Namı değer kumaş Mamet lakaplı Mehmet Taşkesen amcamızı, Akçakanetli hemşerilerimizin yanısıra tüm ilçe halkı tanır. Özellikle yanık sesi ile okuduğu gazeller hafızamızdan hiç bir zaman silinmeyecektir.
Bazen mevlütlerde,bazen islami düğünlerde ve bazende sıra gecelerinde görürüz onu...Seksen küsür yaşın gelmiş olan Kumaş Mamet amcamız umarım daha uzun ve hayırlı ve yaşar. İlçemizde ekol olmuş bu muhterem insan duası alınması gereken değerli bir şahıs olması bakımından benim için çok kıymetli olan bu konuyu sizlerle paylaşmak istedim.
Unutulmayan Simalarımız
Akçakentli KUMAŞ MAMET...
Cenabı Allah hayırlı ömürler versin İnşaallah
biz yeni nesillerin böylesi muhterem büyüklerimizden her daim ögrenecegi birşeyler vardır. allah onları başımızdan eksik etmesin......
Allah uzun ömürler versin, Orhan kardeşim mamet emminin sesini kaydedebilirmiyiz öyle bir şansımız varmı.
BURADAki forum denetim ayarlarında bir sorun var. düzeltmeye çalışıyorum.
mamet emmiye allah uzun ömürler versin az ekmeyini yemedim allah onu ve onun gibi insanları dualarıyla beraber başımızdan eksik etmesin
Kumaş Mamet Ammi, Akçakent köyünün Bülbüllü Hocasıdır. Seside sohbetide kendisi gibi sıcak ve tatlıdır. Onun sesiyle kaside ve gazel dinlemeye doyum olmaz. Burada bizlere hatırlattığın için Orhan kardeşime binlerce teşekkürler....
25 yıl kadar önce akçakent tarafında aba güreşi olmuştu, bende o zaman bu amcayı güreşirken izlemiştim, aynı kişi mi bilmiyorum ama taa o zamanlardan ismi hep hafızamdadır. Allah c.c uzun ömür, salih amel nasip etsin ona ve hepimize.
Abdulkadir abi aslında tam senlik bir konu :) Hani diyorum bir gün gidip ropörtaj yapsan ve Müslüm abinin dediği gibi sesinide kaydetsen fena olmaz hani :)
Yok diyosanız site yöneticileri olarak bir ziyaret edelim olmazmı ?
Gidelim abi. Şu kış gecelerini değerlendirelim artık.
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.