Nizip.com
Üye ol
Genç Muhabbet

Yıkın heykellerimi

Görüntülenme: …

lover_halil Üye
işte bu diyorum
Ey milletim
Ben Mustafa Kemal'im
Cagin gerisinde kaldiysa düsüncelerim
Hala en hakiki mürsit degilse ilim
Kurusun damagim dilim
Özür dilerim

Unutun tüm dediklerimi
Yikin diktiginiz heykellerimi

Özgürlük hala
En yüce deger
Degilse eger
Prangali kalsin diyorsaniz köleler

Unutun tüm dediklerimi

Yoksa cagdas medeniyetin bir anlami
Ortacaga taşımak istiyorsaniz zamani
Bas taci edebiliyorsaniz
Sanatin icine tüküren adamı

Unutun tüm dediklerimi

Yetmediyse acisi siddetin savasin
Anlami kalmadiysa
Yurtta sulh dünyada barisin

Eger varsa ödülü silahlanmayla yarisi
Unutun tüm dediklerimi
Yıkın diktiginiz heykellerimi

Özlediyseniz fesi peceyi
Aydinliga yegliyorsaniz kara geceyi
Hala medet umuyorsaniz
Sihtan seyhten dervisten
Sifa buluyorsaniz
Muskadan üfürükcüden
Unutun tüm dediklerimi

Esit olmasin diyorsaniz kadinla erkek
Karacarsafa girsin diyorsaniz
Yobazin gazabindan ürkerek
Diyorsaniz ki okumasin
Kadinimiz kizimiz
Budur bizim alin yazimiz

Unutun tüm dediklerimi

Fazla geldiyse size
Hürriyet cumhuriyet
Özlemini cekiyorsaniz
Saltanatin sultanin
Hala önemini anlayamadiysaniz
Millet olmanin
Kul olun ümmet kalin
Fetvasini bekleyin şeyhülislamin

Unutun tüm dediklerimi
RAHAT BIRAKIN BENİ

oktay.cankesen Üye
ATATÜRK MODACILARI

Papağan Atatürkçüleri: Atatürk'ün söz, düşünce ve özdeyişlerini tıpkı bir papağan gibi ezberleyip yineleyenlere ( tekrarlayanlara ) papağan Atatürkçüsü denir.

Tören Atatürkçüleri: Bunlar, sadece ulusal ve resmi bayramlarda, törenlerde Atatürkçü olan kişilerdir.

Reklam Atatürkçüleri: Atatürkçülüğü gerçekten benimsemedikleri halde, her fırsatta Atatürkçülükten söz ederek, Atatürkçülüğün reklamını yapanlara reklam Atatürkçüsü denir.

Korku Atatürkçüleri: Korkularından Atatürkçü olanlara korku Atatürkçüleri veya zoraki Atatürkçüler denir. Bunlar, korktuklarında, sıkıştıklarında, zor durumda kaldıklarında Atatürkçü olurlar.

Moda Atatürkçüleri: Atatürkçülük, yurdumuzda bazı dönemlerde moda olur. Sadece Atatürkçülük modasına uymak için Atatürkçü olanlara, Atatürkçü görünenlere moda Atatürkçüsü denir.

Söylev Atatürkçüleri: Bunlar, Atatürk ve Atatürk inkılâpları üzerine söylev çekmeyi Atatürkçülük sayan kişilerdir.

Ticaret Atatürkçüleri: Atatürk'ün, Atatürk ilke ve inkılâplarının ticaretini, tüccarlığını yapanlara ticaret Atatürkçüleri denir.

Gardrop Atatürkçüleri: Sadece kravat, papyon takmayı, Batılılar gibi giyinmeyi Atatürkçülük sayan kişilere gardrop Atatürkçüsü denir. Gardrop Atatürkçüleri, Batılıların giysilerine, yaşantılarına özenirler, ama Batıdaki gibi gerçek çok partili, çoğulcu özgürlükçü demokrasiye, söz, düşünce ve örgütlenme özgürlüğüne, bilime, tekniğe, çağdaş kurumlara karşıdırlar.

Tekelci Atatürkçüler: Tekelci sağ, tekelci sol, tekelci sermaye, tekelci memleketsever olur da tekelci Atatürkçüler olmaz mı hiç? Tekelci Atatürkçüler, Atatürk'ü, Atatürkçülüğü, Atatürk ilke ve inkılâplarını kendi tekellerinde gören kişilerdir. Bunlar, Atatürk'ü tabulaştırırlar, putlaştırırlar. Atatürkçülüğün belli kalıplar içinde dondurulmasını, şerbetlendirilmesini isterler.
lover_halil Üye
Be hey dürzü
Ne ararsın Tanrı ile aramda
Sen kimsin ki orucumu sorarsın?
Hakikaten gözün yoksa haramda,
Başı açığa niye türban sorarsın?

Rakı, şarap içiyorsam sana ne.
Yoksa sana bir zararım, içerim.
İkimiz de gelsek kıldan köprüye
Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim.

Esir iken mümkün müdür ibadet?
Yatıp kalkıp Atatürk'e dua et.
Senin gibi dürzülerin yüzünden,
Dininden de soğuyacak bu millet.

İşgaldeki hali sakin unutma,
Atatürk'e dil uzatma sebepsiz.
Sen anandan yine çıkardın amma,
Baban kimdi bilemezdin şerefsiz...
vatan şairi NEYZEN TEVFİK

biraz açıklamakta yarar var bu şiirinde cumhuriyete veAtatürk'e karşı olanların yanlış yaptığını anlatıyor
İşgaldeki hali sakin unutma,
Atatürk'e dil uzatma sebepsiz.
Sen anandan yine çıkardın amma,
Baban kimdi bilemezdin şerefsiz...

müslüm akpek Üye
Sayın Oktay Cankesen, Atatürke dil uzatmanızı kınıyorum tam ben yazarken lover halil Neyzenin o meşhur şiiriyle araya girmiş ama size bende şunları söylemek istiyorum, Atatürke hakaret etmek onu küçümsemek sizin haddinize değil, o insan olmasaydı şimdi Nizip Fransızların müstemlekesi olacaktı ve siz şu an Fransızca konuşuyor olacaktınız, acaba ne iş yapıyor olurdunuz allah bilir. Sen ve senin gibiler yatıp kalkıp Atatürk ve onun silah arkadaşlarına şükredin.
oktay.cankesen Üye
sayın arkadaşlar benim burada hakaret etmek gibi bir niyetim yok burada istismarcılara dokunmak istedim ama yanlış anlaşıldıgımı düşünüyorum bir Nizip Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yaşar Büyükoğlu nun internette bir yazısını okudum onu size ileteyim daha iyi anlaşılacagıma eminim.

Resim kaynağı
Gaziantep Üniversitesi “10 Kasım Atatürk’ü Anma Etkinlikleri” çerçevesinde Nizip Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yaşar Büyükoğlu tarafından, Atatürk Kültür Merkezi’nde “Atatürk İstismarcılığı” adlı konferans verildi.

Atatürk’ün Türkiye’nin en büyük ismi olduğunu söyleyen Yrd. Doç. Dr. Büyükoğlu, bunun için özellikle son yıllarda bütün iç ve dış düşmanların onun ülkemizdeki nüfuz ve kudretinden faydalanmaya birinci derecede önem verdiklerini belirtti. Günümüzde karşımıza, Atatürk’ün ismine dayanan iki Atatürkçülük çıktığını ifade eden Büyükoğlu, bunlardan birinin doğru Atatürkçülük, diğerinin ise yanlış Atatürkçülük olduğunu vurguladı. Büyükoğlu, “Yanlış Atatürkçülük, en başta gerçekçilikten, sonra da sistemden, değerden ve kuvvetten mahrumdur. Onun için buna Atatürkçülük yerine Atatürk istismarcılığı demek daha yerinde olacaktır” diye konuştu.
Atatürk isminin yalnız bir çevre tarafından değil bir çok çevre tarafından istismar edildiğini söyleyen Büyükoğlu, “Atatürk istismarcılığı adı altında sıralayacağımız başlıca sapmaları şahıs Atatürkçülüğü, şekilci Atatürkçülük, fırsatçı Atatürkçülük, sistemi bozma Atatürkçülüğü şekilleri etrafında toplayabiliriz. Şahıs Atatürkçülüğü anlayışı Atatürk’ün şahsına karşı duyulan belirsiz bir romantizm ve daha doğrusu dogmatik bir alaka şeklinde tezahür etmektedir. Şekilci Atatürkçülüğü her şeyden önce bir şekil ve merasim meselesidir. Fırsatçı Atatürkçülük anlayışı ise, Atatürkçülüğün gerçek sistemi yerine, Atatürk’ün bu sistemi yerleştirirken doğru yolu bulmak için başvurduğu denemelere saplanıp kalmayı esas sayar” dedi.
Resim kaynağı
Atatürk düşmanlığını Atatürk istismarcılığı ile aynı çerçevede ele alan Büyükoğlu, “Gerçekten Atatürk düşmanlığı da menfi bir Atatürk istismarıdır. Aynı zamanda bu istismar diğer istismar şekilleri gibi haksızlık ve yanlışlıkla doludur. Atatürk düşmanlığı, Atatürk’e muhalefet şeklinde, daha İstiklal Harbi’nde iken başlamıştır. Atatürk gibi bir önder için daha önce de birtakım kıskançlıkları, çekememezlikleri ve düşmanlıkları üzerine çekmesi normaldir. İstiklal mücadelesiyle beraber Atatürk, harekatın başına geçince, bu düşmanlıklar yavaş yavaş suyun yüzüne çıkmaya başlamıştır” şeklinde konuşarak, Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olduğunu ve hiçbir devletin kendi varlığı süresince kurucusuna ters düşmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

https://www1.gantep.edu.tr/~habermerkezi/?p=2052
lover_halil Üye
oktay arkadaş açıklaman için saool . bazen yanlış anlaşılma olabilir . ;-)
müslüm akpek Üye
Atatürkü kullananların ve takiye yapanların olduğu doğrudur ama bizler ne olursa olsun Atatürk Devrimlerinden ödün vermemeliyiz.
müslüm akpek Üye
Devrim Şehidi Kubilayın şehit olduğu bu günlerde bu konular çok daha fazla önem arz etmektedir

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim