Seçimlerin yaklaşmasıyla site siyaset arenası haline dönmeye başladı. Bunun için benim bir önerim var. Siyasi içerikli yazılar anasayfa da görünmemeli. Böylelikle sitemiz siyasi bir arena olmaktan kurtulup Gerçek amaçı olan Nizip'in tarihi ve kültürüne yöneltilmelidir. Seçim zamanı reytingimiz bu konular sayesinde yüksek olabilir ama kimsenin birbirini site araçılığı ile kırmasını istemiyorum ve istememeliyiz. Yönetimi göremediğim için konuyu herkese açtım ve böylelikle herkes konunun ciddiyetini anlasın diye... Site tek bir görüşün yönetiminde değil lütfen bunun bilinçinde olalım. Silme ve editleme yetkilerinin kimlerde olacağının tekrar gündeme alınması gerek. Selamlar...
Evet ciddi bir konu GÖKHAN..
Birkaç gün tartışılmasında fayda var. Yönetim haricinde olanlarda en azından fikrini beyan etsinler.
Benim fikrim SİYASET HİÇ OLMASIN!
Olmasa oluyor, hatırlarsanız daha öncede birkaç seçim geçirdik. Çok sert tartışmalar olduysada sizin gibi değerli görevli kardeşlerimin ve sağduyulu üyelerimizin hoşgörülü tavırlarıyla atlattık. Başarılı bir anket çalışması da yaptık ve %1 yanılma payıyla tutturduk. Özellikle o anketin zamanı geldiğinde tekrar yapılması taraftarıyım.
Diğer konularda da yine görüşlerinize saygılıyız.
Her şehirde olduğu gibi Nizip'te de seçimler hayatın bir parçasıdır.Bu parçayı görmezlikten gelmek Bence mantıksızlık olur..Sitede elbette yerel seçimler ile ilgili haberler ve yorumlar olacaktır.Ancak burada bizim yapmamız gereken iftira,yalan haber,övgü ve propaganda gibi eylemlerin önüne geçmektir.Zaman zaman haber niteligi olan belediyenin bazı faaliyetleri bile övgü ve propaganda olarak algılanabiliyor.Bunun için cümle içindeki vurgulara dikkat edilmelidir.Bir faaliyeti okuyuculara tanıtmak kadar doğal bir haber olamaz.Ancak siz bu haberi göklere kadar uçururp yayınlarsanız işte o haber övgü ve propagandaya dönüşür.Yine menfi yöndeki haberler de aynı şekilde olmalı.Olumsuz bir faaliyeti tanıtırken de hemen "bu haberi sil" denilmemeli.Bunu da okumak ve iletmek okuyucuların en doğal hakkıdır.Ancak olumsuzu yazarken de hakaret ve aşığılama olmamalı.Her insan hata yapabilir.Yönetimler de yalnış kararlar alabilirler.Bundan daha doğal bir şey olamaz..Bence site birim yöneticilerinin bu konulara titizlik göstermeleri halinde hiçbir sorun olmaz.Seçim haberleri ve tartışmaları siteye renk getirir.
Ben siyaset komple olmasın demiyorum. Dikkat ederseniz anasayfada olmasın diyorum!!!!
Görmediysen ben alıntı yapayım abi
Seçimlerin yaklaşmasıyla site siyaset arenası haline dönmeye başladı. Bunun için benim bir önerim var. Siyasi içerikli yazılar anasayfa da görünmemeli.
Bence siyasi haberler olsun amma siyasi yorumlar olmasaın bu arefede , zira tartışmalarda buradan çıktıgı için yoruma kapalı olsun diyev düşünüyorum.Selamlar
Tarhan;151276 wrote:Her şehirde olduğu gibi Nizip'te de seçimler hayatın bir parçasıdır.Bu parçayı görmezlikten gelmek yapılabilecek en büyük saçmalıktır.
Ben olmasın dedim, çünkü kendime göre doğrularım ve değer yargılarım var. Diğer arkadaşlar ne derse desin onların fikirlerinede saygı duyuyorum.
Ancak bu parçayı görmezden gelmek neden saçmalık oluyor onu anlamadım. Herkes sizin gibi düşünmek zorundamı onuda bilemiyorum.
Signatürünüzdeki yazınıza göre başkalarının inanç ve değer yargılarına pekde saygı duymuyorsunuz ramazan bey.. Ya signatürünüzdeki o yazıyı kaldırın yada saçmalık diye nitelendirdiğiniz bu yazıyı düzeltin. Çünkü yazılarınızla signatürünüz arasında farklı iki kişilik var.
Fikirlere saygılı olmak gerek bu kim olursa olsun. Biz öneri sunarız size ister size uyar ister uymaz. Ancak size uymayanı söyleyin öyle hitaplarda bulunmak hoş değil. Önerimin arkadasındayım. Adminim siyasi parti haberleri Ansayfaya çıkmasın önerim bu... Yarın öbürkün site yüzünden millet birbirine sitede girerse aman efendim hoş davranışlar değil bunlar gibi söylemlerde bulunan olursa hiç hoş olmaz. şimdi bu konuda tüm yöneticiler güzel bir şekilde görüşlerini bildirsinler. Bizde ona göre davranalım. Bu arada o saçmalık kelimesinin kime söylendiğini bilmek isterim.!
yeni geldim ve ana sayfa konusunda sana hak veriyorum. Sen yazdıktan sonrada bazı önlemler alıyorum. Şimdi sol tarafı otomatik çekiyoruz. Oraya çok müdahale etmememiz gereksede orta kısma taşınan siyasi konuları geri plana atabiliriz. Yani siyasi konular sol basın köşesinde kalsın, orta kısımlara almayalım.
Hatta bir zaman sonra tarafsız gerçek bir anket de biz yapalım. Geçen seçimde yanılma payı %1 den azdı. Bence halk buraya güveniyor.
sitesinde solda bulunan kısım anasayfada olsa nasıl olur.
bakın 1 2 3 4 5 sayılarının üzerine geldiğimizde haberin bir fotoğrafı ve kısa bir özeti yazıyor. üzerine tıklandığında pat o habere gidiyor. Hem daha görsel hem yer açısından şu anki sistemle aynı yer kaplıyor....
admin;151467 wrote:adam mesajına giriş yapmak için bu cümleleri kullanmış yoksa sana veya bana saçmalıyorsun dememiş. Çevirip çevirip önümüze koyuyorsun
Teşekkür ederim kardeş..Aynen düşündügün gibibir.Kimseyi hedef almadım.Zaten kısır döngü didişmelerden kendimi uzak tutmaya gayret gösteriyotum.Ama yine de Derviş gibi kardeşlerimizin yalnış anlama ihtimaline karşılık yukarıdaki cümlemi "Her şehirde olduğu gibi Nizip'te de seçimler hayatın bir parçasıdır.Bu parçayı görmezlikten gelmek Bence mantıksızlık olur.." şeklinde editledim.Belki yine de üzerine alınan olur diye açıklama geregi duyuyorum.Ben sitenin genel yayın yapısını kast ederek mantıksızlık kelimesini kullanıyorum.Kimseyi hedef aldığımdan degil...
sağ duyulu olmak bir yere kadar öüne geçmek çok zor. bence seçim süreci başlığında bir bölüm açıp ordan takip ettirsek ,günlük msj larda yer almadan tabi.
Tarhan;151276 wrote:Her şehirde olduğu gibi Nizip'te de seçimler hayatın bir parçasıdır.Bu parçayı görmezlikten gelmek Bence mantıksızlık olur..Sitede elbette yerel seçimler ile ilgili haberler ve yorumlar olacaktır.Ancak burada bizim yapmamız gereken iftira,yalan haber,övgü ve propaganda gibi eylemlerin önüne geçmektir.Zaman zaman haber niteligi olan belediyenin bazı faaliyetleri bile övgü ve propaganda olarak algılanabiliyor.Bunun için cümle içindeki vurgulara dikkat edilmelidir.Bir faaliyeti okuyuculara tanıtmak kadar doğal bir haber olamaz..Seçim haberleri ve tartışmaları siteye renk getirir.
Tarhan Bey e katılıyorum şunu da unutmamak lazım neticede hepimiz bu memleketin evladıyız her gün yüz yüze bakıyoruz birbirimizi üzecek kızdıracak şekilde hitaplarda bulunmamamız gerekir diyorum.
Basın bölümünde ve tartışmaların dozunun arttığı anda Güncel konulara kaydırıp, Kasım ve coskun beyin emin ellerinde yürütmek uygundur diye düşünüyorum. ana sayfada yayınlananlara kısıtlama ve eşitlik getirmek içinde elimizden geleni yapacağız. Tarafsız ve adil olacağımız konusunda da şüphemiz olmasın.
Bu konuda fikrimi daha önce beyan etmiştim ama ben bu tür konuların olmaması taraftarıyım. Netice de ne kadar özenli davransakta kalb kırılıyor. Hele yerel seçim arefesinde tartışmalar daha da sertleşecektir.
Taraf olmam adil olmamı engellemeyecektir. Arkadaşlar bu konuda yayınlayalım diye karar verirlerse saygı duyarım. Elimden geldiği kadar ikili münakaşaları engellemeye çalışacağım. Fakat siz değerli moderatörlerin de muhakkak mudahil olması gerekir. Zira atılan bir iftara veya yazılan bir hakaret ki bu her kime yapılmışsa tüm yorumcular kınamalıdır ki bu yola tevessül edenlerin cesareti kırılsın.
Yukarda da belirtiğim gibi ben karşıyım ama çıkan karara saygı duyarım.
Ben sitede siyasi gelişmelerin yansıtıldığı ve kıvamında tartışıldığı bir ortamın oluşmasını arzu ediyorum bu doğrultuda gerekli teknik düzenlemeleride yaptığımız takdirde sorun olmayacağı kanaatindeyim.
Değerli üyelerimiz bu konuda sağduyulu davranacaklardır ancak yinede kişisel saldırı, hakaret, iftira v.b nitelikte yorumlar yapan üyeler olursa, müsamaha gösterilmeyeceğini böylelikle tüm üyelerimize duyurmuş olalım.
Kasım Bey son noktayı koymuş, seviyeli bir şekilde yapılan tartışmalarda her zaman doğru yol bulunmuştur, siyasetsiz yaşam insanları güdülen birer hayvan yapar, siyaset konuşulmasının sitede yasaklanmaması gerekiyor ama sizin dediğiniz gibi seviyeli olursa.