Nizip.com
Üye ol
Resmi Kurumlar

Gurbetçi Ailelerine Müjde:Artık Dil Sertifikasını Halk Egitim Verecek

Görüntülenme: …

Ramazan Tarhan Üye
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Almanya'nın vize için şart koştuğu 'dil sertifikalarını' kendilerinin vereceğini açıkladı. Halk Eğitim merkezlerinde açılacak ücretsiz kurslara katılan ve sınavları başarıyla geçenlerin almaya hak kazanacağı sertifikalar, başta Almanya olmak üzere tüm Avrupa ülkelerinde geçerli olacak. (Zaman Gazetesi 18.12.2008)
Ramazan Tarhan Üye
Gurbetçi Ailelerine Müjde:Artık Dil Sertifikasını Halk Egitim Verecek

Bu sorun özellikle bölgemizi ilgilendiriyor.Benim bildigim sadece Ayran kasabasında 76 kişi şu anda
bu kurslardan sertifika almaya çalışıyor...
müslüm akpek Üye
Diğer ülkelerde geçerli olacağını sanmıyorum, yurt dışına çıkanlar bilirleri Türklere hava alanlarında yapılan eziyetler artık işkence boyutuna çıktı, dil konusunuda takacaklarını sanmıyorum, bizde masaya vuracak bir dışişleri bakanı yokki,adamın adını bile unuttuk.
dilruba Üye
bu gelişme çok güzel ama konsolosluğun yaptığı sınav için yeterli olur mu o bilinmez... çünkü baya zorluyorlar diye biliyorum
emrah63 Üye
Çok güzel bir kurs bence çünkü o fotodakilerin çoğu benim köylüm çoğunu tanıyom
içlerinde bir iki tane sınıf arkadaşım inşallah kazanırlar ve vize yi alırlar
pala Üye
Almanya'nın asıl amacı; ortalama 50 yıldır ülkesinde bulunan biz Türkleri asimile edebilmek. Almanya bizleri asimile etmeye çalıştıkca bizler Türkiyeden taze kan takviyesi yapıyoruz, tabii bu da Almanyanın işine gelmiyor.
Bu sebepten Almanya'ya yeni gelecek olanları engellemek için alınmış bir tedbir bu. Ama ne yaparsa yapsın bizler burada asimile olmayıp, aslımızı kaybetmemek için elimizden gelenin daha da fazlasını uygulamaya koyuyoruz.
Türkiye'den gelişi engelleme çabalarına, bizlerde buradan tepkimizi göstermekle beraber, yeni yetişen neslin kaybolmaması için tüm önlemleri almaya çalışıyoruz.
sakalli0727 Üye
ben bilirim bunun zorlugunu.o dil yuzunden 14 ay ayri kaldik.butun hesablaRIMIZ KITABLARIMIZ BIRBIRINE GIRDI:AMA COK SUKURKU SONUNDA KAVUSTUK.ve ben bu dil konusunda mektup yazip bizzat elden basbakanliga verdim.sertifikayi hangi sekilde kabul etcek peki bu alman konsoloslugulugu.?onlar diyorki goothe enstitusunun verecegi sertifika gecerli olur diyorlar.ve o dil sinavi cok yor-hele hele yeni baslayanlar icin dahada zor.amaaaaaaaaa diyelimki halk egitmin verecegi sertifikayi kabul etcekler.maalesef bilen bilir birde konsoloslukta sözlü yapiyorlar.ve egerki sozludebn gecemessen diiyorlarki bu sertifikada bir is var git tekrar sinava gir-hadi bakalim tekrardan gitti 5-6 ay..bunu bizzat kendim yasamadim ama gordum gözümle.adamlar kendi enmstitulerinin verdigi sertifikaya guvenmiyorlar !!!!kaldiki halk egitimin vbereceginemi guvencekler.sözün kisasi.olurki halk egitimin sertifikalri kabul edilcekse.o kursa gidecek arkadaslar canla basla calisssin o dili ögrensin.yani sertifikayi almakla daha birsey hallolmuyor.ve su an almanyadayim.6 ay burda yine kursa gidecegiz ENTEGRESYON KURSU YANI BI CESIT ASIMILE ETMEK:sertifikali geldim ama yinede okul a gitmek sart bu neyin nesi diyenlere sunu diyebilirim-BEZDIRME POLITIKASI!!!bide ufak bi bilgi daha vereyim gelecek olan arkadaslara.1.esinizin aldigi maas yetmiyorsa 2.almanyada yasayacaginiy ev 31 metrekareden kücükse3.sosyal yardim aliyorsa .4.issizse.bu sinava bu teferruatlar hazirlandiktan sonra girin.ayrica sahit oldugum diger konULARDAN
sakalli0727 Üye
Ha bu arada zaman zaman fırsat buldukca nıızıp coma gırecegım:arkadaslara selamlar saygılar:

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim