Unutulmayan Simalarımız

Gecıp gıttıler; ızlerı yüregımızde

sakalli0727 Üye
Bir abit hocamiz vardi ,eskiler bilir Sözü sohbeti pek hostu,sevenide epeyce coktu Onla sohbet icin,fabrikatörler bile abit hocayi arar dururdu Ama o;sohbet icin adam secmez.cocukla bile cocuk olurdu Her kelimesi sanki bir kitap gibi, adami tam derinden vururdu Abit hoca nizibin en büyük filozofuydu Bir gün abit hoca kendini öldürmüs dediler Bunu diyenler belkide rahmetliyi hic görmediler Terkedilmis bir kulübede,ecelinden öldügünü bilmeden Ama egrimi dogrumu diye arastirmayip, iftira ettiler Alim deli !!! abit hocayi yolcu etmeye, geldiler tüm nizipliler... Bir deli erdalimiz vardi,hemen hemen herkes bilir Analar, cocugu yaramazlik yapinca Akilli durmassan seni deli erdala veririm ha derdi. Cok sevilirdi.ama cokta dalga gecilirdi.celiskinin en büyügünü yasardi , hem sevilmeyi ve de alay edilmeyi. Al bir celiski DAHA hemde en büyügü; onun ismi aslinda SERDALDI Tabiki biz hep böyle bildik erdal demek daha kolaydi Ama deliydi iste ,sonucta tüm nizibi, kendine hem güldürdü hemde cocuklarin korkulu Rüyasiydi. Celiskiler yumagiydi deli erdal, hem korkulmak hemde gercek anlamda sevilmek bunu Kim basarabilirdiki 1000 AKILLININ yapamadigini deli basindan bilmeziye kendi basarmisti... Manav durdu amcamiz vardi,tanimayani yok Carsi camisinin karsisindaydi eski dükkani Muzu ilk orda gördük ben ve niziplilerin digerleri Esnaflar antepi gecmemisken, kendi mersine gider sebze meyve getirirdi Millet ucuza yimeli agam diyip,kendinden cok düsünürdü müsterisini EsnafliK nasil yapilir diye alistirdi herkese ,kendisi Durdu amcanin bir gün cani SIKILDI niye oldugu bilinmez Kalkiym biraz gezeyim $u motordan nere gitsem ki ? Durrr !!! durdu amca o yolun sonu bilinmez ! diyen cikmadi Durdu amca hali sahayi gecmis birecige dogru yol aliyordu. icindeki SIKINTIYI firatin berrak suyu alirdi Hemde gelirken torunlara bi kac kilo baklava alirIm diye düsündü Ama gidemedi ki manav durdu baklava, SIKINTI bahaneydi ecel gelmisti, geri dururmuydu Otobanin cikisinda bir vicdansiz ona vurdu... Ne plakasi alinabildi,nede vuran kansiz durdu Manav durdu öldü dediler, duyanlarin o an sanki dünyalari durdu... Bir HAMEY amca vardi,herkes tanimaz 70 80 yasindaydi,yoksuldu gercek anlamda cok fukaraydi 4 yetimi vardi anasi babasi ölmüs, onlarin dedesiydi Kendisi birde hanimi birde arasira calisan bacisinin kocasi Bacisi ve de onlarin cocuklari ayni evde yasardi.tam tamina 11 kisi Hamey amca mert adamdi gururlu adamdi.kendine dilenmeyi yediremezdi. Altin gibi cocuklar yetistirdi,fakirler ama nasil terbiyelilerdi zenginlerin cocuguna inat. Tanimadiniz degilmi bu garibi? SOGUK KI$ geceleri bi yasli zayif uzun boylu bir adam, KAVURGAAAAAAA KAVURGAAAAA diye bagirir ;TAS I 50 kurusa KAVURGA SATARDI. Caresizlik iste; parasizlik adama böyle evde MISIR patlattirip sogukta sattirtirdi iste bu adam o yorgun yürekli hamey amcaydi Cenazesi kalabalik degildi usulca kaldirildi Arkasindan, öldü de kurtuldu denildi Bir cevdet alkan vardi,bilen bilir Cok zengin oldugu kadar gönlüde zengindi Cok adami ekmek sahibi yapmis bir adamdi Fakirleri pek sever delileri oglundan ayirt etmezdi Birgün cok SIKILMISTI ,careyi ölümde aradi ; vurdu kendini Düsünmedi ,Arkasinda biraktigi onca fukarayi deliyi Adim atacak yer yoktu ,cenazesi cok kalabalikti Ama en icten aglayanlar sadece delileriydi Öksüz kalmislardi deliler,kim onlarin karnini doyurcak kim giydircekti elbiseyi Bir kebabci ugurumuz vardi.bilmeyen yok Saha mahallesindeydi dükkani genis camekanli Camekani tek basina kendi doldururdu, dag gibiydi Kebablar geride dururdu,parasi olmuyanin cani ister, kalir diye nefsi Ramazanda gazete kagidi kaplardi camlarini , kimse görmesin diye yiyenleri Evde yemeklerden sogan secer,Pismis sogani sadece onun kavurmasinda yerdim Yimeyende yoktur nizipte onun kebabini cigerini Birgün haberini okudum kebabci ugur ölmüs diye, nedeni kalp krizi Hic yakistiramadim ölümü cocuklugumun, kebabcisi ugur ustaya, hic yakistiramadim ki... 30 ARALIK 2008 Almanya H.Kalkan
sakalli0727 Üye
arkadaslar bugun cok duygu yüklüydüm hep tanidiklarin ölümünü düsündüm.sarildim kaleme bu misralar cikti umarim begenirsiniz.hem bu sebeble yaad etmis oluruz ruhlarina birer fatiha yollariz
nizip27700 Üye
Sakkalli gardaş, sabah sabah bu duygu yüklü şiir beni çok duygulandırdı. Yazanın ellerine sağlık. Gerçektende aramızdan ayrılan büyüklerimizi şu anda çok arıyoruz. Senin sayende bir nebzede olsa hatırlattın anılarımızı canlandırdın. Senin vesilenle şiirdeki şahısların ruhlarına Fatiha gönderdim. Teşekkürler...
sakalli0727 Üye
Allah kabul etsin abi.siir benim umarim duygularimla düsünceleriniz birlesmistir
mehmet karakaş Üye
Eline sağlık sakallı kardeş.Sabah sabah duygulandırdın bizi.
M.KÜÇÜK Üye
Sabah sabah yaktın bizi kül ettin be mübarek,yüreğine sağlık,okuduk bir fatiha rabbim kabul buyursun,mekanları cennet olsun.
İ_L_P_İ_Z_İ_N Üye
Hakkaten eline emeğine sağlık sabah sabah gözlerim doldu tastı ALLAH RAHMET EYLESİN
Mustafa Bilici Üye
Allah razı olsun yad etmiş olduk eskileri...
sakalli0727 Üye
ne adamlardi ama rahmetlikler.bunu yazmamdaki amacim acaba birgun bizi nassil yaad ederler diye düsündürmek icindi
dervisdörtbudak Üye
Yılın şu son günüde babamı(manav DURDU) ve diğerlerini bana hatırlatıp rahmet okuttuğun için Allah razı olsun senden...Nizip'imizin marka olmuş insanlarını enine boyuna araştırarak ortaya çıkardığın şiir ve konu için yüreğine sağlık Hakan'cığım. Gerçekten kafa yorulmuş emek verilmiş bir çalışma olmuş. En azından benim babam için yazmış oldukların emek ve araştırma yaptığının göstergesidir.. Sitemizin amacına ve Nizip geçmişine ışık tutacak bu konuyu yılın konusu olarak görüyorum ben. Tekrar teşekkürler, yüreğine sağlık...Rabbim hepsine rahmet etsin.
sakalli0727 Üye
sevgili dervis abim.bunlar sadece benim gözlemlerimdi, arastirma yapmadim bile.arastirsam herkesten dinlesem onlari buraya sigdirmak imkansiz olurdu.ve onlar hakkinda kimseden kötü söz isitmedim.
müslüm akpek Üye
Allah hepsine rahmet eylesin, mekanları cennet olsun, en çok Cevdet ALKAN'a üzüldüm fakir babası özürlülerin tek dayanağı, şimdi onlara sahip çıkan varmı acaba. Yoksa bu soğukta bir kenarda yardımmı bekliyorlar.
sakalli0727 Üye
cumhuriyet okuluna giderdim okul cikisi sizin dükkan heykelin arkasiydi.haatta o siralar heykel yeni yapilmisti.orda görmustum ben ilk muzu.yasim 6 yada 7 idi
D.S.CEM Üye
slm herkese öncelikle arkadaşlar belki içinizde beni tanıyan yoktur şuana kadar eminim sakallı arkadaşımızın yazdıkları çok güzeldi hepsine allahtan rahmet dilerim. abit hoca hakkında bilgi vermek için yazma geregi duydum abit hoca kendini öldürmedi abit hoca son zmanlarında rahatsızlandı kendine bakmadı baksaydı şuan yaşardı aramızda olurdu belkide çok inat biriydi tanıyan bilir doktora gitmeyi sevmezdi babam birgün zorla götürdü onu hastaneyi tedavi görecekti ama o durmadı kaçtı hastaneden o yüzden hastalıgı ilerledi ve bir gün manav ugurun orda kalırdı kulübede orda vefat etti abit hoca allah gani gani rahmet eylesin. herkese saygılar.
sakalli0727 Üye
cem kardesim zaten bende abit hocanin kendini öldürmedigini düsünüyorum.onun icin dizelerde belirtmisim belkide iftira diye.bilende konusur bilmeyende. bilirsin ama kulübede kendiliginden öldügünü belirtirim tekrardan konuya girerek.bilgin icin tessekurler
oktay.cankesen Üye
duyguların çok içten ve samimi bahsettigin rahmetli amcalarımız abilerimiz nizibin özdeşmiş simgeleri olan insanlardı senin vesilenle onları yine rahmetle anıyoruz .
sakalli0727 Üye
bu konunun bos konular kadar ilgi cekmemesi, yada cekilmesi icin,site görevlileri tarafindan calismalar yapilmamasi beni üzdü konu benim diye degil bu sitemim ben orda dedemi yazmadim torpil gecmis demesinler diye ben orda belediye baskaninin babasi kom kemal AMCAYI yazmadim baskanin gözüne girmek istemis demesinler diye. orda bir deliyi, bir filozofu ,bir garibani, 2 esnafi, birde isadamini anlattim,.yasadiklari hayat birbiriyle ne kadar zit.ama sembol isimler onlar nizibin. o kadar bos manasiz konulara saatlerce yorum yapan site görevlilerine sevgilerimle
Yılmaz Korkmaz Üye
O kadar hoş ve duygu yüklü konu olmuşki ne diyeyim bunlar Nizip'le özdeşleşmiş insanlardı bunları böyle hatırlayıp anmak ne mutlu ruhları şad mekanları cennet olsun...Nizip'te yetişen her genç bunları görmemiş olsa bile muhakkak hitaben tanır bizlere hatırlattığın için tekrar teşekkür ederiz
boroboro Üye
hamey amcanın sesini gece duyardık soguk kış gecelerındeee kavurgaaaaaaaa kavurgaaaaaaa...alalım dıye tutururdukk..belkı yokluktan belkı baska sebeplerden bılmıyorum..korkutulurduk cocuk kacırıyor diye...şimdi hep bi şeyler eksık gibi kebapçı ugur hamey amca deli erdal cevdet alkan ..yardımseverlık samimiyet insanlık..bizmi değiştik zaman mı değişti..o saf duygular yok artık..o saf insanlarda..tşk ler sakallı kardeş içten paylaşımın için..
sakalli0727 Üye
orhan abi bunu baskana okut lütfen>>>>>taziye evleri var ya nizipte 1.nolu 2 nolu falan diye.otel numarasi gibi durcagina o numaralarin yanina örnegin 3 NOLU ABIT HOCA TAZIYE EVI vs vs verilse en azindan onlarin yasadigi mahallelerdeki taziye evlerine verilse bu vesileyle hic bu büyüklerimiz unutulmasa vede herkesin sevgilisi olan bu büyüklerin ruhuna oraya gelenlerde birer fatiha okusa fenami olur??disardan gelen tanimayanlar icinde iste burdaki dizeler yazilir tabelanin alt tarafina.bu konuyla ilgilen orhan abi sana zahmet
mustafasahin Üye
sakalli0727;156828 wrote:orhan abi bunu baskana okut lütfen>>>>>taziye evleri var ya nizipte 1.nolu 2 nolu falan diye.otel numarasi gibi durcagina o numaralarin yanina örnegin 3 NOLU ABIT HOCA TAZIYE EVI vs vs verilse en azindan onlarin yasadigi mahallelerdeki taziye evlerine verilse bu vesileyle hic bu büyüklerimiz unutulmasa vede herkesin sevgilisi olan bu büyüklerin ruhuna oraya gelenlerde birer fatiha okusa fenami olur??disardan gelen tanimayanlar icinde iste burdaki dizeler yazilir tabelanin alt tarafina.bu konuyla ilgilen orhan abi sana zahmet
ewet orhan abi çok iyi olur geçmiştekiler unutulmaz
sakalli0727 Üye
ayrica bak sair sahin amcaninda yasarken kiymetini bilip onun da ismi verilebilir taziye evlerinden birine
secretgarden Üye
ben hiçbirini tanımam malum buralı değilim ama içten yazılmıs.. Allah rahmet eylesin!
oktay.cankesen Üye
sakalli0727;156828 wrote:orhan abi bunu baskana okut lütfen>>>>>taziye evleri var ya nizipte 1.nolu 2 nolu falan diye.otel numarasi gibi durcagina o numaralarin yanina örnegin 3 NOLU ABIT HOCA TAZIYE EVI vs vs verilse en azindan onlarin yasadigi mahallelerdeki taziye evlerine verilse bu vesileyle hic bu büyüklerimiz unutulmasa vede herkesin sevgilisi olan bu büyüklerin ruhuna oraya gelenlerde birer fatiha okusa fenami olur??disardan gelen tanimayanlar icinde iste burdaki dizeler yazilir tabelanin alt tarafina.bu konuyla ilgilen orhan abi sana zahmet
çok güzel düşünmüşsün taziye evi isimlerini sana aynen katılıyorum sayın başkanımızında buna olumlu bakacagına eminim
ziya_eren27 Üye
allahin rahmeti uzerlerinde olsun, seninde ellerine saglik sakalli kardes

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim