Nizip.com
Üye ol
Genç Muhabbet

resmen üsüyorum yaa:((

Görüntülenme: …

secretgarden Üye
arkadaslar nizipte her yerdemi böyle yoksa sadece bizim oturduğumuz binadamı onu anlamak için bişi sorcam bizim kaloriferler gece 12 gibi felan sönüyo ve evde baya soğuyo zaten burdaki evler geniş bide kısın ortasındayız neden kaloriferler gece olunca kapatılıyo anlam veremedim bizim oralarda kısın gece gündüz sönmez kaloriferler sadece kışa girerken ve kısın bitimine dogru gece yakılıp gündüz kapatılır o kadar lütfen bunu biri açıklasın bana??
admin
Meslek: Ticaret
Yönetici
Gece kaloriferi kapatmak kar değil zarar getirir. Hem kazan hem petek hemde tesisat genleşmeden dolayı zarar görür. Ayrıca soğuyan suyu ve binayı tekrar ısıtmak daha maliyetli olacaktır.
Bunun yerine düşük ısıda devamlı yakmak ve ısı kayıplarını gidermek daha iyi sonuç verir.
boroboro Üye
havalar cok ta soguk değil ...
secretgarden Üye
haklısınız admin bey ama neden böyle yapılıyo anlamadım.. bu arada boroboro valla ben üsüyorum evde hapsırarak gezmeye basladım resmen hatta söndüğü zaman 2 tane kazak giyiyorum acaba bedemi bi anormallik var anlamadım:( üstelikte ben daha soguk yerden gelmiş olmama ragmen... yani 1.5 milyara yakın yakıt parası veripte ısınamamak kötü bişi .. bırakın söndüğü zamanı yanarken bile ev sadece ılık oluyo sıcak değil yani..
canelsgorta Üye
secretgarden;154400 wrote:haklısınız admin bey ama neden böyle yapılıyo anlamadım.. bu arada boroboro valla ben üsüyorum evde hapsırarak gezmeye basladım resmen hatta söndüğü zaman 2 tane kazak giyiyorum acaba bedemi bi anormallik var anlamadım:( üstelikte ben daha soguk yerden gelmiş olmama ragmen... yani 1.5 milyara yakın yakıt parası veripte ısınamamak kötü bişi .. bırakın söndüğü zamanı yanarken bile ev sadece ılık oluyo sıcak değil yani..
sanırım üst katlarda oturuyosunuz,üstler zor ısınıyo, alt katlar çok ısınıyor..ama havalarda gerçekten çok soğuk, şu dönemde en sıcak yer ev olmalıyken,sizin ev ısınmıyormuş, yöneticinizi sıkıştırın bence...baharı hissetmeniz dileklerimle...
boroboro Üye
senin kan şekerin düşmüşşş...acilennnn kadayıff baklava antep pekmezii fıstık ezmesii takvıyesı yapman lazımm..bi pastaeneye git..
secretgarden Üye
yani bu konuyu açmamdaki amaç acaba her yerdemi böyle yoksa sadece benim oturduğum apartmanmı böyle anlamaya calıstım demekki her yer böyle değil evet yöneticiyle konusulması lazım.. benim memleketimde suan ben kısa kollu tişört giyiyo olurdum evde olsaydım.. orta katlardayım ben bu arada.. demir eksikliği var bende buda bi etken ama sonucta soguk işte.. o kadar seyi nasıl yeyim ben boroboro:))) antre kocaman ve antrede petek yok bi tane yapılması lazımdı peteklerde az sanki.. yani sizin evler cok sıcak oluyosa bende yazın tasınırım burdan baska binaya ben neden üsüyeyimki dimi ama:) gerci ev bulmakta biraz zor gibi ama yeni binalar yapılıyo sonucta Allah' tan..
boroboro Üye
ya hepsini yemen gerekmıyor..içinden birini tercih et ye...kısa kollu tişört le sokakta gezersın bırak evi...
secretgarden Üye
............................................................................
boroboro Üye
acılı yeee.iştahın açılırr..bide karsına iyi yemek yıyen bırını al..obur olsun...:) zaten yemekler iyidirr...baklava ye bol bol..açılır iştahınn...:)
SEVER 27 Üye
kaloriferi gece kapatıpta tasarruf yapalım derseniz bu çözüm degil,tesisat ve evin ısısı kaybolduğu için asıl daha fazla yakıt yakar ama gece yatarken ısısı 60 dereceden 40 derece ye düşürürseniz daha iyi verim alabilirsiniz ve de biraz tasarruf olur. gece yatar kende şirin besinler yiyin, mesela tatlı, gün pekmezi, helva gibi daha iyi ısınırsınız))))
secretgarden Üye
SEVER 27;154412 wrote:kaloriferi gece kapatıpta tasarruf yapalım derseniz bu çözüm degil,tesisat ve evin ısısı kaybolduğu için asıl daha fazla yakıt yakar ama gece yatarken ısısı 60 dereceden 40 derece ye düşürürseniz daha iyi verim alabilirsiniz ve de biraz tasarruf olur. gece yatar kende şirin besinler yiyin, mesela tatlı, gün pekmezi, helva gibi daha iyi ısınırsınız))))
tesekkürler.. valla pekmez almıstım öylee dolapta durup duruyo daha kapagını bile açmadım sevmiyorum ama yiycem:)
secretgarden Üye
boroboro;154410 wrote:acılı yeee.iştahın açılırr..bide karsına iyi yemek yıyen bırını al..obur olsun...:) zaten yemekler iyidirr...baklava ye bol bol..açılır iştahınn...:)
fazla acı yiyemiyorum ama onuda yemeye calıscam yiyebilirim insallah:)
müslüm akpek Üye
Kardeşim aşağıdaki talimatı sizin binanın yöneticisinin gözüne sok bunu aynen uygulasın yoksa belediyeye şikayet edebilirsiniz.

Sn. YÖNETİCİ

- Binanızda kalorifer sistemi dış hava sıcaklığı 12 C ve altına düştüğü zaman yakılmalıdır, dış hava sıcaklığı 12-15 C arasında olduğu zamanda ise kalorifer sistemi kısıtlı yakılmalıdır. Dış hava sıcaklığı 15 C ve üzerinde ise kalorifer yakılmamalıdır.

DIŞ HAVA SICAKLIĞINA GÖRE KAZAN SUYU SICAKLIĞI AYARLAMADA
KULLANILAN ORTALAMA DEĞERLER

Dış Hava Sıcaklığı 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 0 -1 -2 -3
Kazan Suyu Sıcaklığı 45 48 51 54 57 60 63 66 69 72 75 78 81 84 87 90

- Evlerde ; Oturma odaları ve salonlar yaklaşık 22 C, Merdiven, Mutfak, Tuvalet 15 C, Yatak odası 20 C olacak şekilde ısınma sağlanmalıdır. Fabrika ve iş hanlarındaki kalorifer tesisatları yaklaşık 15 C - 20 C arasında yakılmalıdır.

- Doğalgaz ile ısınmada herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır.
- Ateşçi belgesi olmayan kişilere kalorifer yaktırılması yasaktır.
- Dökme kömür yakılmaması ve çıkan cürufların torbalanarak uzaklaştırılması gerekmektedir.
- Her yıl baca temizliğinin ehli kişilere yaptırılması gerekmektedir.
- Kalorifer ile ısınan her bina kalorifer teftiş defteri bulundurmak zorundadırlar. Teftiş defterinin Belediyelerden temin edilmesi ve Müdürlüklerden onaylatılması gerekmektedir.
- Kaloriferler asla tam olarak söndürlmemeli,gece ısı en aza ayarlanıp yanmasına devam edilmelidir.

- Yukarıda tablo halinde verilen kazan suyu sıcaklıkları uygulandığı durumlarda, evlerin iç mekanlarında belirtilen değerler sağlanamadığı taktirde Teknik Yetkili Servislere danışılarak tesisatta olabilecek arızalar giderilmeye çalışılır. Tesisatla ilgili herhangi bir problem bulunamaz ise mekan içi izolasyon tedbirlerinin alınması gerekmektedir.

Talimatlara uyulmadığı taktirde yöneticiler hakkında yasal işlemlerin başlatılacağı hususu bilgilerinize rica olunur.
Gökhan Dokuyucu Üye
konuyu açan ve cevap verenler ayrı telden çalıyor:D
bende ayrı bir telden vurayım sazıma.
Bizim burda bir bekar üşüyorsa hemen evermek gerek derler:) haksız mıyım fatih abi:)
secretgarden Üye
müslüm akpek;154489 wrote:Kardeşim aşağıdaki talimatı sizin binanın yöneticisinin gözüne sok bunu aynen uygulasın yoksa belediyeye şikayet edebilirsiniz.

Sn. YÖNETİCİ

- Binanızda kalorifer sistemi dış hava sıcaklığı 12 C ve altına düştüğü zaman yakılmalıdır, dış hava sıcaklığı 12-15 C arasında olduğu zamanda ise kalorifer sistemi kısıtlı yakılmalıdır. Dış hava sıcaklığı 15 C ve üzerinde ise kalorifer yakılmamalıdır.

DIŞ HAVA SICAKLIĞINA GÖRE KAZAN SUYU SICAKLIĞI AYARLAMADA
KULLANILAN ORTALAMA DEĞERLER

Dış Hava Sıcaklığı 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 0 -1 -2 -3
Kazan Suyu Sıcaklığı 45 48 51 54 57 60 63 66 69 72 75 78 81 84 87 90

- Evlerde ; Oturma odaları ve salonlar yaklaşık 22 C, Merdiven, Mutfak, Tuvalet 15 C, Yatak odası 20 C olacak şekilde ısınma sağlanmalıdır. Fabrika ve iş hanlarındaki kalorifer tesisatları yaklaşık 15 C - 20 C arasında yakılmalıdır.

- Doğalgaz ile ısınmada herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır.
- Ateşçi belgesi olmayan kişilere kalorifer yaktırılması yasaktır.
- Dökme kömür yakılmaması ve çıkan cürufların torbalanarak uzaklaştırılması gerekmektedir.
- Her yıl baca temizliğinin ehli kişilere yaptırılması gerekmektedir.
- Kalorifer ile ısınan her bina kalorifer teftiş defteri bulundurmak zorundadırlar. Teftiş defterinin Belediyelerden temin edilmesi ve Müdürlüklerden onaylatılması gerekmektedir.
- Kaloriferler asla tam olarak söndürlmemeli,gece ısı en aza ayarlanıp yanmasına devam edilmelidir.

- Yukarıda tablo halinde verilen kazan suyu sıcaklıkları uygulandığı durumlarda, evlerin iç mekanlarında belirtilen değerler sağlanamadığı taktirde Teknik Yetkili Servislere danışılarak tesisatta olabilecek arızalar giderilmeye çalışılır. Tesisatla ilgili herhangi bir problem bulunamaz ise mekan içi izolasyon tedbirlerinin alınması gerekmektedir.

Talimatlara uyulmadığı taktirde yöneticiler hakkında yasal işlemlerin başlatılacağı hususu bilgilerinize rica olunur.

çok tesekkürler müslüm abi bugün evin içi birazdaha iyi dün konuyu actığımımı duydular ve okudular naaptılar:) gece baya azaltıyolar ısıyı ben buna kızıyorum gece daha soğuk oluyo sonucta evde büyük olunca üsüyorum dogal olarak
secretgarden Üye
Gökhan Dokuyucu;154502 wrote:konuyu açan ve cevap verenler ayrı telden çalıyor:D
bende ayrı bir telden vurayım sazıma.
Bizim burda bir bekar üşüyorsa hemen evermek gerek derler:) haksız mıyım fatih abi:)

Resim kaynağı

Resim kaynağı
resmen üsüyorum yaa:((
müslüm akpek Üye
gizlibahçe, nasıl gidiyor, ısınma probleminiz halloldumu.
ziya_eren27 Üye
tedaş elektiriklerimi kesti yoksa:D:D:D
müslüm akpek Üye
Keşke sorun elektrik olsa hallettirirdik.
boroboro Üye
kesinn donmuştur..hava lar daha da sogudu çünkü..:)
sakalli0727 Üye
secretgarden:))tandir kurmalisin soguktan korunmak icin.tandirida bilmessin ama simdi sen.ama bizim gökhan hemen sana bi tane tandir resmi yollar.firindan ates alir isinirsin.hazvelde alirsin icine gömülür yatarsin.ayrica cok akilliydin sen noldu bu soruyu yöneticiye sorcagina bize soruyorsun:))
ama bence sorun sunun icindir.kalariferi yakacak kimse yoktur.yakanda sabah bi kere yakiyordur.tasarruf icin geceleri yakmiyorlardir.yoksa altindan kalkamazlar
secretgarden Üye
önceleri gece 11 de kapatıyolardı simdi gece 1 gbi kapatıyolar baya insafa geldiler donuyrum tabi ev büyük pvcler bilmem kaçıncı sınıf tabi amaç tasarruf yapmak ondan kapatıyolar uyanıklar işte nolucak.. bide gece kapatıyolar herkes uyuyoya nasılsa diye benden kaçarmı hehe.. yöneticinin daha yüzünü bile görmedim ben apartmanda herkes halinden memnun sanırım kimse bişi demediğine göre bir ben değilim bir ben üsüyorum bir ben mutsuzum
Resim kaynağı
sakalli0727 Üye
ya 40 sene düsünsem aklima üsüdügümle ilgili konu acmak gelmez:)))nasil bir düsünce bu :))) cok güldüm gercekten.
bunu buraya yazarak bizleri ne kadar benimsedigini ortaya koymussun kardes.tskler
secretgarden Üye
gelmez tabi erkekler bayanlar kadar ayrıntıcı detaycı değildir daha yüzeyseldirler bence sen benim konularımı cekemiyosun kıskanıyosun benim niye aklıma böyle ilginç konular gelmiyo diye üzülüyosun dimiii hehe

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim