Nizip.com
Üye ol
Nizipden Duyurular Etkinlikler

Öğretmenler Günü(M) Kutlu Olsun

Görüntülenme: …

Nrt Üye
Resim kaynağı

Yaklaşan 24 kasım öğretmen günü dolayısıyla geçtiğimiz gün çeşitli etkinlikler düzenlendi. Nizip Milli Eğitim tarafından hazırlanan etkinlikler kapsamında ilk olarak Nizip kapalı spor salonunda Masa tenisi hemen ardından Nizip İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmen evinde satranç turnuvası yapıldı. Öğretmenlerin kıyasıya mücadel ettiği masa tenisi karşılaşmaları ve Satranç Turnuvasında heyecanlı dakikalar yaşandı. Nizip Kapalı spor salonunda yapılan masa tenisi karşılaşmalarını Nizip İlçe Kaymakamı Hakan Yusuf Güner, Nizip İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurt ve Şube Müdürü Metin Kılıçparlar izlerken etkinlikler nedeniyle Milli Eğitim şube Müdürü Metin Kılıçparlar Bir değerlendirme yaptı. 24 Kasım öğretmenler günü nediyle ilçede bir çok etkinlikler yapılacağını yapılan etkinlikler neticesinde derece alan öğretmenlerin 24 kasım öğretmenler gününde ödül alacakalrını ifade etti

Devamı İçin Tıklayınız...
Gökhan Dokuyucu Üye
24 Kasım Öğretmenler günü münasebetiyle Tüm Öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyorum.
Bu meslek gerçekten Kutsal bir meslek. Yapılan işin değeri para ile ölçülemez. Bir gönül işidir. Öğretmenlik....

ÖĞRETMENİM'E
Sana çiçek getirdim; dikkatini çekmek için,
Her sabah karşıladım; bir gülücük görmek için
Selâm durdum en önde; bir günaydın bekledim
Okan'a gülümsedin; sanki beni görmedin.

Seni sevdim öğretmenim, yine de seni sevdiM
Bisikletim olsaydı, inan sana verirdim.
Sabah kırağıda geldim, buzda karda hep geldim
Çok üşüdüm öğretmenim, üşümüşsün demedin.

Didem hastalanmış, Diden dedin Şebnem dedin
Züleyha'yı, Tolga'yı her fırsatta severdin
Hasta oldum bilerek hiç fark etmedin
Sevgini kazanmayı bir tek ben beceremedim.

Kapılarda bekledim, tahtayı hep ben sildim
Bazen ayağa kalktım, kimi zaman eğildim
Gözümden yaş aktı bazen, kendi kendime sildim
Sana yakın olmayı bir ben beceremedim.

Yedi binlere kadar birer birer yazın dedin
Parmaklarım yoruldu, yazmaktan vazgeçmedim.
Defterlerine baktın Aytuğ ile Figen'in
Dokuz yaprak doldurdum ödevimi görmedin.

Şiir verdin Nalân'a, Zühal'in resmini övdün
Süreyya'ya güven verdin, beni hiç mi sevmedin?
Gücensem de öğretmenim, hiç kızmadım renk verdim
Arka sıradaki Gökhan,seni çok seven GÖKHAN'IN.
(Yazarı bilinmiyor.)

öğretmenlik...kimisine göre sıradan,kolay meslek.tatili çok çilesi az kimilerine göre...bazılarımızın maddi beklenti içerisine girdiği,bazılarımızın lekelediği öğrtetmenlik...elden hiç düşmeyen kalem,hiç bitmeyen öğrencilik,susmayan zil sesi,tebeşir tozlu br sınıf...
öğretmenlik..minik yüreklere sevgi tohumları ekmek...özenle sulamak onları...fidan olduğunu gördüğünde içten içe gururlanmak...bir gün bir yerlerde ağaç olup meyve vereceğini düşlediğin fidanların gittiğinde yerine benzerlerini dikmek...
bazen anlamıyorum...sözler tükeniyor,fısıltılar çoğlık oluyor...bazılarıyla aynı sıfatı taşımak bile zor geliyor bazen...sınıfının karşısındaki mezarlıkta anne babası yatan şerife'ye hayatın adil olduğunun anlatmak mı kolay olan??kardeşi otistik olan büşra'ya nörolog olma yolunda cesaret vermek mi?yoksa kaynaştırma öğrenci olan funda'nın okuyamıyorum diye ağladığında gözyaşını silmek mi kolay!
keşke öğrencilerimizi hep o mesleğe ilk başladığımız gnkü coşkuyla sevsek sahiplensek...keşke ayrım yapmasak onlar arasında...mehmetleri ayşeleri fatmaları....hepsini ayrım gözetmeksizin sulasak,büyütsek....
hammaddemizin insan olduğunu unutmayalım lütfen...lütfennn...boşuna yaşamamaksa bu mesleği seçme amacımız,neftileri maviye boyayalım,hayatı daha yaşanılır kılalım...
bir tek gülümsemenin önemini,ailelenin vazgeçilmezliğini,ahlak güzelliğinin aslolduğunu anlatalım onlara...kalplerin kırılmasını önleyelm,en kuytu köşelerdeki farklılıkları keşedelim....farklı olmak o kadar kolay ki bizim meslekte...
öğretmenlik kuru bilgileri öğretmekten ibaret olsaydı vicdanımızın sesini duymazdık hiç..yıllar sonra son durağımız şimdiki menzilimiz gibi okul sıraları olur inş...vicdanının sesini duyup bu sese kulak verenlerden olmamız dileğiyle....
nizip27700 Üye
Değerli Gökhan Dokuyucu hocamızın ve diğer tüm değerli hocalarımızın öğretmeler günü kutlu olsun.
mehmet karakaş Üye
Tüm öğretmenlerin öğretmenler günü kutlu olsun.
Mustafa Bilici Üye
Senin ve tüm öğretmenlerin öğretmenler günü kutlu olsun.
Gökhan Dokuyucu Üye
Bir öğretmenimizin başından geçen güzel bir hikaye.
okumanızı tavsiye ederim...

Günün son dersinin sonuna gelinmişti. Öğrenciler çıkmak için sabırsızlanıyordu. Defter ve kitaplarını çantalarına koydular. Zil çalar çalmaz, dışarı çıkmak için hazırdılar. Yalnız, Ali hazırlanmamıştı. Gecikmek için de elinden geleni yapıyordu. Nihayet zil çaldı. Öğrenciler bir anda kapıya yöneldi. Ali, yerinden kalkmadı. Ağır ağır eşyasını topladı. Bir yandan göz ucuyla öğretmenine bakıyor, bir yandan da arkadaşlarının gitmesini bekliyordu.
Öğretmeni, onun bu halini fark etti:
- Hayrola Ali, dedi. Eve gitmeyecek misin?
Ali, son arkadaşının da çıktığını görünce cevap verdi:
- Sizinle konuşmak istiyordum öğretmenim.
- Peki, dedi öğretmeni. Ne söyleyeceksin bakalım?
- Ahmet arkadaşımız var ya…
- Evet, ne olmuş Ahmet'e?
- Durumları pek iyi değil galiba. Annesi, beslenme çantasına pekiyi şeyler koymuyor.
- Eee?
- Ona yardim etmek istiyorum. Ama benim yardim ettiğimi bilirse üzülür. Günde bir simit parası biriktirip her hafta size versem, siz de ona verseniz?

Cebinden bir avuç bozuk para çıkarıp öğretmenin masasının üzerine koydu. Nurhan Öğretmen, paraya dokunmadı. Sandalyesine oturup düşündü. Ali hakkındaki bilgilerini yokladı. Bildiği kadarıyla ailesinin durumu pekiyi değildi. Bu çalışkan ve sevimli öğrencisi, ne kadar da iyi niyetli ve düşünceliydi. Zengin bir ailenin çocuğu değildi. Buna rağmen yardim etmek istiyordu. Üstelik yardım ettiğinin bilinmesini istemiyordu.

Nurhan Öğretmen:
- Dur bakalım Ali, dedi. Bildiğim kadarıyla sizin de maddî durumunuz pekiyi değil. Yanlış mı biliyorum?
- Doğru biliyorsunuz öğretmenim. Babam gündelikçi. Çoğu zaman iş bulamıyor. Ama ben de çalışıyor, para kazanıyorum.
- Nerede çalışıyorsun?
- Simit satıyorum.

Nurhan Öğretmen yine durup düşündü. İyiliğin bu kadarına ne demeliydi şimdi? Bunun gerçekleşmesi zordu. Onu, bundan vazgeçirmek için bir çare bulmalıydı. Bunu yaparken, sevimli öğrencisini de kırmamalıydı. Onunla biraz daha konuşursa, belki bir yolunu bulurdu.

Nurhan Öğretmen, Ali'ye dondu:
- Büyüyünce ne olmak istiyorsun, diye sordu.
- Çok zengin bir işadamı…
- Niçin?
- İnsanlara daha çok yardım etmek için…
- Güzel, dedi Nurhan Öğretmen. Bak simdi Ali, Ahmet'in ailesinin durumu pekiyi değil, bu doğru. Ama sizinki de bundan pek farklı değil. İstersen acele etme. Çok zengin olduğun zaman insanlara yardim edersin. Olmaz mı?
- Olmaz, dedi Ali. Şimdi yapmalıyım.
— Neden olmaz?
— Üç sebepten dolayı olmaz.

Birincisi: Bu para zaten benim değil. İyilik ettiğim için Allah, beni insanlara sevimli gösteriyor. İnsanlar da bundan etkileniyor, daha çok simit alıyorlar. Bu sayede gün boyu çalışanlardan bile fazla simit satıyorum. Hele mahallede Hasan Amca var, her gün iki simit alıp güvercinlere veriyor.

İkincisi: 'Ağaç yas iken eğilir.' deniliyor. Şimdiden iyilik yapmayı öğrenmezsem büyüdüğümde hiç yapamam. Şimdiden iyilik yapmayıp bunu zenginlik günlerime ertelersem, zengin olduğum günlerde de daha zengin olduğum günlere erteler kendimi kandırmış olurum.

Üçüncüsü ise daha önemli: Büyüdüğüm zaman çok zengin bir işadamı olmak istiyorum. Zamanında yatırım yapmayanlar büyük işadamı olamazlar.

Nurhan Öğretmen, karsısında büyük biri varmış gibi dinliyordu:
- Bu sonuncusunu pekiyi anlayamadım, dedi.

- Açıklayayım öğretmenim, dedi Ali. Şimdi, çok zengin olmadığım için, ancak günde bir simit parası kadar yardım edebiliyorum. Bundan fazlasını veremem. Allah, Cennet'i gücü kadar iyilik edene veriyor. Şimdi gücüm bu olduğuna göre, Cennet'in fiyatı birkaç simit parası kadardır. Eğer zengin olmadan ölürsem birkaç simit parasıyla Cennet'e girebilirim. Bundan daha karlı bir yatırım olur mu?

Nurhan Öğretmen'in gözleri dolmuştu. Başını 'Evet' anlamında sallarken Ali'yi evine yolladı.

Sınıfa geri dönerken okulun boşaldığını fark etti. Eşyalarını toplamak için masasına döndüğünde Ali'nin bıraktığı paraların masa üstünde kaldığını fark etti. Sandalyesine gayri ihtiyari oturdu ve paraları eline aldı.
Hiçbir para ona bu kadar kıymetli gelmemişti. Sanki elinde dünyanın en kıymetli incilerini, yakutlarını, elmaslarını tutuyordu. Hatta bu paralar onlardan bile kıymetliydi. Bu paralar, bu bozuk SIMIT paraları, Cenneti satın alabilecek paralardı. Sanki hiç bırakmak istemeyen bir duygu ile sımsıkı kavradı bu bozuk simit paralarını.

Oturduğu yerden kalkamadı Nurhan Öğretmen. İçinin dolduğunu, Tarif edilemeyen duygulara boğulduğunu hissetti. Birden boşalan sağanak yağmurlar gibi ağlamaya başladı. Ağladı… Ağladı… Ağladı.

Kendine geldiğinde aksam olmuştu. Yavaş adımlarla sınıftan çıkıp okuldan ayrılırken bekçi Sadık 'Bozuk Simit paraları ile cenneti satın almak, Bozuk Simit paraları ile cenneti satın almak' diye Nurhan öğretmenin sayıkladığını duydu. Bekçinin hayretler içinde, 'Ne dediniz hocam?' demesini bile duymayan Nurhan öğretmen, bekçinin şaşkın bakışları altında akşamın alaca karanlığına karışıvermişti

Hikayeyi beğenmişseniz ve Ali'den utanmışsanız, maddi durumunuz iyi değilse bile, iki tane ekmek alıp bölgenizdeki bir fakirin kapısına bırakın.
Bir okul önünde biraz bekleyip yırtık ayakkabısı olan bir çocuğa ayakkabı alın.
Maddi ihtiyacı olan bir akrabanıza yardım edin.
Yeter ki boş durmayın!
"Ekmeği paylaşmak ekmekten daha lezzetlidir."
Nrt Üye
Resim kaynağı

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında ''Bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkışmış olması öğretmenlerimizin çalışmalarıyla yakından ilgilidir'' dedi. Sarı, tarih bilinci, gelenek ve göreneklerin unutulmaması gibi bir milleti millet yapan unsurların ebediyen yaşatılması için öğretmenlerimizin, bu hayati görevi büyük özveriyle yerine getirdiklerini belirtti. Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı yayınladığı mesajında şöyle devam etti; ''Çocuklarımızın ve gençlerimizin özgür düşünen, bağımsız karar verebilen, yeniliklere açık, özgüven sahibi, problem çözme yeteneği gelişmiş, bilim ve teknolojideki gelişmeleri yakından izleyen, bunun da ötesinde bilim ve teknoloji üretebilen bireyler olarak yetişmesinde en önemli etken öğretmenlerimizdir. En zor şartlarda Anadolu'nun en ucra köşesindeki insanımıza ulaşarak, feragatlerin en büyüğünü gösteren öğretmenlerimiz bilginin, çağdaşlığın, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüleri, toplumun bütün kesimlerine yol gösteren önder ve örnek insanlar olarak ortaya çıktıklarını belirterek 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun temennisinde bulundu.

Nrt Üye
Resim kaynağı

Hz.Ali’nin bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum sözünü hatırlatan Başkan Akdoğan: “Öyleyse bize yıllarca emek çeken, bildiklerimizi öğreten, öğretmenlerimize ne yapsak ne kadar övgüde bulunsak azdır. Öğretmenlik mesleği fedakarlık isteyen bir meslektir. Öğretmenlik, belki maddi tarafı ile değil ama manevi yönüyle en büyük tatminin yaşandığı, yaşanması gereken kutsal bir misyondur. Aydınlık Türkiye'nin oluşturulması ve eğitimimizin en üst seviyeye ulaşmasında öğretmenlerimiz, eğitim sistemimizin temel yapı taşlarıdır. Türkiye, 19 milyon öğrencisiyle genç ve dinamik bir toplumdur. Bu itibarla eğitim ve öğretim, Türkiye'nin en fazla önem verdiği konulardan biridir. Bu bilinç içerisindeki devletimiz, çocuklarımızın yetiştirilmesi konusunda hiçbir fedakarlıktan kaçınmamaktadır. Yapılan çalışmalarla öğretmenlerimizin daha iyi yerlerde olacağı inancındayım. Çocuklarımızın iyi bir yurttaş, ülkesine yararlı bir vatandaş olarak yetiştirilmesi konusunda üstlendikleri büyük sorumluluğu, fedakarlıkla yerine getiren tüm öğretmenlerimize bu kutsal görevlerinde başarı dileklerimi, sevgi ve saygılarımı sunar, öğretmenler gününü kutlarım." dedi.

Nrt Üye
Resim kaynağı

Nizip Ticaret Odası Başkanı Mehmet Özyurt gönderdiği yazılı mesajda 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı.
Özyurt; "Milletlerin devamlılığı ve gelişmişliği eğitime verdikleri değer ve önemle ölçülür. Çocuklarımızın ve gençlerimizin özgür düşünen, bağımsız karar verebilen , yenliklere açık, özgüven sahibi, problem çözme yeteneği gelişmiş, bilim ve teknolojideki gelişmeleri yakından izleyen, bununda ötesinde bilim ve teknoloji üretebilen bireyler olarak yetişmeleri siz değerli öğretmenlerimiz sayesinde mümkün olacaktır. Öğretmenlerimiz, tarih boyunca ve dünyanın neresinde olursa olsunlar bilginin, çağdaşlığın, sevginin, barışın önderleri insanlar olmuşlardır. Bu duygu ve düşüncelerle Öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor, gerçeği, yeniliği, gelişmeyi ve bilimsel düşünceyi anlatan, yeteneklerimizin gelişmesine yardımcı olan, dürüstlük, doğruluk gibi insanları ayrıcalıklı kılan öz değerlere ulaşmamızı sağlayan öğretmenlerimize saygı, sevgi ve selamlarımı sunuyorum” dedi.

Nrt Üye
Resim kaynağı

Nizip Kaymakamı Hakan Yusuf Güner yayınladığı mesajda; Bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine

erişebilmesi; eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile ancak

mümkün olabilir. Eğitim sorunlarını çözen uluslar; kültür, sanat, bilim, teknoloji, sosyo‐ekonomik alanında da kalkınmış ve ilerlemiştir. Eğitime gereken önem ve ilgiyi göstermeyen uluslar,

başka ulusların kölesi olmaya mahkumdurlar. Kalkınmanın temel şartı eğitim ve öğretimdir.

Öğretmen; insanları eğitmeyi ve öğretmeyi meslek edinen, eğitim kurumlarında çocuk ve gençlerin eğitim öğretimlerine rehberlik eden, yön veren ve yaşama hazırlayan kimsedir. Öğretmenler günün amacı öğretmenin toplumdaki yeri ve değerini vurgulamak sorunlarını ele almaktır.

Öğretmenlerin kendi aralarında bağı kuvvetlendirmek, öğrencileri ile aralarındaki sevgi, saygı ve dayanışmayı güçlendirmektir. Emekli olan öğretmenleri saygıyla anmak ve yeni atanmış öğretmenlere mesleklerinin kutsal bilincine varmalarını sağlamaktır. İşte, öğretmenler Günü, bu fedakar öğretmenlerimizin kıymetini bir kez daha düşünüp anlamamızı sağlayan önemli

bir gündür. Öğretmenlerimize duyduğumuz saygı, sevgi ve şükranlarımızı dile

getirmek için bu günü fırsat bilmeliyiz. Okulu bitirip hayata atıldığımız zaman,

bizi bu günlere hazırlayan öğretmenlerimizi hatırlamak, ziyaret etmek ya da bir

telefon, kart veya mektupla hatırlarını sormak onlar için büyük ve en değerli

armağan olacaktır. Millet Mektepleri’nin açılışı ve Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul tarihi

olan 24 Kasım günü, 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak

kutlanmaktadır. Bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutlar, sevgi ve saygılar sunarım.. şeklinde konuştu.

başak Üye
gökhan abi sizin ve tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun saygılarımla
Gökhan Dokuyucu Üye
çok sağol başak kardeş.
Allah öğretmenlerimizden yüzlerce kere razı olsun.
onlar olmasaydı bizim işimiz zordu...
Subutay Üye
Öğretmenler günü(n) kutlu olsun. Bir öğretmenden iki ricam olur her zaman. Herkese eşit yakınlıkta ol ve not verirken toleranslı ol...
coskun Üye
Gökhancığım hikayeye dokunacaktım ama senin hatırına bıraktım.

İnşallah tez zamanda kadronu alırsın hocam.
Nrt Üye
Resim kaynağı

Karkamış Kaymakamı Ferhat Sinanoğlu, tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayarak, “Büyük fedakarlık ve özveri göstererek geleceğimizin teminatı sevgili yavrularımızı bir cevher gibi işleyen tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyorum” dedi.
24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla bir açıklama yapan Kaymakam Sinanoğlu, açıklamasında; “Değerli öğretmenlerimiz; başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve günümüze kadar bu uğurda şehit olan tüm öğretmenlerinizi rahmetle anıyor, bu vesile ile büyük fedakarlık ve özveri göstererek geleceğimizin teminatı sevgili yavrularımızı bir cevher gibi işleyen, yetiştiren, onlara iyiyi ve doğruyu gösteren, ışık olan, en büyük kazancımız Türkiye Cumhuriyetini korumak ve yüceltmek uğrunda çalışan fedakar ve cefakar öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü tüm içtenliğimle kutluyor, aileleri ile birlikte mutluluk, huzur, sağlık ve başarı dolu güzel günler diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” İfadelerine yer verdi

Nrt Üye
Resim kaynağı

24 Kasım “Öğretmenler Günü” nedeniyle Nizip Ülkü Ocakları tarafından bir açıklama yapıldı. 24 Kasım “Öğretmenler Günü” dolayısıyla tüm öğretmenlere birer gül verildi. Öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler günü’nü gül dağıtarak kutlayan Nizip Ülkü Ocaklarından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada: dünyanın en değerli varlıkları olan öğretmenlerin şeref günüdür, Öğretmenlere olan saygıyı yenileme, onlara olan yüceliği anma günüdür. Böyle anlamlı günde tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutluyor başarı dolu yıllar diliyoruz.

Nrt Üye
Resim kaynağı

24 Kasım Öğretmenler Günü Dolayısıyla saat 09:00’da Cumhuriyet Meydanında tören yapıldı. Nizip İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurt’un Günün anlam ve önemini belirten konuşmasının hemen ardından saygı duruşu ve istiklal marşı okundu. Törene Nizip İlçe Kaymakamı Hakan Yusuf Güner, Garnizon Komutanı Binbaşı Cem Çerkezoğlu, Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, Nizip İlçe Emniyet Müdürü Abdulkadir Durmuş, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Çağrı Demiröz, Daire Amirleri, Okul Müdürleri ve Öğretmenler Katıldı. Bugün etkinliklerle başlayan 24 Kasım Öğretmenler Günü programı Belediye Nikah ve Düğün Salonunda devam etti. En genç öğretmen olan Yahya Altınbaş Lisesi Öğretmeni Recep Topuz günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Daha sonra emekli öğretmen Fevzi Koç’un konuşmasının ardından Nizip İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurt söz aldı. Belediye Nikah ve Düğün Salonunda yapılan etkinlikler kapsamında Yemin töreni ve Hizmet Şeref Belgeleri takdim edildi. Bundan bir süre önce 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen öğretmenler arası şiir, satranç ve masa tenisi ile birlikte öğrenciler arası yapılan şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında derece alan öğretmen ve öğrencilere plaket takdim edildi. Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi bünyesi tarafından hazırlanan ve Berna Efeoğlu yönetimindeki müzik programı ve zeybek oyunu büyük beğeni topladı. Son olarak Nizip İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki öğretmenlere teşekkür belgesi verildi.

Nrt Üye
Resim kaynağı

24 Kasım Öğretmenler Günü İlçemizde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Öğretmenler günü nedeniyle bir program hazırlayan Hatice Seyit Çeker İlköğretim Okulu Öğrencileri bir birinden güzel gösterilerle davetlilere keyifli anlar yaşattılar. Minik öğrencilerin sunduğu gösterileri hayranlıkla izleyen davetliler onları uzun uzun alkışladı. Hatice Seyit Çeker İlköğretim Okulu Konferans salonunda dün yapılan 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliği yaklaşık 3 saat sürerken programa çok sayıda davetliler katıldı. Programda öğrenciler şiirler okudu, Öğretmenler ise duygulu anlar yaşadı.

Gökhan Dokuyucu Üye
Öğretmen günü bitiğine göre ben bir kaç ekleme yapayım.
Öğretmenlik mesleğine adım attığım şu günlerde sistemin ne kadar Berbat olduğuna şahit oldum.
Niye derseniz öğretmenler kendi arasında çeşitli gruplara ayrılmış durumda bunlar;
Kadrolu
sözleşmeli
ücretli
öğretmenler olmak üzere 3 e ayrılıyorlar.
Kadrolu öğretmen devletin her türlü imkanına sahip öğretmen oluyor.
ücretli öğretmende ne kadar kadrolu gibi deselerde inanmayın özlük hakları birbirinden ayrı mesal en basitinden atama isteme hakları yok ancak eş durumunda yer değiştirebiliyorlar. Diyelim bir öğretmen 15 yıl doğunun en ucra köşesinde görev yapsın yinede yer değiştirme hakkı olmuyor. Ancak bir kadrolu o kadar süre orda kalsa istediği yere kolaylıkla gidebiliuyor...
Neyse şimdi gelelim ücretli öüretmenliğe;
bu öğretmenler milli eğitim caimasında ambiyane tabirle hamallar oluyor. Niçin hamal diyorum; çünkü aldıkları maaş en düşük maaşlı kadrolu öğretmenin 3 de biri oranında maaş alıyorlar. Hiç bir öğretmenlik özlük hakları yok hiç bir sendika onların hakkını savunmuyor. İşin acı tarafı şuan toplam Kadrolu ve Sözleşmeli öğretmen sayısına eş değer durumdalar.

Şimdi burda devlete bir soru sormak istiyorum;

Eğer bu öğretmenler KPSS'yi aşamadı yani öğretmen olacak nitelikte değiller Niye o zaman ücretli öğretmen yapıp okullara gönderiyorsunuz. Ben kendimden örnek vereyim kadrolulardan daha çok çalışıyorum ve emek veriyorum ama devletimin bana verdiği değer ortada...
Sözleşmeli öğretmen atamaları oldu geçen hafta ve onların evraklarında bir madde dikkatimi çekti;
Eğer atanan öğretmenin yerine ücretl br öğretmen var sie hemen işine son vermenizi önemle arz ederim!!
Ücretli öğretmenin işine son verdiniz ama bu öğretmen şimdi ne yapacak?
bunun içinde bir madde ekleyin değil mi?

Öğretmen günü diyoruz ama sadece işin romantiklik kısmına bakıyruz. Gerçekleri hasır altına süpürüyoruz...
Metin Kılıçparlar Üye
Resim kaynağı
Resim kaynağı

24 Kasım Öğretmenler Günü Proğramı İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Mahmut KURT'un Atatürk Anıtı'na çelenk sunması ile başladı.
Resim kaynağı

Yahya Altınbaş Lisesi İngilizce Öğretmeni Recep TOPUZ en genç öğretmen olarak konuşma yaptı.

Resim kaynağı

Emekli Türkçe Öğretmeni Fevzi KOÇ konuşma yaptı.

Resim kaynağı

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mahmut KURT günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını yaparken.

Resim kaynağı

Adaylığı kaldırılan öğretmenlerimiz yemin ederken.

Resim kaynağı

Emekli olan öğretmenlerimize İlçe Kaymakamımız Sayın Hakan Yusuf GÜNER tarafından Hizmet Şeref Belgesi verilirken.

Resim kaynağı

[FONT=&#039]İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından başlatılan “Okul Karnesi Projesi” kapsamında okullarımızın yıl içerisinde eğitim-öğretim, sosyal, sportif ve kültürel alanda yapmış oldukları faaliyetler göz önüne alınarak performans değerlendirmeleri yapılmıştır.[/FONT]
[FONT=&#039]1.Adile Altınbaş İ.Ö.O.[/FONT]
[FONT=&#039]2.Ali Alkan İ.Ö.O.[/FONT]
[FONT=&#039]3.Cumhuriyet İ.Ö.O.'na[/FONT]
[FONT=&#039][/FONT][FONT=&#039] [/FONT]
[FONT=&#039]plaketlerini İlçe Garnizon Komutanı Sayın Cem ÇERKEZOĞLU tarafından plaket verilirken.[/FONT]

Resim kaynağı

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Sunum Yemekçilik Sponsorluğunda düzenlenen masa tenisi turnuvasında dereceye giren öğretmenlere ve sponsora Nizip Belediye Başkanı Sayın Hacı Fevzi AKDOĞAN tarafından plaket verilirken.

Resim kaynağı

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Sunum Yemekçilik Sponsorluğunda düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren öğretmenlere Nizip İlçe Jandarma Komutanı Sayın Çağrı DEMİRÖZ tarafından plaket verilirken.

Resim kaynağı

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Sunum Yemekçilik Sponsorluğunda düzenlenen satranç turnuvasında dereceye giren öğretmenlere Nizip İlçe Emniyet Müdürü Sayın Abdülkadir DURMUŞ tarafından plaket verilirken.

Resim kaynağı

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Sunum Yemekçilik Sponsorluğunda düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere Nizip Tapu Müdürü Sayın Mehmet TURAÇ tarafından plaket verilirken.

Resim kaynağı

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Sunum Yemekçilik Sponsorluğunda düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere Nizip İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Sayın Ömer Faruk YAKAR tarafından plaket verilirken.

Resim kaynağı

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Sunum Yemekçilik Sponsorluğunda düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere Nizip Tarım Müdürü Sayın Ramazan BİRİCİK tarafından plaket verilirken.

Resim kaynağı

İlçemiz öğretmenleri konser verirken.

Resim kaynağı

İlçemiz öğretmenlerinden oluşan Aydın Zeybek ekibi gösterilerini yaparken.

Resim kaynağı

Yıl içerisinde başarılı çalışmalarından dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut KURT tarafından teşekkür belgesi ile ödüllendirildiler.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim