Blair hergün Kur'an okuyor 25 Aralık 2008 Perşembe 12:24 Blair kendisi ile ilgili şaşırtan bir bilgiyi açıkladı. Her gün Kur'an okuyan Blair, Hz. Muhammed ve İslam dini için de ilginç sözler söyledi.
İngiltere eski Başbakanı Tony Blair Alman Die Zeit dergisine yaptığı açıklamada, “Her gün Kur’an okuyorum” dedi.
İngiltere’nin eski Başbakanı Tony Blair, Alman Die Zeit dergisinden Jan Ross und Patrick Schwarz’a verdiği bir röportajda, “Düzenli olarak Kur’an okuyorum, aslında her gün okuyorum.” dedi.
ÇOK UYGAR BİR LİDER
55 yaşındaki politikacı, Hz. Muhammed ile ilgili olarak da “O çok uygar bir liderdi” dedi. Hıristiyan ve Müslümanlar arasındaki önyargıları değerlendirirken Blair şöyle konuştu: “Hıristiyanlar hemen, ‘Ama onlar bizden nefret ediyor’ diyor. Ancak Kur’an’da Hz. İsa ile ilgili olup da, derinden saygılı olmayan bir gönderme yok.”
MÜSLÜMAN OLMAYI DÜŞÜNÜYOR MU?
Blair, “İslam dinine geçmeyi düşünüyor musunuz?” sorusuna da “Hayır hayır, lütfen bu konuya girmeyelim” diye cevap verdi.
İngiliz politikacı, başbakanlığı bıraktıktan sonra Katolikliğe geçtiğini açıklamıştı. Bu seçimin öncelikle karısı ve çocuklarının Katolik olması ile ilgili bir karar olduğunu, tabii manevi bir tarafı da olduğunu söylüyor.
İNANÇ HER ŞEYDİR, GÜÇ VERİR
Blair başbakanlığı döneminde inancı hakkında konuşmayı pek tercih etmeyen bir liderdi. Bu konuda büyük konuşmaktan kaçınmasının sebebini ise, “Medyanın demeçlerimi her zaman çarpıtıyor olması” olarak açıklıyor.
“İnanç her şeydir. Size güç verir.” diyen 55 yaşındaki politikacı, “Başka şeyler de var tabii bunu sağlayan, ama inanç değerlere sadık kalma gücü verir.” diye konuştu.
DÜNYA DİNLERİNİ BİRARAYA GETİRİYOR
Blair 2008 baharında, dünyanın büyük dinlerini bir araya getirmeyi amaçlayan bir vakıf kurdu. Ayrıca geçen yıl görevini Gordon Brown’a bıraktıktan sonra AB, BM, ABD ve Rusya Dörtlü’sünün özel Ortadoğu temsilcisi olan Blair, bölgede din faktörünün çok önemli olduğunu söyleyerek, “Öncelikle insanların inançlarını anlamak gerekiyor. Farklı dinlerle uzlaşma ancak bu sayede olur” dedi.
Blair, muhabirin Irak ve Afganistan operasyonlarında Müslümanların baskı gördüğünü söylemesine üzerine Blair, “Kim baskı görüyor. Biz bu ülkeleri, iki büyük diktatörün elinden kurtardık” dedi
nicin bi hristiyanin kuran okumasi yada musluman olmasi buyuk bir sevincle karsilaniyor onu anlamiyorum,kendini gelistirmek icin okuyordur.peki muslumanliktan cikanlar nicin mansetlere tasinmiyor.nicin ciktiklarini hic arastirdilarmi??girenlere sözüm yok.güzelligini gördü ve girdiler diyeyim,ya cikanlar nesi ni begenmeyipte cikiyorlar?cok sebebi var ama basli basina bi kac sebelerden biri´muslumanlik dinini kullanarak menfaat saglayanlar oldugu muddetce bu cikislar surecektir.bi kere yine örnek vermistim yine vereyimn;side de bir cami var ismi ulu cami.turistlerin ziyaretinde kiralamak icin 2 euro türban parasi alindigini gördüm.bumudur?ve sunu diyeyim bu tip dini kullananlari gördügünüzde azarlayin hatta dövün.gunahi bana
Bir askerin er olması mı yoksa mareşal yapılması mı daha kıymetlidir. Tabi ki mareşal rütbesi daha yüksektir.
Dolaysı ile hakan kardeşim bir insanın islamla tanışıp müslüman olması onun ebedi hayatının saadet içinde geçmesini sağlayacaktır. Dünyada başkan olmuş başbakan olmuş çok kıymeti yok netice de 60 senelik hayattaki saadet ebedi hayattaki saadetle kıyaslanamaz.
O yüzden bu tür haberlere ben çok seviniyorum. Allah onlara hidayet nasip eder inşallah.
buşh da ramazanlarda beyaz sarayda kuran okutuyor sonrada ırakta afganistanda pakistanda ve nice islam ülkelerinde de sadece müslüman olduklarıiçin müslümanlarında canına okuyor.bunlar aldatmaca müslümanlara şirin görükmek .için.
Sen onlarin milletlerine tabi olmadikça yahudiler de hristiyanlar da senden asla hoşnut olmazlar BAKARA/120
Sevgili oktay şunu hiç bir zaman unutmamak lazım bir milletin başına bir bela gelirse önce kusuru millet olarak nefislerinde aramaları lazım,cenabı allahın bir milleti terbiye edecegi şey biz bir kavmi veya milleti terbiye etmek istersek onlrı tabi afetler, bilnmez hastalıklar,fakirlk veririz yinede islah olmazlarsa en bozuk kavmi başlarına bela ederiz buyurmamışmı.Selamlar
1460 sene öncede kalmışsınız, dünya çok değişti artık sizin bildiğiniz dünya değil, sen burada allahım şunu yap bunu ver onu yok et bize yardım et derken elin Amerikalısı ne yapıyor biliyormusunuz, uydudan senin yatak odanda konuştuğunu, günde 7 milyar telefon konuşmasını kaydediyor ve bunları 5 sene kayıtta tutuyor, 2 sene sonra toprağından ne kadar ürün alacağını söylüyor , aya gidip oraya üsler kuruyor yani binlerce sene aya gitmenin mümkün olmadığını gidileceği sırada günah onlar 7 kat göğe çıkamazlar denilen yere, şimdide marsa gidecekler, milyonlarca ışık yılı uzaktan gelen sinyalleri alıyorlar ve sizler hala allah bilir diyorsunuz, size daha ilginç bir şey söyleyeyimmi Amerika bütün bunları kuranı kerimi okuyup yapıyor, " biz öyle denizler yarattıkki birbirine karışmaz" hatırlarsınız Atlas okyanusuyla ege denizinin karışmadığı gibi. Kuranın emrettiği gibi bulunduğunuz çağa uyun ve bu kadercilikten vaz geçin, Amerikanın başımıza bela olması Müslümanların bozulupta allahın bizleri terbiye etmesi için göndermesinden değil, Müslümanların basiretsizliği ve uyuşmuş olmasından.
Be arkadaşım ne anlatılana kulak veriyorsun ne de yazılanı anlamaya çalışıyorsun müslüman basiretsiz olur bozulursa başına bunlar gelir benim söyledigimi son paragrafta sen söylüyorsun sonrad 1460 dan kaldınız deyip bize hakaret ediyorsun, Lütfen her konuyu anlamadan atlama muhalefet her konuyu tenkit etmek degil konuyu anlayıp konu içinde ona yönvermek dogruya yaklaştırmaktır Erzurumlu hakkı hazretlerinin marifetnamesini okuyun ondan sonra isterseniz gelin sohbetedelim isterseniz gelin tartışalım Hemşerim islam dini eşittir demokrasi ve laikliktir Şunu unutmayın bir konunun hem maddi hem manevi boyutu vardır bu kuraanın ahkamıdır benim degil.Siz maddi gözüne bakıyor biz manevi her ikimizde yorum yapıyoruz hiç sizin yorumunuza yanlış dedigimizi gördünüzmü ben allahın kelamını söylüyorum siz geride kalmışsınız diyorsunuz şimdi, allahın kelamına inanıp söylemeyelimmi Bak arkadaşım benim yaşadıgım islam yani dünya görüşüne göre ben kendi evladımın görüşüne bile müdehale etmem sadece telkinde bulunurum kattiyen baskı yapmam düşüncesine bile deniz gezmişin sesinide dinler türkeşide menzilide rakçılarıda onu iradesine asla müdahale etmem.Kal saglıcakla
sayin muslum akpek bisey diyimmi.önemli adamsin vesselam.cunku ben fatih abiyi 3 yila yakindir takip ederim bu kadar kizgin yazdigina ilk kez sahit oluyorum.kizdirmayi basarmissin helal olsun diyim ne diyim sana.
ayrica fatih abiyi ozelden tanima firsatim oldu hatta aile dostu olduk ona dayi göz+yle bakiyorum ve bazen manevi olarak daraldigimda ondan biseyler almak icin ariyip konusuyor fikrini aliyorum.ama kendide demis manevi gözle bakiyor olaya ve asla baska bir beklentide degil.hatta bak bisey diyimmi belki ilk burda diycem ben fatih abiyi tanidikdan sonra hayata bakisim cok degisti.ona ben üstadim diye bakiyorum.gencle genc cocukla cocuk yasliyla yasli ve sana sunuda diuyim hani cok az sayidaki insan gibi insan olur ya fatih abi onlardan birisi.konuya yorum yazmak istemiyorum ama gel beni dinle fatih abiyi yakindan tanimaya calis.ve suna inan kazanacaksin.ve fatih dayiyi kirmamaya özen göster.onun karsisinda yahudi bile olsa o asla ayrim yapmaz.
Sevgili kardeşim asıl ben sizi kırdıysam özür dilerim lütfen hakkınızı helal edin, benim amacımda sizin anlattıgınızla birlikte eksiklerimizi dile getirmek yıllardır sitede yazdıklarım sizin anlatmak istedikleriniz çok özür dilerim konunun önü kesilince yazamıyorum bu defa ona biraz alınganlık gösterdim gelin el ele gönül gönüle güzellikleri paylaşarak anlatalım teşekkürederim şimdiden selamlar