistir
Eline sağlık sakallı kardeş.Sabah sabah duygulandırdın bizi.
Sabah sabah yaktın bizi kül ettin be mübarek,yüreğine sağlık,okuduk bir fatiha rabbim kabul buyursun,mekanları cennet olsun.
Hakkaten eline emeğine sağlık sabah sabah gözlerim doldu tastı ALLAH RAHMET EYLESİN
Allah razı olsun yad etmiş olduk eskileri...
ne adamlardi ama rahmetlikler.bunu yazmamdaki amacim
acaba birgun bizi nassil yaad ederler diye düsündürmek icindi
Yılın şu son günüde babamı(manav DURDU) ve diğerlerini bana hatırlatıp rahmet okuttuğun için Allah razı olsun senden...Nizip'imizin marka olmuş insanlarını enine boyuna araştırarak ortaya çıkardığın şiir ve konu için yüreğine sağlık Hakan'cığım.
Gerçekten kafa yorulmuş emek verilmiş bir çalışma olmuş. En azından benim babam için yazmış oldukların emek ve araştırma yaptığının göstergesidir.. Sitemizin amacına ve Nizip geçmişine ışık tutacak bu konuyu yılın konusu olarak görüyorum ben. Tekrar teşekkürler, yüreğine sağlık...Rabbim hepsine rahmet etsin.
sevgili dervis abim.bunlar sadece benim gözlemlerimdi, arastirma yapmadim bile.arastirsam herkesten dinlesem onlari buraya sigdirmak imkansiz olurdu.ve onlar hakkinda kimseden kötü söz isitmedim.
Allah hepsine rahmet eylesin, mekanları cennet olsun, en çok Cevdet ALKAN'a üzüldüm fakir babası özürlülerin tek dayanağı, şimdi onlara sahip çıkan varmı acaba. Yoksa bu soğukta bir kenarda yardımmı bekliyorlar.
cumhuriyet okuluna giderdim okul cikisi sizin dükkan heykelin arkasiydi.haatta o siralar heykel yeni yapilmisti.orda görmustum ben ilk muzu.yasim 6 yada 7 idi
slm herkese öncelikle arkadaşlar belki içinizde beni tanıyan yoktur şuana kadar eminim
sakallı arkadaşımızın yazdıkları çok güzeldi hepsine allahtan rahmet dilerim.
abit hoca hakkında bilgi vermek için yazma geregi duydum abit hoca kendini öldürmedi
abit hoca son zmanlarında rahatsızlandı kendine bakmadı baksaydı şuan yaşardı aramızda olurdu belkide çok inat biriydi tanıyan bilir doktora gitmeyi sevmezdi babam birgün zorla götürdü onu hastaneyi tedavi görecekti ama o durmadı kaçtı hastaneden
o yüzden hastalıgı ilerledi ve bir gün manav ugurun orda kalırdı kulübede orda vefat etti
abit hoca allah gani gani rahmet eylesin.
herkese saygılar.
cem kardesim zaten bende abit hocanin kendini öldürmedigini düsünüyorum.onun icin dizelerde belirtmisim belkide iftira diye.bilende konusur bilmeyende. bilirsin ama kulübede kendiliginden öldügünü belirtirim tekrardan konuya girerek.bilgin icin tessekurler
duyguların çok içten ve samimi bahsettigin rahmetli amcalarımız abilerimiz nizibin özdeşmiş simgeleri olan insanlardı senin vesilenle onları yine rahmetle anıyoruz .
bu konunun bos konular kadar ilgi cekmemesi,
yada cekilmesi icin,site görevlileri tarafindan calismalar yapilmamasi beni üzdü
konu benim diye degil bu sitemim
ben orda dedemi yazmadim torpil gecmis demesinler diye
ben orda belediye baskaninin babasi kom kemal AMCAYI yazmadim baskanin gözüne girmek istemis demesinler diye.
orda bir deliyi, bir filozofu ,bir garibani, 2 esnafi, birde isadamini anlattim,.yasadiklari hayat birbiriyle ne kadar zit.ama sembol isimler onlar nizibin.
o kadar bos manasiz konulara saatlerce yorum yapan site görevlilerine sevgilerimle
O kadar hoş ve duygu yüklü konu olmuşki ne diyeyim bunlar Nizip'le özdeşleşmiş insanlardı bunları böyle hatırlayıp anmak ne mutlu ruhları şad mekanları cennet olsun...Nizip'te yetişen her genç bunları görmemiş olsa bile muhakkak hitaben tanır bizlere hatırlattığın için tekrar teşekkür ederiz
hamey amcanın sesini gece duyardık soguk kış gecelerındeee kavurgaaaaaaaa kavurgaaaaaaa...alalım dıye tutururdukk..belkı yokluktan belkı baska sebeplerden bılmıyorum..korkutulurduk cocuk kacırıyor diye...şimdi hep bi şeyler eksık gibi kebapçı ugur hamey amca deli erdal cevdet alkan ..yardımseverlık samimiyet insanlık..bizmi değiştik zaman mı değişti..o saf duygular yok artık..o saf insanlarda..tşk ler sakallı kardeş içten paylaşımın için..
orhan abi bunu baskana okut lütfen>>>>>taziye evleri var ya nizipte 1.nolu 2 nolu falan diye.otel numarasi gibi durcagina o numaralarin yanina örnegin 3 NOLU ABIT HOCA TAZIYE EVI vs vs verilse en azindan onlarin yasadigi mahallelerdeki taziye evlerine verilse bu vesileyle hic bu büyüklerimiz unutulmasa vede herkesin sevgilisi olan bu büyüklerin ruhuna oraya gelenlerde birer fatiha okusa fenami olur??disardan gelen tanimayanlar icinde iste burdaki dizeler yazilir tabelanin alt tarafina.bu konuyla ilgilen orhan abi sana zahmet
ewet orhan abi çok iyi olur geçmiştekiler unutulmazsakalli0727;156828 wrote:orhan abi bunu baskana okut lütfen>>>>>taziye evleri var ya nizipte 1.nolu 2 nolu falan diye.otel numarasi gibi durcagina o numaralarin yanina örnegin 3 NOLU ABIT HOCA TAZIYE EVI vs vs verilse en azindan onlarin yasadigi mahallelerdeki taziye evlerine verilse bu vesileyle hic bu büyüklerimiz unutulmasa vede herkesin sevgilisi olan bu büyüklerin ruhuna oraya gelenlerde birer fatiha okusa fenami olur??disardan gelen tanimayanlar icinde iste burdaki dizeler yazilir tabelanin alt tarafina.bu konuyla ilgilen orhan abi sana zahmet
ayrica bak sair sahin amcaninda yasarken kiymetini bilip onun da ismi verilebilir taziye evlerinden birine
ben hiçbirini tanımam malum buralı değilim ama içten yazılmıs.. Allah rahmet eylesin!
çok güzel düşünmüşsün taziye evi isimlerini sana aynen katılıyorum sayın başkanımızında buna olumlu bakacagına eminimsakalli0727;156828 wrote:orhan abi bunu baskana okut lütfen>>>>>taziye evleri var ya nizipte 1.nolu 2 nolu falan diye.otel numarasi gibi durcagina o numaralarin yanina örnegin 3 NOLU ABIT HOCA TAZIYE EVI vs vs verilse en azindan onlarin yasadigi mahallelerdeki taziye evlerine verilse bu vesileyle hic bu büyüklerimiz unutulmasa vede herkesin sevgilisi olan bu büyüklerin ruhuna oraya gelenlerde birer fatiha okusa fenami olur??disardan gelen tanimayanlar icinde iste burdaki dizeler yazilir tabelanin alt tarafina.bu konuyla ilgilen orhan abi sana zahmet
allahin rahmeti uzerlerinde olsun,
seninde ellerine saglik sakalli kardes
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.