Gönül istiyorki nizip.com dergisini devam ettirelim. Fakat hem maliyetlerin yüksek olması hemde çok uğraştırması nedeniyle bir süre askıya aldık.
Maliyet konusunu şu aşamada aşamayacağımıza göre sanal dergi uygulamasına bakış açınızı öğrenmek istedim. Nette bir çok örneği bulunan uygulama bu derginin sürebilmesi açısından faydalı olacaktır kanaatini taşıyorum.
Teknik konuda bilgisi olan arkadaşlar net üzerinden sağlıklı bir araştırma yapıp bizlerle bu konuda bilgi paylaşımına girerse sevinirim.
Sanırım bu geçici çözüm derginin çıkması için özverili çalışan değerli dostlarımıda memnun edecektir.
Güzel Dostlarım. Satarsak Dergiyi Güzel Bi fiyata ve de Reklam Alınırsa Dergi çıkmaya devam eder.
Dergiyi tek el olarak idare etmek ve yönetmek matıksızca. Burda Yönetim dekilerin yapacağı tek iş ilk önce dernek kurmak.dergi çıkıncada güzel bi pazarlama taktiği ve abonelik sistemi kurulur. Parasız aşk olmaz...
Size bir örnek sunayım.
Bunu daha önce bigisayar destekli eğitim dersimde proje olarak sundum.
Flash ile yapılmış basit bir sistem. https://www.gozdepastaneleri.com/bde/
bu adrese girip bir bakın.
Admin Abi size uğraş konusunda katılmıyorum. Maddi sorunlar aşılırsa seve seve uğraşırız. Bence son derece zevkli bir uğraş idi bir zamanlar... Şimdi başlasak, ocak ayında yeni sayıyı çıkarırız. :)
Aslında dediğinizde flashta yapılır hemde çok basit öyle bir uğraşta gerektirmiyor.
Benim yapıtığımda Bağılz nedir'e tıklayın bakın orda sayfalar arası geçiş var.
Gökhan'ın uygulaması hoşuma gitti..İlk üç sayımızı bu şekilde nizip.com da ana sayfada teşir edebilirsek en azından hoş bir kaynak olmuş olur.Bu arada ilk sayılardaki acemi hatalarımı(zı) da düzeltmiş oluruz.4.sayı için sanal alt yapı bu şekilde yavaş yavaş oluşturulabilir.Ve sayı tamamlanınca baskı olarak da teşir edilebilir.Hem bu arada siteden de tanıtım yapılmış olur.Gerçekten de çok sayıda telefon alıyorum.Neden bıraktınız veya ne zaman çıkacak şeklinde..Bence devam etmesinde fayda var..Üç kuruş fazla olsun ama Nizip'te veya Antep'te de basılmasını tercih ederim.Zira burda onun yükü oldukça ağır..Biz altında kalıyoruz..Ama bu konunun açılmasının sadece önerilerden öteye gitmemesini de temenni ediyorum...
fsoyarik;151536 wrote:Sevgili tarhan c.savıcılıgından nasıl izin aldık veya izini nasıl aldık.Zandederim bu hususta çıkarmadıgımız ayları bildirmek lazım.Selamlar
Biz Nizip C.Savcığına adres beyanı,sahibini,yazı işleri müdürünü ve genel yayın kadrosunu bildirdik.Dergimiz satış ve ticari bir oluşum olmadığı için vergilendirmeye tabii degildir.Bu sebeple açılış veya kapanışta herhangi bir bildirimde bulunma zarureti yoktur.Zaten basan matbaa 10 adet dergiyi basım merkezli ilgili savcılığa gönderiyor.Burada yapılan incelemelerde suç unsuru teşkil edecek herhangi olumsuz bir durumda dergi adresimize tebliğat gönderilir.Şimdiye kadar çok şükür böyle menfii bir tebliğat almadık.Zaten yayın kadromuz bu hususta oldukça titizdir..
boroboro;151760 wrote:abonelik olsun herkes kendınce abone olarak katkıda bulunsun...
Olmaz, kimseden para talep etmiyoruz. Reklamlarla ve sponsorlukla götürelim dedik olmadı. Bu flash uygulaması ayrı bir estetik katacaktır. Zaten dergi basılı olarakda çıksaydı böyle bir uygulama yapılması gerekiyordu.Eski sayılar içinde Gökhan bir çalışma yapıyor ve sanal olarakda dağıtılabilmesi için çalışmalara başladı.