Sade bir vatandaş olarak yetkililere Bir önerim Var!
İlçemizin için bir veli nimet olan üniversitemizin öğrencilerinin ulaşım çilesi hala bitmiş değil. Yazın belediyemizin tahsis ettiği araç ile sorunsuz yolculuk yapan öğrencilerimiz şuan 5 tane dolmuş ile ulaşım sıkıntısı çekiyor. çünkü her saat başı dolmuşlar kalkmıyor ancak dolmuş dolunca kalkıyor. Sınavı olan öğrenci arkadaşlar saatlerce mağdur durumda dolmuşun kalkmasını bekliyorlar. Ve bazen sınavlarına geç kalıp giremiyorlar. Buraya okumak için gelen öğrenciler sınavlarına vaktinde gidemiyorlar. Bu bir hizmet mi yoksa eziyet mi? Daha öncede yazdım şimdide yazıyorum. Belediyemiz bu öğrencilere bir otobüs tahsis etmeli. sabah 7 de öğlen 12 de akşam 4 de gece 11 de 4 sefer yapabilecek bir otobüs. şimdi diyeceksiniz belediyenin açtığı hatları alan adamlar ne yapsın; şunu yapsınlar, her saat başı dolmuş kaldırsınlar bu yıl kar etmeye bilir ancak seneye ve diğer senelerde fakülte açılınca kar edecekledir.
Yada belediyemiz açtığı hatları alan kişileri yanına çağırmalı demeli ki; kardeşim biz bu hatları size verdik öğrencilere hizmet edesiniz diye sizde her saat başı dolmuş kaldırın ne siz mağdur olun ne öğrenciler yoksa biz bir belediye otobüsümüzü hizmete koyarız bu seferde siz mağdur olursunuz.
Türkiyenin tüm illerinde ve ilçelerinde üniversitelere hizmet veren belediye otobüsleri var Nizipte niye yok. Bu bir kamu hizmeti değil mi ki ? İlçemize her yıl 100 lerce öğrenci geliyor İlçemizin reklamı için bile olsa bu hizmet yapılmalı.
Başka bir alternatif üniversitenin kendisi bir otobüs tahsis etmeli. Sorun varsa çözümde olmalı sayın yetkililer. Üzülmeyin çözüm bulun bu soruna.
Ufak bir otobüsle ring seferleri düzenlenebilir bunun maliyeti çok değil, bu sorunu Nizip'in taşıma firmaları çözmeliler, her seferde para kazanılmaz, bazı seferleri boş bile yaparsın eğer bu sorunu özel firmalar çözmezse, eninde sonunda belediye çözer ve taşıma firmalarıda sonradan çok pişman olur.
Sayın gökhan bu sorun kampüs taşındı taşınalı var.Geçenlerde fakülte umudu vardı ben inşallah olamz dedim çünkü;yüksekokul da sorun var öğrenci az olmasına ragmen nizip bunu kaldıramıyor.Biraz insafiyetli davranılıp eğer blok ders işleinyorsa her blok başlangıcı servis kalksın oradan da her ders bitimi kalksın sorun falan kalmaz...3/5 kuruş fazla para kazanma hırsıyla öğrenciyi kimsenin zor duruma bırakmaya hakkı yok!
N.bilal;154350 wrote:ya arkadaslar hersey tamam da neden o universiteyi götürüp o dagın basına kurdular onu bi türlü anlamış degilim ya
Üniversiteyi yapanlar eminim ulaşım vs. sorunlarıda düşünmüşlerdir. Ayrıca gökhan kardeşim öğrencileri Nizip'in veli nimeti olarak nitelemiş, o kadar uzakta yapılan bir üniversitede okuyan öğrencilerin ekonomik olarak fazla bir getiri bırakacaklarını zannetmiyorum.
fenomen;154529 wrote:Üniversiteyi yapanlar eminim ulaşım vs. sorunlarıda düşünmüşlerdir. Ayrıca gökhan kardeşim öğrencileri Nizip'in veli nimeti olarak nitelemiş, o kadar uzakta yapılan bir üniversitede okuyan öğrencilerin ekonomik olarak fazla bir getiri bırakacaklarını zannetmiyorum.
Önce bu öğrencileri para olarak görmeyelim sonra düşünelim, ne getirir ne götürür.
tabi öğrencilerin burada çilesi büyük ama Türkiye hangi üniversite öğrencileri beleş götürüyor bilen varmı? ikincisi öğrencilerin saat başı dolmuşları olmalı bu konuda gerekli yerlerle iletişime geçmeli üniversiteler öğrencilerin sorunları çözemezlerse yetkililer gelecek yıllara nizip için iyi bir reklam olmaz her memleketine giden arkadaş buranın iyi reklamını yapmayacaktır.
gökhan kardes sende valla bi alemsin.olmaya oldu oraya metro yapsin belediye ne dersin:))(orhan abi bunu baskana okut:)isteklerin sonu gelmez.her sorunu cözmek önce bireyden baslar.ögrencilerede o birey fikrini bizmi alistircagiz!gecmi kalkiyor dolmuslari ozaman binmesinle.r okul yönetimine gitsinler dertlerini anlatsinlar yinemi olmadi oturup okul icinde eylem yapsinlar.belediye gerekeni yapmistir bundan sonrasi söförlerle ögrenci arasindadir.onada belediye karisirsa heryerde bürokrasi olmus olmazmi?(bugunlerde iyiden iyiye sosyalistmi oldum ney:)))
Arkadaşlar konu ciddi bir konu öyle tiye alınacak bir yanı yok.
Çocuklar sınavlarına geç kalıyorlar.
Şimdi sizin tuzunuz kuru olduğu için belki anlamıyorsunuz eğer böyle bir olayla karşı karşıya kalsaydınız yorumlarınız daha pozitif yönde olurdu.
hala bir yetkili konuya cevap yazmadı.
acaba bu iş yetkililerin vurdum duymazlığından mı oluyor diye sorular aklıma takılmaya başladı?
gökhan kardesim ben tiye aliyorum ama su bir gercekki yetkililer den ses yok diyorsun.pekiiiii bu duruma maruz kalan ögrencilerden nicin hic ses yok?bende onu diyorum haklarini arasinlar yoksa senin gibi her memlekete bir tane gökhan yetmez.gökhan aramasin onlarin hakkini demek istedigim.nete girsinler sikayetini onlar yapsin sen degil .ya da gereken yerlere muraccat etsinler.hakalrini aramayi bilsinler.yoksa bende olayin sakasinda degilim
Konuya yorum yazan duyarlı arkadaşlara çok teşekkür ederim.
dün bir işim vardı üniversiteye gittim.
gidişte derviş abi ile gittiğim için bir sorun yaşamadım
ancak dönüşte öğrencilerle gitmek istedim.
ve başladım araç beklemeye.
50 den fazla öğrenci vardı.
bir araç geldi huraa pat küttt derken doldu.
16 arkada oturan tabi araya atılan sandalyeye 2 kişi oturuyor
normalde 14 kişi alır arkası. 2 de önde ne yaptı. 18
4 de ayakta 22.
tabi ben ve diğer arkadaşlar yer olmadığı için binemedik.
ilk araç gitti diğerini beklemeye başladık yarım saat sonra o da geldi.
aynı durum ondada yaşantı yine binemedim
aslında hızlı davransam binebilirdim ancak okulda kalma durumu var mı diye merak ettiğim için son kişi olmayı istedim
2. araç da gitti.
diğer yarım saat sonra 3.araç geldi. onunda içi ağzına kadar doldu.
16 arka 2 ön birde ayakta ben yola koyulduk.
oturanlar açısından belki sorun değil ama ayakta gidenler açısından o yol çekilmez çünkü yokuş çok fazla araçta hızlı gidince olanlar oluyor.
şimdi Nizip'e gelmek için 1 buçuk saat bekledim. ve arkadaşlardan aldığım bilgiye göre geçenlerde okulda 4 öğrenci kalmış.
dolmuş dönüp onları almamış onlarda ticari taksi çağırmışlar 15 ytlye.
şimdi arkadaşlar bu bir hizmet mi?
orda 3.tane dolmuş beklese 1 dk bile sürmeden çocuklar araça binse kötü mü?
yada bir otobüs olsa 3 araça bile gerek kalmadan evlerine sağ salim gitseler bu da mı kötü ?
Öğrenci arkadaşlara sesleniyorum birazda olsa hakkınızı savunun bir gün sizde o 4 arkadaşımız gibi kalakalırsınız dağın başında.
burda öğrenci arkadaşlarda seslerini duyuruyorlar.
hatta bir eylem yapma çağrısı bile geldi.
bakın: Ben antep servisi ile geliyorumm.... Bİ kac gün nizip de kaldım bu sorunla karsılastım.. Bence Tüm ögrenci arkadaslarımızın dolmuslara binmemesini istiyorum bi günlük eylem yapmasını bi gece okulda sabahlamalarını ateş yakarak etrafında oturmayı... Hem bu soguk günlerde güzel i sosyal etkinlik olur hem de yerel medyayı cagırıp bu sorunu tüm antep teki üstteki yöneticilerin görmesini sağlarız... İnş. bu önerimi dikkate alırsınız böyle bi eylem icine girersiniz.... Sizler olmasanız nizip esnafı kan ağlar.... Hakkını Arayacaksın Ögrenci arkadasım Hakkını ALaBilesin.... Tşkler... Herkese nice yıllar...
eğer böyle bir şey yaparsalar nizipten de destekleyen çok olacaktır. Başta ben!
Böyle bir eylemde bizlerde sizlerle beraber tepkimizi gösterebiliriz.Aslında bunlara hiç gerek yok yetkililerede Nizip'te üniversite hattı için verilmiş olan 5 adet dolmuş düzenli ve tertipli olarak bu işi yapmaya yönelirse kesinlikle hiç bir sıkıntı kalmayacağından emin olabilirsiniz akşam üzeri burada hepsi arka arkaya duruyor dolan gidip orada üniversite hemen hemen dağılana kadar bekliyor buna ne luzumiyet varki bırakan dönse ve periyodik aralıklarla iki taraftan eş zamanda kalksa kesinlikle bir sıkıntı kalmayacağından emin olabilirsiniz...Her türlü çözümkar girişimi desteklemekle beraber uygulamacısıda olmaya hazırız...
adamlar ihaleyi rantla alırsa böle olur işte çileyi cekin abicim kimin umrundaaaaa yarım satte kalkacak arabayı dolanakadar beklersiniz şoförü daha bide fırca yersin üstüne itiraz edersen kardeşim ...