Allah rızası için Bu konuyamesaj yazmadan çıkmayınız. Yemin verdim ona göre.. Nizip’imizin hayır sever insanı, ???????????? , muhtaçlara birer cumhuriyet altını dağıtıyor..
Arkadaşlar, bir kişi cumhuriyet meydanına çıksa ve deseki, Hayır sever Nizipli falan adam, cumhuriyet altını dağıtıyor. Ben işte aldım, deyip gösterse,.
İlk görenler bu dalga geçiyor milletle der..
Birazdan biri daha gelse, yaw bende aldım. işte elimde dese,
Arkasından biri daha gelse,.
Yaw bunlar anlaşmalı diye de düşünebiliriz..
Ama arka arkaya 5, 10, 20 derken meydan dolsa ve hepsi de,
yaw vallahi billahi adam dağıtıyor. İşte aldık biz. Sizde gidin deseler,.
Artık bu işin dalgası şakası, eğlencesi kalır mı? İnanmak mecburiyetindesin.
Durumu farkeden orada ne kadar millet varsa, hepsi Adminin kapısına yığılır, Aman bizede aman bizede, (Tabi bu hayırsever Eğer Admin ise).
Diyelim ki; ölüme, ahirete inancımız az. Ölümümüzün daha henüz olmayacağını düşünüyoruz, zaten insan bir ömür yaşayacağını düşünür, Daha vaktim değil zanneder. Halbuki orhan çeliğin açtığı konuya açıp bakın. Taziye konusuna. Aslında oraya kısa bilgilerden düşülse daha iyi olur..
Orada ölenler, 20 yaş, 25 yaş, 30 yaş, yani illada 90 veya 100 değil..
Şimdi konuya dönüyorum..
Altın alanlar misali, Merkez çarşı caminin önünden her Allahın günü bu kadar cenaze kalkıyor. Bu işin genci, ihtiyarı, zengini fakiri, rütbelisi, rütbesizi yok. Gidenler tekrar gelmiyorda. Her biri konuşa bilse şunu diyecek,.
"Eyyyy millet, Dünya bizi aldattı, Hiç ölmeyecek gibi mal yığdık, Helal haram demedik. Sakın dünya sizide aldatmasın." Evet böyle bağırıyorlar ama biz duyamıyoruz. Çünkü o artık sır alemine gitti. Eğer feryatlarını duyarsak, sır bozulur. İmtihanın manası kalmaz..
Peki altın dağıtan adama inanıyoruzda, bu her gün bağır bağır bağıran ve ölüm vardır haaaaaaaaaa diyenlere neden inanmıyoruz, yada hazırlık yapmıyoruz..
Söylermisiniz.?.
.
Allah razı olsun hocam. hakikaten güzel bir yaklaşım tarzı ile anlatmışsınız. sanırım ölümü bu kadar az hatırlayışımızın ve ona hazırlık yapmayışımızın en büyük sebebi dünyalık hırsı olsa gerek..
Konunun başını okuyunca (Tabi bu hayırsever Eğer Admin ise) tam bu kısımda hemen ayağa fırladım... İşte ...Oğlum Huzi evlilik paran çıktı diye naralar attım... Ne olur ne olmaz diye konuyu sonuna kadar okumaya karar verdim... Konunun vurgulamak istediği ana temayı öğrendikten sonra,konuyu açanı elimi geçirirsem,çiğ çiğ yiyeceğime dair kendi kendime söz verdim... Ama konuyu açan kişinin İ.H.ER abim olduğunu farkedinceeeeeeeeeeeeeeeeee.......
Hocam biliyorsun ki insan oğlu herşeyi çabuk unutur....Mezara gideriz ölüm orada aklımıza gelir mezarlıktan çıkınca ölümü unutup dünyalığa çabuk döneriz....
İnsanoğlu mezarlığa gitse orada 50 ytl sini düşürse mezardan dönünce 50 ytl yi oraya düşürdüğünü hissetse tekrar mezara gider deli koyun gibi o 50 ytl sini arayıp durur yani onu mezarlıkta terk edip gelmez,oysa oraya anasını,babasını,kardeşini,evledını gömüp gelir iki gün sonra unutur...Yani canını bırakır ama parasını bırakmaya razı olmaz.....
Malesef insanoğlu böyle işte bu bakımdandır ki ölüm insan oğluna verilmiş,dağa vermişler kabul etmemiş,taşa vermişler ölümü kabul etmemiş ama insanoğlu kabul etmiş,görüyoruz aynı mahallede bir tarafta düğün bir tarafta cenaze...Ahir zaman artık....Rabbim bizleri doğru yoldan ayırmasın............
sayın hocam neyini anlamadınız tercümanmı istiyorsunuz ben tercüme edeyim bari hocam siz allah rızası için yazın demiştiniz mabal atmışsınız onmahsuben yazdım sayın hocam allahın dediği olur ne zaman ve nerde alcağını o bilir bu benim içinde geçerli sizin içinde onu anlatmak istedim neden bu kadar tepki verdinizki hocam canı o verdi o alır hocam benimkinide seninkinideherkesinde herzaman biz hazırlıklıyız ne zaman taktir ederse o zaman alır bunda problem ve anlamayacak bir şey varmı sayın hocam saygılar....
"quote" alıntı:
"quote" pirate382 demişki: Hocam kusura bakmayın ama sizde öbür tarafa gideceksiniz. Herkesin namazını kılmanız sizinde namazınızın kılınmayacağı anlamına gelmez.
Abiciğim . Muhterem kardeşim. Şimdi bununla, yaptığın açıklamanın bir alakası yok. Bana diyorsun ki; Herkesin namasınız kılmanız, sizinde namazınızın kılınmamayacağı anlamına gelmez..
Ben böyle bir iddiada mı bulundum ki, bana yöneltip ve suçlayıcı bir uslup ile yaklaştınız..
ellerinden öperim sayın hocam ben suçlamak için gelmedimki buraya konuda siz kendiniz için belirtmemişsinizde bende arkadaşlara onu ifade etmek istedim cümlede yanlış yok ama siz yanlış anladıysanız ve kırdıysam sizden çok özür dilerim.......
Alıntı:İ.H.Er..
"Eyyyy millet, Dünya bizi aldattı, Hiç ölmeyecek gibi mal yığdık, Helal haram demedik. Sakın dünya sizide aldatmasın." Evet böyle bağırıyorlar ama biz duyamıyoruz. Çünkü o artık sır alemine gitti. Eğer feryatlarını duyarsak, sır bozulur. İmtihanın manası kalmaz..
Peki altın dağıtan adama inanıyoruzda, bu her gün bağır bağır bağıran ve ölüm vardır haaaaaaaaaa diyenlere neden inanmıyoruz, yada hazırlık yapmıyoruz..
Söylermisiniz.?. Hocam Allah senden razı olsun,fikirlerine katılmamak elde mi ki,. Ama nerdeeee o günleride bir görebilsek,işte o zaman dünyaya haykırırdım hak budur diye,doğru budur diye.O zaman asrı saadet devrini yaşardık.değil mi hocam?.
.